Отговори
# 90
Здравейте момичета,чета ви редовно но все не успявам да се впиша и аз в горещата ви тема.Исках да ми помоля за съвет.Аз съм от Русе и имам проблем с Prolactina но в нашия град не намерих добър ендокринолог,който да ми обърне внимание.Обръщам се с молба към вас да ми кажете някой добър специалист във Варна или София и ако е възможно някакви координати.
Благодаря ви
В софия - Катя Тодорова, Коларов. В момента не мога да ти дам координати, но мисля, че и в интернет има.
Пролактина се смъква с Достинекс или  бромокриптин до колкото знам, но по време на приема опититите за бебе се преустановяват.
Трябва да знаеш, че преди изследване на Пролактин трябва да си около 30мин в покой, предната вечер да не си правила секс и да не си си пипала гърдите. Това е хормон на стреса, трябва да си спокойна.

# 91
само да напомня за питането си преди няколко поста, ако някой се е сблъсквал с висок прогестерон да сподели
Прогестерона от тази висока стойност /в своя пик/ ли продължава да нараства при бременност или след пика намалява и после при бременност отново се повишава.

# 92
Момичета бихте ли хвърлили едно око и на моите хормонални изследвания, защото лично аз за първи път пускам такива и според моя гинеколог са супер, но аз забелязах някакви отклонения, но разбира се след консултацията, когато ми даде изследванията  Thinking  Виждам, че андрогенният индекс е завишен, а LH e под реф. ст-ст. Някакви съвети как да се справя с положението? Защото в момента съм в чужбина и не мога да пътувам до бг, а тук не бих казала, че получавам адекватно лечение. Миналия месец бях в бг и имах проблем с цикъла, на 14 и 15 ден от м.ц. имах много слабо зацапване и после нямах цикъл, дойде ми на 32 ден, когато се прибрах в австрия, възможно е да беше от смяната на климата, този месец всичко е наред дойде ми на 27 ден от мцл Едва успях да накарам гинеколога да ми пусне хормонални изследвания, каза че са добри изследванията и изобщо не иска да ми пуска останалите хормони пак след овулация #Cussing out

Изследването е направено на 4 ден от м.ц. и съм написала реф.ст-сти за фолик. фаза
DHEAS - 334 µg/dl /ref. 75-410/
SHBG - 34 nmol/l  /ref. 20-155/
Svoboden Androgen Index - 8,6  % /ref. 0,5-7,3/

Estrogen - 68 pg/ml /ref. 21-251/

FSH -  4,5 mlU/ml  /ref. 3,0-8,1/

LH - 1,6 mlU/ml  /ref. 2,4-6,6/

Progesteron -  0,2 ng/ml /ref. 0-0.3/

Prolaktin  - 16,4 ng/ml   /ref. 5,2-26,5/

Testosteron  - 0,84 ng/ml  /ref.0,13-1,1/
Благодаря  Hug

# 93
  • София
viola2003

От пика - който е на 7 ден след О. при бременност Прогестерона продължава да нараства - имплантацията е на 7-10 ден след О.- т.е при бременност след тези дни на имплантация прогестерона продължава да расте.

# 94
  • София
dianach
ЛХ и ФСХ са ти ниски - показват че има проблем с О. и този МЦ най-верятно няма да има такава.
Свободния андроген индекс ти е повечко, това е съотношението м/у тестостерона и секс хормон свързващия глобулин или SHBG.
Това изследване е нещо като маркер за доказване на СПКЯ - трябва да се лекуваш

# 95
благодаря Денис, липсваха ни твойте консултации.
Разбрах -ако след 10-ти ден има бременност хормона продължава да нараства, ако няма след 10 -ти ден рязко пада надолу.

Въпрос:Ако хормона прогестерон се изследва към края на цикъла/примерно 22 ден/ и той е с многократно по-висока стойност от 7 ден след ову това изследване показателно ли е за бременност?

# 96
благодаря Денис, липсваха ни твойте консултации.
Разбрах -ако след 10-ти ден има бременност хормона продължава да нараства, ако няма след 10 -ти ден рязко пада надолу.

Въпрос:Ако хормона прогестерон се изследва към края на цикъла/примерно 22 ден/ и той е с многократно по-висока стойност от 7 ден след ову това изследване показателно ли е за бременност?
Ако мериш БТ ще се ориентираш по-лесно. Средно ЛФ е 14 дни-16 дни, ако 16-17 дни след О БТ все още е висока и цикъл няма, вероятността да е настъпила бременност е голяма.
Прогестерон се изследва 7 дни след доказана овулация (поне с  БТ и ову тестове), т.е ако овулацията е била на 14 ден, прогестерон се пуска на 21 ден. ЧХГ теста показва наличие на бременност, не прогестероновия.

# 97
Предварително се извинявам ако спамя, но току що открих много негативни мнения на Цибалаб   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=379211.0
и имайки предвид, че тук е мястото от което аз си избрах лаборатория, реших да го пусна. Аз самата съм много объркана и сега вече се чудя къде да ида за изследване на хормони. А трябва да отида вдругиден, т.е. на 16сти. Вие какво ще кажете?

# 98
Samodiva, както за всяко нещо, така и за лабораториите ще намериш положителни и отрицателни мнения! По-скоро ще намериш крайно отрицателни за всяка една лаборатория, тъй като положителните по-малко хора се сещат да ги споделят...

