Отговори
# 90
  • Варна
Елист, основно симптомите са тези, за които писа Круми. При мен бяха главоболие, сърцебиене, изпотяване на ръцете и бързо изморяване. И те чакаме за срещичка  Hug
Жълтък - днес дадох за първи път. Дадох 1/4. Смятам да го давам през ден и това количество поне месец. После ще увелича на половин жълтък и тогава смятам да давам 2-3 пъти седмично. Аз моето педи май съвсем го одрязох вече. Предпоследният път кофти се скарахме. Искаше да почна да давам попара, а аз още не бях въвела глутен, сирене и масло. Обясних й 100 пъти, че няма как да почна да й давам попара поне 2 месеца напред, а тя ми вика - не, почваш от сега и давай по половин жълтък следобяд  #Crazy Ей, откачих и явно съм била грубичка, защото последния път като ходихме педито беше кротка като агънце. Не смееше нищо да каже. Имахме обрив тогава, който се оказа че е от жегите, но не бях сигурна и я питам може ли да е от храната. А тя ми вика "ама вие нали нищо не ядете, нали сте само на кърма"  #Crazy. Тогава бяхме на 9месеца и няколко дни. Изсмях й се на глас. Усещам я, че вече въобще няма да се обажда  Joy
JR - уцели 10ката  Mr. Green Уиндсърфист, кайтсърфист, всичко. Само вятър да има  Mr. Green Сега даже ще мята пъпа на Ева в морето, защото догодина щял да я учи и тя да кара  Joy То детето едвам ще може да си стои на краката, той на сърфа щял да я качва  hahaha Другата седмица заминават за Турция да карат, че тук вятърът им е слаб Mr. Green
Сега говорих с Алисса по скайпа. В неделя тя и Катето ще си кръщават бебчовците на Арбанаси. Само дето те 2те ще са на Св. Николай, а ние ще сме на Св.Св. Петър и Павел. Дано да успеем да се видим поне за малко, да си направим Арбанашка среща  Mr. Green

# 91
Eли, и аз имам направление за ендокринолог от днес, че се съмнявам както казах сутринта от гуша ...
Нашта ме праша в МД. Да знаете някой добър доктор работещ с ЗК, че аз нямам никаква представа при кого да отида  newsm78

Тони е по добре не кашля толкова много в СФ ... Дали пък не е нещо алергичен от чистия въздух в прованса  Mr. Green Mr. Green

Кики  Hug Hug Hug

Лека вечер от нас и сладки сънища на малките сладурковци и мами  newsm46

# 92
  • София
Аз също съм с проблем в щитовидната жлеза. Не мога да конкретизирам симптоми, но при напипване преди 2 години напипах голяма бучка на гушата си. Първата лекарка при която отидох във Вита ми каза, че имам рак. Не искам да ви казвам какво е да чуеш това. В момента се разтреперих и просълзих само от спомена Twisted Evil Twisted Evil Попаднах на истински лекари във Военна болница. Наложи се спешна операция и отстраняване на бучките, заедно с половината ми щит. жлеза. Е, оказа се, че човек може и така да живее. Дори не се налага да взимам лекарства. А от както се случи, мисля че станах по-спокойна като човек. Май вече рядко се ядосвам за глупости.
В МД има страхотен специалист-ендокринолог. Не съм сигурна Начев ли се казваше или Начков. Той ме следи по време на бременността. Не знам дали работи по ЗК. Взимаше ми по 50 лв. на преглед.
П.С. Neya, пък да те "подкукуросам" за един остров около 22 септември, а. Още не сме водили бебка и не знам как ще се справим, но таткото ще ходи и аз обмислям да му се прикачим Grinning

# 93
Здравейте  Hug
Последните 2 седмици ми се струпаха доста проблеми и се бях скапала, та затова ме нямаше...Пък и на Ани й изби 5тото зъбче и беше мнооого кисела.

Портокалчо, новината е супер! Честито! На мен някой път чак ми се иска да забременея непланирано, че на второ сигурно няма да се навия близките 10г  Mr. Green
Ани ме хапе здраво в дните, в които пробиват зъбчета, през другото време - рядко.
Ползваме чувалчета за спане, откакто се  е родила, че завивки хич не търпи  Laughing И тази зима ще продължа с тях.
Кики  Heart Eyes Hug Хубавото е, че е поправимо! Упражненията на Кегел мисля, че бяха ефективни, но казват, че трябва голямо постоянство.
Гуша - имам някои симптоми, но едва ли ще отида на док по този случай в скоро време. Иначе и майка ми е с диагноза, и на 1 приятелка скоро й откриха.

Дотолкова си събрах мислите тая вечер, утре ще се пробвам пак  Laughing

# 94
Maymunski, ще споделя ресултата когато ги пробвам.
Ленка, сондирането беше в Александровска болница. Преди това ходихме в детски очен кабинет там при д- р Димитрова. Доста се чака там и е ужасно изнервящо, но нали е за добро. Записва се час, ние го записахме месец по - рано, има доста насрочени дати. Отивате в болницата сутринта в кабинета, оформят се документите, след това се качвате в отделението, там преглеждат бебчето и нощувате там. Детенцето не трябва да яде от 00:00 - 00:30 до сондирането. Най - малките бебчета ги сондират първи. Самата процедура е доста кратка. Казват ти към колко часа ще стане сондирането, преди да отидете до залата пак го преглеждат, отивате до залата, те взимат детето, а ти чакаш пред залата. За около 10 минути са готови. След това бебчето не трябва да яде още около 2 часа. Може да се държи и настрани, за да не повърне и да не се задави. Рос беше доста спокоен. На мен ми беше ужасно притеснено, а и не ми беше ясно всичко. Може да носиш каквото искаш, храна, дрехи и т.н., може дори и с бебешката количка да сте там. Аз също щях да кажада ми я донесат, но валеше тогава и не исках да го извеждам. Вашето оче как е, капете ли капки? Успех и дано се оправи.
Хрупка, мерси за вниманието  Simple Smile.
Кики, направо се просълзих от историята Hug.
Лека нощ и приятна вечер  Hug.

# 95
  • София
Кло, в МД те праща, тъй като там вече се помещава Клиниката по ендокринология към МУ. Там всички са си специалисти и работят по ЗК. Бих ти препоръчала моя доктор - той ми е приятел, но той се занимава най-вече с диабетно болни.

А за килограмите - какво да ви кажа - това си е на 100 % от кърменето - от 1 месец и половина съм на режим и свалих само в началото 2 кг и с това си останах. В нормално състояние, при подобен режим досега да съм свалила поне 5-6 кила. Ама още малко ще изтърпя.

Относно кърменето - досега не ме е захапвала, но направи ли го сигурно ще ме перфорира и ще й спра кранчето  Simple Smile

За цикъла - и друг път съм писала - имам от март месец, въпреки, че все още кърмя активно. Първо беше много оскъден, но ми идваше на 15 дни, а сега от 2-3 месеца ми идва както преди, но пък е толкова обилен, че направо е някакъв ужас! И при вас ли е така?

Кики - Hug Доктора каза ли ти на какво се дължи това смъкване - от прекалено бързо раждане и натискане на корема по време на раждането ли?

Миме - на линия съм.

# 96
То, аз направо да кажа добро утро ли Laughing Embarassed.....чак сега сколасах да попиша малко, приспах децата, успях да се изкъпя и изсуша на спокойствие, та даже и малко биричка да си пийна Embarassed
Кике, и аз това щях да питам, казаха ли ти поне от какво се е получило това смъкване.... наистина, добре, че е поправимо.

Моя цикъл пък ми дойде след като спрях да кърмя /6 м и половина/, не го и усещам когато ми идва, ама е неприятното, че ми се влачи по цяла седмица,някой път и повече... то и преди си ми беше така де Tired

Аз да си дам отчет от днешната консултация, Радко пиратко е 8200 и 69 см, за жълтък направо изумих да питам дофтора, ама каза, че може да давам риба вече, иначе всичко си яде детето, не се опраквам. Жълтък мисля да му въвеждам вече, време си е, утре ще пробвам да му дам четвъртинка в зеленчуковото пюре. Доколкото помня от баткото ни се даваше два пъти седмично, първо по четвъртинка, после по половинка, а за цял не знам от кога...

Уф, ние както спяхме до оня ден по боди само, сега човека спи с пижама с дълъг ръкав, направо си е хладно и в стаята чуствително намаля температурата, та вчера се позачудих дали да пусна за малко духалката да обърне въздуха, ама се отказах, че не ми се плаща още от сега повече ток Rolling Eyes

# 97
Добро утро, мацки!
Днес кафенцето от мен  Hug

Имам една лоша и една добра новина. Ще започна с лошата-мисля, че пръста на ръката ми е счупен  Tired Днес съм на преглед и ако е така ще съм с гипс.
Добрата е или полу-добрата, че Ели може да ходи на ясла и градина от 01.10, но в Плевен при баба и дядо.
Мислих какви ли не варианти и вероятно ще отида там с децата за известно време. Най-вече заради Елито, защото подивява в нас.
Дано да са здрави децата и да нямаме трудности с яслата  Praynig
Лек слънчев ден от нас  Hug

# 98
Вес 82 желтъка се дава по четвъртинка на седмица размесено в пюрето или супата там каквото даваш.

Иначе и аз още не съм го въвела. А в кухнята от която взимаме има в манджите яйца на прах. Е нищо му няма яде си манджите. Та сега незнам. Чаках да застуди за да давам желтък. Ама сега се оказа, че няма от къде да намеря домащни пресни яйца. Та ще почакам до края на септември като си ходим в Карлово и тогава ще дам яйца

# 99

Хайде на седянката, макар да ми се иска това да не е само виртуална а и реална  Peace

Мисля да запиша Тонито на кухня, че ми е под носа държавната. Буквално на 2 метра от входа на блока  Laughing Laughing Laughing Но още не съм въвела основни храни като Сирена попара и яйце но ще се постарая този месец да го пробвам...
Не че не ми се готви за него, но сега е много трудно защото спи по малко и обикаля стаята и коридора пълзешката, а ме е страх от това да не хване някой кабел, да не свали нещо на главата си, да не скъса неподходяща книга и т.н.
Колкото и да обезопасявам периметъра не мога изцяло да го направя  Peace

Айде чао от мен до по късно   bouquet Heart Eyes

# 100
Привет отново - с това хладно време верно гмеж в темата  Mr. Green

Aхам  Mr. Green
Надявам се витилогото да си остане малко, ако поддържаш нивата на хормоните и проблемът е от щитовидната, сигурно няма да се задълбочава Hug Наистина е добър съвет да се изследваме профилактично, имам доста познати жени, при това и млади, които има хипофункция на щитовидната жлеза  Confused На профилактичния преглед личната само ми опипа шията с ръка  Shocked Не ми е препоръчала да си правя изследване, сигурно защото здравната каса не го поема и те не смеят да си кажат.
Миа,
как ще страдаш заради кърменето, 10-месечно на кърма си е естесвено отхранено бебе  Hug А кърмата ти сигурно е намаляла, защото Мишо е почнал да яде повече друга храна - нормално е. Но ако много страдаш и си тъжна - позвъни на консултант по кърмене, една моя приятелка е, не е във вашия район, ама по телефона няма да откаже да те консултира ако искаш Simple Smile
Кики, неприятно  Confused
Цикъл нямам аз и ми е много добре така.
Жълтък не съм давала, ама от баткото помня, че първо се даваше 1/8 в обяда, после 1/4 и накрая 1/2. Иначе яйце е опитвал Камен под формата на палачинки  Mr. Green

# 101
Добруиютроооуууу Днес съм се наспала брей тц тц ей сега се похвалих и да видим довечера как ще е  Crazy

Дали е от вчерашната разходка,трябваше да отидем до пощата и си мислех ако духа кръгом в къщи.И като бях накичила количката с покривало за крачетата,дъждобрана,одела..лелее излизаме то навън топличко.Екстра и откарахме от 11:30-12ч. до 17:30ч. Мишко даже и поспа на въждух.Ооо и го качих за пръв път на пързалката.Нямаше никой на площадката и аз си викам защо не.Лелеле откачиха ми се ръцете ,а той милия така се забавляваше...фиииууу по пързалката.И като мама като решеше да си почине малко той почва да реве иска да се пързаля детето...голяма скица  Ама мама трябва да си тренира малко ръцете

Жълтък - нашата педи каза 1/4 през ден в зеленчуковото пюре.Аз го стопирах за летния сезон.

Кике -  кофти работа че досега не са ти казали лекарите.Аз ти споделих че имам и аз съмнение за същото.Та и аз трябва да отида на преглед.

Смъкната матка - след тежко раждане, което е разкъсало еластичните влакна и тъканите в тазовата кухина.Органите, разположени в нея, са се смъкнали постепенно надолу и създават различни неудобства на жените.Тежкият физически труд също провокира процеса, както и хроничните болести на белия дроб.В някои случаи лекарите препоръчват носенето на специални рингове или пластини, които не лекуват, а просто придържат свличащите се органи. За останалите хирургическата намеса решава проблема трайно и без особени рискове.
При по-младите пациентки операцията е комбинирана - първо матката се поставя на обичайното си място, после се укрепва пикочният канал и се нормализира работата на пикочния мехур, на следващия етап се укрепват мускулите на тазовото дъно и предната стена на влагалището.Ако лекарят си е свършил работата както трябва, тази операция ще е последна до края на живота ви.

Норче каква е тази идейка дето си подхвърлила на Киката заинтригувахте ме...аз не съм клюки по принцип ама съм жена неможе да не се обади клюкарскто от време на време  Mr. Green И кога ще се метнем до Киката на гости.Хайде зимата дойде. Whistling

Янечек страдам аз какво даправя обичам да го гледам как му мърдат бъзките на малкия цокалчо..и тъй натаък...Знач и как да си възвърна кърмата чела съм...ама много нерви ми се събраха,много тревоги,както писа и ти вече хапва и друга храна..и хем ми се иска да цока кърма(защото тези АМ са ми много противни  Sick),хем добре сме тръгнали с отбиването.Макар че той си търси цицката особенно когато му се спи пък неможе(щото ми е глупчо той незнае че като затвори очи и е в страната на сънищата  hahaha)Благодаря ти за предложението да ми дадеш тел. на приятелката ти...но май ще се отбиваме малко по малко....има време да размисля де  Mr. Green

Писихриситооо  Hug Hug Hug ти си знаеш  за какво  Wink Запрятай ръкави и точи баници я гледай що мами с бебоци идват в Търново.Брей каква срещичка ще си направите..ей и снимки искаме...ама съм нахална нали. Mr. Green

Хайде да ви оставям да стягам багаж че ще пътешестваме,за почивните дни.Мишко ще ходи да види другата си пра баба.А и на селски събор..сергийки..захарни петлета..хорца да тропне.. После излизаме на разходка днес времето е супер.Хайде пък другата седмица ако е такова слънчевичко може да направим една Борисово-градинска а?  Wink
хубав и усмихнат ден  Hug

# 102
Кики,  бях в ужас и аз от смъкване скоро след раждането, дока каза, че ми е рано за операт.намеса, да залягам на упражнения; да се пазя от физ.натоварване,да не допускам ,хм,запек . Бързо се оправиха нещата при мен.

# 103
Добро утро!!!!

Ние днес ставаме на 10 месеца  Flutter

# 104
  • Пловдив
Антония, честита месечинка на Яво!

Кики, пази се! До колкото знам (не че е много), но не трябва да вдигаш тежко. Което при възрастта на Ади си е направо невъзможно.

Мия, за мен кърменето беше нещо много специално между мен и бебето, но като няма-няма. Постепенно ми намаля кърмата в лявата гърда, и го кърмех около месец само от дясната. Започнахме дохранване и лека полека го отбих при навършени 9 месеца. Определено ми се искаше да го кърмя повече, но каквото-такова.

Слънчев ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт