Цветолечението на д-р Бах - 4

• 69 404
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Оставих само имейла на д-р Пашкулев, аз така ги поръчах.

А на мен на мейла никой не ми отговори. Поръчах на телефоните, затова може би е добре и те да се сложат в първия пост. А също и адреса от който могат да се вземат.

# 16
Не знам защо не мога вече да редактирам, трябва да пишем на някой модератор или пък в следващата тема да се добавят.

Аз пак да си питам-всички ли приемате капките 4 пъти по 4 капки във вода? Ние все ги забравям, аз по-се сещам, ама мъжът ми и дъщеря ми-не. Чудя се и като тръгне училище дали не мога да й ги сложа в шишето с вода да си ги пие цял ден Thinking
Изобщо кажете дали има друг вариант.
Също така баща ми ме пита какво да очаква след като ги пие и до колко време, аз не знаех какво да му отговоря. Казах му, че трябва да се почувства по-спокоен-той е голям нервак и критикар, има и диабет, всичко таи в себе си.

Някой ползва ли капките при лечение на болести, например малката има сега обилна хрема и кашлица от секретите. Давам й хомеоп.л-во, но дали не мога да подпомогна оздравяването с капки? Вечер й мажа излизащия кучешки зъб с РР, но друго не знам какво да й давам. Някой беше споменал в предната тема за комбинация за зъби, има ли някаква стандартна?

# 17
И аз да се запиша в новата темичка  Hug

Момичета имам въпрос
Помолих да ми направят и изпратят РР, и ми го изпратиха в обикновенно тъмно шишенце. Аз понеже нямах ново изхвърлих от шкафа с лекарствата една стара ехинацея форте и стрерилизирах шишето за да си го пресипя там че беше с каккоер капачка .Но вчера отварям шишенцето и  мо миришеше нещо, според мен на ехинацеят може би от пласмасовото капкомерче въпреки че е измито много хубаво. Та сега дали мога да си го ползвам това РР  Tired

# 18
  • София
very nice, нека всеки пие капките толкова пъти колкото се сети, а на дъщеря си й слагай във водата. Моят мъж приема капки 1 година по 1-2 пъти дневно. Само в неделя като си е в къщи се е случвало по три приема. Действаха си му екстра и е много доволен.
Ако някой постоянно ги забравя, или комбинацията не му е подходяща или няма нужда от капки в момента.

Относно реакцията към капките съществува и обратният вариант - за няколко дни човек да се влоши емоционално. За хора, които са свикнали да се самонаблюдават и имат болежки могат да забележат и леко физическо влошаване или болка на проблематичните места за съвсем кратко време - секунди -минути - час. (Няма го това влошаване на състоянието като при хомеопатията.) Това също е добър знак, че комбинацията е подходяща.
Отварям книгата и цитирам за приема по време на криза:
  • "Постепенно намали честотата и/или дозата, ако е необходимо, до 1 капка веднъж на ден. В допълнение можеш да взимаш RR в чаша с вода.

• Ако усещаш, че е правилно, постепенно увеличи честотата и/или дозата до 14 пъти на ден по 4 капки в зависимост от нуждата ти. Това най-вероятно ще съкрати трудната фаза.

# 19
  • София
...   Някой ползва ли капките при лечение на болести, например малката има сега обилна хрема и кашлица от секретите. Давам й хомеоп.л-во, но дали не мога да подпомогна оздравяването с капки? Вечер й мажа излизащия кучешки зъб с РР, но друго не знам какво да й давам. Някой беше споменал в предната тема за комбинация за зъби, има ли някаква стандартна?
За по-бързо изчистване на секрети можеш да даваш Киселица - номер 10, а за зъбките Орех - 33.
За няколко дни прием в акутна или екстремна ситуация приема е следният: в 1 чаша вода по 2 капки от концентрата и се пие на малки глътки през целия ден това количество.

# 20
Моля ви,дайте идея какво да забъркам на моето дете...Проблема е,че все още не знам от какво е провокиран неговия проблем.

С две думи ситуацията е следната-отказва да ходи по голяма нужда. Tired Мисля,че всичко започна от ДГ,но мислехме,че е просто каприз,докато проблема не се задълбочи толкова,че вече два пъти лежахме в болница.Детето е направо задръстено,днес ни изписаха,но оттук нататък незнам.Нашата докторка/хомеопат/ се завръща чак на 13-ти,а час за психолог имаме чак за 28-ми.Ясно ми е,че проблема е психически,но наистина вече ще се #Crazy  Просто отказва да го направи и това е.

Предложения,насоки,съвети-всичко приемам....

# 21
Моля ви,дайте идея какво да забъркам на моето дете...Проблема е,че все още не знам от какво е провокиран неговия проблем.

С две думи ситуацията е следната-отказва да ходи по голяма нужда. Tired Мисля,че всичко започна от ДГ,но мислехме,че е просто каприз,докато проблема не се задълбочи толкова,че вече два пъти лежахме в болница.Детето е направо задръстено,днес ни изписаха,но оттук нататък незнам.Нашата докторка/хомеопат/ се завръща чак на 13-ти,а час за психолог имаме чак за 28-ми.Ясно ми е,че проблема е психически,но наистина вече ще се #Crazy  Просто отказва да го направи и това е.

Предложения,насоки,съвети-всичко приемам....

Опитай с :
Mimulus-ако има страх от изхождането(примерно незная дали изпитва болка от ранички или фистули ,които е възможна да са се появили вследствие не честото му изхождане  и твърди изпражнения)
 Star of bethlehem- ако мислиш ,че е преживял шок в детската (било там от обстановката или отделянето му от Вас го е ШОКИРАЛО и ТРАВМИРАЛО)
Olive- за изтощението ,което е за него  и продължителната борба ,която води за да се "прочисти "детенце
Wild Rose- възможно е да се е отчаял и предал  и за това да не иска да опита отново

Дано помогна  bouquet

Последна редакция: вт, 31 авг 2010, 15:31 от feyaa

# 22
  • София
 Spirit, за да се определят капките, е нужно да се разберат мислите и емоциите на детето, но докато чакаш хомеопата ... Да, най-добре почни веднага с капки.
За да не си говоря най-общо и непълно пак ще цитирам книга – справочник от 460 стр. на Лиз Бурбо за мисловните причини на всяка болест (страхотна книга). Важи и за децата.

Мисловният модел за запек – "проблем в дебелото черво се проявява у човек, който се затруднява да загърби старите си идеи и убеждения, които повече не са му нужни."
"Човек, който задържа изхожданията си, е такъв, който често се сдържа да каже или направи нещо от страх да не се хареса или да не бъде некоректен, или от страх да не изгуби някого или нещо. " и "Това може да е човек, който има фикс идеи за някакво произшествие в миналото и драматизира това произшествие. Не може да се освободи от идеите си. Този стрес, причинен от трудността да се откъсне от миналото, поражда тревоги, черни мисли, ярост, страх от унижение и дори ревност.

Spirit, ти си познаваш детето - намираш ли от тези неща в него? Капките трябва да са в тази насока. Ще помисля комбинация за това.

# 23
Момичета,благодаря ви Hug

Реално физическа причина няма,т.е. не изпитва болка или нещо подобно,обстойно го прегледаха,нищо му няма.Затова съм сигурна,че причината е само и единствено в главата му.

borislavka72,благодаря ти за извадените мисловни модели,Луиз Хей казва същото,"невъзможност да се отърве от миналото"...ама какво минало на 3.6 години ooooh! 
С баща му се разделихме наскоро,но проблема датира от преди това.От градината започна,почти съм сигурна в това,но какво точно се е случило само той си знае.

Ще забъркам днес вълшебния коктейл,пък ще видим какво ще стане.

Hug

# 24
borislavka72, много благодаря за информацията.

Spirit_, имат си минало малките деца, то започва от вътреутробното развитие. Всяко едно преживяване, добро или лошо се отразява на психиката им. Моята дъщеря помни неща, случили се когато е била на по-малко от 2г. Тя е страшно чувствителна и всичко преживява. Повечето деца имат проблеми с ходенето в детската, чела съм и много теми във форума. Дано да ви помогнат капките. Дотогава предлагам да даваш някакви разхлабващи храни.

# 25
  • София
Spirit, feyaa ти е дала много добро предложение за комбинация. Аз бих предложила следното:

1 Agrimony  (тъй като според мен това поведение на детето е продиктувано от страх от самота и е зов за внимание, т.е. роля, в която се е вживяло...)
6 Cherry plum   (вместо 26 Wild Rose, което предлага feyaa, за успокояване)
8 Chicory  (заради погрешния начин за демонстриране на необходимост от любов, това цвете ще му даде увереност)
20 Mimulus (feyaa е обяснила чудесно защо)
23 Olive (за да намери в себе си сили да се справя - това е много силно цвете и рядко се налага при деца, но вярвам, че във вашия случай feyaa е преценила много добре)
29 Star of Betlehem (заради престоя в болница и другите неприятни неща, през които е минал)

# 26
Момичета имам въпрос
Помолих да ми направят и изпратят РР, и ми го изпратиха в обикновенно тъмно шишенце. Аз понеже нямах ново изхвърлих от шкафа с лекарствата една стара ехинацея форте и стрерилизирах шишето за да си го пресипя там, че беше с капкомер капачка .Но вчера отварям шишенцето и  мо миришеше нещо, според мен на ехинацеят може би от пласмасовото капкомерче въпреки, че е измито много хубаво. Та сега дали мога да си го ползвам това РР  Tired

Повтарям си въпроса. Моля изкажете мнение поне  Praynig

# 27
  • София
Spirit, не знам каква комбинация си замислила за малкия. Аз ще предложа различни неща. Най-важното цвете според мен в момента е
    16 - Honeysuckle - закотвяне в миналото, отказват да се променят, дава тласък напред; за деца, които напускат дома си , при развод и т.н.
    27 Rock water . Не мога ясно да се обоснова, но постоянно ми се върти в главата. Дава се когато подтискаш основни физически и емоционални нужди - храна, вода, секс и т.н. За това цвете знам и следното приложение - при деца, които повтарят, че не ядат много неща след приема на скална вода, започват да опитват и прояждат нови храни.
    33 Walnut - градината е ново начало; за да имаш сила да вървиш по своя собствен път, помага адаптацията, помага да отстояваш себе си, при чувствителност. Много сила дава това цвете (вместо Olive).
    29 Star of Betlehem и 20 Mimulus - много добре.
    Но за 1 Agrimony съм с големи резерви. Струва ми се неподходящо - ако човек не е готов да срещне чувствата си, става раздразнителен от него.

Подходящи са и някои от тези:
12 Gentian - Цветето на вярата - в периоди на обезсърчение, за деца критикувани, ако има неодобрение и негативност в градина.
25 Red Chestnut - автономно възприемане на себе си - до се отделиш от близък, от субстанция,  от ситуация, за отбиване и т.н.

# 28
  • София
Щастлива съм, не знам може ли да му стане нещо на RR от ехинацеята. Аз, вероятно, бих си го ползвала.

# 29
Момичета имам въпрос
Помолих да ми направят и изпратят РР, и ми го изпратиха в обикновенно тъмно шишенце. Аз понеже нямах ново изхвърлих от шкафа с лекарствата една стара ехинацея форте и стрерилизирах шишето за да си го пресипя там, че беше с капкомер капачка .Но вчера отварям шишенцето и  мо миришеше нещо, според мен на ехинацеят може би от пласмасовото капкомерче въпреки, че е измито много хубаво. Та сега дали мога да си го ползвам това РР  Tired

Повтарям си въпроса. Моля изкажете мнение поне  Praynig

Аз не бих разчитала на него Peace

Общи условия

Активация на акаунт