За 6-ти път сме в Пакистан, ама по нашенски - със бъклица и дрян!

• 52 655
  • 369
  •   1
Отговори
# 90
Момичета как сте ? При нас нищо ново и интересно за сега, освен че вали и прогнозата е за 1 седмица напред такава.
Искам да ви попитам рових в нета, но знам че понякога не намирам правилните неща, а вие знаете отговорите. Та да се допитам за пътуване до Бангладеш какви ваксинации ще ми трябват  newsm78. Търсих в нета ама те излязоха над 6- 7 като едната се прави 3 месеца преди пътуването  #Crazy, а на мен ще ми се наложи май да ходя по рано  Confused
Мерси предварително и хубава вечер на всички

# 91
  • по пътеката
Aucune vaccination n’est exigée en provenance d’Europe. Vaccinations recommandées : diphtérie-tétanos-poliomyélite, hépatite A et B, fièvre typhoïde, éventuellement rage et encéphalite japonaise.

tova e ot saita na frenskoto posolstvo! poslednite sa preporychitelni, a zadyljitelni nqma!pozdravi na vsichki i priqtno gostuvane na mama magi!

# 92
Маги, за ваксините ти си решаваш, но хубаво е да си направиш поне хепатит и може би нещо от тези против ентеровирусите. Дифтерия, тетанус при нас има задължителна през 10 години, тази година подлежат на реимунизация родените в години, завършващи на 5, съответно и аз получих една, още имам топче на мястото на убождането. Ако си реимунизирана скоро, може би няма нужда от тази, но ако не, и тя си е важна. А ти с Никола ли ще пътуваш и има ли специален повод?

И най-важното: Честит първи учебен ден на всички ученици, да са ни живи и здрави! Успешна учебна година им пожелавам!

# 93
Честит първи учебен ден на всички дечица! Много успехи в училище им пожелавам, а на мамите да не се притесняват излишно  Wink.
Я разкажете първи впечатления на децата от училището. Маринче кой се беше притеснил повече ти или баткото. Аз си спомням първия ден на Ники тук в градината- аз се бях притеснила много, а детето си отиде при децата и започна игра.
Благодаря ви за отговорите, аз днес звънях на лекарката ми- ще ходя да ме реимунизира нали и моята година завършва на 5  и ще ми направи за хепатита. Маринче сам сама ще пътувам  Confused. Малко ме е страх да си призная честно, но ще ходя за едни важни документи- не за мен а за половинката. Той още чака неговите документи тук и не може да пътува сега. Ще се гледат с Ники, а аз ще пътешествам  Rolling Eyes. Още не е на 100 %, но да съм подготвена.
Отивам да готвя - агнешко със спанак - поръчка на малкия мъж, а големия иска риба, но ще се задоволи с агнешкото и той. А днес да го похваля-направил ми е страхотен бананов кейк с бял млечен шоколад и отгоре филирани бадемки.   chef
Хайде до скоро мами  Hug

# 94
  • Varna
МАГИ Hug
Душе, що не направи снимка на тая вкусотия бе?????????? А аз много, ама много обичам бял шоколад.

# 95
Маги, а ти ходила ли си друг път и не може ли някой друг да му ги вземе там и да ги изпрати по куриер?
Сутринта аз се бях притеснила в къщи, но пих мента, глог и валериан една таблетка, да не се разплача пред детето да го притесня. В училище той беше малко притеснен, но бързо му мина.

# 96
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Добро утро!

Аз изпратих малката на училище и сега съм свободна малко време! Вчера мина доста добре за нея, беше леко притеснена, обаче бързо се оправи. В класа има едно момиченце от детската градина та се познават, но децата бързо се отпускат. Малко се притесняваме за нея, защото е много къдрава и през лятото сложи и очила, та децата може да й се подиграват, но уж сме се разбрали да не обръща внимание  Wink Каза, че много й харесва и иска да стои по цял ден в училището, ама това беше вчера  Mr. Green Вчета половин ден сме подвързвали и надписвали учебници и тетрадки,накрая си подвърза сама една тетрадка и беше много щастлива. Надписа си сама тефтерчето с големи печатни букви, доста  грозно, ама й обещах като се научи да пише хубаво да сменим етикета.
Аз бях спокойна, естествено, но каката много се вълнуваше, даже искаше първите дни да ходи с нея и в часовете и и си го мислеше сериозно  hahaha

