пенсии за сигнал - 20 години по-късно...

• 10 744
  • 175
  •   1
Отговори
# 75
То щото в другите страни музикантите получават всичките си приходи от концертите и не им ги прибира музикалната компания  Stop Да не говорим за данъците, които плащат. Просто тук ги е прибирала държавата, както е правено по това време не само за тях. А, и не се сещам...приключиха ли данъчните проверки на въпросните звезди, та взехме и да им даваме отгоре и то от бюджета, който се пълни от моите данъци?!
Може би съм афектирана, защото бабите ми са с по малко над 100 лева пенсия, и някак си тези пари трябва да им осигуряват достоен живот, но на музикантите само добаваката ще им е 640 лева месечно- 6 месечни пенсии  Rolling Eyes

# 76
...та нас някой пита ли ни как изкарваме тези пари Crazy
                            Не е въпросът да ни пита. Въпросът е като не е внасял какво аджеба търси сега. Аз ако нямам влог в банката мога ли сега да търся пари от нея, само защото съм минавала покрай нея 30 години  Thinking? Да съм влязла да оставя - сега да изтегля. Ама като не съм?
                            На тия... пичове всеки концерт им се е заплащал. Безплатно не са пели никому. Не знам как смятат, че им дължа нещо друго, освен може би уважение.

# 77
...А, и не се сещам...приключиха ли данъчните проверки на въпросните звезди, та взехме и да им даваме отгоре и то от бюджета...
                             Двама от проверяваните от НАП популярни изпълнители са укрили ме …  000 лева доходи.

# 78
...та нас някой пита ли ни как изкарваме тези пари Crazy
                           Не е въпросът да ни пита. Въпросът е като не е внасял какво аджеба търси сега. Аз ако нямам влог в банката мога ли сега да търся пари от нея, само защото съм минавала покрай нея 30 години  Thinking? Да съм влязла да оставя - сега да изтегля. Ама като не съм?
                            На тия... пичове всеки концерт им се е заплащал. Безплатно не са пели никому. Не знам как смятат, че им дължа нещо друго, освен може би уважение.
Аз имам предвид, че искат да им плащаме пенсии от нашите джобове, при положение, че те самите не са си мръднали пръста да внесат своя дял в хазната, и съответно да си получат след време пенсията,като повечето нормални хора. Създават усещатено, че те са над закона, над нормалните хора, сякаш сме им длъжни с нещо, правили се  на луди, живели бохемски, а сега остаряха и се присетиха, че трябва да взимат пенсия. И хоп хайде да се направят на хитри и на жертви. А и тия хонорари, които са им давани по време на соца, пак от джобовете на нашите родители са излезли. Наглотия е това, безочлива наглотия.

# 79
В днешния Труд има умопомрачителна статия по този въпрос. Laughing

# 80
Имаш предвид тази, която Кеворкян е писал?

# 81
Мхм.

Последния абзац с Елентина обаче ме разрева. И се разрових..Почувствах се като някаква плюнка, виждайки какво е направило това момиче. И паралела с всички "ентелигенти" е съкрушителен.
Едва ли някой от тях ще се сети де.

# 82
Убаво им го е рекнал Кеворк, хареса ми Flutter

# 83

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=598759

# 84
Аз имам предвид, че искат да им плащаме пенсии от нашите джобове, при положение, че те самите не са си мръднали пръста да внесат своя дял в хазната, и съответно да си получат след време пенсията,като повечето нормални хора. Създават усещатено, че те са над закона, над нормалните хора, сякаш сме им длъжни с нещо, правили се  на луди, живели бохемски, а сега остаряха и се присетиха, че трябва да взимат пенсия. И хоп хайде да се направят на хитри и на жертви. А и тия хонорари, които са им давани по време на соца, пак от джобовете на нашите родители са излезли. Наглотия е това, безочлива наглотия.

О, те продължават да взимат хонорари и то какви! Никой от тях не е за оплакване. За оплакване сме ние, че от нашите пари ще им дадат на тях.

# 85
Мхм.

Последния абзац с Елентина обаче ме разрева. И се разрових..Почувствах се като някаква плюнка, виждайки какво е направило това момиче. И паралела с всички "ентелигенти" е съкрушителен.
Едва ли някой от тях ще се сети де.
Елентина я гледах в едно от всичките "женски" пудри, подвизаващи се в ефира, направи ми изключително впечатление, едва говореше, беше с майка си, която я гледа. Какво да кажа, то няма просто думи за това, изразните средства са клишета в сравнение с духа на това момиче и неговата майка.
Може би синоним на благородство и величие на човешкия дух, и това е слабо.
За сравнението не кометирам, то тия, които трябва да го разберат са оглушали морално, всъщност чуват -  само дрънкането на финкийските знаци.

# 86
Дементиа, по-добре не може да бъде казано. Hug

# 87
За сравнението не кометирам, то тия, които трябва да го разберат са оглушали морално, всъщност чуват -  само дрънкането на финкийските знаци.

приказката за стълбата ще е актуална още доста време  Peace

# 88
  • гр. Шумен
Гледам оплюването върви с пълна пара! ЦЕли 6 страници! Обаче странно защо не виждам тема за най-видния хидролог и геолог на републиката (ако се съди по хонорарите му). Явно той, човекът е работил, много е работил, всичко си е заработил. Не заслужава да му се обърне внимание (вярно, че е в съда, ама съда как замита следи, не е истина).
Тук циклите като развалена грамофонна плоча. ХАйде малко изваждане. Ако приемем, че един летен театър има 2000 места и билетите са около 3-4 лева, се получават към 8000 лева приходи. От тях като махнете хонорара на певеца (максимум 60лв) и на съпровождащата група и останалата част от екипа, които са на хонорар, ще станат максимум 300-400, хайде 500лв. Останалото къде отива? В бюджета. Каквито и музикални компании да работят с певциет в другите страни, едва ли им прибират 90% и отгоре от прихода. С тия пари в бюджета могат да се случват прелюбопитни неща. примерно да се дотира завод за тежко машиностроене, в който работят 7000 човека и който работи на чиста загуба, защото артикулите на една от гордостите на соц. индустрията се продават "по второ направление" на безумно ниски цени и отиват за скрап (имам конкретно предприятие предвид, но няма да го спомена). Или да се закупуват свръхмодерни машини за предприятията, които нямат чак такива приходи, за да могат да си ги позволят, ако разчитаха на собствени приходи. И съответно след промените този завод да бъде продаден на някой "БАнев" и да изчезне от лицето на земята, а парите от всичко в него да се превърнат в майбах, яхта или вила в Дубай.
Та малко по-полека с твърдението, че нашите родители са издържали певците, за да не се окаже обратното (те са ги издържали, но ДОБРОВОЛНО, все пак са ходили на концерти, нали).
Абе, МИтрева, върни им на всички плачещи тук данъчетата и осигуровчиците, стига са се мъчили хората!

# 89
Какво общо има бюджетната издръжка, с това, че те просто не са мислили за старините? Както и не мислят онези, които сега се осигуряват на минимална заплата?
Никой не им отрича постиженията. Да, радвали са поколенията. Става дума за елементарната мисъл, че трябва да си подсигуриш старините. Ден година храни. Да, така е.
Но да си певец, актриса, художник и т.н., освен призвание, е и професия.
Защо не третираме по същия начин лекарите, учителите, и т.н.? Нима те са заслужили по-малко?
Сесили, разбери, нищо лично към тези хора, просто цялата история е меко казано лицемерна.
А относно предприятията- така е. Но в тези предприятия са бачкали нашите баби и дядовци, и благодарение на техния труд пък са построени доста от концертните зали.
Схващаш ли връзката? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт