Цветолечението на д-р Бах - 4

• 69 923
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
в крайна сметка реших да е 8,15,16,25,33 ,но ще добавя и 19 Larch,заради липсата на увереност  Thinking
„Larch е много подходящ за всички случаи, при които се наблюдава нерешителност и склонност към отдръпване назад. “

# 91
  • София
да, Mamagemelar, моного добре си го измислила за 19, особено щом не ги разбират  Simple Smile

А за Калуната, 14, малко се попрезастраховам Simple Smile Така или иначе всички деца къде повече, къде по-малко са в състоянието Калуна, жадни за внимание.
Това е цветето на истинската същност. Дава се и когато имаш склоност да преувеличаваш емоционално.
При емоционална зависимост от близките. При усещане за емоционална пренебрегнатост и "емоционална недостатъчност" и несъзнателно търсиш приемане и потвърждение от околните.
Знам, че капките не се изписват по положителният им потенциал, но все пак. За 14 някои от нещата са
-Знаеш, че вътрешният ти водач се грижи за теб; Знаеш, че получаваш всичко, което е важно и правилно за развитието ти.

# 92
# 93
Седмица на Баховата терапия - откриване

Допълнителна информация   
Програма за седмицата на Баховата терапия

24.09.10 Откриване

Място: гр. София, кабинета на д-р Тодор Господинов, Младост 1, (пазара, последната спирка на метрото) бл. 64, вх А, ап. 3
...
Време: 16:00 – 19:30

Отбелязване на рождения ден на д-р Едуард Бах – торта, почерпка, срещи, безплатни блиц консултации с приготвяне на комбинация от цветни есенции (феновете на фейсбук страницата: Терапията на д-р Бах, са с предимство), рекламни материали, възможност за закупуване на цветни есенции, брошури и книги за терапията.

27.09.10 Споделяне на опит с терапията на д-р Бах

Място: гр. София, пицария West, на ъгъла на ул. Бузлуджа и бул. Витоша (срещу Central park hotel)

Време: 17:00 – 20:00

Отворена среща за бахови терапевти, фенове, интересуващи се и нуждаещи се от Бахова терапия. Възможност за безплатни блиц консултации и приготвяне на комбинация от цветни есенции (феновете на фейсбук страницата: Терапията на д-р Бах, са с предимство), рекламни материали, възможност за закупуване на цветни есенции, брошури и книги за терапията.

28.09.10 Среща и представяне на Терапията на д-р Бах.

Място: гр. Перник, Студио за красота и здраве „Аура”, ул. Вардар № 15

Време: 17:00 – 19:00

28, 29 и 30.09.10

Място: център „Естествени идеи” (на ул. „Московска” 27Б, етаж 2) представяне на Баховата терапия. Всеки може да дойде в удобно за него време и да разгледа есенциите, картите на цветята, книгите издадени на български език и да научи повече за терапията.

Време: 14:00 – 18:00

# 94
Привет момичета!

Вместо баналното запис имам и въпрос.

От доста отдавна следя темата, и най накрая се наканих и аз да пробвам, бях решила съм да си купя комплект есенции, но се удивих на цените които видях. В този сайт http://aspenbg.com/ най евтиното е 340 лв. Доколкото си спомням миналата година обсъждахте нещо от рода на 70- 90 лв за комплект.
Може ли някой да ме насочи, от къде се поръчва и на какви цени е?
На първа страница видях  емайл, само от там ли може?

Благодаря ви предварително.

# 95
estrella, 75лв струва к-тът с БГ есенции на д-р Пашкулев. Аз го поръчах по имейла. Тези, по-скъпите са английски.

Сребърен облак, аз сега й направих нова комбинация за у-ще. Сега й сложих 8 Chicory, 9 Clematis, 17 Hornbeam, 20 Mimulus, но ще прибавя и орех, щом казвате Wink

И пак да питам, много ми е трудно да определя малката. Тя е много импулсивна, нетърпелива, само нещо да не стане на нейното и пищи със страшна сила, нещо, ако се е заиграла и й прекъснеш играта, също вика. Буди се много нощем, спи много неспокойно, сега й е запушен носа и е още по-зле положението. Ходи на ясла от почти 2месеца и много й харесва, но пък може и после нощем да преживява емоциите от деня. Ако се е превъзбудила или преуморила, заспива много трудно. Много е властна, иска другите да й се подчиняват. Знам, че повечето неща са типични за нейната възраст, но при нея са доста водещи за характера. Например кака й на тази възраст можех да я забаламосам като видя, че си е наумила някаква беля, но при малката номерът не върви.
Всичко от характера й изтърпявам, но това събуждане нощем вече много ме изморява. Има ли как да я успокоя?
Сещам се за 18 Impatiens/Слабонога, също и евентуално 22 Oak/Дъб, но какво друго?

Последна редакция: нд, 19 сеп 2010, 15:12 от very nice

# 96
Естрела, и аз ги поръчах от д-р Пашкулев. Отношението е прекрасно и чисто.

Само дето откакто съм ги поръчала така си седят в дрешника...

# 97
  • София
Исках да питам обсъжданата тук комбинация може ли да се прилага при всяко дете със страх и нежелание за отделяне от дома и тръгване на детската градина? Дъщеря ми вече трета седмица тръгва с рев, пита дали ще я взема, през една от нощите  риташе с крака и се мяташе в леглото  часове наред, казва, че иска да си стои в къщи...

# 98
Принципно, да Simple Smile, може да има нужда и от добавка на друга есенция...

# 99
Исках да питам обсъжданата тук комбинация може ли да се прилага при всяко дете със страх и нежелание за отделяне от дома и тръгване на детската градина? Дъщеря ми вече трета седмица тръгва с рев, пита дали ще я взема, през една от нощите  риташе с крака и се мяташе в леглото  часове наред, казва, че иска да си стои в къщи...

Спокойно може да си правите комбинациите изложени тук.Няма да навредят никому.Дори напротив .Тук даваме добри съвети  и всеки избира кое е най-добро за него в случая.Не забравяйте мили майки ,че Вие сте най добрите лечители за Вашите съкровища.Не пренебрегвайте интуицията си!
Може да добавите или отнемете някоя есенция от комбинациите  написани тук-така ще я направите по близка  и подкрепяща за Вашето дете. Намерението което е вложено в описанието им  е изпитано от други нуждаели се в този момент от същата подкрепа. Hug

# 100
Благодаря Фея  Hug

# 101
estrella, поръчай си ги дирктно от д-р Пашкулев. Аз лично отидох до офиса им, защото са ми в квартала.
Не  нужно да купуваш целия комплект /според мен/, опитай първо с до 7 есенции, след като си направиш теста. След това можеш да добавяш, ако е необходимо.

Аз си направих нова комбинация, след като прочетох темата ви, след това и книгата /още веднъж/. Ще ви следя.

# 102
malko_mishlence, за коя книга говориш?
И изобщо коя книга ще ми препоръчате за нещо като реперториум или пък някаква, с която да мога да правя по-сполучливи комбинации.

# 103
malko_mishlence, за коя книга говориш?
И изобщо коя книга ще ми препоръчате за нещо като реперториум или пък някаква, с която да мога да правя по-сполучливи комбинации.

Аз лично четох "Жените и терапията на д-р Бах с цветовете на растенията". Преди това си бях правила теста в Интернет, а книгата само затвърди избора ми. Авторката пише, че не трябва да се прилагат повече от 7 есенции наведнъж, затова и реших да си купя само необходимите, а не пълния комплект. Книгата е хубаво написана, много е женска и помага да се обърнем към себе, да се вслушаме във вътрешния си глас, за да си обясним чувствата, които изпитваме и тогава да пристъпим към лечение. С две думи - полезно четиво е.

Може да се свали за четене тук: http://dox.bg/files/dw?a=27e06f0349

# 104
  • Русе, у дома
Имам въпрос. Бяхме с вирус, аз и децата, афтозен гингивит, който се характеризира с възпаление на устната кухина и стомаха, от там редки и чести изпражнения. През това време докато се лекувахме спрях капките за около 3 дни. Вреди ли това прекъсване и мога ли пак да ги започна? Притесних се заради алкохола, който е вътре.

Общи условия

Активация на акаунт