Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Може ли прясно изцедената кърма да се съхранява и използва по време на разходка?
Какво трябва да правят опитни майки по време на разходки и хранене?
Какви са препоръките за диетата на кърмещите майки?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Може ли прясно изцедената кърма да се съхранява и използва по време на разходка?
Да, прясно изцедената кърма може да се съхранява до 10 часа при температура от 19-25 градуса. Можете да изцедите кърмата, преди да излезете на разходка, и след това да я използвате, когато стане време за хранене на бебето. Важно е да я съхранявате правилно и да използвате чисти съдове за съхранение.
-
Какво трябва да правят опитни майки по време на разходки и хранене?
-
Какви са препоръките за диетата на кърмещите майки?
За диетата на кърмещите майки е важно да се избягва прекомерната употреба на мазнини и да се предпочитат студено пресовани мазнини, които съдържат полезни вещества. Диетите не са забранени за кърмачките, но трябва да се подхожда внимателно към тях. Препоръчително е да изчакате поне два месеца след раждането, преди да започнете диета. За повече информация майките могат да се консултират с лекар или да използват ресурсите на La Leche League.
-
Как да се справим с проблема с наддаването на тегло при кърмачета?
-
Как да се справим с проблема с недостатъчното кърмене и газовете при бебето?
след запушването и на двете ми гърди преди 3 дни, тази сутрин с много усилия изтеглих 10 мл и от двете гърди. Много ме е яд, като давам на малката АМ, толкова много исках да я кърмя. 
Не виждам логиката.Иначе нашата къща весела къща.Имам си бавачка и бебефон в едно.Малката само докато измрънка и кучинка изпада в истерия и почва да обикаля от кошарата до мен и обратно или почва да прикимтява до кошарата на Слави и което е по странното Слави спира да примрънква
Имаме само един генерален проблем при съвметното гледане ,че кучинка има голямо желание да "целува" бебка ,а не се съобразява ,че Слави тежи 4,500кг ,а Лара 40кг.но както вървят нещата този проблем коро ще го отработим
-ки и целувки на вички бебчета и мами
, сигурно й е било удобно и само на мен ми се струва, че не е добре.
Предния път ми дойде чак към 6-я месец, а сега...