Цветолечението на д-р Бах - 4

• 69 917
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
barfly, алкохолът няма да навреди на разстройстовото, той е толкова минимално количество. И малката преди 2 месеца беше с афти, лекувах я с хомеопатия. За афтите на мен ми препоръчаха да я мажа с РР, но тогава нямах, а и при нея бяха много остра фаза, ужасно кървене.
malko_mishlence, много благодаря за линка.

# 106
Виждам, че Фея вече е постнала програмата за седмицата, посветена на баховата терапия.
Ще се постарая да отида поне на една от срещите. Peace

# 107
  • София
А дали вече има качена в Интернет и другата книга на Барбара Мацарела "Здрави и щастливи деца чрез терапията на д-р Бах с цветовете на растенията"? Така и не успях да я намеря.
И да попитам за РР - има ли значение как се използва - директно от концентрата или разреден? В разреден вид също толкова ефективен ли е?
Аз продължавам да давам на дъщеря ми всяка сутрин преди тръгване на градина РР - по 4 капки от концентрата, както и комбинацията й от Honeysuckle, Walnut, Red chestnut и Chicory, като тази седмица към нея прибавих и Holly, защото взе да проявява агресия към новороденото си братче. За съжаление особен ефект от капките не виждам, защото адаптацията й в градината върви трудно. Това, което ме притеснява повече от ревовете и мрънкането обаче, е трудната й социализация. Не се заиграва и приказва с децата, стои настрани. Тя по принцип не е много комуникативна с хора, които не познава. Четох, четох, но не мога да преценя какво мога да дам, за да се поотпусне малко?

# 108
Мирка, струва ми се, че даваш доста неща едновременно, на твое място бих подбрала по-малко есенции, например избраната от теб комбинция+витл. звезда+хотония. А есенцията, която търсиш, е 34 - Water Violet (Блатна перушина, Хотония). Точно за склонни към изолация и трудно социализиращи се деца/хора.

# 109
  • София
Мирка, действието на концентрата RR е силно, но много, много за кратко. Накапвай от вече разредното шишенцене. За 2 години ползване от всички в къщи на RR на никой от нас не ни е хрумвало или налагало да ползваме концентрата директно. Разреденото шишенце върши чудесна работа. Всъщност на много хора не им известно, но сипвайки от вече разредено шишенце за ползване в чаша вода действието се удължава и усилва - реално е по-ефективно. Така че не ползвай концентрата.

И моята малка дъщеря не е комуникативна. В началото беше така и с възрастни и с деца. Като походи малко на градина се оправи с децата. Но с възрастните направо е тежко. Ако някой я заговори и не й е неприятен ще го гледа и ще мълчи. Ако не й харесва, директно и демонстративно обръща гръб.
Искаш капките да я променят повече от възможното. С времето някои неща ще ги израстне, други с пиенето на капки ще се умекотят, но не очаквай прекалено.
Сребърен облак много добре те е посъветвала - ако искаш да и даваш 34 Water Violet за общуването - ще и се отрази добре. Необщуването може да е и от неувереност - тогава трябва цвете номер 19.

Не забравяй - когато искаш да даваш капки на някой друг (дори и да ти е дете) -  трябва да разбереш дали за човека това, което искаш да променяш е проблем.

# 110
[Не забравяй - когато искаш да даваш капки на някой друг (дори и да ти е дете) -  трябва да разбереш дали за човека това, което искаш да променяш е проблем.
Права си, но пък... най-големия риск е просто да няма промяна в състоянието, ако капките не са му необходими, нали?
Много добре си написала, че не можем тотално да променим човек. Аз поне се опитвам с по една есенция за мен и мъжа ми вече година, и така и не достигам до желания резултат. Положението просто се омекотява, но все пак сме далеч от идеала Simple Smile всеки в неговата посока.

# 111
Но с възрастните направо е тежко. Ако някой я заговори и не й е неприятен ще го гледа и ще мълчи. Ако не й харесва, директно и демонстративно обръща гръб.
Ами, че то това си е хубаво качество. При децата рядко има лицемерие.
Значи и аз да си разредя РР-правя както другите комбинации, само че слагам вода+4 капки+бренди, така ли?

# 112
Седмица на Баховата терапия-гр. Варна
Обществото на Баховите терапевти от Варна с удоволствие и радост се присъединява към инициативата „Седмица на Баховата терапия”, като се нядява тя да се превърне в традиция, даваща възможност здравето,мирът хармонията и радостта да влязат в живота на всички.

ПРОГРАМА

24 септември – петък - Откриване
Парти на Цветята , с което ще отбележим рожденият ден на д-р Едуард Бах.
Ще поговорим, ще се посмеем и ще се почерим с цветна торта.
Ще разиграем томбола-игра „Излекувай себе си с цветята на Бах” , а Закона за привличането и Баховите картички ще ви направят блиц консултация.
Носете си само цветните дрехи и доброто настроение.Поканени са всички, и големи и мънички, а за да няма оправдания, че не знаете нищо за Д-р Едурт Бах, Елена Пенчева ще направи кратко представяне на неговата терапия.

Място – гр. Варна, ул.Раковски №24, ет4 -офисът на Снежи
Час - 18 часа
Вход – свободен

27 септември – понеделник
Дискусия на тема :Астрологията в помощ на Баховия терапевт , с водещ Снежи Георгиева
Час - 19 часа
Вход – свободен

28 септември – вторник
Дискусия на тема: Личен практичен опит с Цветята на д-р Бах , с водещ Соня Дженджева
Час - 19 часа
Вход – свободен

29 септември - сряда
Дискусия на тема – Случаи от практиката , с водещи Нели Спасова и Елена Пенчева

30 септември, 1 октомври
Безплатни консултации и приготвяне на комбинации от цветни есенции
Място – гр. Варна, ул.Раковски ,№24, ет4 -офисът на Снежи
Час – 15 -17 часа
Нели Спасова
Място –гр.Варна,ул.Дебър, № 27- партер
Час – 17-19 часа
Елена Пенчева

Надяваме се и други колеги и съмишленици да се включат със свои идеи и инициативи.
Очакваме ви с радост!

# 113
  • София
Да very nice, така се прави, но направи си половин шишенце, че не върви по-много и след няколко месеца ще трябва да го хвърлиш. Ние сме си изградили навика, ако някой го боли глава от пренапрежение, взима RR. Ако има температура също. Ако е претоварен, ядосан или прекалено тъжен също. Но то някак с времето и четенето на някои книжки, с намалянето на очакванията ни към другите и все по-рядко ни се налага да го ползваме.

Обаче с крема RR не мога да се разделя. В началото като ми разказваха за колко неща го ползват и хич не ми се вярваше да има нещо толкова универсално.
А сега за всичко - ухапано, синини, ожулено, изгорено (и при слънчево изгаряне), като я боли малката корема и на коремчето иска да й слагам - явно го усеща добре. Лека хрема я оправяме за вечер като мажа челото и носа отвън, вечерта разтривам краката с крема, намазвам и гърдичките и сутринта е ок. Някои слагат и вътре в носа  newsm78. Въобще при настинка много го ползвам  Grinning.

# 114
  • София
Сребърен облак, по-добър резултат ще постигнеш с комбинация, а не с едно цвете. Питала съм специално за това терапевт.
Гледах преди година една педиатърка по телевизията много хубаво го обясни. Даде такъв пример - ако човек е пиел комбинации 10 години, може да е добре да започне да пие всяко цвете едно по едно за по месец - т.е. още 38 месеца и можем да предположим, че е взел всичко от цветята, което могат да му дадат.

# 115
  • София
Сребърен облак, благодаря за съвета за 34-Хотония! Непременно ще я включа в следващата й комбинация, а RR ще спра.
borislavka72, благодаря ти че се включи по моите въпроси!  И аз имах някакво съмнение, че подобно на хомеопатията, колкото по-разредена е есенцията, толкова на по-дълбоко ниво действа.
Зантригува ме с крема RR. Може и да сте го обсъждали, но макар и да прочетох цялата предходна тема, много неща вече ми се губят. Може ли да споделиш как мога да се снабдя с него?
А това, което си писала за твоята дъщеря на 100 % отговаря за моята. Не е неуверена, напротив, има си самочувствие, но просто не желае да общува с хора, които не са й приятни, а също и с непознати. Не искам да я променям, никога не съм си поставяла амбицията да я моделирам по някакъв начин. Искам само да й помогна по-лесно да се адаптира към новата среда.

# 116
*Мирка*  крем RRemedy можеш да си вземеш от тук  или RRemedy с добавка на НЕВЕН  и Crab apple

# 117
Аз нямам кремче РР, обаче когато има раничка, ухапано от комар или ударено, капвам от разтвора РР. Пак има хубав ефект, сигурно с кремчето е по-добре, но и  така става.

# 118
  • София
Мирка, разглеждала съм различни видове крем, които се предлагат по сайтовете, но вече не ги помня. Основата е различна. Запомних на едното място, че е бадемово мляко. Добавят капки RR и Crab apple по 10 капки от концентрата.
Аз лично си го купувам направен от моята преподавателка по йога (медицинско лице е; води семинари по цветотерапия и по аюрведа) - йога студиото е в кв. Гео Милев и се казва Гаятри. Там има различни разфасовки крем - по 5, 10 и 20 лв. Като с голямата май цяла година карам. Знам, че слага чиста растителна основа, но какво точно  newsm78.

Като говорим за крема - ето още приложения:
На крема RR като се добави 10 капки Hornbeam (17) става много подходящ за облекчение на тромбофлебити и разширени вени. Не се шегувам - на една моя близка баба го тествахме, и дори едно ужасно тъмно петно на ръката и почти изчезна. Въобще за разни проблеми със съединителната тъкан на кожата. 
Hornbeam (17) било много добре да се слага в кремовете за лице, но това не съм го пробвала.

# 119
borislavka72,много интересни неща споделяш  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт