Чакам есента с черпак в ръка

• 25 322
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Филенцата станаха много хубави - поръсих ги обилно с една провансалска подправка преди да ги метна на тигана и  Heart Eyes
А зеленуците бяха под формата на салата от домати с пресен босилек, маслини, ленено семе и пръчици от краставица.

Звучи вкусно Peace
Аз готвя кюфтета със сос. Все пак се позахлади Mr. Green

# 76
Вечерята за днес ще е една тарелка кърначета, запечени във фурната. Салата от варени катофи и като гарнитура към кърначетата опържен пипер цял, обелва се, посолява се, нарязва се и е чудесно мезе или гарнитура.  Peace
Хем леко, хем бързо и вкусно и не вися на печката цял ден.
И хляба се пече вече в хлебопекарната, та до към 7 всичко ще е ОК.

# 77
Бре,за малко да ви изпусна,бе..........
Мятам в големия гювеч домати и сирене+босилек на ситно,след 20 мин яйца и почвам танци около масата Wink

# 78
Извинявам се за отклонението, ама за какво е темата newsm78
Чета почти всички готварски теми, но не очаквах да видя тук такава Mr. Green

За тези, за които готвенето не вдъхновение, извор на добро настроение и морално удовлетворение.
Продължение на темата - Мразя да готвя.

Благодаря Hug
Диня, хляб и сирене за закуска Mr. Green

# 79

Благодаря Hug
Диня, хляб и сирене за закуска Mr. Green

Точно такива рецепти издирваме.   bouquet

# 80
Изобщо няма да се хабя с вечерята - остана малко зелен боб от вчера, както и малко пилешки филенца от обяд. Ще ги омешам и младежа ще е доволен..
Аз мисля да пропусна.. Sunglasses

# 81
Аз днес пържих малко тиквички /във фритюрника / и ги направих с кисело мляко и една пилешка супа /отново в тенджерата под налягане/.

# 82
И аз няма да готвя тая вечер  Crossing Arms Има още ориз с тиквички от обяд !

# 83
Ох, и аз пържих тиквички, уж ей така да има за после...ама ги изядох, както и 4 пържени кюфтета и порция пържени картофи и 3 филии хляб...и се разбих и за вечеря няма да се готви, явно е  Whistling

# 84
В момента правя гарнитура за риба
Пу , рибата , който си я купува , си я приготвя
Сложих на пара картофи и моркови. Точка!

# 85
Аз днес пържих малко тиквички /във фритюрника / и ги направих с кисело мляко и една пилешка супа /отново в тенджерата под налягане/.
Как се готви супа в тенджера под налягане?
Ръгаш всичко и чакаш ли? Колко време?
Аз вчера за пръв път правих бърканата пица, наистина е мързелива рецептата и стана от 1-ия ми опит.
За днес имам сварени от оня ден спагети, ще забъркам бързо сосче и съм готоФФФ.

# 86
Аз като една фина дама го обичам с мноооого лук.  Сварявам го, после запържвам многото лук на филийки, домати и боба, и във фурната.

Последна редакция: нд, 29 авг 2010, 22:58 от Tatti

# 87
Аз като една фина дама го обичам с мноооого лук.  Сварявам го, после запържвам многото лук на филийки, домати и боба, и във фурната.

Ей благодаря Трещи, боб на фурна не съм правила от доста време.

# 88
Обожавам боб и леща, това са ми любимите ястия, + картофки на форна. Но аз съм си простачка де, не ми обръщайте внимание  Laughing
Какво тежко има в боба, ако е сготвен както трябва? От мЕсо по-тежко ми става  Mr. Green

Чакат ме 2 тежки седмици, ще съм у нас и готвенето ще е моя грижа, дупе да ми е яко. Но пък добре си починах цяло лято и за момента ми се струва интересно, моля, не ме изхвърляйте от темата, за кратко ще е така  Blush

# 89
Тази рецепта е поздрав за вас Не е с боб, но със сланина.

Рецепта за Пудинг със сланина
Продукти  
400 гр  сланина
400 гр  лук кромид стар
400 мл  сметана течна
400 гр  хляб
6 бр.  яйца
50 гр  масло
50 мл  олио
  индийско орехче

Източника е сайт за рецепти от френската кухня. Само за естети Simple Smile

П.П. във френския език също има дума, като черпак - louche и боб - haricots.

Последна редакция: нд, 29 авг 2010, 22:59 от Tatti

Общи условия

Активация на акаунт