не знам какво да правя

• 22 193
  • 300
  •   1
Отговори
# 90
И аз смятам,че специалист трябва да разговаря с детето. То е малко и няма да се травмира по никакъв начин-психологът така ще подходи,че детето няма да разбере защо и какво точно го разпитва. Вече толкова дивотии стават по света,че не е изключено нищо и нищо не би ме учудило. Но дано при вас да е грешка. Поставям се на твоето място и стискам палци да не си права.

# 91
Според мен само специалист може да внесе яснота в подозренията ти.
Психолозите си знаят работата и без травми за детето да достигнат до истината.А  истината  е най-важното ,до което трябва да достигнеш.
Бурната му реакция за мен не е сама по себе си отговор -виновен/невинен!!!!

# 92
Много бързо го заклеймихте мъжа!  Shocked Само авторката си знае какво точно е видяла.
Без да искам да я обиждам, но щом се спи в отделни стаи...
Има възможност да не е разбрала ситуацията правилно, а след като е обвинила мъжа си така грозно, за мен е естествено той да реагира на нож!

Не може да казваш такива тежки думи без доказателства!

# 93
Какви доказателства искате бе, хора!!! Видяла го е с очите си! Това не е ли доказателство! Тогава какво значи доказателство!!! Да ходи с фотоапарат и камера, за да го снима "спокойно", докато прави нередни неща със собственото им дете ли?  ooooh!

# 94
Благодаря ви!
Намерих една организация, която се занимава с жертви на насилие, ще ида да проверя какви психолози има, могат ли да помогнат да се разбере. Макар че нямам представа как могат да процедират при положение, че детето не разбира и не говори езика (в чужбина сме).
Боже, как ще се изправя пред хора и ще кажа какво подозирам, толкова е страшно! Надявам се все пак лудата да съм аз!

А заклеймяване на мъжа няма от моя страна. Дори когато говорих с него, казах "стори ми се, че...", не съм казала "ти си такъв и такъв, еди какво си правиш", изяснявам си ситуацията (доколкото може да стане това), не обвинявам още. Той е много интелигентен и чувствителен човек, не вярвам, че е способен на такова нещо, затова не вярвам и на очите си. Но съм длъжна дори капка съмнение да има, да изясня нещата.

Последна редакция: пн, 30 авг 2010, 12:29 от сега какво?

# 95
Какви доказателства искате бе, хора!!! Видяла го е с очите си! Това не е ли доказателство! Тогава какво значи доказателство!!! Да ходи с фотоапарат и камера, за да го снима "спокойно", докато прави нередни неща със собственото им дете ли?  ooooh!

Значи ти наричаш хората както ти падне, ако ти се струва ,че си видяла нещо си??
Ние тук няма как да знаем кой какво прави с детето си! А доказателството може да се появи много лесно  - след среща с психолог,примерно.
То се мисли преди да се говори и действа.  Peace

# 96
Авторката каза, че е видяла, но е била в шок и не й се вярва на очите й ... Т. е. според мен от страх по-скоро не иска да вярва, но това не значи, че не го е видяла. Или смяташ, че тя халюцинира?

А на мен не ми се струва, че виждам нещо си - или го виждам, или не!

Освен това всички, включително и аз, я посъветвахме за психолог.

сега какво?, постъпваш правилно!!!

# 97
Авторката каза, че е видяла, но е била в шок и не й се вярва на очите й ... Т. е. според мен от страх по-скоро не иска да вярва, но това не значи, че не го е видяла. Или смяташ, че тя халюцинира?

А на мен не ми се струва, че виждам нещо си - или го виждам, или не!

сега какво?, постъпваш правилно!!!

Ние тук можем да си мислим много неща
Никой не говори за халюциниране. Смятам, че човек не трябва да сипе такива тежки обвинения без да е сигурен, а не "мисля, че еди какво си". С мъжа й може вече да не се обичат или уважават много, но и той е човек!

Успех на авторката!

Последна редакция: пн, 30 авг 2010, 12:40 от Cat Fluff

# 98
Той, че е човек - човек е. Но авторката има очи, които са й показали нещо много лошо. Както и да е ...

Дано да греши, но е длъжна да провери нещата още сега, дори и вероятността да не бърка да е минимална. Не бива да чака. А ако е права - трябва да действа безкомпромисно!!!

Последна редакция: пн, 30 авг 2010, 12:49 от pudding

# 99

Може би трябва точно това да се каже на специалист по детски насилвания, педофилия и както се води. Това за мен е достатъчно; няма нужда от "разговор" с детето, а с бащата. Но тия, които знаят поведението на хора, склонни към детско насилие ще преценят по-бързо и трезво.

# 100
Каза, че бил възбуден в две трети от деня и нищо чудно да съм го видяла в такова състояние.

След като имате дете на три години се предполага, че най-малко от толкова живеете заедно. Възбуден мъж в 2/3 от деня със сигурност не е нещо което може да убегне на жена му и едва ли би го забелязала чак сега. От друга страна 16 часа сексуална възбуда за едно денонощие или 8 часа за един ден ми звучат малко като феномен. Ако приемем, че съществува такъв феномен баща който получава ерекция докато чете приказки на детето си, дори и без да го е опипвал пак не е много нормален.

# 101

Благодаря ви!
 Макар че нямам представа как могат да процедират при положение, че детето не разбира и не говори езика (в чужбина сме).
Те не разпитват директно детето. Има си приоми.

Авторката на темата - щом детето ти не говори има друг начин да го накараш да ти разкаже. Накарай го да рисува (колкото може три годишно дете). Но под игрова форма може да научиш много. Или му дай кукла и го остави  да си играе на татко и бебе измисли така, че за него това да е само игра и наблюдавай.

# 102
Вие не вярвате на очите на майката, та искате и от детето да го "чуете". И ако то си мълчи - тогава? На изходна позиция.

# 103
Абе то свещеници ги вършат тия работи и никой с години не подозира...  ooooh!  Още повече, че на подобни хора не само, че не им го пише на лицето, ами тъкмо обратното, в обществото правят впечатление на примерни хора с добър морал. Знам, че на авторката хич не ѝ се иска да е вярно, но ми прави впечатление как по-скоро себе си е склонна да изкара луда, отколкото него - педофил. Обаче такива неща се случват въпреки всичко. И аз лично бих предпочела незаслужено да заклеймя някого, отколкото детето ми да страда, защото не ми се е искало да повярвам и да поема отговорност.

Към авторката: Наистина е важно да заведеш детето при психолог възможно най-скоро. Щом то не разбира, може ти да превеждаш, под формата на игра. В коя страна сте?

# 104
Вие не вярвате на очите на майката, та искате и от детето да го "чуете". И ако то си мълчи - тогава? На изходна позиция.

Майката така и не спомена от какво е болна и какви лекарства приема
Не спомена също защо мъжа и я е нарекъл "Луда като цялото си семейство"
Като цяло създава впечатление на доста объркана жена...и реално никой от нас не може да каже какво всъщност е станало.

Общи условия

Активация на акаунт