пенсии за сигнал - 20 години по-късно...

• 10 749
  • 175
  •   1
Отговори
# 60
Сутринта при прегледа на печата по БТВ видях, че над пенсиите им ще се добавят по 640 лв.
http://www.monitor.bg/article?id=258933

Шут да си на тоя свят!

# 61
Да четат тук разни Глории и Десислави и да си плащат осигуровките. А не след 20 години и те да се чудят от къде да получават пенсии.

# 62
   тези от клипчето -  да ти кажа .. просто хората са свикнали да работят и да мислят и за времето когато вече няма да могат .. а не да разчитат на министерство на културата  Whistling

Защо им е на нашите да мислят за старини като и така може? Те са допринесли за културата, пяли са за нас, техният труд е бил достоен.

# 63
Да четат тук разни Глории и Десислави и да си плащат осигуровките. А не след 20 години и те да се чудят от къде да получават пенсии.
е да , но не четат , а се осигуряват на минимална заплата и след около няма и 20 години пак ше ревЪт

# 64
Любопитно ми е как никой не пусна тема възмущение как чалгарките с непеене изкарват в пъти повече  пари от естрадните певци за много кратко време.
newsm10!

ПП Забравих да попитам принципните участници в темата, които са против двойния стандарт дали се осигуряват на реалния си доход в момента например? Щото всички дай Боже един ден ще получаваме пенсия.

Последна редакция: чт, 02 сеп 2010, 19:52 от chanel 5

# 65
  • гр. Шумен
Любопитно ми е как никой не пусна тема възмущение как чалгарките с непеене изкарват в пъти повече  пари от естрадните певци за много кратко време.
newsm10!

ПП Забравих да попитам принципните участници в темата, които са против двойния стандарт дали се осигуряват на реалния си доход в момента например? Щото всички дай Боже един ден ще получаваме пенсия.
Ооо, ами разбира се! Нали знаеш, че на ССФ всичките доходи са на светло. Също така на  ССФ всички програми на компа са  легални или free-версии, никога не тегли филми и музика от нета.
Изобщо нИ сме от тЕх како Сийке! Naughty

# 66
Любопитно ми е как никой не пусна тема възмущение как чалгарките с непеене изкарват в пъти повече  пари от естрадните певци за много кратко време.
newsm10!

Ооо, ами разбира се! Нали знаеш, че на ССФ всичките доходи са на светло. Също така на  ССФ всички програми на компа са  легални или free-версии, никога не тегли филми и музика от нета.
Изобщо нИ сме от тЕх како Сийке! Naughty
Дори и да не се осигуряват, след време няма да има кой да защити ССФ. Те ще си понесат последствията , защо други да не го направят също?

# 67
  • София
Любопитно ми е как никой не пусна тема възмущение как чалгарките с непеене изкарват в пъти повече  пари от естрадните певци за много кратко време.
newsm10!

Дори и да не се осигуряват на реалния си доход, последствията ще са и за тях. Едва ли някой ще им даде орден с месечна премия, нали така

# 68
  • в страната на чудесата
да. на съвсем реалните. но ако можех нямаше да го правя и щях да пледирам за орден когато дойде време за пенсия...

# 69
Сутринта при прегледа на печата по БТВ видях, че над пенсиите им ще се добавят по 640 лв.
Възмутена съм и се надявам да не се приеме
Защо не с епомисли малко и за загиналите и осакатените при трудови злополуки и изпълнение на служебния дълг, те не заслужават ли същите суми, ами хората с деца с ТЕЛК...

# 70
  • гр. Шумен
да. на съвсем реалните. но ако можех нямаше да го правя и щях да пледирам за орден когато дойде време за пенсия...
Доколкото знам си медик (ако не греша). Вместо да чукате по канчето на певците, вдигайте се на протест, защото това, което се твори в здравеопазването в момента е малоумно, олигофренско и води към планирано изтребване на БГ нацията (или да го наречем племе, по ще ни тича). От мен имате подкрепа, но "ганарция - Франция", че ще бъдете тотално оплюти от повечето пишещи тук и там (не че няма основание, но едва ли за баланс ще изкарат и случаи на тотално себераздаване от страна на лекарите).
Не знам как виждате нещата, но аз мисля, че всяка нация си има някакъв елит, който по един или друг начин стои по-високо от масата (съответно този елит по някакъв начин допринася за издигането на нацията и държавата). Друг е въпросът кой и какво се включва в понятието "елит". Дали ни харесва или не - това е истината! Иначе отиваме в положението на китайците през културната им революция или още по лошо - на Камбоджа по времето на Пол Пот, чиято мечта за т. нар "аграрен комунизъм" беше съпътствана с избиване на всеки, който има поне някакво образование или дори носи очила (признак на интелигентност!).

# 71
Възмутена съм и се надявам да не се приеме
Защо не с епомисли малко и за загиналите и осакатените при трудови злополуки и изпълнение на служебния дълг, те не заслужават ли същите суми, ами хората с деца с ТЕЛК...

А що не попитат въпросните естрадни певци, които всъщност продължават да ходят по участия, дали не укриват доходи и декларират ли въобще нещо?
Е, не мога и тях да ги жаля като в същото време баби и дядовци, работили цял живот ровят по кофите.
То цялата ни работа нали много читава, та опряхме да оправяме пенсиите на певците. Е, айде нЕма нужда.

# 72
newsm10!
                             Да, осигурявам се на най-най-светлото възможно, платени са ми всички данъци към държавата, ако щеш и за кучето. Нищо никому не дължа. Съответно имам право да изисквам парите, които внасям да не се ползват за облагодетелстване на някой, който не си е платил.
                            Чалгапевиците ако четат могат да си направят само един извод: някой ден и на тях ще плащаме пенсии, че и ордени ще им дадем. Въпреки това момичетата понеже не са толкова нагли мислят за собственото си подсигуряване отсега и сами. Може да са кифли, но не чакат на държавата.

# 73
- Бабо мравке, где така?  Laughing

Да, любимата басня на ниЗСите духом (не визирам теб Бо, просто те моля да я осмислиш преди да я цитираш). Които могат с лопатата, но ако ги накарат да ползват "втория етаж" са капо.
Дон, ако на Елтън Джон английската държава беше прибирала целия приход от концертите чу и му беше давала мизерен хонорар, сигурно и той щеше да си търси правата. През комунизма от концертите на тия певци и от тяхните приходи се издържаха т. нар. "сериозни" жанрове (а музикантите от тия жанрове за благодарност ги плюеха по вестниците). Всеки може да изчисли разликата между един хонорар от 60 лв (за певеца, ако е солист, музикантите са отделно) и приходите от един концерт в летен театър при цена на билета 3лв.
Mishka_moja, от години певците го говорят, не мълчат, но кой ли ги чува. Още покрай концерта за Емил Димитров стана дума и тогава народното събрание му гласува някаква пенсия
Аз викам преди да ги оплюем хубаво тук (което сигурно ще с случи, защото виждам какво става из другит сайтове), да се попитам колко от нас са пяли "МОже би" със СИгнал или "Среща" със "ЩУрците" на концерт. И пак да си кажем, че не заслужават достойни старини (които, повтарям биха имали, ако държавата години наред не им беше прибирала оборота от концертите).

Аууууу, аз съм от низшите духом, но не двуличнича като извисените духом, които имат наглостта да се изтъпанчат пред целокупния народ и да искат да го издържат подобаващо според техния стандарт. Има и по-низша, ама да не я цитирам. Духом,духом, ама пак иде реч за пари.
Който не е живял по времето на социализма и не е бил в контакт с тези дейности и среди, да не се изказва неподготвен.
И спорта беше регулиран по същия начин. Играеш в "Левски",назначен си в МВР, играеш в ЦСКА, назначен си в МНО(тогава беше на народната отбрана). И на тях им прибираха осигуровки и данъци и повече от 50% от заработенето в чужбина.
И естрадните изпълнители са били назначавани някъде - в Строителни войски, в Кремиковци...да си кажат. Но някои умишлено са си били истински"щурчета".
Ако става дума за ордени и медали от държавата, да си ги мерят, кой е по-велик.
Но когато става дума за една държавна система с правила за права и задължения, произтичащи от закон, който е направен така, че сме задължени само за това, че сме се родили тук - пенсионно-осигурителната, най-малкото е смехотворно да измисляме мерило, кой е по-по-най. В тази система мравката и щуреца са равни.
П.П. И да сме благодарни, че още не са измислили да ни арестуват, когато си тананикаме на улицата някоя песен на "Сигнал", че с тези авторски права, където хич не им носят пари hahaha

# 74
от години се говори за изгорелия архив на концертна дирекция и опасността разни естрадни, рок и други динозаври (да са живи и здрави) да останат без пенсии.
но защо чак сега протестират активно, медии и пр.? дали наближиха годините, дали искаха да спестят някой лев осигуровки преди това?
не се заяждам, просто ми е любопитно. днес даже искаха да се направи референдум та народа да гласува дали са имали концерти! леле! ще се въздържа от оценката си за подобно брилянтно хрумване, но все ми се струва, че нито тогава, нито сега естрадата е за оплакване, тънеща в нищета... или пазара казва друго. как мислите?
На мен ми е чудно как така всите се сетиха за пенсийките си точно сега, сега трябва да ги съжалявам и да им плащам пенсията ли? Интересно как всички само искат пари от Държавата, без да се сещат, че тези пари идват от някъде, от нас работещите. Само дето нас, които бачкаме и влачим на буксир цялата администрация, съмнително ефективна съдебна система, неразбрани театрали, учители, полиция, армия, пенсионери, здравеопазване, неработещи членове на малцинства, прочеее и прочее, та нас някой пита ли ни как изкарваме тези пари Crazy

Общи условия

Активация на акаунт