Цветолечението на д-р Бах - 4

• 69 372
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
 Nivea Simple Smile за контролирането е Vine (Лоза)

Лозата е за хора, които доминират над другите. Те обикновено са много способни, надарени и амбициозни, но използват своите дарби, за да властват над другите. Те разбират нещата по-добре от останалите и ги подчиняват. Въпреки, че не се стремят да променят другите, те властват над техните желания и мнения и очакват абсолютно подчинение.

# 211
Nivea Simple Smile за контролирането е Vine (Лоза)

Лозата е за хора, които доминират над другите. Те обикновено са много способни, надарени и амбициозни, но използват своите дарби, за да властват над другите. Те разбират нещата по-добре от останалите и ги подчиняват. Въпреки, че не се стремят да променят другите, те властват над техните желания и мнения и очакват абсолютно подчинение.

А защо точно се взема Vine? Явно е, че аз даже не го намирам доминирането за лошо  Embarassed Embarassed

# 212
Нивеа, не знам, забравих кое цвете беше. Подозирам, че е Джанка. Аз не доминирам над другите (поне засега, пупу  Crazy), обаче се опитвам да контролирам вътрешния си свят и ме плаши да не загубя контрол.

# 213
  • София
Е, още в предната тема обещах да сложа един от тестовете от голямата книга - наречен е градивни елементи. Ето го! Надявам се линка да е ок. Отделих време да добавя номера на всеки ред, защото така използването и коментирането е по-удобно.
За напредналите теста ще даде доста идеи за комбинирането на цветята. За начинаещите, вероятно, ще е сложен за използване при съставяне на лична комбинация, но много помага човек да открие проблемните състояния.

Препоръчвам материала да се отпечати, да се отделят едно 15-20 минути и човек открито и честно към себе си да си намери съответстващите точки.
За съжаление, обикновено така излизат твърде много цветя (много сме тези с необходимост от 15 цветя едновременно  Laughing) и настава едно чудене, кое по напред  newsm78. Може да се преброят и сложат тези цветя, които излязат най-много пъти. А най-добре би било да се разграничат по приорит най-проблемните и важни за момента състояния и да се сложат първо те в комбинацията.

теста е един и същ в двата линка, но Acrobat Reader не на всеки работи с дълги документи.
по-малкият файл е компресиран (3.65 MB pdf файл ) http://dox.bg/files/dw?a=e0b82702ca
а този е с по-добро качество за отпечатване - 14 MB pdf файл - http://dox.bg/files/dw?a=db3f48edf0

# 214
borislavka72, много благодаря отново  bouquet

Нивеа:), аз също не мислех, че доминирането е нещо лошо, докато един ден направих страхотен скандал на всички вкъщи (мъжът ми, децата, майка ми, баща ми) за страхотна глупост и осъзнах, че това е една от тежките страни на характера ми. Прибавих го към личната си комбинация, заедно с Holly и се чувствам мноооого по-добре. Тази комбинация Мацарела я дава за прошка, по-назад в темата бях го цитирала. Ще ти цитирам някой фрази от книгата на Мацарела:
Това е цвят за тези от вас, които имат смелостта да признаят силата и деспотизма си. Жената Vine е силна и смела личност, но често се оставя да бъде изкушена да се възползва от доверието на другите. Понякога е тиранична, но в една жена тази дисхармония може да бъде скрита добре или завоалирана от способността й да оказва въздействие. Властна, но и способна, тя например е онази майка, която изисква абсолютно подчинение - ако не на заповедите й, то на правилата, които е определила и които не се обсъждат....
Жените Vine смятат, че винаги имат право и дори и да не изразяват с думи собственото си убеждение, то се проявява в езика на тялото ...
И външният им вид е строг Тези жени са способни да се хвърлят в действия по време на ситуации, изискващи спешна помощ и положително не скачат върху масата, ако на село видят мишка. Те обаче не се решават да вдигнат ръка и да набият децата си, за да ги „вкарат в правия път", тъй като разчитат на факта, че всички хора се страхуват от тях...
И наистина, Vine няма желание да слуша съветите на околните и не се съобразява с никого. Често тя смята, че другите жени са слаби, отчита чувствителността като липса на разум, не допуска възможността да бъде несигурна или нерешителна и взима решения вместо другите. Както вече казах, всичко това може да бъде много добре замаскирано, защото се знае, че никой мъж например не би искал да се ожени за генерал на армия. В тези случаи студенината се прикрива със сдържаност, твърдостта изглежда като дисциплина, но в подходящия момент ноктите ще се покажат и малко по малко борбата за власт ще излезе на преден план...
Болднах тези неща, които за мен са много характерни.
Дълго стана, дано не съм досадила на другите.

# 215
Very nice, много ти благодаря ! Hug

Бориславка и на теб  Hug за труда и желанието да ни помагаш  Hug  bouquet

Май ще трябва да добавя Vine към комбинацията си. Сега да попитам, дали мога да го добавя към комбинацията която си направих в неделя?
Имам 6 цвята дали да добавя и този или трябва отначало да направя нова?

# 216
  • София
Nivea, можеш да добавиш цветето допълнително. Нещата, които е написала very nice от книгата са си така. Важно е друго. Всеки от нас има много цветя в себе си. Обърни внимание дали това с налагането на волята ти над другите в момента е сериозен проблем. Някои от цветята са наши характерови, но не са "проблематични" и не е необходимо да се пият постоянно и всички. Надявам се ме разбираш. Ако си попълниш теста, ще идиш колко много цветя ще ти излязат. Просто обърни внимание на тези, които ти създават дискомфорт в ежедневието ти в момента. Бах не случайно е казал - излекувай себе си. Не пий определени капки, заради другите или заради държане, което се приема за норма.  Peace

А то е ясно, че и за другите не е добре да им се налагаме, така както ние не бихме приели да се отнасят с нас. Това е път на промяна, който изисква време и разбиране - приемане и любов и т.н.

# 217
КОНТРОЛ

липса на психически - (06) Cherry Plum

желание да контролира другите - (08) Chicory, (32) Vine

...обърни внимание на тези, които ти създават дискомфорт в ежедневието ти в момента....
 Не пий определени капки, заради другите или заради държане, което се приема за норма.   

напълно съм съгласна!

borislavka72  Hug благодаря за теста!

# 218
# 219
Така съвсем тихичко да споделя че капките проработиха при Лео ( както и всичко друго което правим през последните 3 месеца по отношение на ДГ). ОБАЧЕ от няколко дни забелязвам детето си различно, а именно въобще не се вслушва в това какво му се казва като например да се измием, да се облечем, да пресичаме улицата хванати за ръка. Неща които преди е правил разумно. Имам чувството че Larch  в комбинацията му е дала криле. Какво да направя?

Направо полудявам, особено като не мога да го гоня из цялата къща с този корем в 36 г.с. :О)

От 2 дни е спокоен на ДГ, аз продължавам да го вземам на обяд, но не плаче и започна да разказва хубави неща за там. И най вече аз го виждам като го взема че е ОК, бих казала щастлив при едната госпожа и ОК при другата.

Припомням комбинацията му която давам в момента:

33, 20, 25, 15, 19, 34

# 220
  • София
...ОБАЧЕ от няколко дни забелязвам детето си различно, а именно въобще не се вслушва в това какво му се казва като например да се измием, да се облечем, да пресичаме улицата хванати за ръка. Неща които преди е правил разумно. Имам чувството че Larch  в комбинацията му е дала криле. Какво да направя?

Nivea, това е най-веселата и предизвикателна новина тези дни тук. Детето ти е щастливо и пораства, а ти как да се справиш  newsm78 . Не може да си позволиш да спираш капките на малкия сега преди да се роди бебето. И след това дълго ще трябва да пие 15 за ревност. Ако мислиш, че Larch  му (ти) идва в повече, махни само него от комбинацията.

# 221
Благодаря ти Бориславка.  Hug

Искам си го обаче щастливо! Говорих си и с Мамагемелар - ще се науча аз на търпение  Praynig няма да спирам Larch  Peace

Много благодаря Simple Smile Hug

# 222
здравейте  Hug
моите момичета се приспособяват много добре към детската  Grinning казват думички вече на пт,опитват се да пеят /далече е пеенето,де ...че са само две-три думи от песента Joy...нооо,все пак /
седнала съм да правя нова комбинация-
1,за задръжки в комуникацията -установих,че знаят много думи,но не ги ползват,също така знаят текстове на песни,но не пеят
2, за трудности в приспособяването поради зависимост /от мама или друг човек/ - учителката ми каза,че я бъзикали колежките,че си има 2 пилета,а тя като кокошчица ги разнася из двора Crazy никъде не отивали без да я потърсят,все с поглед я следят,да не я изгубят  Sad
3, заради нерешителност с вътрешна неувереност - има неща,които ги могат от преди,например рисуват много ,но там едва последните дни започнаха с моливи и флумастри,но да пробват водните бои още не искат,а вкъщи обожават;а ножицата не искали да я пипнат,докато вкъщи съм ги скрила върху хладилника

бориславка,много полезено четиво   bouquet
та,стигнах до 7,8,19,20,25,36   ,ако имате други идеи   bouquet

# 223
Бориславка, благодаря, много полезно!  Hug

# 224
  • Варна.
КОНТРОЛ

липса на психически - (06) Cherry Plum

вчера ми се налож бързо да действам, изведнъж така се разтресох, явно паник-атака,
чувствах обаче истински страх, че не мога да се контролирам. първо накапах в устата си 4 капки РР, после в чаша,
направих си ново шишенце само с Cherry Plum, сега ще карам с него известно време. да ви кажа - изплаших се много. А не съм съм уморена, в момента съм в отпуска. Предстои ми преместване на друго работно място, но не е нещо което да усещам като заплаха.
Искам да кажа, че капките бързо ми помогнаха. За половин час вече бях значително по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт