Цветолечението на д-р Бах - 4

• 69 503
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Момичета Лео днес отказа да влезе в стаята на групата.  20 мин го увещавахме с госпожата, всички деца излизаха в предверието и го хващаха за ръчичка да го канят да влиза, той обаче казваше че ще влзе само с мама. Аз му казаах че в стаята не пускат майки, а само деца, тогава и той каза че ще стои навън но няма да влезе без мама.  По някое време едно момиченце излезе да отиде до тоалетна и аз насърчих Лео да отиде в банята с него, през това време аз излязох и само след няколко минути чух плача на детето си. Стоях до вратата около 5 мин и слушах как детето ми плаче, а госпожата се опитва да го успокои - даде му много балони, играчки...но Лео не спираше да плаче. Направих знак на лелката да го изведат, като ми го дадоха той хлипаше и не можеше да се успокои...беше ми много мъчно. Просто не мога да го оставя да плаче и да тръгна. До сега отлагах капките но вече трябва да дам явно нещо.

Сорри за офф-а но мисля че би монало за определяне на ситуацията.

Спряла съм се на комбинация от 19, 20, 8, 15, 16, 25, 33 по ваши препоръки и от това което четох в книгата на Б. Мацарела.

Моля ви кажете дали е точната. Praynig

Имам 20 мл шишенце, по колко капки да сложа от всеки цвят и трябва ли да слагам бренди или някакъв друг алкохол? И после по колко капки да давам от готовата смес?
И колко време да давам капките?

Можеш да сложиш по 3-4 капки от всяка една есенция избрана от теб.Желателно е ,ако ще я даваш комбинацията по-дълго време да сложиш бренди за консервиране.В другия случй само с вода ,но трябва да ги държиш в хладилник и са трайни около седмица.Можеш да си го спестиш като сложиш 1 капкомер бренди за 20мл шишенце.Давай им 4х4капки за деня.Времето на прием определяш ти ,но това не е магическа пръчица  и трябва време поне 2 седмици и повече.След този период прецени дали не трябва да направиш корекция или да продължиш с тази комбинация още време.
За малки деца аз лично се старая да редуцирам комбинациите до 3- 4 бр есенции.Мой избор!
.......не е лошо да помислиш и за себе си ......това е период с който и ти трябва да свикнеш  .........знам сърцето се къса при една раздяла особенно подплатена с детски плач......Walnut , Red chestnut, White chestnut......

# 136
  • София
Nivea,  Когато моята малка тръгна на градина майка ми (бивша детска учителка и директорка на детска градина) настояваше да спазвам едно единствено правило - разделянето с родителите на входа трябва да е максимално бързо. Оставяйки по-дълго удължаваш страданието на детето. Говерете му, обяснявайте му и се гушкайте в къщи преди това. Трябва да проявиш малко твърдост, защото детето усеща твоята разколебаност и ще реве повече, за да си постигне целта.

На 20 мл шишенца трябва да сложиш по 2 капки от всяко цвете. А най-добре е да си направиш половин шишенце, за да не хвърляш излишно. Капни малко алкохол все пак, нищо няма да му стане. От готовата смес давай по 4 капки. Няма правило колко време да пие комбинацията, то си зависи от детето.
Според мен тръгването на градина трябва да се комбинира с капки RR. Поне докато много плаче. Сутрин в къщи и на входа на градина, ако му дадеш RR, ще се поотпусне и ще е по-безболезнено. А личната комбинация му накапвай във водата, ако си имат индивидуални шишенца, или ги давай няколко пъти след градина.

Mamagemelar, и моята отказваше да яде 2 седмици. Въобще не са успявали да я накарат да вземе лъжицата. Всичко това единствено и само като форма на протест. Обяснявах всеки ден на госпожите и на лелята да не я карат въобще, ама въобще да яде. Когато спряха да я увещават започна да се храни - естествено не всичко, но поне опитва повечето неща и решава дали да ги яде.

# 137
и моите днес реваха доста,и то ,след като цялата седмица влизат  спокойни,е..почти
ама са се разстроили вчера от една майка,която е седяла до обед с детето,а учителката не ми е  казала  #Cussing out

само че,не ядат нищо!
влизат в 9/закусвали са като врабчета вкъщи/,в 10,15 им е втората закуска-я хапнат плод,я някоя бисквитка...а има дни,в които и не хапват
на обяд нищо  ooooh! не искат и това е...не знам какво дса ги правя
и още нещо- вчера се случи да кача в колатав една майка с детето-вървеше пеш,а ми е по път...и моите маймуни се побъркаха от рев Crazy
много им е  трудно да възприемат новото-в какъвто и да било аспект-хора ,места,обстоятелства...
какво ще препоръчате?
Honey suckle   трудно приемат всичко "ново"което се опитва да се намърда в техният малък и добре познат свят  може би за това не приемат "никого" и "нищо" ,което би отвлякло вниманието ти  от тях Heather .Със сигурност има конкуренция помежду им за твоето внимание и нещо 3-то им идва в повече и те го бойкотират с рев или мълчание.

п.п. а за повишаване на апетита давам сутрин на гладно преди градината 1ч.л  от сместа(мед+пчелно млечица) и коластра. Гладът е гарантиран Peace

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 22:36 от feyaa

# 138
Благодаря ви за съветите  Hug
шишенцето им е на края,та ще направя нова комбинация тази вечер,ще добавя Honey suckle  16  и Heather  14,мисля да оставя и Walnut 33 ,Chicory 8,Water Violet 34

рескю давам всяка сутрин и вечер-мислех ,че прекалявам ,но сега съм спокойна вече   Mr. Green

днес точно това казах на учителката-в никакъв случай да не им привличат внимание с ядене-ако не искат-не искат!
а вкъщи що манджа изпапкват ooooh! -взимам ги в 15-15,30,до 19,30 са яли 5 пъти,и то стабилни количества...преди сън и кисело мляко в леглото  ooooh! притесних се чак ,да не им се разширят стомахчетата Rolling Eyes

# 139
Благодаря ви мами  Hug

А ако нямам бренди може ли да сложа уиски?

# 140
Благодаря ви мами  Hug

Nivea : Мисля ,че за 2-ри път се задава този въпрос......
Аз съм привърженик на бренди(коняк) и правя какпките така.Чувала съм ,че технологията за направата на бренди е много щадяща и така "не умира" алкохола ,за разлика от направата на уиски ,ракия и др.Пак подчертава ,не зная каква е технологията и не мога да съм на 100% компетентна ,но следвам точно препоръките на д-р Бах ....разреждам с бренди. Не ми коства нищо.Една бутилка е около 15- тина лв. Ти сложи това, което е ОК за теб и  каквото имаш !
има варианти оцет, ракия ,спирт, уиски............и кисели краставички Joy

# 141
Благодаря ви мами  Hug

Брендито се използва за консервант, така че не мисля да е задължително. Аз сложих водка, така или иначе е най-близо до чистата спиртна основа.

# 142
не помня в коя книга беше/може и да е при Б.Мацарела,че ми е любимка/,но се казваше,че консервантът не бива да е с по-силен градус от 40тина Rolling Eyes /сори,ако е неточно,но по памет преразказвам/,така че не е кой знае колко важно какъв е Peace

# 143
Уф,пусти детски градини,като ви чета-и ние сме на тоя хал.Персоналът е много добър,дечицата също,ама нашия се поболя направо.Капки му направи Др Балтова,при това не бях и казала разни нюанси в поведението ми,но някакси ги е усетила.
комбинацията за моя син е:Walnut,Star ot Bethlehem,Mimulus,Rock Rose. Има някакъв напредък,но все още му ( ни) е много трудно.

# 144
Всички есенции  на Английският производител  Healing Herbs  са приготвят с  ОРГАНИЧНО бренди.Каквото и да значи това.......Едва ли им е по -лесно и евтино от обикновенният спирт.Явно си има значение. Peace

# 145
От 2 вечери слагам в нощните шишета с чай на малката по 4 капки концентрат РР, т.е. на 120мл по 4 капки 3 пъти на нощ. Отделно й мазах слеопоочията, китките от вътр. страна и зъбките с концентрат РР. Тези дни е болна-има темп., сополи, кашлица. Първата нощ й повлия много добре.
Вчера си направих разреден РР-в малко вода сложих 4 капки РР и го държа в хладилник. Тази вечер й намазах слепоочията с разреденото РР и й слагам в чая от него, но не знам дали от това, но 30 мин. след като заспа се събуди и после час и половина я приспивам, ту заспи, ту пак се събуди, бодра е като репичка сякаш е спала цяла нощ Shocked Може ли вместо успокояващ ефект разреденото РР да има ободряващ? Дали пак да не почна с концентрата?
Нали концентрата има бърз, но краткотраен ефект, аз искам хем бърз, хем дълготраен ефект, т.е. да спи повече от час без да се буди Tired
И още нещо на голямата слагам в шишето за у-ще по 4 капки от комбинацията й, т.е. на 500 мл вода 4 капки и го пие цял ден, понякога даже не го изпива цялото. Мисля, че й влияе добре, но дали не трябва дай слагам по повече капки, след като е толкова много водата?

# 146
Намерих някаква Метакса бренди у дома. Ще сложа от нея. Само че направих комбинацията вчера сутринта, ако сега сложа брендито? Шишенцето е било на 24-24 С.

От разредената смес директно в устата ли да капя ли или в чая за деня?

# 147
От 2 вечери слагам в нощните шишета с чай на малката по 4 капки концентрат РР, т.е. на 120мл по 4 капки 3 пъти на нощ. Отделно й мазах слеопоочията, китките от вътр. страна и зъбките с концентрат РР. Тези дни е болна-има темп., сополи, кашлица. Първата нощ й повлия много добре.
Вчера си направих разреден РР-в малко вода сложих 4 капки РР и го държа в хладилник. Тази вечер й намазах слепоочията с разреденото РР и й слагам в чая от него, но не знам дали от това, но 30 мин. след като заспа се събуди и после час и половина я приспивам, ту заспи, ту пак се събуди, бодра е като репичка сякаш е спала цяла нощ Shocked Може ли вместо успокояващ ефект разреденото РР да има ободряващ? Дали пак да не почна с концентрата?
Нали концентрата има бърз, но краткотраен ефект, аз искам хем бърз, хем дълготраен ефект, т.е. да спи повече от час без да се буди Tired
И още нещо на голямата слагам в шишето за у-ще по 4 капки от комбинацията й, т.е. на 500 мл вода 4 капки и го пие цял ден, понякога даже не го изпива цялото. Мисля, че й влияе добре, но дали не трябва дай слагам по повече капки, след като е толкова много водата?

тук нещо не разбрах....ставаш по 3 пъти на нощ за да слагаш капки ли? newsm78
За въпроса разредени или не е все едно и също просто концентрата действа бързо ,а разредени за хронично състояние.Вие нямате такова така ,че действай с концентрата във водата и мажи (по добре с крема RRemedy)когато е болно и кашля можеш да мажеш гърдичките и гръбчето по 3 пъти на ден-действа безотказно Peace
За каката на 500мл шише и слагай 10-12 капки.Ама не ги пестете толкова!!!  Naughty

Намерих някаква Метакса бренди у дома. Ще сложа от нея. Само че направих комбинацията вчера сутринта, ако сега сложа брендито? Шишенцето е било на 24-24 С.

От разредената смес директно в устата ли да капя ли или в чая за деня?
Капките без бренди са трайни 24 извън хладилник ,ако не са били там изхвърли ги
Директно в устата се капят разредените 4х4 капки за деня -може и повече при нужда в първите дни за да "превключи " тялото на подаващата му Енергия после продължавате с обичайният прием.
Ако в момента пие сок и ги капеш в сока или в нещо друго инъче приема е под езика без да се докосва до гутатора(капкомера) Grinning

# 148
Ето програмата за Седмица на Баховата терапия от 24-30 септември

СЕДМИЦА НА БАХОВАТА ТЕРАПИЯ
24 – 30.09.10

Какво е терапията на д-р Бах?

Терапията на д-р Бах е модерен холистичен метод на лечение. Създадена е преди седемдесет години от известният английски лекар, хомеопат, бактериолог и д-р по философия Едуард Бах. Тя е основана върху разбирането, че болестите възникват върху основата на съществуваща в нас душевна дисхармония. На тази почва се развиват негативни чувства и настроения, които довеждат във времето и да сериозни физически болести.
 Излекувай себе си е посланието, което д-р Бах ни изпраща със своята терапия. С това иска да ни подскаже, че болният не е нужно да бъде пасивен зрител в сценария,  в който главни действащи лица са лекари и терапевти, които упорито се борят с болестта с всички възможни средства, докато той чака да оздравее. Позитивното послание на терапията е, че за всеки от нас има път към един хармоничен и пълноценен живот и всеки, който иска да върви ще достигне тази цел. Самата терапия е наричана Път към душевна хармония, защото само при напълно възстановена душевна хармония, можем да достигнем до истинското здраве.
 „Лекувай болният, а не болестта” – е друг основен принцип на терапията! Както и при другите холистични методи, като класическата хомеопатия например, важен е човекът и неговият вътрешен свят. Д-р Бах поставя акцента върху отношението на болният към живота.

Как действат цветните есенции?

 Те не са лекарства в класическия смисъл на думата, а само чисти природни субстанции, които са абсолютно безвредни.
 Имат меко действие. Помагат ни да се отпуснем, да бъдем по-спокойни и релаксирани, изпълнени с по-голямо доверие към себе си и света; да бъдем по-осъзнати и да се разделим леко със съществуващи слабости.

Какво е нужно да знае баховия терапевт за вас?

 Разбиране какво предствавлявате като личност и човек – вашият индивидуален характер и обичайни реакции в ежедневни ситуации.
 Вашите оплаквания и здравословни проблеми
 Отношенията ви с другите хора в личен, професионален и социален план.
 Вашит ритъм на живот, навици: сън, хранене
 Общ тонус и ниво на енергия.
 Вашите интереси и предпочитани занимания.

Как протича лечението?

Цветните лекове се вземат обикновено под формата на капки, като напоследък в чужбина се прилагат и под формата на гранули. Няма изисквания за специален хранителен режим или начин на живот.
Това, което се препоръчва е повече време за себе си и любимите си неща. Човек да се опита да намери свой начин да поспира и да се подрежда като отделя по-малко време за по-ясно осъзнаване на проблемите си.(подходящо е понякога да се води вид дневник за анализ на критичните ситуации например, като акцентите върху които да се работи ще бъдат предложени от терапевта)

Какво се случва след като започне лечението?

Обичайно настъпва общо успокоение, тонизиране, подобряване на съня и настроението, придобиване на по-голяма увереност и смелост. Всичо това се случва защото благодарение на есенциите човек преодолява своите страхове, депресии, негативни душевни нагласи и слабости на характера. Не се наблюдават драматични очистителни кризи.

В какви случаи е показано лечение с цветните есенции?

 Цветни есенции могат да вземат и практически здрави хора, които се намират в критични периоди от живота – бременност, раждане, тръгване на училище, изоставане в развитието, пуберитет; при избиране на кариера, кризи в семейството, раздели и загуба на близки
 При негативни емоционални състояния като страхове, чувства на несигурност и безпокойства, комплекси за малоценност, самотност, прекалена чувствителност, отчаяние и др.
 При нужда от една по-добра адаптация – липса на естествена приятелска среда, затруднено общуване, проблемни отношения в работата и семейството и др.
За лечение на преживяни душевни травми  - като раздяла или загуба на близки, уволнение или провал в бизнеса и др.
За лечение на преживяни душевни травми  - като раздяла или загуба на близки, уволнение или провал в бизнеса и др.
 Неврози, натрапливи мисли, безпокойства и душевни кризи.

Програма за седмицата на Баховата терапия
24.09.10 Откриване

Място: гр. София, кабинета на д-р Тодор Господинов, Младост 1, (пазара, последната спирка на метрото) бл. 64, вх А, ап. 3
Време: 16:00 – 19:30
Отбелязване на рождения ден на д-р Едуард Бах – торта, почерпка, срещи, безплатни блиц консултации с приготвяне на комбинация от цветни есенции (феновете на фейсбук страницата: Терапията на д-р Бах, са с предимство), рекламни материали, възможност за закупуване на цветни есенции, брошури и книги за терапията.

27.09.10 Споделяне на опит с терапията на д-р Бах
Място: гр. София, пицария West, на ъгъла на ул. Бузлуджа и бул. Витоша (срещу Central park hotel) Време: 17:00 – 20:00

Отворена среща за бахови терапевти, фенове, интересуващи се и нуждаещи се от Бахова терапия. Възможност за безплатни блиц консултации и приготвяне на комбинация от цветни есенции (феновете на фейсбук страницата: Терапията на д-р Бах, са с предимство), рекламни материали, възможност за закупуване на цветни есенции, брошури и книги за терапията.

28.09.10 Среща и представяне на Терапията на д-р Бах.
Място: гр. Перник, Студио за красота и здраве „Аура”, ул. Вардар № 15. Време: 17:00 – 19:00

27, 28 и 29.09.10 Среща с Баховата терапия

Място: гр София, ЦЗО „Едикта” (ул. Иларион Макариополски 2, тел. 02/ 846 50 91)
Литература на български и английски език, приготвяне на комбинация от цветни есенции, информация и записване за семинари за цветните есенции. Време: 13:00 – 18:00

28, 29 и 30.09.10 Запознаване с Баховата терапия.
Място:  център „Естествени идеи” (на  ул. „Московска” 27Б, етаж 2)
Всеки може да дойде в удобно за него време и да разгледа есенциите, картите на цветята, книгите издадени на български език и да научи повече за терапията.
Време: 14:00 – 18:00  

Координатор: д-р Тодор Господинов 0887 53 19 33 begin_of_the_skype_highlighting              0887 53 19 33      end_of_the_skype_highlighting
Ваня Захариева 0888 990 275

# 149
Благодаря Фея. Няма да ги изхвърля а ще му ги дам да изпие цялото шишенце- то е все едно да изпие по 4 капки от всеки цвят нали така?

Общи условия

Активация на акаунт