*От какво са съставени козметичните ни продукти?*

• 93 732
  • 728
  •   1
Отговори
# 360
Този стик с алое 40 % го дават против торбички ,тъмни кръгове и прави ефект лифтинг Rolling Eyes,това е написано на опаковката,а дали е така незнам,ако може Софи да си дадеш мнението Simple Smile
На мен ми е нужен продукт за сутринта да освежава очният контур и да намаля подпухналост.
Equilibra Aloe 40 % aloe :aloe barbadensis gel(aloe barbadensis leaf juice),aqua,butylene glycol,glycerin,propylene glycol,sodium stearate,macrocystis pyrifera,hydrolized wheat protein,pvp,steareth 20,hydroxysuccinimide,chrysin,palmitoyl oligopeptide,palmitoyl tetrapeptide 3,hesperidin methyl chalcone,dipeptide 2,imidazolidinyl urea,potassium sorbate,phenoxyethanol,methylparaben,ethylparaben,propylbaraben,ci 42090(fd &c blu n.1 al lake),ci 19140(fd & c yellow n.5 al lake)

# 361
  • Торонто
Привет на всички! Отново имам нужда от съвет за новия крем на Лиерак - Initiatic, за суха кожа. В аптеката ми го похвалиха много - против първи бръчки, изглажда, хидратира, защитава /ама не разбрах от какво точно/ И всичко това САМО за 75 лв - 40 мл.
Ето и състава му:Water,Diisopropyl sebacate , isoteryl alcochol,glycerin,capric triglyceride,cetyl alcochol pentaerythrityl tetraethylhexaonate nylon-12 , bytrospermum parkii butter,capryl glycol,stearyl alcochol,pentapeptide carbomer,butylene glycol,tromethamine,chlorphenesin,ethylcellulose,sodium anisate,sodium levulinate,sorbic acid,sobium hydroxide,tocopherol fragrance (parfum).titanium dioxide(CI 77891). Botanical origin (d'origne vegetale)
Дано да нямам много грешки!!!
Добър ли е като състав за суха кожа и наистина ли влияе на бръчките /на 35-годишните бръчки/? Кожата ми е доста чувствителна и още не съм пробвала мострата, която ми дадоха, пък и цената му също е височка.....
Ще се радвам, ако отново ми помогнете! Благодаря ви предварително!!!

Стигнах най-после и до обсъждания крем. Ще отговоря директно на въпросите - добър е състава и има активни съставки действащи на бръчките. Харесват ми емолиентите му, предполагам, че ще попива много приятно. Но ... 75 лв са много за мен. Липсват му малко повече активни, а и пред вид, че един продукт не е само съставки а и труд - тук няма нещо супер иновативно, което да оправдае цената. Аз лично го оценявам в границата 20-30$ Simple Smile.
Не знам, в последно време съм чувствителна на тази тема, не минава ден да не се изумявам през колко хора минава един козметичен продукт преди да стигне крайния потребител и половината от тях нямат никакви заслуги, просто са звено от веригата, което само оскъпява стоката за нищо.

# 362
  • Торонто
И аз искам да се присъединя към питането за Initiatic на Lierac. И на мен в няколко аптеки ми го хвалиха усърдно. Тестер не намерих. Обаче ми се струва да не би да е за по-млада кожа Thinking Сякаш 25 + ми се върти като прочетено от някакви реклами... А цената му е от най-ниските за Лиерак. Техните кремове са принципно по-скъпи. Не знам дали правилно разсъждавам, но имам впечатлението, че при всички марки най-евтините кремове са обикновените хидратиращи без особени "екстри" за анти ейджа? Софи, ти какво мислиш по този меркантилен въпрос?

Вече съм започнала с отговора в предния пост. Точно в момента смятам, че нищо такова няма значение за тези, които образуват цената. Поне при нас не оказва никакво влияние. В смисъл може да има екстри за хидратиране, които са по-скъпи от тези за анти-ейдж. Смята се цената на крема такава каквато я предаде формулатора (счетоводителят, който я смята в повечето случаи въобще не знае и за какво служи продукта, особено ако е мъж Simple Smile). Това дотук само за самия крем вътре в кутийката. Тази цена е обикновено едно нищо в сравнение с всичко, което следва. В смисъл толкова хора получават заплати и комисионни само по частта с продажбите, че просто не е истина. Много са, много.
Хващам се, че в последно време винаги отбелязвам в темата, че продуктът е скъп за състава си, но пък и като знам системата - просто не виждам начин да стигне евтин до крайния потребител.
Малко се отклоних, но на конкретния ти въпрос дали по принцип позиционират хидратиращия крем най-отдолу само защото е такъв - не знам. Във всеки случай не зависи много от вложените екстри.

# 363
  • Торонто
А каква е разликата между серум и флуид?

Флуид буквално значи течност. Решили са някакъв козметичен продукт да се продава в такава форма. Може да е серум, може да е друг тип грижа за кожата. Отделно пък серумът не е задължително да е в течна форма, може да е гел например.
Флуид просто звучи по-интересно. Такъв е случая и с емулсия и крем, и мн. др.

# 364
Sofi, много благодаря за отговора ти!!! За мен цената му също е висока, ама пусти мерак да изглеждаме все млади и хубави...
Приятен и слънчев ден на всички!!!

# 365
  • Torino,IT
Можете ли да ми кажете дали в темата има обсъждан състава на трите стъпки на Клиник или да ми дадете линк ако го има обсъждан вече.
Знам че има доста противоречиви мнения за козметиката на фирмата, но все пак ми се иска да разбера какво точно давам на кожата си.
Мерси предварително  bouquet

# 366
Много моля за коментар на един много странен крем  Crazy
Age Defense Active Day Cream - около 35$
Aqua, Ethylhexyl Palmitate, Cetearyl Alcohol, Polysorbate 60, Gliceryn, Sorbitan Stearate, Dimenthicone, Myristyl Myristate, Undaria pinnatifida extract, Keratin/Hydrolysed Keratin, Alpha Tocophenol, Passiflora edulis/Passiflora incarnata seed oil, Orbignya oleifera seed oil, Phenoxyethanol/Ethylhexylglycerin, Xanthin Gum, D-Panthenol, Vitis vinifera seed oil, Lecithin/Tocopheryl Acetate/Ubiquinone/ Alcohol, Tetrasodium EDTA.
При нанасяне в първия миг имам чувството, че кремът е много тежък, но в следващата секунда той е попил. Не остава върху кожата усещането, че съм се мазала с крем. И от там идва подозрението ми - има ли достатъчно активни съставки, подхранва ли, срещу бръчки ли се бори или е просто обикновено кремче в красива тубичка....   bouquet

# 367
1)  Какво ще ми кажете за състава на този фондьотен Confused
води се минерален но е евтин на цена 11.90
в skindeep го оцениха за 6 това добре ли е Sad
благодаря предварително

aqua/water , cyclopentasiloxane, dimethicone, ethylhexyl, methoxycinnamate, glycerin, isotridecil, isononanoate, PEG-9 polydimethylsiloxyethyldimethicone, disteardimonium hectorite, dimethicone/polyglycerin-3-crosspolymer, sodium chloride, phenoxyethanol, methylparaben, disodium stearoyl glutamate, chlorphenesin, disodium edta, acrylates copolymer , propylparaben, tocopherol, ascorbyl palmitate, aluminium hydroxide, PEG-9, ethylparaben, isobutylparaben, butylparaben, [+/- MAY CONTAIN: Cl 77891/titanium dioxide, CL 77499. Cl77492, Cl77491/ IRON OXYDES] F.I.L. D40681/2

2)  Също и за този околоочен крем на Гарние води се 24 часа хидратантен и антиоксидантен:
Извинявам се че съдържанието е на снимка Simple Smile цената му е 9.90
http://prikachi.com/images.php?images/631/2959631h.jpg

3) VIchy NOrmaderm измиващ гел за проблемна кожа цена 20 лв някаде

Active Ingredients: Salicylic Acid (0.5%, Acne Treatment); Inactive Ingredients: Water, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Decyl Glucoside, Polyethylene, Acrylates/C10 30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, PEG 4 Dilaurate, PEG 4 Laurate, Isobutylparaben, Glycolic Acid, Zinc Sulfate, Methylparaben, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Chondrus Crispus (Darrageenan) (Carrageenan), Jojoba Esters, Iodopropynyl Butylcarbamate, Chlorphenesin, Propylparaben, Tetrasodium EDTA, Hydrolyzed Algin, Dextran, Acetyl

Ingredients
Hexapeptide 1, Ethylparaben, Butylparaben, Chromium Hydroxide Green, Yellow 10 Aluminum Lake (CI 47005), Green 3, Fragrance (Parfum)

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 20:52 от nedelchevai

# 368
  • София
Много благодаря, Софи!  bouquet

# 369
Софи, много моля за мнение относно този крем:
Trilogy Age Proof Daily Defence Moisturiser SPF15
Цена: 26.24 евро
Пишат, че слънцезащитата му е естествена. Освен био-концепцията, интересува ме (и даже повече) хидратира ли добре, има ли антиейдж действие, въобще - добър ли е за кожата в по-дългосрочен план?
Ето състава:

Aqua (Purified Spring Water), Zea Mays (Corn) Starch, Bemotrizinol, Theobroma Cacao (Cocoa Seed) Butter, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit, Glycerin, Sorbitan Olivate, Tricontanyl PVP, Cetearyl Alcohol, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutyl, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Sesamum Indicum (Sesame Seed) Oil, Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil, Citrus Grandis (Grapefruit Seed) Extract, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Potassium Cetyl Phosphate, Hyaluronic Acid, Sodium Salt, Camilla Oleifera (Green Tea) Leaf Extract, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Cucumis Sativus (Cucumber) Extract, Chamomilla Recutita (Chamomile) Flower, Calendula Officinalis (Calendula) Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel Distillate), Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Retinyl Palmitate, Ascorbic Palmitate, Sodium Lactate, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Parfum, Citral*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Limonene*, *Components of Natural Essential Oils.

Благодаря предварително!

# 370
Здравейте! Купих си евтин бебешки шампоан и реших в google да проверя съставките и така ви открих. В момента чета първите ви теми и се извинявам ако се повторя с някого. В момента си търся качествен шампоан и се ориентирах към тези:
MÁDARA BIO, нежен бебешки шампоан, цената му варира от 19-22 лв.
Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Glycerin, Lauryl Glucoside, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Cocamidopropyl Betaine, Glyceryl Laurate, Rosa Damascena Flower Water*, Hydrolyzed Wheat Protein, Glycerin*, Sucrose Cocoate, Coco Glucoside, Glyceryl Oleate, Arctium Lappa (Burdock) Extract*, Tilia Cordata (Linden) Extract*, Avena Sativa (Oat) Extract*, Urtica Dioica (Nettle) Extract*, Lactic Acid, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Aroma**, Limonene**, Linalool**, Eugenol**, Geraniol**, Citral**

А този е на същата марка за суха и увредена коса, 22 лв:
Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Glycerin, Lauryl Glucoside, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Cocamidopropyl Betaine, Glyceryl Laurate, Hydrolyzed Wheat Protein, Rosa Damascena Flower Water*, Carrageenan, Glycerin*, Betain, Sucrose Cocoate, Coco Glucoside, Glyceryl Oleate, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Acorus Calamus (Calamus) Extract*, Urtica Dioica (Nettle) Extract*, Plantago Major (Plantain) Extract*, Arctium Lappa (Burdock) Extract*, Pyrus Cydonia (Quince) Extract*, Lactic Acid, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Aroma**

# 371
А това е любимата ми маска на oriflame, цената и варира, в момента е 10 лв за консултанти:
aqua, caprylic/capric triglyceride, glycerin, butylene glycol, dimethicone, glyceryl stearate, peg-100 stearate, polyacrylate-13, phenoxyethanol, caprylyl glycol,tocopheryl acetate, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer, polyisobutene,parfum, methylparaben, xanthan gum, polysorbate 20, sorbitan isostearate,propylparaben, ethylparaben, laminaria digitata, silica, sodium pca, urea, trehalose,polyquaternium-51, sodium hyaluronate, chlorphenesin, ci 42090, ci 17200

Има ли нещо вредно в нея ?

# 372
А това е любимата ми маска на oriflame, цената и варира, в момента е 10 лв за консултанти:
aqua, caprylic/capric triglyceride, glycerin, butylene glycol, dimethicone, glyceryl stearate, peg-100 stearate, polyacrylate-13, phenoxyethanol, caprylyl glycol,tocopheryl acetate, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer, polyisobutene,parfum, methylparaben, xanthan gum, polysorbate 20, sorbitan isostearate,propylparaben, ethylparaben, laminaria digitata, silica, sodium pca, urea, trehalose,polyquaternium-51, sodium hyaluronate, chlorphenesin, ci 42090, ci 17200

Има ли нещо вредно в нея ?
Здравей. Вредно няма. По скоро какво е полезното е въпроса. Чесно казано, търся да видя....и трудно забелязвам.Този състав  е изпразнен откъм съдържание. Не знам като какво са го писали маркетолозите. Активната съставка laminaria digitata е в незабележими концентрации, хиалуроновата киселина също. Маската е съставена от едно добро масло, емулгатор, силикон, стабилизатори, консерванти и багрила. Това е все едно лютеница без домати и чушки, иначе докарано на мирис и цвят.

Последна редакция: нд, 13 фев 2011, 19:50 от FDA

# 373
Здравейте! Купих си евтин бебешки шампоан и реших в google да проверя съставките и така ви открих. В момента чета първите ви теми и се извинявам ако се повторя с някого. В момента си търся качествен шампоан и се ориентирах към тези:
MÁDARA BIO, нежен бебешки шампоан, цената му варира от 19-22 лв.
Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Glycerin, Lauryl Glucoside, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Cocamidopropyl Betaine, Glyceryl Laurate, Rosa Damascena Flower Water*, Hydrolyzed Wheat Protein, Glycerin*, Sucrose Cocoate, Coco Glucoside, Glyceryl Oleate, Arctium Lappa (Burdock) Extract*, Tilia Cordata (Linden) Extract*, Avena Sativa (Oat) Extract*, Urtica Dioica (Nettle) Extract*, Lactic Acid, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Aroma**, Limonene**, Linalool**, Eugenol**, Geraniol**, Citral**
А този е на същата марка за суха и увредена коса, 22 лв:
Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Glycerin, Lauryl Glucoside, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Cocamidopropyl Betaine, Glyceryl Laurate, Hydrolyzed Wheat Protein, Rosa Damascena Flower Water*, Carrageenan, Glycerin*, Betain, Sucrose Cocoate, Coco Glucoside, Glyceryl Oleate, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Acorus Calamus (Calamus) Extract*, Urtica Dioica (Nettle) Extract*, Plantago Major (Plantain) Extract*, Arctium Lappa (Burdock) Extract*, Pyrus Cydonia (Quince) Extract*, Lactic Acid, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Aroma**
Много качествени , иновативни състави. Отличен избор.Дано и на употреба да се потвърди.Моля сподели

# 374
  • Торонто
Софи, как ти се вижда този крем на Клиник repairwear intensive night cream:
Water Purified, Pentaerythrityl Tetraethylhexanoate, Butylene Glycol, Cyclopentasiloxane, Hexyldecyl Stearate, Glycerin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Glyceryl Stearate, Dimethicone, Hydrogenated Lecithin, Cetearyl Alcohol, Glycine Soja (Soybean) Protein, Camellia Sinensis (White Tea) Leaf Extract, Aspalathus Linearis (Red Tea) Leaf Extract, Camellia Sinensis (Yellow Tea) Leaf Extract, Polygonum Cuspidatum Root Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Extract, Artemia Extract, Hordeum Vulgare (Barley) Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract, Saccharomyces Lysate Extract, Betula Alba (Birch) Bark Extract, Centella Asiatica (Hydrocotyl) Extract, Yeast Extract, Chamomilla Recutita( Matricaria) Extract, Phospholipids, Sodium Ma, Cholesterol, Caffeine, Phytosphingosine, Sodium Hyaluronate, Ascorbyl Tocopheryl Maleate, Nordihydroguaiaretic Acid, Cetyl Ricinoleate, Tocopheryl Acetate, Linolenic Acid, Trehalose, Sucrose, Linoleic Acid, Myristyl Myristate, Betaine, Cetearyl Glucoside, Petrolatum, Squalane, Methyldihydrojasmonate, Propylene Glycol Dicaprate, Isohexadecane, Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Polyglyceryl-3 Beeswax, Tromethamine, Methyl Phenylbutanol, Floralozone, Peg-100 Stearate, Polysorbate 80, Bht, Disodium Edta, Sodium Dehydroacetate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben

Вижда ми се добре Simple Smile То е видно за всеки, че е фрашкан с активни съставки. 
Аз често се чудя като чета състави защо не си подредят по-интелигентно съставките, че да не си личи отдалеч в колко ниски концентрации използват активните. Е, тези тук са се постарали по-добре. Не мога да кажа със сигурност ниски или високи са процентите. Така или иначе има много активни, самата маса също изглежда приятна, добро впечатление прави на първо четене...
Аз бих го пробвала с удоволствие. А според може и за дневен, не само за нощен.

Общи условия

Активация на акаунт