Отговори
# 150
  • Варна
Месечинка виторога
ЛХ и ФСХ са високи
На колко си години?

на 33.

# 151
  • София
Месечинка виторога   ЛХ и ФСХ показват, че има проблем - ако си със СПКЯ това е нормално, ако не ти поставена такава диагноза - трябва ти ендокринолог, с който да търсите причината
Моля те пиши как е минало, ще чакам Simple Smile
Успех

# 152
  • Варна
Не ми е поставяна такава диагноза. Интересното е, че лекарката ми не видя проблем в тези стойности. Аз мислех да се консултирам със специалист, дори съм се насочила, но с мъжа ми тези дни сме в... особени отношения, той не само че не проявява интерес към резултатите ми, а и отряза желанието ми да поработим за бебе, въпреки че беше моментът и сега се чудя какво изобщо да правя и какъв е смисълът. Както и да е, благодаря за мнението, ще пиша ако има новини.

# 153
  • София
Добре е да мериш БТ и да правиш тестове за О. поне 3 МЦ, да повториш изследванията на 3 ден от МЦ и тогава с тях да отидеш на лекар.
По едно изследване не може да се правят заключение - може да е и нещо инцидентно.
Но трябва да обърнеш внимание на това дали има О. всеки МЦ.
Не притеснявай мъжа си - така натоварваш и него Simple Smile - все още нищо не е сигурно
Споделяй с нас Simple Smile
Не бързай да се тревожиш преди да установено нещо от лекар
Бъди оптимист Simple Smile

# 154
  • Варна
Благодаря ти, мислех довечера да го емна сериозно, защото времето си минава, а той явно си живее в блажено спокойствие и си мисли, че сме на по 20 и цялото време е пред нас. Но може да изчакам, поне да се успокоя, защото от 3 дни се треса от нерви и реввам от най-малкото, май не е добра идея да водим сериозни разговори. Всъщност, ако ми е дошло в неделя следобяд, а са ми взели кръв в четвъртък вечерта това нали се води 4 ден, или вече отива към 5-ти?

# 155
  • София
Месечинка виторога
Изследването направи преди да отидеш на лекар - няма смисъл по-рано
Сега мери БТ и прави тестове за О.
/на лекаря ще му трябва нещо, по-което да направи изводи за дейността на половата функция - проблеми с МЦ, О. и т.н. /
И се успокой Simple Smile

# 156
Моето ФСХ е 19.
Това за какво говори,,,,?
Мила Мила, подобни серумни стойности на FSH на трети ден от МЦ са обезпокоителни по отношение на яйчниковия резерв. Тази стойност може да е инцидентна, затова трябва да се проследи в поне още два цикъла. Моят доктор ми обясни, че такива инцидентни стойности се появяват в началото по веднъж - два пъти в годината, след което хормонът слиза до нива в рамките на референтните стойности. С напредване на годините, високите стойности започват да се появяват по-често и по-често и така до настъпването на менопаузата.

На колко години си?

За да се постави диагноза, свързана с количеството на яйчниковия резерв, е необходимо да се направят допълнителни изследвания. Те включват освен FSH, изследване на антимюлеров хормон, инхибин Б, преброяване на антралните фоликули в самото начало на цикъла.

Обезателно си пусни репродуктивните хормони при следващ цикъл и ако отново ти се появи такава стойност на FSH, запиши час за ин-витро клиника. Обикновеният АГ няма да ти свърши никаква работа. Пиши тук и ни дръж в течение. Успех!  fingerscrossed

# 157
Здравейте момичета,
На 3-ти ден от МЦ съм и току що ми излязаха резултатите от изследване на някои хормони. Моля ви за помощ - какво ще кажете за резултатите? Всичко наред ли е, има ли нещо обезпокоително?

LH    7.35
   mIU/ml    Ж-Фол.-до12.6, Ов.:до 95.6,Лут.:до11.4, Мено:до58.5
FSH    7.57
   mIU/ml    Ж:Фол:до 12,5; Ов:до 21,5;Лут:до 7,7;Мено:до 134,8
Prolactin    213.20
   mcIU/ml    Мъже: 86 - 390: Жени: 72 - 511
Estradiol    47.50
   pg/ml    Ж:Фол:24,5-195; Ов:66,1-411;Лут:40-81; Мено<10-39
Testosteron  0.28
   ng/ml    Жени:0.06 - 0.82; Мъже:2.80 - 8.00

Ще съм щастлива да ми помогнете - тук със сигурност има много компетентни дами.
Благодаря ви предварително!

# 158
  • София
***Надежда***
Супер са ! Simple Smile

# 159
Благодаря ти Денис!

Ох, олекна ми малко. А Денис, само може ли още едно въпросче? Не са ли твърде ниски стойностите на Estradiol?

# 160
  • София
Може МЦ да е  с малко по-късна О.
 Според мен не е проблем

# 161
Но след като всичко е наред, какво би причинило толкова къса лутеална фаза през предходния ми цикъл? Възможно ли е да има и нещо друго?
Този цикъл ще правя и тестове за О. и мерене на БТ. Сменям термометъра - да не би пък да е от това тази гадост от предходния месец?

Извинявай, че задавам толкова въпроси и ти отнемам времето, но искрено съм ти благодарна и съм благодарна на всички момичета тук, които толкова много ми помагат.
Благодаря ви момичета!

# 162
  • София
Надежда естрадиола ти е супер, по принцип трябва да клони към долната референтна граница в началото на МЦ  Rolling Eyes предния цикъл правила ли си изследвания и фоликулометрия от къде съдиш че е къса ЛФ, и колко дни е точно  Rolling Eyes ако е само от графиките няма как да си сигурна в дължината  Rolling Eyes

# 163
  • София
Но след като всичко е наред, какво би причинило толкова къса лутеална фаза през предходния ми цикъл? Възможно ли е да има и нещо друго?
Този цикъл ще правя и тестове за О. и мерене на БТ. Сменям термометъра - да не би пък да е от това тази гадост от предходния месец?

Извинявай, че задавам толкова въпроси и ти отнемам времето, но искрено съм ти благодарна и съм благодарна на всички момичета тук, които толкова много ми помагат.
Благодаря ви момичета!
Късна Овулация - не къса ЛФ Simple Smile
- т.е ако О. до сега е била на 13 ден , то този МЦ да е на 15 ден от МЦ

# 164
  • София
Аз да дам още един съвет, мое мнение е, по-добре направи фоликулометрия вместо тестовете и меренето на темепература  Rolling Eyes и тестовете за ову и БТ не ти показват нищо със сигурност  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт