Опасно ли е ежедневно крем с 50+ фактор ?

• 3 305
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте. Ползвам от доста време крем с 50ти фактор, който е и тониращ (на биодерма), върху дневния си крем. слагам го вместо основа за грма си, тъй като доста ми харесва като консистенция. Обаче сега се притеснявам дали не е опасно да е носи ежедневно крем с такъв силен фактор, тъй като на една приятелка й били паднали зъби от недостиг на вит Д. (тя е вманиячена на тема предпазване от слънце и си сменила крема с по - нисък фактор). Доколко е вредно за кожата да не вижда слънце и изобщо опасни ли са кремовете с висок фактор за ежедневно ползване? (ползвам го и зимата). Нанасям го само веднъж два пъти на ден.

# 1
Ти сериозно ли го мислиш това?  Crazy

Витамин Д се набавя преди всичко от храната, a не само от слънчевите лъчи. Има го и в огромна част хранителни добавки.
Лицето не е единствената ни открита част. Това, че предпазваш лицето не означава, че кожата на тялото никога не вижда слънце.
За синтез на този витамин е достатъчно съвсем минимално излагане на УВ лъчи на откритите части на тялото през "по-слънчевите" сезони.
Освен всичко, кремовете с висок фактор предпазват максимално само ако се нанасят през 2 часа. Нанасяйки го само сутрин като фон дьо тен, ако не подновиш нанасянето, предпазващата му функция чувствително намалява след този период от време.

Самата аз ползвам не само крем, но и крем-пудра с висок фактор, непрекъснато, от години. Налага ми се. Не смятам и не намирам разумна причина да спра да го правя  Peace

# 2
Цяло лято ползвам крем с фактор 50+, защото кожата ми е много чувствителна и дерматолог ми препоръча пролет и лято да ползвам само такъв крем. Не вярвам, ако е опасно дерматолог да го препоръча Peace

# 3
То какво да е опасно- важно е какви филтри има крема-физични/титанов диоксид,цинков окис.../,или химични/оксибензо.../. За предпочитане от кожата са физичните филтри,доколкото съм запозната...

# 4
  • София
Има кремове- екран с висок фактор за градски условия ( Диор, Шисейдо, Шанел)- не е нужно да се нанасят на всеки два часа и са с дълготрайно действие. Нанасят се върху крема и пазят от УВ лъчи, от появата на петна, изсушаване и окисляване. По-леки са на апликация и не белеят както плажните кремове с такъв фактор. Аз също ползвам такива с видок фактор целогодишно- през лятото самостоятелно, зимата-  над крема ми.

# 5
Има кремове- екран с висок фактор за градски условия ( Диор, Шисейдо, Шанел)- не е нужно да се нанасят на всеки два часа и са с дълготрайно действие. Нанасят се върху крема и пазят от УВ лъчи, от появата на петна, изсушаване и окисляване. По-леки са на апликация и не белеят както плажните кремове с такъв фактор. Аз също ползвам такива с видок фактор целогодишно- през лятото самостоятелно, зимата-  над крема ми.

Колко продължава действието на тези кремове, които си споменала? 8 часа или повече? Знам за 8-часовия на Кларинс, но и той не би ме спасил от повторно нанасяне, при мен първата апликация е сутрин към 7.30  Mr. Green Засега единствено решение ми остават пудрите с spf. Ще съм ти благодарна да споделиш за някое конкретно кремче с дълготрайно действие, от което си доволна  Simple Smile

# 6
Ето един крем на Шисейдо с фактор 50, който е предназначен за градски условия: http://bg.strawberrynet.com/skincare/shiseido/urban-environment- … on/108377/#DETAIL
Аз съм ползвала по-лекия му вариант (фактор 30), по-уместен за комбинирана към мазна кожа - http://bg.strawberrynet.com/skincare/shiseido/urban-environment- … on/108376/#DETAIL
Доволна съм, а още по-доволна съм от този: http://bg.strawberrynet.com/skincare/shiseido/the-skincare-day-m … ion/69034/#DETAIL
Но последният вероятно няма да се хареса на дамите със суха кожа, а и факторът е по-малък...
Идеята ми е, че Шисейдо имат голямо разнообразие от кремове със слънцезащитен фактор. Само че нямам идея колко дълготраен е ефектът, дали защитава през целия ден... Съмнявам се. Съмнението ми е насочено към този тип кремове по принцип, независимо от марката.

Общи условия

Активация на акаунт