Чакам есента с черпак в ръка

  • 25 246
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 7 947
Това е нещо интересно- тестото е маслено и меко, изглежда супер вкусно - хайде - пиши как ти се получи  Peace

Аз правя едни с ябълки - много лесен и доста сполучлив:
1ч.ч. брашно
1ч.ч. кис.мляко
1/2 ч.ч. захар
2 яйца
1/3 ч.ч. олио
4-5 ябълки
канела
1 бакпулвер

Яйцата се разбиват със захарта, после се добавя млякото, накрая брашното, олиото и бакпулвера - за да шупне с капка оцет.
Ябълките се обелват и стъргат на най-ситното, оцеждат се от водата със стискане, объркват се с канелата. Сипват се в тестото и се омешва. В тава на нормална фурна се пече, става бързо и вкусно.

# 151
  • Fort Worth, TX
  • Мнения: 2 119
Ходих на запис и няма никакви наченки каза доки..

http://zi4e57.blogspot.com/2010/08/blog-post_06.html

Ето тая рецепта ще пробвам с праскови и имам микс сурови ядки, вместо само бадеми.
Желая ти всичко леко и безпроблемно и скоро да се похвалиш/

# 152
  • Мнения: 2 510
Сега го зачетох пакета - пише, че е Киноа с червена леща и морков..Вари се 15 мин със зеленчуков бульон и магданоз и се добавяло соев сос.
де да знам къде в квартала има соев сос.. newsm78
Ако досега не си използвала соев сос, го сготви по една от горните рецепти. Не всички обичат соевия сос и той дава различен вкус на ястията. Можеш да отделиш малко от лещата и само в нея да поставиш соев сос.

# 153
  • Мнения: 7 947
Соев аз лично харесвам на пиле и на ориз, но си е факт, че става различно яденето и доста по-тежко.

# 154
  • Ямбол
  • Мнения: 28 236
Соев аз лично харесвам на пиле и на ориз, но си е факт, че става различно яденето и доста по-тежко.
и солено. Да се има предвид.

# 155
  • Мнения: 47 352
За подправките на лещата - много й върви пресния копър, поне на мен ми харесва де, въпрос на вкус Simple Smile

Е, как става така, че на всяка трета мъжа и готви...  newsm78
Ми моят пък никога не готви.
за 11 години брак , само яйца е пържил и салата с краставици и домати е правил.  Thinking
Хич не го влече  Naughty ...

Е, то не може всичко да ни влече, има неща, които просто трябва да се правят  Laughing и мен не ме влече готвенето, но си карам "смяната"  Mr. Green

# 156
  • Мнения: 2 467
Аз примерно не понасям да пипам сурова риба. Мъжът ми е риболовец, лови си я, чисти си я .. Аз мога да я изпека или да я изпържа, но го правя много рядко. Основно той я готви. Ми, гадно ми е и едно лигаво брррр

# 157
  • София
  • Мнения: 6 308
Мисля тези дни да сготвя един гювеч, нали сега му е сезона. Слагам в глинения съд зеленчуци и месо нарязани на едро. Пека на слаба фурна 4-5ч. т.е готово е чак за другия ден, но пък е голямо количество.  Grinning

# 158
  • Мнения: 348
Спунк, така зеленчуците не стават ли като варени?

# 159
  • Мнения: 2 510
Спунк, може ли да стане в малки гювечета?

# 160
  • Мнения: 47 352
Аз примерно не понасям да пипам сурова риба. Мъжът ми е риболовец, лови си я, чисти си я .. Аз мога да я изпека или да я изпържа, но го правя много рядко. Основно той я готви. Ми, гадно ми е и едно лигаво брррр

И аз риба не пипам Embarassed имам чувството, че всеки момент ще ми мръдне в ръката, даже да е била замразена  Joy а месото режа с вилица и нож, ако няма как с тях - с гумени ръкавици, но като цяло избягвам максимално докосването hahaha

# 161
  • Мнения: 7 947
Абе то аз нищо не бих пипала, златни ми ръцете, ама като няма начин  Whistling

# 162
  • Мнения: 320
Ходих на запис и няма никакви наченки каза доки..

http://zi4e57.blogspot.com/2010/08/blog-post_06.html

Ето тая рецепта ще пробвам с праскови и имам микс сурови ядки, вместо само бадеми.
Желая ти всичко леко и безпроблемно и скоро да се похвалиш/

Благодаря  Hug
Стана сладкишчето, много е приятно и не е тежко. viliko записвам си да пробвам и твоя  Peace

# 163
  • Мнения: 7 947
Само да знаеш - става по-твърдо тестото, самия сладкиш не е така пухкав, нито много сладък - абе приятен есенен вкус има мен ако питаш. Също не го слагай в малка тавичка, трябва да е около 2-3 пръста височината на тестото - за да може да се опече и надигне.

# 164
  • Мнения: 47 352
Абе то аз нищо не бих пипала, златни ми ръцете, ама като няма начин  Whistling

Ръкавици, ръкавици  Mr. Green
Първия път като сготвих телешко, после няколко месеца не ядох подобна манджа Crazy много съм гнуслива Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт