*От какво са съставени козметичните ни продукти?*

• 93 787
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
А не... почакайте, моля. Никой не е отрекъл вашата компетентност, нито тази на колегите ви, които споменавате. И Софи, доколкото помня, не се отказа, защото някой нещо си е позволил да оспорва, нито да коментира, а защото й беше трудно да отговаря на толкова много въпроси. И вероятно това наистина тежи... Тук заговорихме (добре, аз заговорих...) за друго, което няма нищо общо с дискредитиране на вашите знания и опитност. Това обаче е форум, място за изказване на мнения всякакви, тоест на такива места хората би трябвало да не са чак толкова свръхчувствителни на критики.

# 631
Първо да благодаря на CI, Sofi и FDA, които са ми помагали в избора на добра козметика   bouquet
Отбелязвам, че не съм ползвала нито един от произведените от тях продукти, нито пък те са ме насочвали към тях.

Хич не ми се иска да разваляте темичката. Моля Hug
Ще направя малък завой и попитам за алуминиевите соли, които се съдържат в дезодорантите. В нета срещнах противоречиви мнения. Големи фирми-производители твърдят, че вредата от тях е мит и няма връзка между алуминиевите соли и рака на гърдата. Други казват обратното. Какво е вашето мнение? И ако алуминиевите соли са вредни, какво друго (безвредно) да търся на етикета на дезодоранта? newsm78

Побутвам и аз още веднъж въпроса зададен от bodra, че ме интересува  Whistling

Между другото и аз гледам колкото се може повече козметиката която ползвам да е безвредна. Naughty
И се чудя на свекърва ми, която от 20 год. по два пъти на ден си маже лицето със слънцезащитен крем 50+, обикновен Нивеа в синя кутия и Пенатен крем срещу подсичане  ... и е здрава-права въпреки всичките химикалки  Laughing

# 632
Аз от чисто любопитство искам да знам какво кара хора като FDA, Sofi, Ci и т.н. да пишат във форум и по-конкретно да отговарят редовно на всякакви въпроси в теми, свързани с тяхното професионално поприще. В смисъл, разбирам всичките тук (във форОма) консултации с разни доктори и т.н., но на тях им се плаща за отделеното време или по-скоро те си плащат за реклама. Та, затова се така заинтригувах и не е никакво заяждане.
Някъде съм писал, че една дама ме привлече от друг форум, това беше отдавна. После ние, българските козметолози, си направихме сайт. И понеже и този форум си е бизнес, отказах да пиша тук, само и само да се посещава нашия сайт, който да издържа Сдружението, както бгмама изкарва доста добри пари на собствениците си. За съжаление колегите не проявиха интерес и сайта замря, почна да се спами. Даже съм си забравил паролата.
Аз и другите колеги си обичаме бранша и не сме меркантилни, обичаме да сме полезни.
Аз мразя да ви лъжат, заблуждават, рекламата и маркетинга да ви образуват мнение.
Та бях спрял да пиша тук, но поради една друга причина ми се наложи да чета, а темите, по които бях писал си излизаха. И така. Но май няма смисъл, защото българина, в случая българките, мразят някой да знае повече и да е специалист. Софи отказа тази тема, сега и ФДА, значи нека парфюмната марка да продължи.

Един от проблемите е, че хората жадуват за смислена работа. Когато са помолени да споделят какво най-много искат от работата си, повечето от тях не класират парите на първо място. Те поставят смислената и значителна работа на върха на класацията. Хората искат да се чувстват ценени и полезни. Те искат да знаят, че 40-те часа, в които работят и жертвите, които  правят си струват. Успешните хора знаят добре това. Уорън Бъфет и Бил Гейтс никога не са били движени от парите. Бил Гейтс първоначално иска да изгради компания, по-голяма от адвокатската кантора на баща си. Уорън Бъфет смята, че работата му е аналогична на рисуването на Сикстинската капела.  .......

# 633
Ще се опитам да върна темата към по-конкретен въпрос, защото я следя от самото начало и си мисля, че поне нещичко трябва да ми е влезнало в главата.
Имам запитване за едно кремче, вече мое притежание. Купих го заради рекламните думички, защото видях сквалан на по-предна позиция, няколко масълца и липса на обичайните гадости. И все пак, понеже съм много далече от това да разбирам състави, да попитам активните му съставки как са,  като количество и качество. Масълца че има, е ясно. А, от гледна точка на цена, сигурно съм се минала, купено е от туристическо място, на цена 19 евра. На ползване е приятно, кожата ми става мека (сквалана?), без да омазнява. И последно, кремът е на непознатата за мен марка Биоселект.

Aqua (Water), Caprylic/ Capric Triglyceride, Decyl Oleate, Squalene, Myristyl Myristate, Dicaprylyl Carbonate, Glycerin, Sucrose Stearate, Cetearyl Alcohol, Olea Europaea (Olive) Fruit oil*, Butyrospermum parkii (Shea) butter*, Titanium dioxide, Stearic Acid, Triticum Vulgare (Wheat) Germ oil*, Benzyl Alcohol, Olivoyl hydrolyzed wheat protein, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Origanum Dictamnus (leaf) Extract*, Tocopherol, Ethyhexylglycerin, Polyhydroxystearic Acid, Alumina, Aluminum Stearate, Glyceryl Oleate, Citric acid, Glyceryl Stearate , Dehydroacetic acid, Aloe Barbadensis (Leaf Juice) Gel*, Potassium Hydroxide, Commiphora Myrrha Oil**, Sodium Hyaluronate, Sodium carboxymethyl betaglucan, Chamomilla Recutita (Matricaria) (Flower/Leaf) Extract*

# 634
Като чета обвинителните нотки от последните постове, не мога да се сдържа да не изкажа и своето мнение по въпроса. Следя темата от самото й създаване. Имам предвид още първата тема, "За скъпата и евтината козметика", която Софи създаде мисля през 2008 г., с идеята да коментираме дали непременно цената на козметичните продукти е показател за качеството им. Впоследствие в темата се включиха и други специалисти. Потребителите пък като разбраха кой имат насреща си и започнаха масово да публикуват съставите на козметичните си продукти, за да ги оценяват специалистите. Вероятно са изписани коментари за стотици, а може би и хиляди продукти - от всякакви марки и ценови класове. И през цялото време специалистите са изказвали безпристрастно мнение за всеки продукти - добър или не толкова добър.  Да не говорим, че понякога самите потребители забравяха да публикуват името и марката на продукта и притова положение специалистите коментираха само по състава. I see you, като как си мислиш, че може тези хора да имат някаква изгода? От къде може да дойде тя??? Аглая Епапчина, аз също не съм ставала свидетел на коментиращите да препоръчват определени марки или продукти. Темата за Фитокод беше открита от друго момиче, а не от самата създателка. На мен лично ми е малко смешно да се твърди, че чрез тази тема се прави реклама на Фитокод, защото ако си забелязала, там FDA само отговаря на въпроси. Казваш, че голяма част от потребителите разбират за Фитокод от този форум, ами нали форумите са за това. А какво ще кажеш за темата за NUXE например? На мен лично, тя ми изглежда много по-рекламна от тази на Фитокод. По-важното е, че в настоящата и предшестващите я теми няма реклама, защото в тях не се препоръчват конкретни продукти, няма препратка към Фитокод. А, и на всичкото отгоре, FDA пише във форума и коментира нашите продукти доста преди да създаде своята козметична марка. Нелепо е да хвърляш към нея такива обвинения за целенасочен користен подход и стремеж към облага като тези: "Обаче във форума FDA любезно обяснява всичко, че даже отвреме навреме казва – „ориентирайте се към друг продукт”, „явно не са за вашата кожа” – неща от сорта, направо да се възхитиш. Това обаче не обеззначава, не елиминира рекламирането. Ако аз реша да произвеждам даден продукт или да открия център за красота (да предположим, че се занимавам тъкмо с това, така - хипотетично) и споделям охотно за начинанието си във форума, обяснявам подробно какви са продуктите и какви са бъдещите ми планове за развитие (да, отвреме навреме бих могла да отпращам питащите и към други марки, да разясявам нещата като специалист, тоест по-универсално), та ако аз правех така, надали бих се радвала да подобен форумски конфорт". CI, жалко, че другият форумът в сайта на козметолозите пропадна. Аз и още няколко момичета продължихме да пишем там в очакване на твоя коментар, но сега разбирам, че няма да го дочакаме. Жалко, че се съсипа и тази тема, но още в самото начало беше ясно, че няма да просъществува дълго в този си вид. Просто не може всеки новодошъл да пита за същото, което е коментирано няколко пъти. Sofi, FDA, CI, жалко, че някои хора така и не рабзбраха мотивите ви. Аз обаме ви се преклянам за вложените усилия и искам да ви кажа, че благодарение на вас, съм много по-разумен потребител. Със сигурност мога още много да науча от вас, но ...

# 635
  • на терасата
В отговор на тези, които нападат FDA, CI и въобще създателите на козметични продукти и ги обвиняват в реклама, ще ги помоля да се загледат в темите, които присъстват в "Красива Мама" по-внимателно. Цитирам: "INGLOT", "MAC и Sephora", "Козметика за лице IWOSTIN", "AVON обсъждане на продукти за клиенти". Защо темата за Фитокод да е реклама, а темите за Avon, Nuxe, IWOSTIN, Orfilame.... не са? Чест прави на FDA, че се представя с името си тук   bouquet ... колко ли анонимни дистрибутори на козметика пишат в този форум...?!

Хайде стига с тази българска злоба и завист, че от полезна и приятна за четене, темата стана  Sick

# 636
Дадох си труд и разгледах първата тема от тази поредица. Тя започва, как да се изразя, универсално-философски - разсъждава се върху това какво би трябвало да бъде една качествена козметика, защо скъпата такава не винаги е качествена, развенчават се определени митове и пр. Разговорът изглежда приятен. Самата Софи изисква един примерен състав, за да илюстрира тезите си. Съставът е копиран и публикуван... И се изсипва една лавина от състави, специалистите се задъхват. Тук-там започват да се разразяват спорове, коментира се смислеността на темата, някъде CI казва (междувременно и той се е появил), че е необходимо отваряне на нова тема, защото тази не работи. Въобще, оставам с впечатление за безспорна полезност на темата, но и за постоянно напираща свада, за постоянна угроза от това специалистът да се откаже, не дай Боже, да ни зареже... И това е още от първата тема. Специалистът хем иска да коментира, хем го прави, защото (в това съм убедена) обича работата си, хем нещо постоянно му пречи, нещо постоянно го кара... аха да се откаже, аха - да се оттегли.

Пак повтарям - това прочетох още от първата тема. Ако специалистите са наистина уверени, безкористни, искащи да помагат - нека останат. Но да останат в тема като тази, а не в темите на съответните продукти, които произвеждат. А не единствено в своята си тема, оставяйки (това видях последно, макар и от съдружник, не лично от FDA) адреси на магазини. Да останеш в темата, в която се поставят въпроси за всякаква козметика, за всякакви марки, това е истински безкористно.

Забелязах също, че далеч преди моите постове, далеч преди вашите коментари, състави не се разискват. Отдавна в темата само се пита, а отговор почти няма.

# 637
Аглая Епанчина , май само на първата тема си останала  Thinking... и какво идваш , решаваш и отсичаш  ooooh! .... недей така момиче  Naughty.

Между впрочем същият въпрос може да се зададе и към всеки от пишещите , включително и към теб...ти защо пишеш във форума и би ли застанала с името си , така както FDA и CI стоят с имената си?

П.П. FDA и CI пишат и отговаря и в други теми (освен цитираните от теб )  или и в тях не трябва  newsm78
Май нещо като техен адвокат се получи  Joy , но не се стърпях . Simple Smile

# 638
Ако специалистите са наистина уверени, безкористни, искащи да помагат - нека останат. Но да останат в тема като тази, а не в темите на съответните продукти, които произвеждат. А не единствено в своята си тема, оставяйки (това видях последно, макар и от съдружник, не лично от FDA) адреси на магазини. Да останеш в темата, в която се поставят въпроси за всякаква козметика, за всякакви марки, това е истински безкористно.

Голям купон става, когато някой тръгне да нарежда на останалите кой къде и кога има право да пише или да не пише!   Popcorn
Как да не се изкуши човек да ти отговори с другата класическа реплика: "Като не ти харесва, не влизай в темата и не чети!"  Laughing

Искрено се надявам, че по-умните участници ще прескочат подобни изказвания и ще продължат да развиват така полезната за мен и останалите съфорумци тема.   bouquet
И да има реклама - ние пък си имаме мозъци и сами решаваме дали и доколко да ѝ се поддадем.  Simple Smile

# 639
  • Sofia
Аглая Епанчина, ако някой нарушава правилата на форума информирай модератор.
Ако не искрено те моля да си спестиш по-нататъшния спам в темата, да не говорим, че ще изгониш и останалите специалисти, които ни помагат вече няколко години.

# 640
Дадох си труд и разгледах първата тема от тази поредица. Тя започва, как да се изразя, универсално-философски - разсъждава се върху това какво би трябвало да бъде една качествена козметика, защо скъпата такава не винаги е качествена, развенчават се определени митове и пр. Разговорът изглежда приятен. Самата Софи изисква един примерен състав, за да илюстрира тезите си. Съставът е копиран и публикуван... И се изсипва една лавина от състави, специалистите се задъхват. Тук-там започват да се разразяват спорове, коментира се смислеността на темата, някъде CI казва (междувременно и той се е появил), че е необходимо отваряне на нова тема, защото тази не работи. Въобще, оставам с впечатление за безспорна полезност на темата, но и за постоянно напираща свада, за постоянна угроза от това специалистът да се откаже, не дай Боже, да ни зареже... И това е още от първата тема. Специалистът хем иска да коментира, хем го прави, защото (в това съм убедена) обича работата си, хем нещо постоянно му пречи, нещо постоянно го кара... аха да се откаже, аха - да се оттегли.

Пак повтарям - това прочетох още от първата тема. Ако специалистите са наистина уверени, безкористни, искащи да помагат - нека останат. Но да останат в тема като тази, а не в темите на съответните продукти, които произвеждат. А не единствено в своята си тема, оставяйки (това видях последно, макар и от съдружник, не лично от FDA) адреси на магазини. Да останеш в темата, в която се поставят въпроси за всякаква козметика, за всякакви марки, това е истински безкористно.

Забелязах също, че далеч преди моите постове, далеч преди вашите коментари, състави не се разискват. Отдавна в темата само се пита, а отговор почти няма.
Мила Аглая Епанчина, форума има правила и ако аз или моята съдружничка сме наручили за година време модератора щеше да забележи май. В темата за козметика Фитокод ......."С тази тема не целя реклама и ще се радвам тя да е поле единствено за обсъждане състава на продуктите, впечатленията ни от тях, както и очакванията, с които неволно ги натоварваме...   

Ще се радвам в нея да се включат със съвети и препоръки и нейните създатели. ..." отговарям на всички въпроси за продуктите от момента на появяването и на пазара. Нещо повече, създадох и нови по желание на момичетата от форума. Да, радвам се на изключителен форумен комфорт,  къде другаде може лично  да питаш създателя на продукта за всичко, което те интересува. Ти вместо да се възползваш, по стара българска традиция завиждаш. Има нова тема Отзиви за пробиотичната серия Yogurt of Bulgaria където моята млада колежка отговаря за новите продукти, които е създала. ...как ще го преживееш.....Благодаря на бг мама за прекрасната възможност да общуваме пълноценно с всички, които искат.

Последна редакция: пн, 01 авг 2011, 12:05 от FDA

# 641
А не... почакайте, моля. Никой не е отрекъл вашата компетентност, нито тази на колегите ви, които споменавате.
Напротив, в някакъв копи-пейст (а той е от експерт - професор!) бе обвинена жена, която искренно се интересува как да си подобри продуктите ! Заради вас!!! Също и в реклама - ама вижте тук 80 % са такива теми, защо да няма и реклама на една наистина добра българска козметика??? Кой ПЕРСОНАЛНО се е заинтересувал за такова нещо от Германия, Япония, САЩ и прочие тук? Публикуват искренни глупости!!! Еди-колко-си жени така го усетили...Кой го е еня за нещо друго, освен да ви изпразни джобчетата, които така глуповато-наивно сте готови да ги предоставите?
Явно болшинството тук си заслужавате цените, които плащате.
Радостното (и това ми е целия келепир), че няколко жени разбраха за какво да си дават парите и да ценят качеството на козметиката.

# 642
FDA, CI що се връзвате ,че и се обяснявате ?

# 643
CI, накупих 3-4 крема с много хубав състав и безвредни съставки, инспирирана от теми като тази. Някои и не така евтини, като например маска за лице 30 мл. на Др. Хаушка за над 80 лв.

Изборът, който ще направя оттук нататък е да се върна към добрата стара и скъпа химия. Другото просто не работи за мен. Предпочитам крем за 200 лв, който действа, отколкото кремче за 5 лв, което за 5 лв. е добро  Grinning

Лично се убедих, че добрият състав не означава добра козметика и не може да се отсича по състава. Направило ми е впечатление негативни коментари за продукти, от които аз съм възхитена и обратно - положителни мнения за продукти, на които не давам втори шанс.

Добрата козметика няма марка или цена, тя е тази, която на мен ми действа най-добре.

Аз много се радвам, че има хора като вас, които произвеждат нещо българско и от сърце ви желая успех   bouquet

И даа допълня само, след като във форума се коментира всякаква чужда козметика, напълно е в реда на нещата да има отделни теми за българска козметика. "Чуждото" не заслужава повече внимание, на мен лично никой не ми пречи за нищо  Peace

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 08:07 от Люляковa

# 644
  • Варна
CI, накупих 3-4 крема с много хубав състав и безвредни съставки, инспирирана от теми като тази. Някои и не така евтини, като например маска за лице 30 мл. на Др. Хаушка за над 80 лв.

Изборът, който ще направя оттук нататък е да се върна към добрата стара и скъпа химия. Другото просто не работи за мен. Предпочитам крем за 200 лв, който действа, отколкото кремче за 5 лв, което за 5 лв. е добро  Grinning

Лично се убедих, че добрият състав не означава добра козметика и не може да се отсича по състава. Направило ми е впечатление негативни коментари за продукти, от които аз съм възхитена и обратно - положителни мнения за продукти, на които не давам втори шанс.

Добрата козметика няма марка или цена, тя е тази, която на мен ми действа най-добре.

Аз много се радвам, че има хора като вас, които произвеждат нещо българско и от сърце ви желая успех   bouquet

И даа допълня само, след като във форума се коментира всякаква чужда козметика, напълно е в реда на нещата да има отделни теми за българска козметика. "Чуждото" не заслужава повече внимание, на мен лично никой не ми пречи за нищо  Peace

Същото се получи и при мен. Върнах се пак към стария си избор. Изобщо не ми понесе натуралната козметика. Подкрепям свободата във форума. Много съм благодарна на хората с познания, които пишат тук. Научих толкова полезни неща.

Общи условия

Активация на акаунт