СЕПТЕМВРИ - тема 29

• 26 096
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Надина, що не си купиш хапчета за спиране на кърмата и за няколко дни ще изчезне напълно.
Сакън, що да се трови  Stop И без това е луднала с Мрън, та да полудее съвсем  Laughing
Ми не съм сигурна, Наде, но го отдавам на хормони.

Повишаване на апетит ми е ок за Бужи. Виж за Свили е друга работата. То угодия няма.

Пресетих се - другия месец ли имаха някаква ваксина дребните?

Есим, отдъхни Simple Smile Разумни са децата, значи.

# 616
да, на 13 месеца, но трябва да е нам колко си месеца от предната такава, така че, ако и с предната сте закъсняли и сега трябва...........
за хапчета не мисля и аз, просто ще спре като няма търсене........

# 617
  • До хладилника, който обичам
Атракция е казала, леко изцеждане, ако има напрежение, иначе - ще мине. Не е чашка да го излееш, все пак, организмът работи някой път странно. Но ще се резорбира, особено щом така плавно е протекло всичко. Иначе знаеш, че е нормално до година след спиране на кърменето да има капки при стискане, накой път и известно напрежение, все пак са работили усилено млечните жлези. И като спре съвсем, не забравяй да идеш на профилактичен преглед Simple Smile Всички е хубаво да го правят редовно.

# 618
С две думи няма отклонение от това, което аз си мислех, но все пак е хубаво да го чуеш и от професионалистите  Wink
Мерси, а за прегледа разбира се, не знам по редовен има ли от мен по отношение на докторите - стисквачи...

# 619
  • Пловдив
Здравейте мами,аз малко включвам в редиците ви с една госпожица,която е вече на годинка и 3 дни - родена е 24.09.2009. Та имам молба за съвет-сега се опитвам да я уча да седи на гърне,но моля да споделите вие как го правите?    bouquet

# 620
  • София
Здравейте!
ЧРД на днешните рожденици!
Бързо оздравяване на болните!
Надина, нали и аз се оплаквах от подобен проблем два месеца след като спрях да кърмя, еми тогава, когато усетих напрежение изцедих малко (2-3 пъти за една седмица) и това беше. От тогава не съм имала проблем. Ако имаш време да се ровиш по интернета има доста информация, нормално но, но и аз се уплаших малко, когато ми се случи  Blush
Днес водих Ана Мария с малката й кола на детската площадка, много й хареса ама не ще да се вози  сама, или мама да бута или става тя и си я бута сама  Mr. Green Обаче е опасно да имаш интересни играчи в парка, всички по-големи дечица искаха да й я взимат  Crazy Как се справите с това? Смисъл, че тя си я иска, майката на по-голямото дете се прави на ударена, а аз трябва да съм лоша и да казвам, че не може...неудобно ми стана, ама му обясних на детенцето, че не може да си играе с колата на Ана Мария сега и така...Иначе ако тя не си играеше щях да го пусна, ама...
Днес успях и да я накарам да яде като й дадох и на нея отделна чиния с малко ядене и лъжица...и така явно й беше по-интересно и си изяде всичко  Thinking Е, после имаше бая чистене, ама...
mucko, аз я слагам от доста време, но чак сега почва да разбира за какво става дума, но въпреки това прави нещо само ако уцелим момента, иначе не казва. Е, казва след като е напълнила памперса, но е късно вече  Laughing

# 621
  • София
s0nik, не мога да видя снимките  Rolling Eyes
Не знам що newsm78 Ще ги кача по-натам някъде другаде, защото са много и не ми се занимава Blush

Болните дребосъци да се оправят бързо Hug

Ако знаете Никола с каква цицина се сдоби сутринта ooooh! Както си ходеше из къщи нещо залитна и си шибна челото директно в касата на вратата. Докато изтичам до кухнята да извадя лед, цицината се появи огромна и лилава, на половината чело Crazy Направо ми призля като го видях... Тъкмо му мина охлузената физиономия от миналата седмица Tired

# 622
Ей два дни не съм писала и сега не може да се отървете от мен......

pocahontas80 не се справям с подобни проблеми, просто като видях първите два-три пъти какво става и спрях да ходя на места където играчките на сина ми биха предизвикали интерес...С Коко от самото начало си имах още две приятелки с момченца на същата възраст и купувахме еднакви играчки и на тримата, дори и по цвят  Crazy, а всичко по-скъпо и луксозно всяко само с майка си, където иска да ходи... Това просто иначе не е забавление за детето и майката, а истинско мъчение, непрекъснато да отбиваш атаки на други деца...., да те гледат укорително другите родители, а ти да се опитваш да бъдеш строга, но мила, а в същото време те е яд, че детето ти в крайна сметка не се забавлява.... Намери някое подходящо равно и широко място, където да не си пречите взаимно с другите "обитатели"..

За такива кофти моменти освен лед (за който имаше нещо, че не е много подходящ) слагай олио/зехтин, ей ама не мога да ти кажа, как точно повлиява, но на двамата успешно спирам посиняване и допълнително разкрасяване)

# 623
Да почерпя набързо за първия ни рожден ден

Честито и на Миринда - да е жив и здрав малкия Алекс  Hug
Връщам се да ви чета

# 624
Здравейте момичета!
Честит празник на всички, които съм пропуснала!
Прибрахме се от гостуването при мама и сега трудно влизъм в ритъм. Нещо съм нервозна тия дни и ми е много нанагорно от оправянето на багажа, чистенето и постоянното "помагане" на Ива.
Абе Арчита, аз поръчах тортата он-лайн, да не би за това да са ми дали отстъпка  Rolling Eyes А преди това ги тормозех с имейли с разни мои питанки, та може и редовен клиент да им съм се сторила  hahaha
А аз пък днес бях бясна на люлинските градинки /ако може така да се нарекат/ и на всички, които би трябвало да ги поддържат. Ива сега иска да ходи, пада, става, събира всичко де що види. Еми няма алея без натрошени стъкла, пълно е с помияри, фасовете и другите боклуци просто не ми се коментират. Да не говорим за люлки и обезопасяване.
pocahontas80, аз имам този проблем с нещастните кофичка и лопатка - постоянно й ги измъкват от ръцете разни какички и батковци. Да не говорим, че по-големите деца бъркат в багажника на количката или триколката и си взимат ако нещо им хареса, а майките им никакви ги няма. Нещо не мога да се справя аз с "правилата за поведение" на детските площадки.
И съм изпаднала в една чуденка. Мислех тези дни да се запишем на ДК, но онзи ден, просто ей така направих запитване до една частна ДК /Джуниър меню/ и се оказа, че ползват цели яйца и прясно мляко. Аз ли много се втелясвам или вече им е време на нашите мъници да ги захранваме и с белтък и прясно мляко? Защото лично аз мислех да ги отложа за след годинка и половина.

# 625
  • София
Стефи, аз дадох и белтък вече, но аз нали й направих тест за хранителни алергии и там резултатът беше отрицателен, та затова съм по-смела  Laughing Но според мен може и да пробваш. Прясно мляко не съм давала още (въпреки, че и към него резултатите бяха отрицателни), все още се мъчим със сиренето и киселото мляко, които не ги иска  Tired
А сега, че се сетих да питам, как готвите спанака? Че ние и с него имаме проблем...никак не го иска и вече не знам как да й го предлагам  newsm78

# 626
Боби е на кухня от 3-4 месеца вече, а там готвят с какво ли не....така, че при всички положения е ял и цели яйца и прясно мляко, само дето не мога да се престраша в къщи да дам прясно мляко....
Спанак- пак от кухнята хапва, а там е пюре картофи+спанак+жълтък...Лично аз спанак (както и лапад, че по го харесвам) слагам къде ли не, едва ли не като подправка ми е, ориз, картофи, месо, към боб дори.......

# 627
Здравейте!
Тия дни не ни се е случвало нищо и не се и отчитам даже.
Ние за успокоение на майките на "мрънкащите" бебета сме се кротнали много, спинкаме (и аз с него доста често вече Blush), слушаме, доста време се заиграваме сами. Даже и проядохме, за мое успокоение. Скоро ще видим пак хемоглобина как е. Така, че Надина, имай вяра, може и Мрънков като Валери да те изненада.
Ние сме също на кухня, като не искаше да яде не я ядеше (и сготвено не ядеше), сега си хапва избирателно, но набляга на супите и зелените най-вече  newsm68, със сигурност е хапвал вече белтък в някаква форма сготвен, и прясно мляко. Но пък не му давам да пие ни прясно, ни кисело отделно вкъщи. Надявам се кърмата да му дава достатъчно млечност Joy. И аз все се каня да сготвя нещо спаначено, но съм един готвач ooooh!. Рецептата трябва да е като за малоумни описана, за да мога да я сготвя.

# 628
Стефи стефи, аз дадох и двете. Даже застроих последната супа, която и правих с яйце и 1 с.л. прясно мляко.
Пише, че след жълтъка можеш постепенно и в малки количества да дадеш белтък. Даже за фингър фуудс за тодлъри дават нарязано на парче яйце.

pocahontas80, задушен (само мия и слагам в тенджерата без доп. вода), малко масло, булгур. (лелята, която гледа детето, слага ориз).

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 19:41 от Niki1

# 629
И аз много спанак и лапад давам: с ориз, картофи, месо, в супа... Ползвам замразения спанак, който е накълцан, почти пасиран, и е на кубчета, та слагам по 1-2 за цвят.
И прясно, и кисело мляко си давам, не е имло проблем. А тя си обича всичко да опитва, а и лятото в Чирпан племеницата ми с доста неща я захрани... а нашето отваря ли отваря уста... Абе молих се второто ми дете или да яде, или да спи, а то и двете - голям късмет! Simple Smile Е, спането малко... ама ааайде ся... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт