ШЕСТОКЛАСНИКЪТ напет, пак върви напред!

• 36 966
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Пу, пу, да не им е уроки, обаче моите си подвързаха и надписаха всичко без да се скарат, направиха манифактура, разпределиха си задачите и така. Ще имат ЗИпове по български и математика, което е супер!

# 106
Успех на шестокласниците ни!!! Дано тази година е още по-успешна за всички!   bouquet

# 107
  • София
Честит Първи учебен ден!
Утре трябва да носят само тефтер. Класната ще им каже програмата. Учебниците ни ги дадоха в края на 5-ти клас. Нашите са много запазени. Подвързахме ги, купихме и допълнителните помагала.
Пожелавам много здраве, усмивки и успешна учебна година на всички деца!

# 108
Успешна година на всички!

# 109
Да се "похваля" с първото ни успиване тази сутрин Mr. Green. Добре, че не е фатално, но така ме нерви дъщеря ми с тази нейна аларма #Cussing out. Нагласила я била Crossing Arms. Че ти ако си я нагласила, тя ще звънне ooooh!. Отговор: Нагласих я бе, мамо! Ама не съм я нагласила кога да звънне! ooooh!................Демек часа е настроен, другото не е важно ooooh!............Предупредих я, че за последно я будя аз Naughty. Не е малка вече, да се оправя. Прави го от трети клас, сега ще се излагаме Crossing Arms.

# 110
 Grinning Успешна година шестокласници! Simple Smile
При нас вчера мина по очакванията - нула ентусиазъм или емоция. Днес имат 7 часа, получил си е всички учебници, онзи ден имах време и го заведох на имунизация /приорикс срещу морбили, паротит и рубеола/, че още от август на вратата  на училището висеше съобщение, че учениците трябва да представят здравните си картони на класните ръководители до 20/09/2010, а такъв не може да получи без поне една от задължителните имунизации. Също така онзи ден си подвърза тетрадките с голямо неудоволствие, оснатанаха му учебниците, които получи вчера, но пък се събра с голяма тайфа с която игра до късно  #Cussing out и учебниците останаха неподвързани.
Днес отиде на училище според временната програма.

# 111
Да не дърпам дявола за опашката, но първият учебен ден мина повече от успешно. В училище са им раздали учебниците и са имали нещо като час на класния (тази година класна ще им бъде учителката по БЕЛ, за което аз лично съм много доволна). Била ги предупредила, че ако някой учител се оплаче от някого, родителите ще бъдат веднага уведомени. Дъщеря ми беше ужасена, но за мен е ОК.

Като се върнах от работа ми беше подредила една купчина с подвързани учебници (с подвързии от миналата година) и друга с неподвързани, за да видя колко и какви да купувам. Ударила я е нещо на икономии, защото отказа да й купувам тетрадки. Факт е, че като ми показа купчината налични няма скоро да се наложи да купувам, но се учудих, че е запазила и от втори клас даже (надписана, но неупотребявана), която щяла да вкара в употреба тази година.

Към учебниците имаше списък с получените учебници, който родителят трябваше да попълни, като опише състоянието им. Подпис за приемането им през септември 2010 и празно място за подпис при предаването им в края на годината.  Като цяло са ОК, с изключение на един, който имаше по себе си повече скоч, отклокото хартия.

Днес са по временна програма. Снощи дъщеря ми ме изуми - в продължение на 1 час преглежда сборник с тестове по география от миналата година, за да си припомнела ooooh! Grinning Дано ентусиазмът й да не секне скоро Praynig

Утре са в Историческия музей за деня на София.

# 112
  • В най - голямото село
Добро утро,
при нас вчера и ентусиазма и емоциите бяха на 6. Дано се запазят през цялата учебна година. Учебниците им ги дадоха още в края на 5ти клас и са в окаяно състояние (незнам защо изобщо се твърди, че учебниците са безплатни). Аз и миналата и тази година купих тези които са много зле. За помагалата още не са казали какви .
solaris браво на дъщеря ти. Мойта само се кани и с това си остава.
Ние утре май ще си учиме.

# 113
На нас са ни раздали само учебници, учебните тетрадки още не били уточнени, ще ги купуват общо за класа, което е добър вариант според мен. Имаме програма за днес и утре. За статистиката моят младеж е 170 см., 58 кг.

# 114
  • Там, където ме обичат
Ние очакваме днес да ни раздадат учебниците, дано се организират с тези учебни тетрадки, че всяка година до октомври все нещо търсим Thinking

# 115
Ние очакваме днес да ни раздадат учебниците, дано се организират с тези учебни тетрадки, че всяка година до октомври все нещо търсим Thinking

Е какво толкова търсите Thinking. Аз вече ги поръчах от store.bg и днес ще ми ги доставят. Носят ти ги където и когато поискаш. Единственото, което не може оттам да се намери е на Лонгман учебната тетрадка (поне от нещата на дъщеря ми).

# 116
  • Пловдив
Здравейте и от мен.

Първо: Andariel - бързо оздравяване. Съжалявам за болното дете, дано се оправите бързо.

При нас нещата не са на добре. Аз съм бясна и днес вдигнах нечовешки скандал в училището. Нещо, което никак не ми е в стила и никога не съм го правила. Но днес просто изпитвах неистова нужда да се скарам с някого и те го отнесоха. Моите деца си учат, имат си учебна програма раздадена, пълни часове, чантите им вече тежат като котви. Но ме вбесиха още вчера и днес просто трябваше да получа възмездие. Раздадоха ни учебниците вчера. Пак вчера ни раздадоха и списък с помагала, които трябва да се закупят /защо вчера никой не може да каже - може би да се блъскаме като добитък по книжарниците и да не може да набавим всичко спокойно, без тичане и навреме/. Списъкът съдържа около 20 помагала, суми да не споменавам. Аз съм навъртяла 40 км. градско, докато намеря всичко и пак ми останаха ненабавени помагала. И това само за шестокласничката. Който има и други деца да си бере гайлето. Та се ядосах жестоко заради хилядата безкрайни ненавременни обиколки, заради ненормално дългия списък с помагала, заради потрошените нерви и пари и безкрайния мързел на учителите.

Но чашата преля, когато Наталия извади учебниците за подвързване - безплатните такива. "Баница" е нежен и безобиден евфемизъм за да опиша тези учебници. Така се ядосах... Как може да ги приемат в този вид и да ми ги дават в този вид??? Как се очаква да ги върна аз? В какъв вид? И как биха се ползвали? Та то единият е буквално в насипен вид! Не стига, че купувам по 1000 помагала, а ще ми дават и подобни парцали! Това ако са им безплатните учебници - благодаря ще кажа аз. Тръгнах да си ги купя днес сама, за да не се разправям. Не може. Едно, че струват по 25-30 лв., а и ги няма по книжарниците. Не се разпространяват, защото били безплатни. Трябвало да чакам седмица. И вече яхнах метлата, че и двигател монтирах. Обадих се в училището и се скарах здраво. Извиняват се и мрънкат. Щяли да ми подменят това, щяли да ми подновят онова. Още повече се вбесих. След като имаш с какво да ми ги подмениш, защо ще ми ги даваш тези парцали изобщо??? А аз знам, че те си имат определен процент квота за подмяна. Както и да е! Нищо не искам да ми подменят. Ще си ги купя, но това е наглост вече и трябваше да си го кажа.

Извинете за дългата тирада, но още съм ядосана. Иначе, Наталия тръгна с толкова тежка раница, че ми се плачеше. Не знам как върви днес, но са ги подпукали сериозно още от днес. Аз всичко напазарувах вчера, вчера и успях да подвържа почти всичко. Напазарувах й всичко необходимо като дрехи, обувки, тетрадки и т.н. Но съм изтощена до припадък от тези последни три-четири дни.

Solaris, аз днес си купих на Лонгман тетрадката и грамар бука. Но имат тук само един офис и там се ходи, няма ги по книжарниците. Но всичко имаше. Аз и техния учебник ще купувам явно. И него имат. Не знам как е в София обаче.

# 117
  • София
dara при нас е почти същото, а и ни раздадоха списъци да подпишем, че сме длъжни да ги пазим и върнем в добър вид. Срещу литературата писах "разпадащ се и в насипно състояние", английски още не са ни дали, а го има в списъка. Още не са ни раздали помагалата, та предчувствам, че докато ни ги раздадат, вече няма да се намират изобщо. Защо да  ooooh! ни е гадно, като може да ни е още по- гадно.

# 118
  • Пловдив
А, те списък да ми дадат. Те тогава ще видят какво ще стане. Ще им го нахлупя на главата със все "учебниците"! Ще си купя 5-те безплатни учебника сама /то с тях и без тях в общата сметка/ и да си вземат списъка и с него...

# 119
  • София
и при нас някои учебници са в лошо състояние, май ще купя нови. За помагалата още списък нямаме, всеки учител си влиза в клас и си казва какво иска. Надявам се да не се престарават.

Мерси за пожеланията за детето!

Общи условия

Активация на акаунт