ИнаТче, нормално е да се притесняваш, аз си ревях на всяко тержество в началото и края на годината  Hug
Чао за есга

# 97
Добро утро и от мен    food010 Днес почивам, но вече изпратих и аз детенце на градина. Ще по мързелувам час -два и после излитам по задачи.
Маринче ама много са хубави и двамката. Сега гледах снимките. Бате се държи геройски и е много сериозен,а малката госпожица го подкрепя във важния ден. Много са хубави, а сладурката с книжката ми идва да и изхрускам бузките.  Hug.
Ох а за пътуването никога не съм ходила там. Търсим вариант ако могат да ни ги пратят с куриер или някой друг ако може да ги вземе. Но за сега от тук ни отказват да ги приемат ако са изпратени с куриер  #Crazy. Вчера пуснахме молба отново да видим отговора този път. А няма кой друг да пътува- той не може да напуска страната- чакаме разрешителното му за пребиваване- на 10 септември миналата година му казаха да изчака 4 седмици и вече колко по 4 минаха......- цяла година. Побърка се и той и аз. А колко пъти ходихме до имиграционните - пътечка направихме и все чакайте ще получите писмо. Сега е с карта с някакъв временен личен номер и едно писмо което носи винаги с него. Абе тъпа работа. Просто на някой не му се работи и за това. Уж проблема бил в тези документи за да се бавят с разрешителното, но ще видим. Много добре организирана държава,ама понякога ме вбесяват с мудните им служители и тъпите правила. Бяха му забутали документите  #2gunfire. Ще видим дали ще пътувам иначе направихме резервация в един хотел и брат му и братовчед му ще ме чакат и ще са с мен през цялото време. Ето го хотела http://www.seagullhotelbd.com/, много красиво, но предпочитам да отидем на почивка тримката там,а да не пътувам сама.
Ох оплаках ви се рано рано за което се извинявам Embarassed.
Много слънчев ден ви пожелавам.  Hug

# 98
И аз да се оплача, тогава  Simple Smile Оставих го в училище и преди да тръгна му се насълзиха очите, едва се сдържах да не се разплача и аз пред него. Стана ми мъчно, че ще му липсвам, никога не сме се разделяли. Едно момченце плака с глас, бабата го изпращаше и не искаше да я пусне да тръгва, молеше госпожата бабата да стои с него в час. Майка му работи в детска градина, но той така и не е свикнал и не са го водили, бабата го е гледала. Надявам се сега като започнат да си подреждат нещата по шкафчетата, да забрави и времето до 12.30 да мине неусетно за него. Следобяд татко ще ни вземе да ни води на село и пак ще бъде щастлив. А на всичко отгоре, закарах го с колата до там, за да не мъкна тежките торби с всичко, което ще му трябва за там, та и това ме притесни допълнително. Много е лошо мястото, където се спира пред училището, няма видимост на излизане, а си минават коли. Пък малката стана с мен в 5.30 и после заспа, оставих я при баща и и още си спи блажено.
Маги, а защо трябва да ги приемат, изпратени с куриер, нали куриерът ще ги донесе при вас и ще ги подадете лично?

# 99
  • Varna
ДобрЮутрУУУУУУУУУу Hug
Ами сетете се бе, сложете по едно каЙве, докато си споделяте да пийнем по едно и да ни олекне. Ето и Маги си има проблемче, и Алверова и тя. Кафето сякаш помага поне за малко така да си отдъхнем от тия пусти проблеми.

МАГИ Hug
Аз съм курназ жена, ама честно казано ще се притеснявам, че ще пътуваш самичка. Дано да не ти се налага, дано да решат, че по куриер документите са си нормални, като донесени от някой като тебе Hug

АЛВЕРОВА, Wink
Хайде горе главата, малката ти е показала, че е по курназ от тебе Wink

ИнаТ-че,
Напълно те разбирам, какво чувстваш. И понеже ти видях детенцето дори за малко, си му личеше какъв е чувствителничък. Но и на тебе като на Алверича ще кажа- Горе главата- И аз не бях се делила със моето дете, при това той живееше само и само със мене. Ни баби, ни дЕдовци, а баща си виждаже 1 път във годината.  И за тях е стрес, не им показвайте, че и вие сте притеснени. Те усещат тия малки умничета.

