не знам какво да правя

• 22 231
  • 300
  •   1
Отговори
# 135
  • София
И мен доста ме озадачи отговорът на "психоложката"  Shocked

# 136

Доста "интересен" отговор е дала психоложката, хммм..

# 137
Не мога да повярвам, че един психолог си позволява да прави такива заключения в интернет, без да е запозната подробно със случая - можеше поне да покани жената да говори лично с нея. Изумена съм.
А ако все пак майката е видяла точно това?
Добре че навреме се отказах от услугите на тази госпожа.
За какво са я попитали, тя какво отговаря.....

И аз точно това си помислих.  #Crazy
Много непрофесионално ми се вижда. А и в случая, честно казано, не виждам какво изобщо може да направи един психолог виртуално...  newsm78 

# 138
  • София
Това дори може да е подсъдно - да даваш диагнози и окончателни отговори по интернет, касаещи материя, която затруднява и преките участници в нея.....
Поисках да пиша на въпросната "психоложка", но нито на лични мога, нито да се включа в темата там. Освен да ползвам контактите, които е дала за пациенти.....Просто не мога да повярвам с каква лекота се е отчела в темата.
Май прекалено вярва в титлата си на психолог, но по всичко личи, че не и е призвание.

Последна редакция: вт, 31 авг 2010, 18:14 от Парцуцка

# 139
  • Варна/Лондон
Бях решила да не се записвам в темата, защото няма с какво да помогна, сквах се от ужас, че може таткото наистина да е постъпил така. Но като прочетох отговора на психолижката завършващ така;
Цитат
А да питате едно 3-годишно, дори и да има перфектен речник дали е било опипвано от баща си, това е нелогична хрумка. Най-малкото, защото индикациите за сексуален тормоз са в индиректни признаци, а и едно толкова малко дете няма осъзнаване, че с него се върши нещо нередно, то приема, че това е нормалната обич от страна на родител. Но това е дълга сложна тема, която предполагам към момента не ви касае.
просто няма как да не изразя негативното си отношение. Момичетата писали тук са дали къде къде по- смисленни и разумни отговори. Изумена съм!

# 140
  • Испания
И аз бях решила да не пиша в темата, защото много от момичетата са посъветвали разумна майката да я заведе на детски психолог и да вземе незабавни мерки. Но отговорът на въпросната психоложка ме потресе:

"Не ми влиза в работата да провеждам разследване, така че нека приемем най-добрия вариант от всички-внушила сте си за опипването, но не и за ерекцията. Ако е така, можеше да кажем, че проблем няма. Но при всички тези дуплики от страна на мъжа ви, става ясно, че проблем ИМА и то сериозен. И той е свързан с вашата връзка, а не с детето."

Възможно ли е дипломиран психолог да си прави експеримента да изказва онлайн мнение и да смята, че няма нищо нередно в това, че баща, четейки приказки на 3-годишната си дъщеря е в състоянието, в което го вижда жена му и за това тя няма никакво съмнение???

Дано нещата се разрешат по възможно най-безболезнения начин за майката и детенцето. Аз не бих се замислила и за миг да потърся професионална помощ и да скъсам всякаква връзка с въпросния субект.

# 141
Може някой друг да го е споменал в темата, но:

Фондация асоциация Анимус работи с жени и деца, преживели насилие - домашно, сексуално, трафик на хора и т.н. Работещите в нея психолози са специализирани за работа с подобна проблематика. Асоциацията има и сайт. А горещият денонощен телефон е 02 981 76 86

# 142
  • София
Психоложката изби рибата - каза на жената, че имала проблем с партньора си, сякаш тя самата не го осъзнава, но затова пък й съобщи, че дали бащата блудства с дъщеря си хич не е проблем, в сравнение с факта, че май ще се разпаднат като семейство hahaha

# 143
  • Пловдив
Не вадете думите от контекста. Психоложката започва с това, че приема че насилие от страна на бащата не е имало. След това разсъждава върху техните взаимоотношения и разсъжденията й са доста логични, според мен. Не винете психоложката, какво може да каже тя от разстояние? Авторката също се колебае дали е видяла наистина това в което се съмнява, може ли психоложката да изкаже категорично мнение от такава дистанция? Тя е човек изказал мнение с името си от позицията на специалист нормално е да е по-умерена.

