Отговори
# 270
Aila, ако може за съвет, аз явно имам проблем с кърмата.Вчера правих контролно кърмене и се оказа след 30 мин кърмене и от двете гърди 30гр. Малката суче, но после трудно ми заспива и понякога не изкарва и 2 часа сън.Утре ще идва педиатърката и ще говоря с нея дали да я дохранвам или какво да правя,явно е гладно детето.Защото и не е наддала от изписването,а то беше преди 5 дена.Незнам какво да правя,а искам да кърмя

# 271
  • София
Villleta във Варна също имаме консултанти, ако искаш направо им звънни на тях за да поговорите и да обсъдите ситуацията. В подписа ми като цъкнеш ще се отвори списък с адреси и телефони на консултантите по градове. Звънни на момичетата от Варна, ако не успееш да се свържеш с тях пиши ми отново.
На колко дни сте в момента? Всеки път ли предлагаш и двете гърди и колко кърмения имате за денонощие? Как са памперсите? Усещаш ли болка когато засуква или по време на кърменето?

# 272
  • София
Момичета има още няколко мами, които чакаме да се запишат и се местим в Родени. Дедлайн 15.08

А на вас ако ви е интересно погледнете темата на миналогодишните августинки каква интересна класация имат, може нещо да си гепим от там ако ни хареса като идея - цък

# 273
И аз погледнах в август 2009 и видях нещо интересно в тая класация- най-много бебета на 17.08 ,и  в нашата тема също на тази дата са  най-много бебетата  Grinning

# 274
Имам въпрос към консултантките по кърмене.Едната гърда ми е болезнена, не е на бучки, но ме боли при допир, имам температура 37.5. Изцеждам гърдата, правя топли компреси, на за сега ефект няма.Притеснява ме температурата, трябва ли да отида на лекар или да продължавам с цеденето и компресите ?

# 275
Аз чета усилино, но нали ме няма много в писането не съм записама моята МИКАЕЛА родена на 20.08 /на термина/ 3350 г. 50 см.

# 276
Имам въпрос към консултантките по кърмене.Едната гърда ми е болезнена, не е на бучки, но ме боли при допир, имам температура 37.5. Изцеждам гърдата, правя топли компреси, на за сега ефект няма.Притеснява ме температурата, трябва ли да отида на лекар или да продължавам с цеденето и компресите ?

Не съм консултант, но минах през същото и ми помогнаха съвитети на консултант по кърмене. Правих топли компреси преди кърмене, а след кърмене студени такива. След това слагах зелев лист на гърдата и така при всяко хранене. Отделно взимах Лецитин от 1200 мг - 4 х 1, а след като ми мина (за около 24 часа) продължих с Лецитина по 1 на ден профилактично.

И на мен ми направи впечатление, че и миналата и тази година най - бебеносен ден е 17.08, а иначе тази класация е много готина и съм за!

# 277
Запис и от мен. Аз да ви разкажа в какъв филм се вкарах...... Отидох за няколко дни при мама и тате да ми помагат и реших да се възползвам от малкото свободно време да да ида на фризьор.по принцип съм алергична към боята за коса(всякаква) и всеки пат се кълна че се боядисвам за последно ама.... Та турих аз една боя за разкош и на следващия ден започва яко да ме сърби главата... Казах си айде нищо ще ми мине след ден-два. Ставам тая сутрин и не мога да се позная. цялата сам подута и със страхотен оток при очите. все е било чудо ама такова нещо никога не ми е ставало... сега като излизам ходя с тъмни очила все едно са ме били, но това е най-малкия ми проблем че трябваше и да пия Ериос и приключих с кърменето поне за 7 дни. не че много кърмех защото вече и кърма нямам ама пак нощем като се размрънкаше и давах малко и тя пак заспива.  Какво ще правя тази нощ не знам ама сама съм си виновна. Naughty Не мога и да се развикам на някого.  LaughingТа такива работи.

# 278
Каква е разликата между слинг- шала от органичен памук и органичен текстил?? някой ако има запознат да каже?
Вили, кога ще идваш към Варна? че аз на 100% реших да си взема слинга ??? Днес в Морската една мама си носеше бебчето така и аз реших , че много го искам също:)
Ивелин спа 5 часа в морската, обожава да е навънка детето.. има на кой да се е метнало Simple SmileJoy мъжа ми не може да ни накара да се прибираме Wink

# 279
  • София
  мимози ти е отговорила. Температурата е от запушването и не е притеснителна. Определено не е висока и засега не е проблем. Топли компреси непосредствено преди кърмене, през останалото време студени или зелев компрес. Взима се прясно зеле, махат се жилките, намачква се прави се дупка за зърното и се слага на гърдата. Сменя се на три часа или като увехне. Основното е често кърмене от тази гърда или цедене. Важно е да омекне и да не напипваш бучка след кърмене. Преди кърмене спокойно се напипват отделни бучки, които са пълните млечни жлези. Те имат гроздовидна структура и често се бъркат с бучки от запушване, но важното е че след кърмене омекват. Ниска температура може да се вдигне и при слизането на кърмата и тогава е физиологично и не е проблем, стига гърдите често да се изпразват и да няма застой на кърма.

# 280
  • София
Максим днес цял ден реве, ама се съдира буквално, само като суче млъква за малко , какво е това чудо не знам, дали може да е друго освен колики? Нищо не помага - сешоари, топли торбички, абсорбатор, капки, гушкане - нищо!

# 281
Максим днес цял ден реве, ама се съдира буквално, само като суче млъква за малко , какво е това чудо не знам, дали може да е друго освен колики? Нищо не помага - сешоари, топли торбички, абсорбатор, капки, гушкане - нищо!

И Калоян е така, само на гърда се успокоява, нищо друго не помага. Единствено мирува, когато  навън в количката и то между 2 и 4, и то не винаги, през останалото време и в количката реве  ooooh!
В чудо съм се видяла  ooooh!

# 282
  • София
Нас сешоар не ни помага грам,но от прахосмукачка заспива. Аз доста изчетох сега за капките за колики,защото въпреки даването на Инфацол не спират болките,на всичкото отгоре зачести и повръщането,едва ли не се оказва ,че бебеците трябва да ги преживеят коликите и масовите лекарсва леко облекчават или изобщо не помагат.

# 283
Сешоара ни помага само вечер, след баня и хранене, когато е леко унесен, но промрънква, иначе ако реве с пълно гърло сешоара въобще не се чува  ooooh!

# 284

И Калоян е така, само на гърда се успокоява, нищо друго не помага. Единствено мирува, когато  навън в количката и то между 2 и 4, и то не винаги, през останалото време и в количката реве  ooooh!
В чудо съм се видяла  ooooh!
[/quot
И ние сме така. Страхотни колиик има. Като започне да почервенява и плаче и на мен ми идва да зарева. Много ме боли за горкото бебче. Вие пробвахте ли с чайчета? Аз засега ползвам Инфакол само. Незнам ConfusedДнес за 12 часа ми е спал само 3 часа- другите са рев и на гърда.
Оплаках се и аз Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт