*От какво са съставени козметичните ни продукти?*

• 93 830
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
  • София
jivodane, искам да ти кажа, че следя темата достатъчно отдавна и със сигурност никой тук не е промотирал свои продукт. Нито един от пишещите професионалисти!

# 616
Темите, в които пишат професионалистите, са ми едни от най-интересните; постовете CI особено, защото е директен, руши определени митове и от него може да се научи много.

Но да се твърди, че във форума като цяло не се рекламират определени марки е наивно . Признавам си, нямах и представа, че съществува такова нещо като PhytoCode, ама хич не бих чувала за подобни продукти. На всичкото отгоре – те не се продават под път и над път, нямат силно развита разпространителска мрежа, така че е и нормално хората да не разберат за наличието им. Обаче във форума FDA любезно обяснява всичко, че даже отвреме навреме казва – „ориентирайте се към друг продукт”, „явно не са за вашата кожа” – неща от сорта, направо да се възхитиш. Това обаче не обеззначава, не елиминира рекламирането. Ако аз реша да произвеждам даден продукт или да открия център за красота (да предположим, че се занимавам тъкмо с това, така - хипотетично) и споделям охотно за начинанието си във форума, обяснявам подробно какви са продуктите и какви са бъдещите ми планове за развитие (да, отвреме навреме бих могла да отпращам питащите и към други марки, да разясявам нещата като специалист, тоест по-универсално), та ако аз правех така, надали бих се радвала да подобен форумски конфорт, вероятно биха поискали да си платя за рекламата. Разбира се, ако FDA си плаща тук, най-чистосърдечно бих се извинила.

# 617
  • София
Върни се един пост по - горе, виж какво съм писала - то се отнася само затази тема, а не за целия подфорум, който аз не преглеждам. За съответния продукт си има тема, която доколкото си спомням даже не е повдигната от самата FDA - аз лично разбрах, че тя е разработила козетика след пост с обвинения към нея в тази тема. Освен това не съм видяла Sofi или CI, които също са професионалисти да рекламират продукти. Хем искаме да пишат проесионалисти и да дават безплатни консултации, хем като напишат нещо започваме да спорим и да се правим на многознайковци. И това не е само в този подфорум, а и в останалите. Аз ако съм на тяхно място няма да напиша и една дума... кво остава пък да се обяснявам... Пак казвам, жалко за нас - неразбиращите от химия, защото така нищо не се научава.

# 618
FDA,виждам,че добре оперираш с опциите"Copy" и "Paste",но е добре да внимаваш какво копираш все пак. WinkНякой от наредбите имат нови допълнения и изменения,а други направо са заменени с нови.Както и ако търсиш"достоверна"информация е добре да го правиш в EUR-lex. Wink
Няма нужда да се превръща темата в по-професионална от колкото беше,просто да се уважава правото на всеки да има лично мнение,без значение дали е специалист или не.
Искам и да напомня,че има известна разлика между това да се изказва лично мнение и това целенасочено да се промотира определена марка продукти,като последното го считам за НЕпрофесионално.

Нямам нищо против всеки да има собствено мнение , но не и да го налага - особено когато е некомпетентно ... на толкова подвеждащи и необосновани мнения съм се начела /не  визирам точно и само тази тема / , че ...  Rolling Eyesooooh! .... и питам аз с какво тези мнения са полезни на търсещите съвет и инфо newsm78

Например цитираният пост по-горе щеше да има повече тежест и да погледна сериозно на него , ако бяха цитирани новите допълнения и изменения ,както е направила FDA или поне беше даден линк.  Peace

# 619
Темите, в които пишат професионалистите, са ми едни от най-интересните; постовете CI особено, защото е директен, руши определени митове и от него може да се научи много.

Но да се твърди, че във форума като цяло не се рекламират определени марки е наивно . Признавам си, нямах и представа, че съществува такова нещо като PhytoCode, ама хич не бих чувала за подобни продукти. На всичкото отгоре – те не се продават под път и над път, нямат силно развита разпространителска мрежа, така че е и нормално хората да не разберат за наличието им. Обаче във форума FDA любезно обяснява всичко, че даже отвреме навреме казва – „ориентирайте се към друг продукт”, „явно не са за вашата кожа” – неща от сорта, направо да се възхитиш. Това обаче не обеззначава, не елиминира рекламирането. Ако аз реша да произвеждам даден продукт или да открия център за красота (да предположим, че се занимавам тъкмо с това, така - хипотетично) и споделям охотно за начинанието си във форума, обяснявам подробно какви са продуктите и какви са бъдещите ми планове за развитие (да, отвреме навреме бих могла да отпращам питащите и към други марки, да разясявам нещата като специалист, тоест по-универсално), та ако аз правех така, надали бих се радвала да подобен форумски конфорт, вероятно биха поискали да си платя за рекламата. Разбира се, ако FDA си плаща тук, най-чистосърдечно бих се извинила.

Здравейте. Никъде не съм рекламирала  работата си. Отговаряла съм на питанки за продукти, които съм направила. Има тема за моята марка, не съм я отваряла аз. Мислех, че мога да ви бъда полезна с знанията и опита напрупан за 25г работа в козметичната индустрия и не само в родината.....

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 14:21 от FDA

# 620
FDA,виждам,че добре оперираш с опциите"Copy" и "Paste",но е добре да внимаваш какво копираш все пак. WinkНякой от наредбите имат нови допълнения и изменения,а други направо са заменени с нови.Както и ако търсиш"достоверна"информация е добре да го правиш в EUR-lex. Wink
Няма нужда да се превръща темата в по-професионална от колкото беше,просто да се уважава правото на всеки да има лично мнение,без значение дали е специалист или не.
Искам и да напомня,че има известна разлика между това да се изказва лично мнение и това целенасочено да се промотира определена марка продукти,като последното го считам за НЕпрофесионално.
Да копирала съм от моя доклад за оценка за безопасност на продуктите направен от професор дмн. лекар токсиколог миналата година. Извинявай за рекламата...

# 621
FDA, никой не подлага знанията и опита Ви на съмнение. Със сигурност съветите, които давате (както и тези на Софи, CI), са полезни на много дами тук. Няма как да не призная, че с опита си на специалисти и реторически надделявате над някои мнения тук, четящият инстинктивно е склонен да застане зад Вашата позиция, да се довери на преценката Ви.

Факт е обаче, че четящите разбират за Вашите продукти до голяма степен от този форум. Благодарение на него, както казах по-горе, аз разбирах, че има марка Фитокод, даже мисля да си купя някои продукти, защото добрите отзиви за тях активизират това ми желание. Ето защо коментари от типа на „тук сме щото да ни е приятно” (цитирам един от предните Ви постове) не звучат добре. Със сигурност те се провокирани от лаишки въпроси, от вероятно не особено умни мнения, но една част от хората, които ги изказват, вероятно са потенцалните Ви клиенти.

# 622
FDA, никой не подлага знанията и опита Ви на съмнение. Със сигурност съветите, които давате (както и тези на Софи, CI), са полезни на много дами тук. Няма как да не призная, че с опита си на специалисти и реторически надделявате над някои мнения тук, четящият инстинктивно е склонен да застане зад Вашата позиция, да се довери на преценката Ви.

Факт е обаче, че четящите разбират за Вашите продукти до голяма степен от този форум. Благодарение на него, както казах по-горе, аз разбирах, че има марка Фитокод, даже мисля да си купя някои продукти, защото добрите отзиви за тях активизират това ми желание. Ето защо коментари от типа на „тук сме щото да ни е приятно” (цитирам един от предните Ви постове) не звучат добре. Със сигурност те се провокирани от лаишки въпроси, от вероятно не особено умни мнения, но една част от хората, които ги изказват, вероятно са потенцалните Ви клиенти.

Не разбирам защо ви дразни това, че ми е приятно (работата ми е хоби) и едва ли някой ще го прави, ако не му е. И какво загубихте като разбрахте за марката? А не разбрахте ли и за много други марки?Тук не е място за реклами и аз никога не съм си позволила да ги правя.

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 14:39 от FDA

# 623
Аз от чисто любопитство искам да знам какво кара хора като FDA, Sofi, Ci и т.н. да пишат във форум и по-конкретно да отговарят редовно на всякакви въпроси в теми, свързани с тяхното професионално поприще. В смисъл, разбирам всичките тук (във форОма) консултации с разни доктори и т.н., но на тях им се плаща за отделеното време или по-скоро те си плащат за реклама. Та, затова се така заинтригувах и не е никакво заяждане.

Освен това ме интересува един продукт за измиване на плодове и зеленчуци. Знам, че на пръв поглед не е за темата, но със сигурност професионалистите би трябвало да знаят съставките дали са ОК и дали действително имат измиващи и дезинфектиращи качества. Ето това пише на състав:

Lime extracts, grapefruit seed and pulp extracts, surfactants from coconut and/or corn, cold pressed orange oil and filtered water.
Contains No: Phosphate, chlorine, ammonia, petroleum solvents, alcohol, butyl, glycol ether, SLS or SLES, EDTA, DEA. No SARA Title III, CA 65, or EPA priority pollutants. No materials listed by the ACGIH as hazardous.

# 624
  • София
Измиване на плодове и зеленчуци? За пръв път виждам такова нещо? Моля ви, коментирайте и спрете със споровете  Praynig

# 625
Аз от чисто любопитство искам да знам какво кара хора като FDA, Sofi, Ci и т.н. да пишат във форум и по-конкретно да отговарят редовно на всякакви въпроси в теми, свързани с тяхното професионално поприще. В смисъл, разбирам всичките тук (във форОма) консултации с разни доктори и т.н., но на тях им се плаща за отделеното време или по-скоро те си плащат за реклама. Та, затова се така заинтригувах и не е никакво заяждане.

Вероятно някои от тях го правят, защото наистина им е приятно. Тук е мястото да се извиня на FDA за погрешно разчетения цитат, пропуснала съм едно "да", така че репликата й ми е прозвучала "тук сме щото ни е приятно", тоест леко агресивно ми е прозвучала без това "да" (но за неразбирането е допринесла и особената пунктуация; все пак, аз не съм разбрала, извинявам се).

Обаче да се казва, че няма реклама на Фитокод не съм съгласна. Да се мисли, че никаква прагматика не води част (повтарям - част) от специалистите, коментиращи продукти тук - пак не съм съгласна. Коментирането на собствени продукти във форум със сигурност е добра стратегия. Да, в него се коментират и други продукти - да кажем, Клиник, Ести Лаудер... всякакви, но едва ли на тези фирми им пука дали ние пишем за тях или не, едва ли развитието им зависи от нашите коментари... В случая с Фитокод това не е така. Разбира се, иска ми се родното производтво да върви по-добре; би било чудовищно да не го искам. Иска ми се българските продукти да имат по-добро бъдеще. Аз само протестирам срещу твърдението, че във форума реклама няма, само срещу това. Хубаво, нека да има, нямам против, но нека това се признае, нека не се демонстрира някаква утопична безкористност.

Сега мисля да спра, че Vanya_I съвсем ще започне да недоволства.  Laughing
 I see you, наистина е интересно съществуването на продукт, миещ плодове.

# 626

Освен това ме интересува един продукт за измиване на плодове и зеленчуци. Знам, че на пръв поглед не е за темата, но със сигурност професионалистите би трябвало да знаят съставките дали са ОК и дали действително имат измиващи и дезинфектиращи качества. Ето това пише на състав:

Lime extracts, grapefruit seed and pulp extracts, surfactants from coconut and/or corn, cold pressed orange oil and filtered water.
Contains No: Phosphate, chlorine, ammonia, petroleum solvents, alcohol, butyl, glycol ether, SLS or SLES, EDTA, DEA. No SARA Title III, CA 65, or EPA priority pollutants. No materials listed by the ACGIH as hazardous.
На мен тук ми е интересно да разбирам начина на мислене, степента на иформираност и зрелостта на избора. Полезно ми е да научавам кои продукти се харесват и кои не и защо, а и искам да съм полезна , ама  май  нещо ме отказахте...

# 627
[

Обаче да се казва, че няма реклама на Фитокод не съм съгласна. Да се мисли, че никаква прагматика не води част (повтарям - част) от специалистите, коментиращи продукти тук - пак не съм съгласна. Коментирането на собствени продукти във форум със сигурност е добра стратегия. Да, в него се коментират и други продукти - да кажем, Клиник, Ести Лаудер... всякакви, но едва ли на тези фирми им пука дали ние пишем за тях или не, едва ли развитието им зависи от нашите коментари... В случая с Фитокод това не е така. Разбира се, иска ми се родното производтво да върви по-добре; би било чудовищно да не го искам. Иска ми се българските продукти да имат по-добро бъдеще. Аз само протестирам срещу твърдението, че във форума реклама няма, само срещу това. Хубаво, нека да има, нямам против, но нека това се признае, нека не се демонстрира някаква утопична безкористност.

Реклама на Фитокод във форума има до толкова , колкото има реклама и на всички останали марки. Peace

На производителите на другите марки не знам дали им пука , но на вносители , представители , дистрибутори и т.н. (всички лица свързани с реализацията на въпросните продукти )  - със сигурност им пука  Wink Peace .

# 628
 От любопитство отворих линка, който беше даден преди 2-3 страници: Защо био? http://www.-spam120-/page/14/zashto-bio.html

Зачетох се и видях твърдения, които се позовават на научни списания. Според авторите на текста: "Минералните масла всъщност не овлажняват кожата. Техните молекули са твърде дълги за да проникнат в кожата и поради това, те само образуват повърхностен филм върху кожата, като блокират порите и. По този начин те запазват влагата в кожата, но не позволяват на отделянето на вредните токсини. Тези вещества пречат на кожата да диша и да абсорбира мастно разтворимите витамини, което влошава значително състоянието на страдащи от дерматит и екзема.- "The Pharmaceutical Journal, vol. 271, 2003."

И понеже в момента имам достъп до доста научни списания - нещо, което почти никой няма на домашен компютър, потърсих въпросния том с намерението сама да прочета материала. Не намерих никаква статия, разглеждаща вредите от парафина. Хронологично, най-близкото изследване, което намерих - 2006г., беше сравнителен тест за водоустойчивост на различни парафини и ланолин върху кожата. Нищо повече. Не съм проверявала има ли нещо нередно с другите източници, обаче.

Искам да попитам нашите експерти  bouquet какво мислят за запушването на порите и парафина/вазелина. Чела съм доста свободно хвърчащи материали в нета за това, че те са враг на чистите пори. Чела съм и обратното - че парафинът изобщо не е комедогенен. Аз, например, съм се опъпчвала от крем за лице с парафин, но от цинкова паста (цинков оксид+вазелин) - никога. Интересно ми е да разбера защо .

# 629
Някъде съм писал, че една дама ме привлече от друг форум, това беше отдавна. После ние, българските козметолози, си направихме сайт. И понеже и този форум си е бизнес, отказах да пиша тук, само и само да се посещава нашия сайт, който да издържа Сдружението, както бгмама изкарва доста добри пари на собствениците си. За съжаление колегите не проявиха интерес и сайта замря, почна да се спами. Даже съм си забравил паролата.
Аз и другите колеги си обичаме бранша и не сме меркантилни, обичаме да сме полезни.
Аз мразя да ви лъжат, заблуждават, рекламата и маркетинга да ви образуват мнение.
Та бях спрял да пиша тук, но поради една друга причина ми се наложи да чета, а темите, по които бях писал си излизаха. И така. Но май няма смисъл, защото българина, в случая българките, мразят някой да знае повече и да е специалист. Софи отказа тази тема, сега и ФДА, значи нека парфюмната марка да продължи.

Общи условия

Активация на акаунт