ШЕСТОКЛАСНИКЪТ напет, пак върви напред!

• 36 967
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Така, след родителската олекнах със 100лв. за помагала , английски и пари за касата!

Мойта и тя е много въодушевена от започването на годината- каза, че била важна тая година и щяла сериозно да учи Joy

Успех на всички деца!!!

# 121
дара, яко си подпалила...ама си си права.
При нас на едни класове раздадоха учебниците 2-3 дни преди 15-ти, а на нашите на 15, че хубаво да се изчерпят нестандартните обвивки. Една година даже се оказаха половиния клас без учебници, защото все последни им ги раздават.
Помагалата всеки учител като влезе в часа си по програма- съобщава. Та ги взимаме на час по лъжичка да не ни приседне- всеки ден ходене по книжарниците.
Някои родители си взимат отпуски преди 15 за да си подготвят децата, но седмицата след 15-ти май е по- тежка.
Иначе мойта ходи с колело на училище и много се кефи,следобед пак с колело по книжарниците  Laughing, града ни не е натоварен като големите градове.

# 122
  • София
dara, все едно, че аз съм писала! Днес съм бясна за абсолютно същото! Всяка година получаваме същите мекици в насипно състояние. На всичкото отгоре в края на пети клас отказаха да приемат учебника по математика от сина ми, защото " бил в много лошо състояние"! Той го върна вкъщи, лепи го, колкото можа- пак не му го взеха. Сега не искат да му дават този за 6 клас, защото дължал още онзи за пети! Ние сме си виновни, че още тогава не вдигнахме скандал, ама сега вече няма да си мълчим.  Naughty

Андариел, да се оправя бързо ушенцето на щерка ти! Hug

# 123
  • В най - голямото село
dara права си си за "безплатните" учебници. Миналата година и аз купувах, тази пак. За помагалата, вчера им ги казали по някои предмети и трябвало да си ги набавят до края на седмицата. Поръчах ги от Store, когато дойдат тогава. Днес като им кажат и останалите и тях ще поръчам.  И аз ще трябва да ходя обаче за учебниците на Лонгман.
От 27/09 ще имат зелено училище.
Andariel да се оправя бързо детенце.

# 124
  • София
Честит празник на именниците днес и на софиянци!
Моята ще учи днес Sad
Вчера раздадоха учебниците - в сравнително добро състояние са, няма насипни. Снощи и ние поръчахме тетрадки и помагала в нета и сега чакам доставка - когато, тогава. Не мога да истерясвам заради слабата организация в училище.

# 125
  • София
"Безплатни" учебници е най-изгодно да се поръчват по интернет защото са на издателски цени, а на пазара са с по 5лв отгоре. И аз имам опит  #2gunfire
Дъщеря ми снощи си подвърза тетрадките, защото били от хубава хартия, но картинките били ужасно грозни. За учебниците (особено за литературата) се възмущаваше, че били с илюстрации като за бебета, на всичкото отгоре и грозни. Не можело на ученици в 6-ти клас да бъдат с такова оформление! Laughing За помагала разбрах само за едно по БЕЛ, което се оказа, че го имаме от брат й - чисто и неопетнено от него. Спомена и за някакъв комплект по трудово за 15 лв, но май щели да събират пари. Днес баща й ще купи тетрадки (защото 4 съученици нейни му поръчаха и за тях) по английски на Логман от издадетлството. И така малко по малко нагласяваме нещата.

# 126
  • Пловдив
Моята вчера е имала тест по математика.  Simple Smile Сладури!

Аз имам леки угризения за вчерашния скандал, но само леки.  Wink Те мигом се изпариха обаче, когато Наталия ми разказа, че госпожата по БЕЛ викала по едно дете около 10 минути, защото имало наглостта да се яви първия учебен ден без едно /!/ от безбройните поръчани за закупуване помагала от въпросната дама. А тя си е поръчала 5 помагала задължителни и 4 по желание. Като тези пожелателните си ги бройте задължителни направо. И пак запалих мотора. Говорихме си снощи с мъжа ми, че може да нямаш пари, може да събираш, може да си затруднен. Че то само по БЕЛ помагалата опират 80-100 лв. По един предмет! А като сложиш и останалите, а ако има и други деца в семейството? Как може да ругаят дете, защото нямало едно помагало, и то първия ден? Тези са се самозабравили!
Днес пък взимам английския език на Наталия, за да го сменят или купувам пак, зависи. Тя се притесни, че ще й пишат забележка и тази сутрин все още мрънкаше. Казах й да каже истината - учебникът не става, мама го взе, за да види какво може да направи. Не, госпожата щяла да се ядоса. Викам "само да се ядоса - ела и ми кажи! а ако си позволи да ти нашие забележка, аз тогава вече така ще я нашия нея, че цял шивашки цех няма да може да я разшие". Но детето притеснено. А и нали в понеделник ще им е входния тест...

Ох, да спирам, че пак се ядосвам, усещам се.

# 127
  • Пловдив
При нас на 15ти са раздали учебниците на сина. Всички са в прилично състояние с изключение на англииския той е насипен. Всеки ден учителите казват по -колко пари да се носят за помагало по техния предмет. Примерно днес 5лв дадох за помагало , в понеделник 14лв са казали за друго . Хубавото е ,че учителите ги купуват и така хем те ползват някаква отстъпка , хем ние не търчим по книжарниците. За родителска среща не са казали още нищо.

# 128
  • Там, където ме обичат
Честит имен ден на всички празнуващи!

Ние получихме част от учебниците, някои са в окаяно състояние Cry

# 129
  • София
Привет. Честит имен ден на празнуващите!   bouquet
На нас вчера ни дадоха учебниците. Още не съм успяла да ги погледна, тъй като той се върна много късно от училище.
Другата седмица ще имат две входящи, а вчера имаше и домашно.
Мен това ме радва, щото трябва да знаят, че се на училище и да не се подмотват.
Нашия сам си подвързал снощи тетрадките и учебниците за днес!!! Това не му се беше случвало досега! И то без да го карам!  #Crazy Порастват явно децата, а може и постоянните приказки на мама да са дали някакъв ефект  Praynig

# 130
  • Добрич
Дъщеря ми днес има входно ниво по География. Вчера им казала госпожата върху какво ще е долу-горе, днес до обяд само с това се занимаваше. Да видим. Wink Другия четвъртък ще е по История. Няма лабаво. Sad
Учебниците ги видях, има 5 броя чисто нови, а всички останали са доста зле.
За помагала всеки учител им казва в час какво иска, те си записват акуратно + цената, и после сами обикалят да търсят. Това ме изненада доста, но приятно. Нямам нищо против сама да си потърси помагалата, атласите и тетрадките, и да ме отмени. Simple Smile
Не знам кога ще имаме родителска среща.

# 131
Учебниците на моят син са в що годе прилично състояние. най-зле е Географията. Явно е била залята с вода  Rolling Eyes. Поне не е залепнала. Явно бързо са я изсушили. Музиката като цяло е перфекта като изключим, че корицата е отделно от учебника. Как е станало, след като е толкова запезен учебника ми е много чудно  Thinking?
За помагала синчето нищо не е споменало ясе още. Миналата година събираха пари и класната им ги купи. Дано и тази година е така, че не ми се занимава.
Иначе днес са ги изпитвали по английски. Имат нова госпожа, която явно бърза да им вземе страха  Mr. Green. Колкото до домашните - от всичко по много  Rolling Eyes.

# 132
  • София
Нашите още не са ги изюркали кой знае колко, щом моите днес пак висяха пред игрите. То, няма и какво да им се взема страха, защото повечето учители са от миналата година и си познават децата.

# 133
А тя си е поръчала 5 помагала задължителни и 4 по желание.

dara, наистина е възмутително поведението на учителите, за които пишеш, и аз щях да съм толкова бясна и най-вече заради стреса, който причиняват у децата - сякаш единствената им цел е да ги отблъснат от ученето и ако не стане по един начин, то по друг.

Стана ми любопитно кои са тези 9 помагала по БЕЛ. Би ли споделила!

# 134
Казвала съм и преди тук че предавам Информатика и ИТ. Ми като знам децата как дават по 100лв само по единия предмет...не ги задължаваме да си купуват учебници. Че то няма един свестен и аз като тази по БЕЛ трябва да ги накарам да си купят 5 учебника за 1 година, а някои ученици няма и да ги отворят. Решението се нарича "Работни листи".
Но явно това понятие липсва за някои колеги. Явно на госпожата по БЕЛ й е много бедна фантазията или пък иска някое помагало за 1-2 упражнения, които с ие харесала, но има си ксерокс за това. Благослових я! Че и мен ме доядя...

Общи условия

Активация на акаунт