Цветолечението на д-р Бах - 4

• 69 878
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Понеже отворихте темата за крема RRemedy да споделя от личен опит ,че помага при херпес.Да ..... и аз в първият момент не можах да повярвам ,но когато го намазах вечерта на сутринта не се бяха образували мехурчета и за 2 дни се заличи съвсем.Знаете ,(поне на тези на ,които е излизало херпес ) не се минава без ацикловир и производните му. А за синини ,подутини и др.са ясни
Може да добавите в крема си за лице няколко капки Hornbeam  и Wild Rose-което ще го обогати  и ще ви "свежне "лицето

# 121
  • София
borislavka72,много интересни неща споделяш  bouquet
Hug Доставя ми удоволствие.

Както допълни feyaa крем RR за херпес също. Скоро не ми е излизал да пробвам, но на голямата щерка наскоро й хрумна. Тъкмо й се беше появил херпеса още преди да се е надул. Намаза се и след 2-3 часа забеляза, че няма нищо.
На мен ми отне доста време да си изградя навика и да се сещам да ползвам крем. В началото беше само за 2-3 неща. Сега експериментирам повече  Laughing

# 122
Снощи голямата ми дъщеря си навехна крака, аз почнах да й давам хомеопатично Арника и не дадох РР, за да не се смесват, а трябваше сигурно. От днес ще почна да й давам РР, но да й го капвам към другите капки или как да го направя? Нямам шишенце, за да го разредя сега, имам само концентрат. Да й спра ли другите капки?
И крем РР ще си купя, че и двете постоянно падат.

Какво ще кажете за този: http://www.feelunique.com/p/Bach-Rescue-Cream-50g
А вижте на какво попаднах: http://www.feelunique.com/p/Bach-Rescue-Remedy-Pastilles-50g
Изобщо много работи има: http://www.feelunique.com/search?q=rescue+remedy

# 123
Снощи голямата ми дъщеря си навехна крака, аз почнах да й давам хомеопатично Арника и не дадох РР, за да не се смесват, а трябваше сигурно. От днес ще почна да й давам РР, но да й го капвам към другите капки или как да го направя? Нямам шишенце, за да го разредя сега, имам само концентрат. Да й спра ли другите капки?
И крем РР ще си купя, че и двете постоянно падат.

Какво ще кажете за този: http://www.feelunique.com/p/Bach-Rescue-Cream-50g
А вижте на какво попаднах: http://www.feelunique.com/p/Bach-Rescue-Remedy-Pastilles-50g
Изобщо много работи има: http://www.feelunique.com/search?q=rescue+remedy

до колкото разбирам и даваш някаква комбинация-не е нужно да я спираш , даже напротив започни да и даваш по-често за деня .А удареното намажи с RRemedy концентрата (щом имаш такъв) и за напред си купи от където искаш RRemedy крем.

# 124
feyaa, благодаря ти. Аз точно така направих, но се чудих дали не трябва да сменя комбинацията и да давам РР, но ще продължа с комбинация, а на удареното слагам компрес със спирт и раванол, като преди това мажа с РР, дали може така да се смесват нещата?

# 125
feyaa, благодаря ти. Аз точно така направих, но се чудих дали не трябва да сменя комбинацията и да давам РР, но ще продължа с комбинация, а на удареното слагам компрес със спирт и раванол, като преди това мажа с РР, дали може така да се смесват нещата?
може , да ги смесваш. PeaceАко има оток на мястото лед му е майката да знаеш......аз съм бивш спортист и често ми се случваше да навехвам глезени и ме спасяваше единственно много лед и компреси с вода и оцет(реванола ми гореше кожата)

....п.п. нали знаеш ,че когато правиш компрес от спирт и  реванол не трябва да слагаш наелон за да не стане загреваещ вместо охлаждащ Naughty

# 126
  • София
borislavka72, знам го йога студио Гаятри (ходила съм на йога за бременни там преди 3 години). Сега погледнах сайта им и видях, че Димитрина Спасова (нали за нея става въпрос) прави и консултации - http://gayatriyogastudio.net/#/en,7514717ss7176595=39058sss,7176 … ssv10984072i=2411
А относно RR крема - трябва ли предварително да направя заявка или в студиото ги има налични? 

# 127
  • София
Хе, Мирка, и аз съм ходила там на йога за бременни при Роси, но беше преди 4 год. и нещо. Тогава тя беше бременна с второто. Явно и ти си била при нея  Grinning.  Сега си има собствено студио само за бременни и за детска йога - на приказно място, до парк и когато си седнал виждаш само дърветата и чуваш птичките. Ако бях бременна, щях всеки ден да съм там  Mr. Green.

А за крема RR, по-принцип си има постоянно. Сега след лятната ваканция, официално така да се каже, заниманията с Дими започват в понеделник 27.09 и не е заредено. Обади се другата седмица най-добре и провери. Да, Дими прави консултации. В студиото предлага и готови комбинации за настинка; за адаптация при рязка промяна на сезоните. Много ги купуват мацките в залата. Аз лично нямам нужда и не съм ги пробвала.

# 128
  • София
Бориславка, а имаш ли представа в какво се състоят консултациите при Дими? В сайта е посочено, че те са във връзка с "овлядяване на непосредствени състояния". Аз в момента нямам конкретни емоционални проблеми за разрешаване, а по-скоро искам да се справя с някои мои проблемни черти от характера. И сама не мога да реша каква комбинация да си направя. Имам чувството, че трябва да пия от всички есенции подред.  Mr. Green Много съм критична (това може и от зодията да ми е - Дева съм), и то най-вече към самата себе си. И ми се иска някой отстрани да прецени обективно от къде е най-добре да започна. Та въпросът ми е дали си струва да си направя такава консултация? Имаш ли накакви впечатления от работата на Дими в тази насока, било то лични или споделени от познати?
А, Роси наистина е страхотна! Аз пък тогава я случих бременна с третото й дете. А сегашното й студио е наистина на невероятно място - тази бременност имах щастието да го посещавам.

# 129
  • София
Мирка, мога да пиша за Дими от тук до 50-та страница  Laughing  Laughing. На мен ужасно много ми помогна жената. Когато се запознах с нея имах сериозни здравословни проблеми. Но с помощта на хомеопатията, на йога и на Дими се справих. (без да изпия нито едно хапче, а последният професор доктор, при който ходих ми беше изписал по 22-23 хапчета дневно за 6 месеца).
Ходих за комбинации при Дими всеки месец 1 година, а след това започнах сама. Нейните часове не са "само йога". Много хора идват за да се вдъхновят, за да си определят приоритетите в живота. Толко много пъти съм виждала да помага - уникалното е как успява на всеки да даде точно тази информация, от която има нужда и по начина по-който ще я разбере.
Така че отговора ми е, заслужава си да дадеш 40 лв. за консултацията. Но моят съвет е, ако искаш да се променяш и развиваш да дойдеш и да чуеш няколко пъти за какво става дума в часовете й. После може да нямаш нужда от консултация.

# 130
borislavka72- говориш столкова много ЛЮБОВ за тази жена.Явно е много важна  персона за теб. Peace
Но ,не разбрах за какви часове говориш......може би имаш предвид йога часовете ли ?

# 131
  • София
borislavka72- говориш столкова много ЛЮБОВ за тази жена.Явно е много важна  персона за теб. Peace
Но ,не разбрах за какви часове говориш......може би имаш предвид йога часовете ли ?
Просто съм й ужасно благодарна за нещата, които съм научила от нея. Практики и знания, с реално приложение в живота - неща които виждаш, че работят, а не просто интелектуално познание.
Да feyaa за йога часовете говоря, но те нейните часове си имат друго име - клас Добруване. Прави се йога, раздвижването си е супер, но в началото на часа има разговор, или лекция или както се получи и то не е за философията на йога. Това за мен е ценното.

Аз вече й правих "реклама" преди и сложих линк към едно кратичко интервю с нея за панорама. Ето го пак, ако ви е любопитно. 
http://bnt.bg/bg/news/view/27231/promenjat_li_smisyla_ni_golemite_jitejski_obrati

Много се отклонихме от темата за капките, но те нещата са свързани. За доброто им приложение се изисква едно по-дълбоко разбиране на живота.

# 132
Благодаря ,сега свързах нещата  Peace
Всеки си има такъв учител в живота .....моето "гуру" е Мария.
Невероятните Енергийни души в живата са малко и трябва да им се отдава необходимото внимание и да се ценят високо.Те ДАРЯВАТ знанията си напълно безрезервно и с много ЛЮБОВ. Hug Hug Hug

# 133
Момичета Лео днес отказа да влезе в стаята на групата.  20 мин го увещавахме с госпожата, всички деца излизаха в предверието и го хващаха за ръчичка да го канят да влиза, той обаче казваше че ще влзе само с мама. Аз му казаах че в стаята не пускат майки, а само деца, тогава и той каза че ще стои навън но няма да влезе без мама.  По някое време едно момиченце излезе да отиде до тоалетна и аз насърчих Лео да отиде в банята с него, през това време аз излязох и само след няколко минути чух плача на детето си. Стоях до вратата около 5 мин и слушах как детето ми плаче, а госпожата се опитва да го успокои - даде му много балони, играчки...но Лео не спираше да плаче. Направих знак на лелката да го изведат, като ми го дадоха той хлипаше и не можеше да се успокои...беше ми много мъчно. Просто не мога да го оставя да плаче и да тръгна. До сега отлагах капките но вече трябва да дам явно нещо.

Сорри за офф-а но мисля че би монало за определяне на ситуацията.

Спряла съм се на комбинация от 19, 20, 8, 15, 16, 25, 33 по ваши препоръки и от това което четох в книгата на Б. Мацарела.

Моля ви кажете дали е точната. Praynig

Имам 20 мл шишенце, по колко капки да сложа от всеки цвят и трябва ли да слагам бренди или някакъв друг алкохол? И после по колко капки да давам от готовата смес?
И колко време да давам капките?

# 134
и моите днес реваха доста,и то ,след като цялата седмица влизат  спокойни,е..почти
ама са се разстроили вчера от една майка,която е седяла до обед с детето,а учителката не ми е  казала  #Cussing out

само че,не ядат нищо!
влизат в 9/закусвали са като врабчета вкъщи/,в 10,15 им е втората закуска-я хапнат плод,я някоя бисквитка...а има дни,в които и не хапват
на обяд нищо  ooooh! не искат и това е...не знам какво дса ги правя
и още нещо- вчера се случи да кача в колатав една майка с детето-вървеше пеш,а ми е по път...и моите маймуни се побъркаха от рев Crazy
много им е  трудно да възприемат новото-в какъвто и да било аспект-хора ,места,обстоятелства...
какво ще препоръчате?

Общи условия

Активация на акаунт