# 144
Не винете психоложката, какво може да каже тя от разстояние? Авторката също се колебае дали е видяла наистина това в което се съмнява, може ли психоложката да изкаже категорично мнение от такава дистанция? Тя е човек изказал мнение с името си от позицията на специалист нормално е да е по-умерена.

Ами от позицията на специалист би следвало да каже, че няма как да изкаже реално мнение от дистанция по така поставения проблем. Много сте ми интересни, като започнете да повтаряте, че авторката не е 100% сигурна какво е видяла... Ами да чака таткото да го сложи на щерката пред нея ли, та да е съвсем сигурна  ooooh!  Дотогава всякакви съмнения са неоснователни и няма смисъл да се рови по-надълбоко  baby_neutral

# 145
  • София
Абсолютно тъпанарско мнение, с колкото и уговорки да го е дала.
Питат я за проблема баща-дете, тя тегли едни тигели за връзката съпруг-съпруга и завършва с фундаменталното "Но това е дълга сложна тема, която предполагам към момента не ви касае." - при условие, че ТОЧНО това е темата, която я интересува.
Да се чуди после човек защо в БГ психолозите не се тачат.
Мога да препоръчам добра детска психоложка на авторката, но видях, че не е в БГ - във всеки случай, ако има нужда като идва насам, давам координати.

# 146
  • Варна/Лондон
Въпросът към психоложката не относно взаимоотношенията им, а отношението на бащата към детето. За мен на това е по- важно да се наблегне и то не в едно изречение.  Не мисля, че бащата е посегнал на детето, защото не се разбира с майката. Как пък толкова бързо прие, че бащата е невинен...

# 147
Според мен авторката е била свидетел на нередни действия от страна на бащата на детето, но това й се струва толкова немислимо и отвратително, че съзнанието й отхвърля видяното. Прилича ми на класическа реакция при изживян шок.
Много деликатна тема, най-вече заради самото невинно малко съзнание, на което могат да се нанесат такива чудовищни травми, че да прекара цял живот в опити да се съвземе.
Към авторката-жизненоважно е да действаш експедитивно, залогът е психическото здраве на детето ти-бързо на гинеколог или педиатър, за да определи дали не е имало насилствено проникване по някакъв начин (евентуално с пръст), после на детски психолог. Самият педиатър може да те насочи към добър специалист.
От сега започвай да заделяш средства тайно, изглади привидно отношенията си с бащата, за да притъпиш изострените му сетива и инстинкти.
Има нещо гнило в Дания, от мен да знаеш.

# 148
  • София
 Защо съжаляваш и се чудиш, нали и преди си мислила за развод? Сега си улеснена в избора. А дори да не е било точно така, мъжът ти има някакви подобни наклонности. Детето определено няма да бъде нещастно, ако го избавиш от баща, който би свалял приятелките й.

# 149
Според мен авторката е била свидетел на нередни действия от страна на бащата на детето, но това й се струва толкова немислимо и отвратително, че съзнанието й отхвърля видяното. Прилича ми на класическа реакция при изживян шок.
Много деликатна тема, най-вече заради самото невинно малко съзнание, на което могат да се нанесат такива чудовищни травми, че да прекара цял живот в опити да се съвземе.
Към авторката-жизненоважно е да действаш експедитивно, залогът е психическото здраве на детето ти-бързо на гинеколог или педиатър, за да определи дали не е имало насилствено проникване по някакъв начин (евентуално с пръст), после на детски психолог. Самият педиатър може да те насочи към добър специалист.
От сега започвай да заделяш средства тайно, изглади привидно отношенията си с бащата, за да притъпиш изострените му сетива и инстинкти.
Има нещо гнило в Дания, от мен да знаеш.

Напълно съгласна. Мога само да добавя, че женската интуация е много силна, а майчината още повече...

Общи условия

Активация на акаунт