Отговори
# 795
Мелани, на колко години си?

Резултатът не е особено добър. Следващия цикъл обезателно да повториш изследването, за да се види дали е инцидентно или е тенденция. Вероятно си пускала не само FSH, дай и резултатите на другите хормони.

# 796
На 37г съм но другите са уж в норма.LH -9.17 (фоликулярна фаза 2,12-10,89),Е2-67 (фоликулярна фаза24-114) и пролактин 18,28 (3,34-26,72).Хормоналните изследвания са в норма -TSH -1.68 (0,34-2,5),ТАТ -1,00(-) ,MAT 0.40(-).

# 797
На 37г съм но другите са уж в норма.LH -9.17 (фоликулярна фаза 2,12-10,89),Е2-67 (фоликулярна фаза24-114) и пролактин 18,28 (3,34-26,72).Хормоналните изследвания са в норма -TSH -1.68 (0,34-2,5),ТАТ -1,00(-) ,MAT 0.40(-).
Хубаво е, че са в норма, но ако ФСХ не е инцидентно висок, то високите му нива показват, че е възможно яйчниковия резерв да е намален.
За да се докаже това обаче се правят и други изследвания.
Следващия месец го изследвай пак + АМХ + Инхибин + преброяване на антралните фоликули

П.П мисля, че и ЛХ е на горна граница...

# 798
  • София

ЛХ също е високо /както и ФСХ/ - за това може да има причина , напр. СПКЯ и проблем с НбЖ /напр./
Консултирай се АГ-Ендокринолог и пиши какво  е казал.

както казва и chin - едно изследване нищо не означава

# 799
Много благодаря за бързия отговор на 15 съм на преглед и ще видим какво ще кажи доки.

# 800
Здравейте,
Моля и аз за мнение, преди малко се върнах от ендокринолога и каза, че изследванията били добри, изписа ми келп и еутирокс, реших да видя еутирокса за какво е и хоп ... видях, че всъщност TSH-то не е чак толкова добре особено при опити за бебе - 2,4.
Според вас да пия ли еутирокса или не, честно казано ме е страх да пия хормони да не стане по-зле положението после. От какво се влияе TSH възможно ли е да е бил временно повишен от нещо в храна, време от цикъла и т.н.

# 801
Здравейте,
Моля и аз за мнение, преди малко се върнах от ендокринолога и каза, че изследванията били добри, изписа ми келп и еутирокс, реших да видя еутирокса за какво е и хоп ... видях, че всъщност TSH-то не е чак толкова добре особено при опити за бебе - 2,4.
Според вас да пия ли еутирокса или не, честно казано ме е страх да пия хормони да не стане по-зле положението после. От какво се влияе TSH възможно ли е да е бил временно повишен от нещо в храна, време от цикъла и т.н.

Здравей ,

относно TSH моето беше 3,8 и моят ендокринолог ми предписа еутирокс , именно защото когато целиш бебе трябва да е под 2 (според моя лекар). Аз си го пия и след 45 дни беше паднало на 1,92 т.е. идеално за бебеправене. Според мен слушай лекаря си  Peace

# 802
Здравейте! Ще помоля за коментар на резултатите от моите хормони. Изследването е направено на 5-тия ден от цикъла.
Прогестерон - 1.04 (0.48-4.45)
ЛХ - 2.81 (1-18)
ФСХ - 5.92 (4-13)
Естрадиол - 193 (143-693)
Тестостерон - 1.97 (0.8-2.6)

# 803
Плодче, не знам защо си пуснала прогестерон на 5-ти ден, според мен няма смисъл...
ЛХ и ФСХ не са 1:1, но пък са и на долна граница, това може да говори за евентуално по-късна овулация, проблем със зреенето на фоликулите, отиди на фоликулометрия този цикъл ако имаш възможност.
Тестостерона е в норма, но според мен почти на горна граница, а той може да подтиска овулацията.
Дано се включи и още някой, аз мисля, че е хубаво да проследиш този цикъл, има ли доминант и овулация.

# 804
Чин, много благодаря за изчерпателния коментар  Hug Hug Hug Hug Hug Този месец няма да правим фоликуметрия, но за следващия ще говоря с лекарката да направим.
Според теб в моя случай ще има ли смисъл от приема на Утрогестан (това ми изписа)? За първи път ще пия това лекарство.

# 805
По каква схема? Ако е след овулация-ок, но ако не мериш БТ и не ползваш тестове за овулация, а и не ходиш на фоликулометрия, няма как да знаеш кога е минала. В такъв случай, почваш го по схема на сляпо, ще имаш редовен мензис, но дали има овулация няма да се знае. Защо ти изписва Утрогестан?

# 806
По каква схема? Ако е след овулация-ок, но ако не мериш БТ и не ползваш тестове за овулация, а и не ходиш на фоликулометрия, няма как да знаеш кога е минала. В такъв случай, почваш го по схема на сляпо, ще имаш редовен мензис, но дали има овулация няма да се знае. Защо ти изписва Утрогестан?

Схемата е: от 16-тия ден на МЦ, 2х1. Изписа ми го след като погледна изследването и ме попита с каква продължителност е цикълът ми (който нормално, без лекарства е 40 дни). КАза ми и, че може да се наложи да го пия няколко месеца.

# 807
  • София
Плодчe
При МЦ 40 дни О. трябва да е на  26 ден от МЦ / 26 +14= 40/
Дори на 22-24 ден да е О. - ако пиеш Дуфастон от 16 ден на МЦ има опасност да подтиснеш О.
Консултирай се и с друг лекар

# 808
  • Живее на Луната
Здравейте момичета,

Искам да ви задам един въпрос и ще съм много щастлива да получа вашето професионално мнение.

Скоро правих хормонални изследвания, след една година прием на ОК, за да се види дали всичко е във норма. От хормоните които изследвах всичко беше в референтните граници, с изключение на 17 алфа ОН прогестерон. Ето резултата:
7.095 nmol/l   лут:1.8-6.97
Изследванията за правени на 21 ден от МЦ (при цикъл на 28 дена тогава, защото скоро бях спряла хапчетата). От прочетеното в интернет за този хормон разбрах, че той се повишава с развитието на жълтото тяло, което може би означава че тогава е бил в най-високите си стойности.

Доктора ми каза (след като погледна всички резултати), че всичко е наред с хормоните. Обаче аз бих искала да знам и вашето мнение. Мислите ли че трябва да се притеснявам и до каква степен този хормон оказва влияние върху способността за забременяване. Благодаря за помощта.

# 809
  • София
Прогестерона е единствения хормон, който дори да е над горна граница - не е проблем

Но ти си  изследвала 17 ОН Прогестерон - който е индикатор за функцията на НбЖ.
Той има 2 пика и единия е във фазата на функциониране на ЖТ.
Нормално е да се изследва на 3 ден от МЦ. ...и  тъй като е малко над горната граница , най-вероятно на 3 ден от МЦ ще е в норма
Така че няма проблем

Защо ти го е пуснал тогава? За какво се съмнява?

Общи условия

Активация на акаунт