За 6-ти път сме в Пакистан, ама по нашенски - със бъклица и дрян!

• 56 524
  • 369
  •   1
Отговори
# 150
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Здравейте на всички девойки,
добре доШла на Juji  bouquetпри нас можеШ да споделяШ радостти и мъки,Ще бъдеШ раЗбрана и респектирана като ЧОВЕК и пренебрежение няма усетиШ или прочетеШ,поне при мен е така всички сме като едно семейство.РаЗкажи ни повече За вас каква е ваШата история,как и къде се ЗапоЗнахте,как те прие семейството му и т.н.
Чочосан и аz така няколко пъти съм откаzвала и всички ми каЗваха( Оооо ти с твойте притенции никога няма да се ожениШ,стара мома Ще си останеШ и т.н. ) ,но моят отговор беШе,че човека който търся не с.м го среЩнала,а когато го среЩна веднага Ще раЗбераче това е моята ЛИБОФ.Така,че вярвам и при теб Ще се случи.
Како Делте това Ще е За втори път таЗи година да склучваме брак,но Ще има и трети път,но догодина в България.Три пъти За Щастие.Така сме го реШили.
И сега да посреЩнем новодоШлата както подобава Заповядайте всички на обяд.
Добър апетит

# 151
  • Varna
Аааа, кО праЙтИ, Пакистански и Бангладешки КрасУтИ Wink

ДЖУДЖИ wavey
ХаДи здравеЙ и от една от фенките на тия мУми-УбавицИ. Такива са вярвай ми, виждала съм гииииии smile3521
А тия със пренебрежението, мани ги, точно те са за пренебрежение. Ама нЪл знаЙш, те са най Wink Да сЪ къпят във самодоволството си колко са единствени и сПиСиални Wink
ЛЮСПЕ,
кВи бубулечки бе #Crazy Надявам се госта от Българийка, да не е досаден.

АНЖЕЛИ,
Кака ти ДелтЪ и тя има две сватби Joy Ти ко си мислиш, няма лабавУУУ, нямаааа. Догодина третия и ако знаЙш кЪФ купон съм замислила и то по чужбинскооо smile3508 И то на СпИСиалнУ мястУУУ. Ама вечИ зависи, МойтУ ВсичкУ дЪл шЪ си бъди тука.

Аз още смъркам, бърша сУполи, и други екстри покрай тУва, ама шЪ сЪ Упрая кЪт кучИнци smile3503

# 152
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Juji, добре дошла при нас   bouquet
 И аз съм само фенка на пакистанските булки и момите пакистанки.

Чочо сан, права си - избирай внимателно, че е за цял живот.Не си престаряла, можеш да си позволиш да избираш  Hug

Лю, бубите гадни скачащи ли са?. Пръскай с препарати през няколко дни, с повече упоритост ще се отървете от всякакви гадинки, Някой роднина ли чакаш от България или дружка.

Делте оправяй се, не се давай на никакви вируси  Hug

Пандичка не е писала скоро, върна ли се любимия?

на всички мили пакитки и бангладешката дружка  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 153
Благодаря Ви за топлото посрещане момичета  Hug
Люспа, много съм зле с рецептите, още по-спецялно с рибешките  Embarassed Алергична съм към риба.
Мама-Маги не знам коя е все още  Rolling Eyes но надявам се каквито и проблеми да има да се оправят по-скоро  Praynig
Angeli777, ммм наш'та история.... Blush ами запознахме се на работа. Той беше шевчето а аз бах assisstant manager.  Работихме няколко месеца заедно и скоро след това го преместиха на друго място. Месец след като го преместиха той почна да ме търси на работа "уж на приказка"...почнахме да се виждаме като "приятели"  Laughing и една "саяпа"неделя него го озря мисълта,че не може без мен и ми предложи. Честно да си призная,не мислех,че е сериозен и аз викам"ОК" и той се ухили до уши, хвана телефона и почна да звъни на всички и само казва"Ще се женя"  #Crazy Mr. Green Звъня аз на майка и тя "урааа..сватба ще има". В края на деня разбрах,че сватбата ще е след 10дни хахахахахахаха  hahaha Голямо шоу беше. Та правихме традиционна бенгали сватба с имам. На мен ми купуваха сари, менди ми правиха и т.н. След това мина почти година и мин.год. на 09.09.09  Heart Eyes направихме цивилизована сватба с подпис в Лондон(защотото тук живееме) тогава бях с бяла булченска рокля. Ще има още 2 сватби  Joy 1 в БГ и друга в БД(Бангалдеш).
Семейството му....ами те нямаха избор да говорят каквото и да е...той само каза"Ще се женя" и изобщо не се е интересувал от кой и какво мисли.  Майка му се зарадва когато разбра. Баба му също много се радва. Баща му е починал преди години като бил малък. Само чичо му нещо май негодуваше полвин година. Но най-близките му много се радват. Баба му ми праща тикли спецялно изработено за мен от Бангладеш. Майка му ми иска мерките и дава на шивач в БД непрекъснато да ми шие дрехи-шалвар камиз,ленги... аз съм доволна от тяхното отношение към мен.
Все още не сме ходили в Бангладеш и нямаме план скоро да ходиме. Аз съм последна година в Университета сега.  После искам магистратура да запиша. Бангладеш....може би след 2-3 години  Rolling Eyes сега има по-важни неща тук да вършиме.
Ами май е това за нас  Sunglasses

# 154
Ето ви рецептата за картофени кюфтета /ако някой от форума си я познае, да не се сърди, от тук съм я взела, но не помня чия е/: Сваряват се 1 кг картофи, обелват се и се смачкват на пюре. Прибавят се 2 жълтъка и 1 цяло яйце, 100 гр настърган кашкавал, 2 суп.лъж. галета, черен пипер и сол на вкус. От получената смес се оформят кръгли кюфтенца, издълбава се дупчица във всяко, слага се по 1 парченце топено сирене и се завива. Слагат се в намаслена тавичка или върху хартия за печене /аз много я използвам/ и се запичат до зачервяване. Може да се направят и със сирене и лук, вместо с топено сирене. Поднасят се с чеснов сос. Пробвала съм ги, на мен ми харесват, защото не са така мазни като изпържените и дори стават по-лесно.
Лю, стискайте палци много, много силно! Аз се моля всеки ден за този човек. Някой ден ще ви разкажа, само да се оправи!
А за сватбите - това да се чува, пък после и бебета ще чакаме  Grinning
Чочосан, ама това момче по някакъв начин показваше ли, че те харесва или направо те застреля с предложение?

# 155
Влизам само да си припомня, че на света има и други неща освен прахосмукачки, парочистачки и перални. Днес само дето не изперках, че и за госта от бг трябваше да готвя и да приготвям стая.

преди 2 седмици е имало програма на ББС за нашествието на дървениците...преди 40 години ги сметнали за изчезнали в тази страна, но решили да се завърнат...Ами познайте кой е сред първите паднали в жертва на това завръщане!...Изхвърлихме си леглото, дано не се наложи да изхвърляме абсолютно всичко.

Жужи,. ще ти отговоря като се поокопитя малко  Hug

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 03:18 от Люспа

# 156
Добър ден и успешно начало на седмицата

Люспа, ужас Sick знам колко е гадно  ( мен са ме изпохапвали в хотел на почивка още 1 ден в Турция) и бяха в леглото ...

# 157
Само съм чувала за дървеници, дано и не опитам жестокостта им де  Praynig . Няма ли някаква отрова за гадовете? Миналата година се бяхме набъкали с хлебарки, ама от мойта глава всичко, щото оставам на плота храна вечер, мързеше ме да я прибирам и познайте .... бяха огромни, като кибритени кутийки. Като започнаха да мрат взеха да излизат и през деня защото се задушават в дупките си а и нямат храна. Абе някакъв ужас беше поне 1 месец. Сега профилактично пръскам къщата на всеки 2-3 месеца и слагам нови кубчета.
Добре дошла на Джуджи!
Чочосан, що не го хареса младежа? Не че те даваме така лесно, ти си нашето бисерче тука  Naughty .
Моите картофени кюфтета са къде по-простички - картофи, 2-3 яйца, малко чубрица, и вместо сол подправка на Маги 10 зеленчука. На фурна ще опитам и аз другата седмица, че тази много ще ми стане картофена.
Маринка, мерси за линка, хубави нещица има наистина  Hug .

# 158
Да не остана и аз назад с бубите в къщи,  hahaha ние сме се сдобили със мини мравки, и нападат котешката храна на моята принцеса. 
Люспа, напръскайте сега с нещо,че не си е гаранция като махнете леглото,че няма да има някоя скрита буба в ъгала.  Sick

# 159
Дружки сладки като крушки

Събудих се в 6 да посетя едно специално помещение и после ... Shocked се ококорих. Заспала съм към 2.30...предчуствам какъв ден ме очаква.

Ами да продължа по темата за гадинките.Та който има нещастието да живее на острова знае, че между етажите на къщите тук няма бетонна плоча (както винаги съм смятала за нормално), а са дървени греди и между тях пълнеж, пак дървесинен някакъв.....комбинирано с тежката влага дава райска среда за всякакви гадинки ...ако нямаш перфектни уплътнение откъм пода няма начин да не плъпнат, колкото и да чистиш. В нашият случай къщата е стара, викториянска и в съвсем недобро състояние, пукнатини зеят отвсякъде...изгнили рамки на врати прозорци...имаме много за ремонтиране, но едно по едно...Предимството на тези къщи е, че са просторни, кухнята ни е огромна, стаите са съвсем прилична големина, едната даже е доста голяма...Новото строителство е ужасно - стаи кутийки, нагъчкани една до друга...а мишките , хлебарките и друуги бъгс са си екстри на почти всеки дом тук...Лондонските плъхове пък са световноизвестни...внимавам да не попадне храна дори в градината, че плъхясаме ли.....С една дума зор си е . С хелбарките се оправиха единствено българските кубчета, за които ТЕС е споменала. Моят мъж ги кръсти 'комунистическа отрова'...толкова беше впечатлен от действието им, сега само повтаря 'майка ти като идва да не забрави да донесе от комунистическата отрова за хлебарки'. Преди 2 години четох за нашествие от огромни паяци , но тогава не бяхме тук, та поне ми беше спестено удоволствието да се разправям и с паяци.

Теска, междуд другото хлебарките могат сда се хранят с много хнеща, не само с останките от човешката храна, така че може да не е било заради твоя навик...Четох, че много обичат да си хапват лепилце, затова не е хубаво да ближем като залепяме пликовете с лепило, защото те отлежават дълго време по складове, и хлебарките се облажват с лепилцето и оставят яйчица и ...фекалийца (така ли се умалява тази дума  newsm78 )

оххх, само насекоми ми са в главата

Жужи, разказвай за Бангладеш каквото ти е казвал мъжът ти...ще ми е интересно да науча повече за порядките там. Въпреки, че са бившия Източен Пакистан, знам че има доста различия с бившия Западен...доколкото зная пакистанците гледат надменно на бенголите...имат се з анещо повече...за мен това е като....онова там за хърбела и щърбела  Mr. Green

Хайде лек ден, за мен няма да е такъв  Sad

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 10:16 от Люспа

# 160
Хм, моят мъж не е казвал лошо за Бангладеш, дори сме присъствали на среща Индия-Пакистан-Бангладеш и си прекарахме страхотно всички. Дори Бангладеш се отличаваха най-много с цветните си дрехи и усмихнатите лица.
Току-що един съсед от първия етаж ни каза, че неговата внучка учи в Англия и има приятел от Пакистан /Карачи/, и името ми каза. Радвам се, че хората с предразсъдъци стават все по-малко.

# 161
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Аз имам бегли спомени да съм виждала дървеници вдетството си.  На село имаше някаква стара дървения, която после изгориха и беше пълна с тези нещица.
Намерих някои бабини рецепти за борба с тях

Паразитиращите по хората дървеници са над 20 вида, като в България най-разпространен вид е обикновената (постелна) дървеница.
Най-често дървениците се разпространяват, пасивно (при транспортиране на мебели и дрехи) и активно (чрез предвижване на собствен ход по вътрешните и външните стени на жилищата).
Внимание! Един от главните индикатори за наличие на дървеници са оставените от тях малки черни или кафяви петна по мебелите, стените и другите предмети.
Борбата срещу дървениците трябва да се води непрекъснато, защото те лесно понасят както ниските температури, така и глада, а на топло бързо се размножават. Характерно за тях е, че могат да станат нечувствителни към действието на един или друг препарат, поради което с течение на времето употребата му се оказва неефикасна.
Обработката на жилищата с препарати е най-добре да става сутрин. От жилищните помещения, които ще се обработват, трябва да се изнесат всички хранителни продукти и домашни животни, а прозорците през време на обработката трябва да са отворени.
След като се напръскат възможните места, където се намират дървениците, прозорците се затварят плътно и помещенията се държат затворени в продължение на 7—8 часа. След това те трябва да се проветрят много добре в продължение най-малко на 3—4 часа.
Средства за борба с дървениците
Ефикасно и лесно достъпно средство за борба срещу дървениците е денатурираният спирт (спирт за горене).
Той е особено подходящ, ако дървениците са загнездени в стари тапицирани мебели, гардероби и други, тъй като не оставя петна по тях. Гнездата се обливат със спирт, който ги унищожава. След дезинсекцията помещенията трябва да се проветряват в продължение на няколко часа, докато изчезне миризмата на спирта.
Там, където не е възможно да се приложи спирт или използваните препарати се окажат неефикасни, може да се опитат и следните средства:
- На различни места в помещенията се поставят плоски чинийки, напълнени с амонячен разтвор, които се държат няколко дни. Предварително обаче всички дупки и пукнатини по стените трябва да се запушат с гипс или варова мазилка!
Още два варианта против дървеници:
 - Първи вариант: смесват се 10 г нафталин със 100 г добре изсушени и стрити на прах листа от хризантема или цвят и листа от лайка.
 -  Втори вариант: 5 г нафталин се разтварят при бъркане на открито място в 20 г бензол, след което към разтвора се прибавят 75 г денатуриран спирт. Тази смес се налива в плоски чинийки и се оставя в помещенията в продължение на 2—3 дни, през което време те не се обитават.
Внимание! След употреба сместта се изнася и помещенията се проветряват, докато напълно изчезне миризмата на бензола и нафталина. (Бензолът е отровен и лесно запалим)!

Иначе най-добре си е да извикате фирма за да напръскат  Hug

Целувки за всички форумски дечица и за всички вас  Heart Eyes

# 162
  • Varna
Чакайте сега, това хлебарки и дървеници, едно и също ли е?
Щото хлебарките нямат изтребване. За сега където живея няма. Голяма е бУрЪтЪ със тях и тежка. #2gunfire

# 163
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Здравейте сладурани,
съчуствам ви За теЗи гадини,неЗнам какъв съвет да ви дам ЗаЩото никога не съм имала теЗи проблеми.При нас проблема е друг в две от стаите имам мухал по ъглите на тавана,чистя го мухала със спирт,ама след около месец пак се появява.Искаме да си сменяме квартирата,но неможем да си намерим подходяЩа За сега.
КаЗаха,че вината е наШа не сме били проветрявали,проЗорците не трябва да са постоянно отворени,да ама ние неможем да стоим със Затворени проЗорци.
Мама Маги  имам нужда от помоЩа ти,раЗбира се ако е по твоите въЗможности.Ще ти пиШа на лични.
Много  Hug Hug Hug на всички и до скоро.

# 164
Angeli777, има специални препарати за мухъл напръсква се 1-2 пъти и е ок с мазане само няма да стане - не зная как се казва при вас препарата

Общи условия

Активация на акаунт