# 100
Ох милите душички. Маринче ще свикне детенце, в началото им е трудно, особено сред непознати, добре че поне нямате езиковата бариера. И аз като Делтичка ще кажа че усещат когато и ние сме притеснени. Аз първите дни в езиковия център още като започна Ники така се бях притеснила, че сутрин преди да го събудя си плачех тайничко. А той като го оставях там първите дни и ми казваше- мамо не се притеснявай аз ще си играя,а ти се разходи малко да ти минат песъчинките в очите  Laughing. Сега ми е смешно,ама тогава ми идваше да ревна с глас. Той ме успокояваше вместо аз него. И нали като ми се стегне душицата и ми е мъчно и дечко ме хване в такъв момент все му казвам,че са ми влезли песъчинки в окото,а не плача и той е запомнил.Големи умници са децата.
Сутринта като го водих неговото половин българско другарче и още 2 датчанчета го чакаха. Радвам се че вече си намери приятелчета и е спокоен и с радост ходи на градина. Пожелавам и на вашите малки ученици да се успокоят и скоро с нетърпение да тичат до училище. 

# 101
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Моята ученичка се върна малко разочарована, нищо не били учили, само гледали някакви картинки и казвали какво има на тях. Там , където живеем има само 6 деца в 1 клас и са слети с второкласниците, които са 9. И госпожата накарала моето Маги да чете от читанката им и много била доволна от нея, защото чете почти без да срича и пише доста правилно. Иначе утре имат пак същото като днес, а малката си мислеше, е всеки ден ще е голямо разнообразие в училище  Simple Smile та да видим как ще е в бъдеще. Иначе уж били малко време междучасията, ама успяла да отиде в стаите на другите класове и да тича по коридора

# 102
Здравейте,

няколко пъти отварям темата с намерение да пиша, но все излиза нещо в последния момент покрай децата...(даже и сега прекъснах, че драскат по мокета с маркер)

ами като сте започнали с училищните вълнения и оплаквания и аз да се изкажа...явно моят хубавец ревнува сестричката си, и то някаква много силна ревност, буквално е увиснал за мен през цялото време, като ходим на градината не се отделя от мен , иска всичко да става с мое участие, естествено не мога да си тръгна и да го оставя...учителките ми казаха, че от другата седмица малко по малко ще започваме да прилагаме силови методи  Praynig

Мама маги, разгледах хотела и като видях брега си помислих, че на твое място бих припнала веднага към тази красота...Но къде е това? Май не е в столицата, а какви документи ще оправяш в някакъв малък град, и как ще стигнеш дотам? За имунизациите, аз като една сериозна противничка на тъпкането с медикаменти да те посъветвам  добре да проучишв кой сезон и в кои райони се проявяват конкретните болести и не се тъпчи със всичко което ти предложат, нали се сещаш, за  някои това е бгизнес, не им позволявай да печелят за сметка на твоето здраве. Първият път като ходих в емирствата ме бяха направили на решето, после се оказа, че някои от болестите се срещали само в някои затънтени райони на държавата, после не съм се ваксинирала повече за емирствата, а за Пакистан само втория път, защото първия път бях бременна.

Някой има ли идея как да отуча мъж да ползва една и съща лъжичка за пипера и солта в тази последователност. Солта ми постоянно е 'мръсна'. Стратегията обаче не бива да е драстична, че целта все пак не е да го отучим да готви  Laughing

чао, ако ме вдъхновите може пак да пиша днес

# 103
залагаш 2 стационарни лъжици 1 в солта и 1 в пипера, които да обслужват ползването на всеки член от фамилията   bouquet

# 104
Лю, а най-обикновено женско мрънкане и врънкане не помага ли? Моят мъж само така го възпитавам  smile3554
От цяла седмица искам да ви пиша повече, ама все нещо става като ми дойде муза. Ето сега пак - ще ходим на палатка днес и трябва да стягам багажа вече, а кафето си не съм изпила още. Важното е, че ще си почина малко психически  newsm41 . Хайде, спокоен уикенд и на вас и целувки на бебоците и учениците  Heart Eyes .

Общи условия

Активация на акаунт