Отговори
# 300
  • София
Да питам консултантите- от снощи имам като бодежи в едната гърда,концентрирани по-близо до зърното (ореола),това трябва ли да ме притеснява?

# 301
Здравейте!
    ДА ви попитам- има ли някое бебче,което не прави големи паузи нощем? спи нашия вечер от 00:00 до 2:30-3:00 и след това докато се нахрани ,послед се унася за 10 мин в ръцете ми и като го оставя след 5 мин започва да пъшка и след това реве.та го взимам пак , хапва си отново и следва същото. и така до сутринта към 9. не мисля , че е от недостатъчно кърма защото тя му  тече в устата и като пусне зърното пак тече. накрая тази сутрин го оставих да се нареве и накрая заспа, но просто не ми остави никакъв избор- нито беше гладен, нито нищо,все едно имаше нужда да се нареве.днес сме на контролен преглед и се чудя дали да кажа , че бебето е неспокойно нощем.

# 302
  • София
Да питам консултантите- от снощи имам като бодежи в едната гърда,концентрирани по-близо до зърното (ореола),това трябва ли да ме притеснява?
  Кога ги усещаш тези бодежи? Ако е когато са пълни гърдите и при спонтанно изтичане на млякото или малко след като бебето засуче е напълно възможно това да е от рефлекса на потичане на кърмата и слизането на млякото. Усеща се едно изтпърване и нещо като боцкане, не е приятно, но не е и много болезнено. Не е проблем и с течение на времето интензитета и силата на усещането намаляват.
  Само в едната гърда ли го усещаш? Има ли нещо друго което да те притеснява, болка, зачервяване на гърдата, промяна на повърхността?

# 303
  • София
Здравейте!
    ДА ви попитам- има ли някое бебче,което не прави големи паузи нощем? спи нашия вечер от 00:00 до 2:30-3:00 и след това докато се нахрани ,послед се унася за 10 мин в ръцете ми и като го оставя след 5 мин започва да пъшка и след това реве.та го взимам пак , хапва си отново и следва същото. и така до сутринта към 9. не мисля , че е от недостатъчно кърма защото тя му  тече в устата и като пусне зърното пак тече. накрая тази сутрин го оставих да се нареве и накрая заспа, но просто не ми остави никакъв избор- нито беше гладен, нито нищо,все едно имаше нужда да се нареве.днес сме на контролен преглед и се чудя дали да кажа , че бебето е неспокойно нощем.
Велма и нашия е така от 4 дена, обаче аз му схванах какъв му е номера (голямо тарикатче), значи при нас от 12-3 (или от 1-4) спи нормално, после се кърмим и като го сложа в леглото почва да пъшка, да сумти, да издава едни много странни звуци все едно ще повръща, абе неприятна работа, не плаче ама и не те оставя да заспиш. Първата вечер го сложих при мен на леглото да легне и на секундата се успокои и така спахме до 8 (цели 4 часа без да гъкне). И от тогава всяка вечер ми прави тези номера с пъшкането и опитите да повръща докато не го взема при мен да спи. Но пък като го взема се кротва и спи много дълго. Май не е добре че го научих така, ама той малкия си е тарикат и ме манипулира както си иска  Laughing. Незнам пробвай довечера, може пък да помогне

# 304
  • София
  Кога ги усещаш тези бодежи? Ако е когато са пълни гърдите и при спонтанно изтичане на млякото или малко след като бебето засуче е напълно възможно това да е от рефлекса на потичане на кърмата и слизането на млякото. Усеща се едно изтпърване и нещо като боцкане, не е приятно, но не е и много болезнено. Не е проблем и с течение на времето интензитета и силата на усещането намаляват.
  Само в едната гърда ли го усещаш? Има ли нещо друго което да те притеснява, болка, зачервяване на гърдата, промяна на повърхността?

В момента е само на едната гърда,усещам го в спокойно състояние,също и когато малко прикапва от гърдата и пак като лек бодеж.Видимо нищо не се вижда,не е зачервена гърдата,изглежда нормално,както преди,няма промяна на повърхността.

# 305
Милички, с дълбока тъга ви споделям, че май минахме изцяло на АМ  Cry след запушването и на двете ми гърди преди 3 дни, тази сутрин с много усилия изтеглих 10 мл и от двете гърди. Много ме е яд, като давам на малката АМ, толкова много исках да я кърмя.  Cry

# 306
Здравейте Мамчета на Августовски бебчета. Аз съм нова във форума, т.к. преди да родя нямах много време да го посещавам редовно, но вече с малката ми беба в ръце ще имаме време, а и най-вероятно нужда да си говорим и споделяме с вас. Сядам да чета всичко, което сте писали до сега, за да съм в крак и да мога да се включвам на място. Желая ви хубав ден и нагушкайте и нацелувайте малките си съкровища.
Ние сме мама Яна и беба Лора

# 307
Ох,значи не сме само ние.Ади,и Йони  заспива като е при мен гушнат, но го правя като крайна мярка да не свикваме да спи така..не мога да си обясня само защо хем яде,но само от едната гърда и след 30 мин се сеща ,че  трябва да си дояде.за един час като минем и през двете млечни станции спирам да предлагам,защото само захапва и си стои така полузаспал и не пуска.
  така ми се иска да го разбирам повече !

# 308

И ние имаме пъпчици по лицето,но са с бяло връхче.Педиатърката каза да го мажа с Бочко но не помага.Ако има някой който знае как да се преборим да пише. Praynig
Мат Слави се роди и цялото и личице беше в пъпчици с бяло връхче.Още в болницата казаха да не я мажа с нищо и че ще се изчистят от самосебеси.Получавали се при обмяната на хормони между майката и детето ,като много рядко бебче се раждало с пъпките.Попринцип се появявали след раждането .И наистина след като цялата и муцунка беше в такива пъпчици сега са и останали още 3-4.Аз мисля да пробвам да мажа с розова вода личицето ,че този обрив направо ме побърква.Нашата докторка се изказа ,че било алергия от кучето ама как при положение ,че пъпките почнаха да излизат предо около 20дена а кучето и го прибрахме преди 3-4 Thinking Не виждам логиката.Иначе нашата къща весела къща.Имам си бавачка и бебефон в едно.Малката само докато измрънка и кучинка изпада в истерия и почва да обикаля от кошарата до мен и обратно или почва да прикимтява до кошарата на Слави и което е по странното Слави спира да примрънква  Crazy Имаме само един генерален проблем при съвметното гледане ,че кучинка има голямо желание да "целува" бебка ,а не се съобразява ,че Слави тежи 4,500кг ,а Лара 40кг.но както вървят нещата този проблем коро ще го отработим
 Hug -ки и целувки на вички бебчета и мами

# 309
Моля за помощ:от тази сутрин имам болки в лявата гърда отстрани.Няма бучка все още но много се притеснявам да не е запушен канал.Иначе се изцеждам с помпа,защото малкия не иска да суче от самото начало.Възможно ли е да неможе да се изцежда всичко от гърдата с помпата?И колко често трябва да правя компреси и да се изцеждам? ooooh! Praynig

# 310
  • София
Как борите запушено носле? Капя физиологичен разтвор и чистя с аспиратор, но все си е със запушен нос.

# 311
  • Miami
red shoe, мъжа ти как носи бебето в слинга, в каква поза? На мен май ми е най-удобна първата от клипчето.
Аз днес ходих до личната със слинга, обаче през цялото време имах чувството, че не съм сложила бебка както трябва и все се опитвах да я наместя. Тя обаче спа през целия път  Simple Smile , сигурно й е било удобно и само на мен ми се струва, че не е добре.

Да ви се оплача, че ми дойде цикъла  Close Предния път ми дойде чак към 6-я месец, а сега...   Crossing Arms

Аз предполагам, че всички момичета са родили вече, но просто нямат време да пишат. А така може да си откараме до края на септември в "Очакващи"  Wink

# 312
  • София
В момента е само на едната гърда,усещам го в спокойно състояние,също и когато малко прикапва от гърдата и пак като лек бодеж.Видимо нищо не се вижда,не е зачервена гърдата,изглежда нормално,както преди,няма промяна на повърхността.
  Ако е при слизане и прокапване почти със сигурност е от рефлекса на потичане и слизане на кърмата, няма за какво да се притесняваш  Simple Smile

# 313
  • София
Милички, с дълбока тъга ви споделям, че май минахме изцяло на АМ  Cry след запушването и на двете ми гърди преди 3 дни, тази сутрин с много усилия изтеглих 10 мл и от двете гърди. Много ме е яд, като давам на малката АМ, толкова много исках да я кърмя.  Cry
 Здравей,
все пак изцеждаш определено количество и със сигурност има варианти да се увеличи. Бебка суче ли или сте само на изцедена кърма? Ако суче я слагай колкото може по-често на гърда. Нормално е след запушване да намалее кърмата, но с честа стимулация и изцеждане има реален шанс да се увеличи. Ако искаш да опиташ започни да цедиш на всеки два часа през деня и двете гърди и поне веднъж нощем. Може да приемаш и хранителната добавка фенугрик. Това е сминдух на капсули - повече затова може да прочетеш тук.

# 314
Здравейте мамчета!
Аз най-сетне вече съм си у дома след едно много тежко раждане. На 30 август се роди малкия Мартин - 3 550 кг и 54 см. Преносих две седмици, от които едната прекарах в болницата. Първо ми сложиха система за предизвикване на раждането ама нищо не стана. Наложи се да лежа още една седмица. Така в неделя на 29 ми сложиха вагинална таблетка. След три часа ми изтекоха водите-това стана в два след полунощ. В 9 часа се роди Мартинчо. Аз всъщност едва тогава разбрах, че болките преди раждането са много по-силни от самото раждане. Тъй като Мартинчо не е никак малък се наложи да ме срежат. Мартинчмо обаче беше с много увита пъпна връв около телцето и вратлето. Та се наложи два дена да лежи в кувьоз, за да си набави нужния кислород. Слава богу оправи се! не стига това ами докторът, който ме ши не ме зашил както трябва. Така около 4-5 часа след раждането започнаха едни адски болки, много по-сиблни от самите контракции. Беше просто някакъв кошмар. Дойде друг доктор и ме натисна по корема. Бликна цял фонтан съсирена кръв и преставете си сред нея забравен тампон. Хаде пак повторен шев и този път без упойка, защото да не се губи време заради силната кръвозагуба. Последваха три системи и две кръвопреливания плюс катетър. Едва на третия ден станах от леглото. Сега вече сме си вкъщи от събота и с Мартинчо се радваме един на друг. Определено обаче вече ако решим да имаме второ дете ще стане с цезарово сечение. не заради болките, а заради некомпетентните лекари. то много хора ми викаха избери си лекар, не оставяй всичко на случайността, ама аз все си казвах, че щом са лекари са кадърни и всичко ще е наред. Ама на! По-късно ще кача снимки на моята безценна душичка. Много ми е сладък!

Общи условия

Активация на акаунт