Тема Незабравима ( Unutulmaz ) 80

• 29 518
  • 759
  •   1
Отговори
# 510

И този екземпляр се спряга за ново попълнение във следващия сезон, но в ролята на какъв ли......... newsm78
Тоя "екземпляр" се казва Нихат Алпту Алтънкая и съм му хвърлила око още от "Мелодията на сърцето", че и от "Листопад"! newsm53 Има доста ярко изразено мъжкарско излъчване- малко тип лошо момче! smile3521 Но изобщо не може да се сравнява с нашия Хубавелко, който е просто the best! newsm10

Тоя е едър! Като физика пасва на Мелда!
Абе, и за Еда става! smile3503 Малеее, ще хвърчи тестостерон като се изправи лице в лице с нашия красавец- и двамата са страхотни мъжкари! smile3508

Този мъжкар ми изглежда доста....  smile3508, прилича ми на онзи футболиста бившия на Йозлем! Но според клюките той се развява с Дениз Чакър (Ферхондела от "Листопад").

# 511
  Сладур!

# 512

И този екземпляр се спряга за ново попълнение във следващия сезон, но в ролята на какъв ли......... newsm78
Тоя "екземпляр" се казва Нихат Алпту Алтънкая и съм му хвърлила око още от "Мелодията на сърцето", че и от "Листопад"! newsm53 Има доста ярко изразено мъжкарско излъчване- малко тип лошо момче! smile3521 Но изобщо не може да се сравнява с нашия Хубавелко, който е просто the best! newsm10

Тоя е едър! Като физика пасва на Мелда!

Знае ли някой името на този артист. Той играеше в Мелодията на сърцето.

# 513
# 514
Знае ли някой името на този артист. Той играеше в Мелодията на сърцето.

Нихат Алпту Алтънкая  А също и в "Листопад" и "Двама завинаги".

# 515
# 516
Ади, изненадана съм приятно от възгледите ти и начина на мислене. Винаги съм смятала, а сега и филма го доказва, че в Турция моралът е твърде изкривен и е основан на страх. Това неминуемо води до лъжите, на които станахме свидетели и които объркаха  живота на героите. Ценностната система на турското семейство е странна за разбиране, винаги съм мислела, че религията е в основата на тези ценности, но май не е така!
Благодаря ти Кометке, но незнам защо се изненадваш, явно покрай учениците не си ме наблюдавала добре.
Щом Мелда разбра във Ава за Еда и Харун, като образована и интелигентна жена трябваше да отстъпи и забрави за Харун, което е най-нормалното нещо за мен, независимо колко е влюбена. Обикновено в ас турските семейства става така че родителите правят уговорката за децата си да се оженят, ние тук виждаме че нашите Джамилови моми правят този избор сами, което е напредък, но гордоста да те слушат и уважават дори и да си крив и сприхав, като Джамил, да обичаш да командваш, което е гордост, но трябва да го умееш, и както беше споменато по горе - страха от неразбирането доведе до несподеляне, което докара лъжи, измами, премълчавания и купища неща - без които нямаше да имаме нашия любим филм, честно да ви кажа и аз съм разочарована и несъгласна с някои порядки, но трябва да минат2 или 3 поколения за да се смени тотално това мислене. Аз не веднъж съм споделяла че и библията и корана съм чела и са почти идентични и всяка религия учи на добро, макар да са измислени за да се подчиняват хората, но всеки тълкува по различен начин - едно и също нещо. Ще споделя и какво каза един ходжа - "Вие  ме слушайте какво Ви говоря, но не гледайте какво правя аз"

# 517
Добре, Боб! Кой е виновен! Мелда? Не съм сигурна!Ако подобна история между 2 сестри се слу4и  тук, мислиш ле, 4е едната ще забрави и прости!  99 % - няма да стане! Харун? Еда? Тюркян!
Главният виновник е страхът -  от това на следваш собствен път и да си господар на съдбата си!Но това е въпрос на ценности! Героите не могат да излязат от собствените си кожи и да се надско4ат!
Те са родени, израсли,възпитани така!

Именно! Страхът беше в основата но всички лъжи!
- Мелда се страхуваше дали баща й ще приеме богат зет;
- Мелда се страхуваше да каже на Харун, че е бедна;
- Мелда се страхуваше, че ще изгуби любовта, социалния статус, работата си и семейството си ако се раздели с Харун;
- Мелда си мълча дълго за Харун и Еда, защото се страхуваше, че Харун ще я изостави;
- Мелда не се раздели с Харун окончателно, защото се страхуваше да не разочарова баща си.

Е, приятелко моя, дойде до моето мнение. Още в началото на филма ви казах, че в основта е страха и страхопочитанието, а не обичта и уважението в семейството.

# 518
Добър вечер от мен!Четох много преди да се регистрирам във форума.Все отлагах регистрацията си,но ето,че най-накрая се наканих. Grinning
Ще ми бъде приятно да коментирам любимия си филм с Вас. : ))

# 519
Добре, Боб! Кой е виновен! Мелда? Не съм сигурна!Ако подобна история между 2 сестри се слу4и  тук, мислиш ле, 4е едната ще забрави и прости!  99 % - няма да стане! Харун? Еда? Тюркян!
Главният виновник е страхът -  от това на следваш собствен път и да си господар на съдбата си!Но това е въпрос на ценности! Героите не могат да излязат от собствените си кожи и да се надско4ат!
Те са родени, израсли,възпитани така!

Именно! Страхът беше в основата но всички лъжи!
- Мелда се страхуваше дали баща й ще приеме богат зет;
- Мелда се страхуваше да каже на Харун, че е бедна;
- Мелда се страхуваше, че ще изгуби любовта, социалния статус, работата си и семейството си ако се раздели с Харун;
- Мелда си мълча дълго за Харун и Еда, защото се страхуваше, че Харун ще я изостави;
- Мелда не се раздели с Харун окончателно, защото се страхуваше да не разочарова баща си.

Е, приятелко моя, дойде до моето мнение. Още в началото на филма ви казах, че в основта е страха и страхопочитанието, а не обичта и уважението в семейството.
Бгхелп, да не би да ме линчуват за моето мнение, а?

# 520
Добър вечер от мен!Четох много преди да се регистрирам във форума.Все отлагах регистрацията си,но ето,че най-накрая се наканих. Grinning
Ще ми бъде приятно да коментирам любимия си филм с Вас. : ))
Маги, welcome! Ти си поредния поданик на нашето кралство! Дано да се забавляваш!

# 521
  • Варна
Малко среднощна поезия Peace

Дъжд I

Заваля дъжд.
Нежен дъжд...
По прозореца се стича
на малки вадички...
като детски сълзички...
Ето сега пък се затича!
Заваля по- силно...
Земята напоява обилно
и се образуват локви-
събира се кална вода
като гигантска отчаяна сълза.
Вече дъжда в буря преминава,
облаците по небето отминават,
бързат на някъде сърдити,
появяват се мълнии стаховити...
Става страшно...
Както навсякъде беше прашно,
сега всичко се намокри
и...хората добре измокри.
Тоя странен дъжд,
дето почна изведнъж
леко като на шега-
сега като буря завилня...

# 522
Благодаря ти Кометке, но незнам защо се изненадваш, явно покрай учениците не си ме наблюдавала добре.
Щом Мелда разбра във Ава за Еда и Харун, като образована и интелигентна жена трябваше да отстъпи и забрави за Харун, което е най-нормалното нещо за мен, независимо колко е влюбена. Обикновено в ас турските семейства става така че родителите правят уговорката за децата си да се оженят, ние тук виждаме че нашите Джамилови моми правят този избор сами, което е напредък, но гордоста да те слушат и уважават дори и да си крив и сприхав, като Джамил, да обичаш да командваш, което е гордост, но трябва да го умееш, и както беше споменато по горе - страха от неразбирането доведе до несподеляне, което докара лъжи, измами, премълчавания и купища неща - без които нямаше да имаме нашия любим филм, честно да ви кажа и аз съм разочарована и несъгласна с някои порядки, но трябва да минат2 или 3 поколения за да се смени тотално това мислене. Аз не веднъж съм споделяла че и библията и корана съм чела и са почти идентични и всяка религия учи на добро, макар да са измислени за да се подчиняват хората, но всеки тълкува по различен начин - едно и също нещо. Ще споделя и какво каза един ходжа - "Вие  ме слушайте какво Ви говоря, но не гледайте какво правя аз"
Ади, точно това исках да кажа!  Peace Тълкуването на Корана е много странно за мен, но не знаех дали няма да го приемеш лично! Бог е един за всички хора на Земята, но просто неговите образи са различни за различните конфесии, а интерпретациите на неговите учения са подчинени на различни интереси. В мюсюлманския свят Бог се тълкува по един начин, в християнския свят - по друг начин. Не знам, дано да не прозвучи атеистично.

# 523
Роси много хубава опаковка си направила,а с превода на текста е страхотна
Боб,Дани newsm74 newsm74 newsm74 smile3501 newsm51 smile3525 smile3501 newsm51 smile3525 smile3501
Меги welcome в нашият оазис

# 524
Малко среднощна поезия Peace

Дъжд I

Заваля дъжд.
Нежен дъжд...
По прозореца се стича
на малки вадички...
като детски сълзички...
Ето сега пък се затича!
Заваля по- силно...
Земята напоява обилно
и се образуват локви-
събира се кална вода
като гигантска отчаяна сълза.
Вече дъжда в буря преминава,
облаците по небето отминават,
бързат на някъде сърдити,
появяват се мълнии стаховити...
Става страшно...
Както навсякъде беше прашно,
сега всичко се намокри
и...хората добре измокри.
Тоя странен дъжд,
дето почна изведнъж
леко като на шега-
сега като буря завилня...

Дани, вложила си много дълбок смисъл в стихотворението си. Аз лично докато го четях веднага го асоциирах с живота. За едни той е лек ръмеж, за други живителна сила, а за трети - разрушителна буря! Прекрасно е! Браво! newsm10 smile3521 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт