Слухов апарат - откъде да купя в София?

• 9 908
  • 7
  •   1
Отговори
  • София
Мили момичета, моля ви кажете откъде да купя слухово апаратче за баща ми в София - магазини, марки, ориентировъчни цени.....зная, че ги давали с някакво намаление, но моя баща не ще да ходи по социални служби, бюрокрации #Crazy и т.н.....ще съм Ви много благодарна ако ме ориентирате от опит!!!  bouquet

# 1
  • София
Опитай при съюза на глугите. Ако не продават там вероятно знаят къде се продават.

Само не съм сигурна дали се продават като "зелки"  или са с нещо като рецепти. Мисля, че има настройки, според индивидуалните нужди. Но не съм сигурна.  Hug Дано съм била полезна

# 2
Тръгваш от Пирогов в посока Княжево по локалното платно/трамвайната линия ти се пада в дясно/
Стигаш новопостроени сгради/след една градинка/, в една от тях има магазин за слухови апарати.

# 3
# 4
В ИСУЛ на първият етаж(задният вход откъм Сточна гара).
Струваха в зависимост от модела 150-180 лв,като социалните плащат по-голямата част .
Ако пациента иска по-добър модел си доплащаше.
Иначе процедурата е -направление от личния за УНГ,преглед от УНГ-издава протокол,че е необходим
слухов апарат. С протокола в социалната служба. Там незнам какво точно дават. И накрая във фирмата.
Трябва обаче да се отиде след това при УНГ-то,за да го настрой.
Дори и да не Ви се разправя със соц. служба,неможе така да си го поручате по каталог.
Трябва преглед.

# 5
  • София
Благодаря ви от сърце, ще проверя и ще пиша отново....  bouquet  bouquet  bouquet

# 6
Не се доверявайте на докторите относно съветите им от къде да си вземете слухов апарат. Те го правят с една единствена цел да получат някой лев от фирмата която дава апарата. Аз лично препоръчвам да посетите някой от специализираните центрове за сл. апарати където могат да Ви посъветват и изберат точния апарат. Ето и един такъв център:

http://www.dynamed.bg/

# 7
По-добре е наистина да отидеш в някой специализиран център за слуха, който ти е удобен и там да ви изберат най-подходящия модел. Когато ходих с баба ми ми обясниха, че не може просто така да си купиш апарат. Всеки апарат се избира и настройва индивидуално според човека и слуховата му загуба. Също така в тези центрове за слуха предлагат и безплатен тест на слуха, така че всичко там можеш да си направиш.

Общи условия

Активация на акаунт