Ето ти само две теми за други известни лаборатории с - мнения:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=459838.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=155258.0

Когато на мен ми излезе първият лош резултат на хормон (в Цибалаб изследван), веднага исках да отида в друга лаборатория, за да разбера дали случайно не е грешка, но вече беше друг ден от цикъла. На следващите 2 цикъла пусках паралелно в Цибалаб и в Кандиларов, за да минимизирам риска от грешка. Двата резултата в два поредни месеца вървяха почти заедно като стойности, само на единия хормон имаше 2.5 единици разлика  Crazy Пари не коментирам колко съм дала.... Tired

Грешки могат да се случат навсякъде и всекиму. Също, когато един резултат от изследване ти е добър, коя е гаранцията, че именно това не е грешка? Съмняваме се в грешка само когато резултатът не ни отърва  Rolling Eyes

Това може и да не означава нищо, но ин-витро клиниката на Щерев работи с Цибалаб.

Където и да ги пуснеш, не можеш да си сигурен. Съжалявам, вече във всичко се съмнявам, дори и в добрите си резултати от други много по-важни изследвания от LH и FSH, още повече когато док каза, че има тотално разминаване ...

# 99
chin , да поясня: имах в предвид повторно изследване на прогестерон към края на цикъла /моя е по-кратък овуто ми е на 11 ден, 18 ден първо изследване/ 22 -ри ден условно /за второ изследване/тази дата не важи при 28 дневен цикъл.

Просто се интересувах ако в деня преди или на менструацията пуснем повторно прогестерон и той е по-висок от първия може ли това да е признак на бременност.
Да не забравяме, че  в деня преди или на менструацията домашен тест може да не отчете, както и кръвен.

# 100
viola2003 , то тогава по-лесно да се пусне кръвен ЧХГ, защото ще са минали 11 дена от овулацията, от колкото да изследваш прогестерон.
Не виждам смисъла  newsm78
А аз лично съм имала висок прогестерон на 7 ден след О и не съм била бременна.
Иначе това, което пишеш има логика, защото прогестерона остава по-висок през бременността, но това изобщо не е задължително условие.
Както има и жени с нисък прогестерон, а са бременни и им предписват такъв за задържане.
Така, че на 22-ри ден от цикъла при овулаця на 11-ти пускай направо кръвен, трябва да покаже.

# 101
Защото съм чела, че когато се отдели прогестерон/и той е с по-високи стойности/ растежът на лигавицата на матката спира, тя започва да се подготвя за бременност.
А на тези жени с по-ниски стойности на прогестерон знам, че предписват прогестеронови препарати, за да се улесни забременяването и последващото задържане.

# 102
dianach
ЛХ и ФСХ са ти ниски - показват че има проблем с О. и този МЦ най-верятно няма да има такава.
Свободния андроген индекс ти е повечко, това е съотношението м/у тестостерона и секс хормон свързващия глобулин или SHBG.
Това изследване е нещо като маркер за доказване на СПКЯ - трябва да се лекуваш
denis, благодаря ти за бързия коментар Hug, междувременно изпратих изследването и  на д-р Тодорова, за моя изненада жената веднага ми е отговорила" Свободния андрогенов индекс не трябва да Ви безпокои Той е причина за вашата конструкция. Ниското ниво на  LH вероятно се дължи на неговото повишение, но може да си е изолиран дефицит, който е причина за Вашите менструални смущения. Тук диагнозата е комплексна не може да се постави изолирано само по хормони, необходимо е ултразвуково изследване на лигавицата на матката и броя на фоликулите" Миналия месец имах една аномалия с мес. цикъл, но възможно е да беше от смяна на климата, понеже живея в Алпите и тук климата е малко по-студен, като ходя в бг почти винаги ми идва цикъла по никое време, този път вместо да ми дойде просто на 14-15 ден имах някякво съвсем слабо течение и на 32 ден цикълът ми дойде. Този месец ми дойде на 27 ден както си му е реда. В бг ходих при д-р Стаменов на един да го наречеме блиц преглед не повече от 5  минути, но той също каза,че яйчниците са ми добре, само лигавицата ми била малко тънка, но щяла да се възстанови щом съм вкарала ТСХ-хормона в ред /имам хашимото/. Преди 2 седмици ходих пак на гинеколог, той ме гледа с ултразвук, каза,че за него лигавицата ми си е напълно нормална имах си фоликул и т.н., даже  започна да се съмнява дали причината за двата ми аборта през 2009 не е от страна на мъжът ми newsm78 Забравих да вметна,че ми откриха висок инсулин преди 1 месец и сега пия метфогамма 750мг на ден. Засега не искам да мисля, че може да имам СПКЯ- все пак двама гинеколози ме гледаха, никой не видя кисти newsm78

# 103
Цитат
Samodiva, както за всяко нещо, така и за лабораториите ще намериш положителни и отрицателни мнения! По-скоро ще намериш крайно отрицателни за всяка една лаборатория, тъй като положителните по-малко хора се сещат да ги споделят...

Ето ти само две теми за други известни лаборатории с - мнения:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=459838.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=155258.0

Права си. не бях видява всички тези мнения и теми.  Embarassed

И въпреки всичко такива грешки са недопустими! учудена съм, че не са изолиран случай, а се е случвало на доста хора. няма значение.

Цитат
Това може и да не означава нищо, но ин-витро клиниката на Щерев работи с Цибалаб.
а това лично мен ме успокоява  Peace

ще помагате после с резултатите нали?  Blush

# 104
  • София
..............
Просто се интересувах ако в деня преди или на менструацията пуснем повторно прогестерон и той е по-висок от първия може ли това да е признак на бременност.

Да - означава че има бременност

Цитат
  Да не забравяме, че  в деня преди или на менструацията домашен тест може да не отчете, както и кръвен.
- кръвния ще отчете - ако има бременност

Общи условия

Активация на акаунт