Листопад (Yaprak dökümü) - 41 ТЕМА

• 37 716
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
Нима мислите че това е било искренно? Защото аз се съмнявам. Отново бе някакъв вид манипулация, която да изтъкне трудностите с които се е преборила тя и перипетите през, които е минала. Всичко бе за мен една манипулация. Отново сякаш лъжеше.
Вярно, че има навика често да изтъква тежкото си минало като оправдание и за да предизвика съчувствие, което въобще не одобрявам.
Не мисля,че го изтъква.Дори напротив:не искаше майка й да я търси у Текин,криеше я,за да не се разбере историята им.Не си спомням друг случай,когато да е повдигала темата.Дори беше бясна на майка си,задето се беше изповядала на Левент.
Снощната сцена,когато нещата излизаха наяве,всъщност беше в спомените на Лейля(преснимана с новия Шефкет),когато тя търсеше начин да си отмъсти.И се започва една верижна реакция,която явно ще бъде гръбнака на филма,разчистване на сметки до безкрай и досада ooooh!.

# 106
Не мисля,че го изтъква.Дори напротив:не искаше майка й да я търси у Текин,криеше я,за да не се разбере историята им.Не си спомням друг случай,когато да е повдигала темата.Дори беше бясна на майка си,задето се беше изповядала на Левент.
Снощната сцена,когато нещата излизаха наяве,всъщност беше в спомените на Лейля(преснимана с новия Шефкет),когато тя търсеше начин да си отмъсти.И се започва една верижна реакция,която явно ще бъде гръбнака на филма,разчистване на сметки до безкрай и досада ooooh!.
Е, изтъква го, когато й изнася. Не си спомням точни примери, но щом така съм запомнила значи е имало. Все в другите е вината, никога в нея. Нали знаете, като почне да кърши вежди и уста, като почне да гледа жално и невинно. Mr. Green
А въпросната сцена за майка й - Ферхи избесня, защото й разкриха слабото място, разкриха й лъжата, разкриха, че не е това, за което иска да се представи. Тоже и в случая с Левент.
Единственото качество което намирам за ценно у Ферхи, е борбеността й, винаки да търси комбинации, варианти да се изправи сама и да започне наново. Ама за съжаление не в правилната посока.  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 02 сеп 2010, 12:44 от soya-fen

# 107
Ох, какво да кажа. Лейля ми е била винаги фаворит, но в последните серий започвам да я намразвам. Уж е най-трезво мислеща от всички, но всъщност е затънала най-дълбоко. Свършиха се мъжете вече за нея, че пак при тоя тъпак ще се върне. Той да си стои при Джейда - и двамата са ми антипатични и си пасват най-много. И между другото, Неджля не заслужаваше отношението на Лейля. Какво толкова й е направила, като изключим бягството с мъжа й. Нали уж се извиниха, нали уж се сдобриха... Бавноразвиващи са си и двете. Кухалейки, за тях няма надежда. А Ферхунде, какво повече може да направи? За Фикрет пък ми стана смешно. Това пък не би го направила никоя нормална снаха. Все едно с Джеврие бяха първи приятелки. А и Тахсин няма никакво право да се сърди, ако на Фикрет това й се харесва. Защото се държеше като пълен мухльо. Абе, каквото и да говорим, тоя сериал почти няма нищо общо с останалите сериали, защото ми изглежда най-реален.

# 108
Романтични сериални,теленовели.Аз какво повече да кажа ooooh!
Соичка права си за Лейля и Ферхи.Иначе аз не съм разбрала,че ББ Текинови си връщат къщата с помоща на Оуз,но пък много се радвам.

# 109
  • В тъмната гора.
Тази тема е най-добре оформена, като направя забележка в другите теми за неактуалности или грешки се сърдят. Ами нещата не стават само с копи-пейст.

Мъжът ми снощи нещо беше отегчен... и той чакаше сириите с нетърпение, по едно време се измъкна на терата, доскучало му. Аз нормално си изгледах сериите, незнам може би защото не е точно в началото на новия сезон и нещата спряха в нищото, изгуби се връзката между събитията за месец и нещо...та може би затова така се получава.

# 110
Тази тема е най-добре оформена, като направя забележка в другите теми за неактуалности или грешки се сърдят. Ами нещата не стават само с копи-пейст.

Мъжът ми снощи нещо беше отегчен... и той чакаше сириите с нетърпение, по едно време се измъкна на терата, доскучало му. Аз нормално си изгледах сериите, незнам може би защото не е точно в началото на новия сезон и нещата спряха в нищото, изгуби се връзката между събитията за месец и нещо...та може би затова така се получава.
Какво имаш предвид,да оправя в следващата тема Simple Smile

# 111
  • В тъмната гора.
Нищо харесва ми....

Иска ми се и другите теми така да се водят, но като го напиша и ставам лоша.

# 112

абсолютно съм съгласна Peace newsm10

# 113
Нищо харесва ми....

Иска ми се и другите теми така да се водят, но като го напиша и ставам лоша.
Аха ясно.
Но аз все пак да кажа.Ще се радвам,ако някой ми каже за грешки в темата (от всякакъв вид) и пр.
Както и нови идеи и т.н.Например в тази тема Соя-фен ми каза,че ще е по-добре да преместя *цветята* в средата и наистина  bouquet Снежка пък сигнализира,че линкът към тема 40 не работи Simple Smile Така,че не се притеснявайте да ми пишете ЛС,когато нещо в темата не ви харесва и т.н

# 114
... Абе, каквото и да говорим, тоя сериал почти няма нищо общо с останалите сериали, защото ми изглежда най-реален.
Нали?  Grinning Аз имам чувството, като че гледам през камера за наблюдение живота на истинско семейство.  Grinning

Но аз все пак да кажа. Ще се радвам,ако някой ми каже за грешки в темата (от всякакъв вид) и пр.
Както и нови идеи и т.н.Например в тази тема Соя-фен ми каза,че ще е по-добре да преместя *цветята* в средата и наистина  bouquet Снежка пък сигнализира,че линкът към тема 40 не работи Simple Smile Така,че не се притеснявайте да ми пишете ЛС,когато нещо в темата не ви харесва и т.н
Така е. Аз като бивша "пускачка" на теми мога да кажа, че темата във форума е общо дело и достояние. Поне такъв е бил моя принцип. Глас народен - глас божи. Критики, идеи и подобрения са добре дошли, така "пускачът" не работи сам, а в екип. Това че пускам темата, не ми дава някакви изключителни права. Аз съм само технически изпълнител. Е, вярно, че последните щрихи зависят от пускача все пак.  Flutter

Последна редакция: чт, 02 сеп 2010, 13:41 от soya-fen

# 115
  • до една звездичка
Нима мислите че това е било искренно? Защото аз се съмнявам. Отново бе някакъв вид манипулация, която да изтъкне трудностите с които се е преборила тя и перипетите през, които е минала. Всичко бе за мен една манипулация. Отново сякаш лъжеше.
Вярно, че има навика често да изтъква тежкото си минало като оправдание и за да предизвика съчувствие, което въобще не одобрявам.

Даа... И тя, но и Лейля не е по-различна от нея в този смисъл.

- Тя намрази Неджля заради миналото - т.е., това, което "онази" и причинила...
- Отмъщава си на Ферхунде, заради това, че разказа миналото й на проекто-годеника...
- Сърдита е на Шефкет заради глупостите, които той сътвори и неприятностите, които навлече на цялото семейство...

Всички са виновни за миналото й, което досега бе бреме за нея, а доброволно и сама се върна към него!!! А, де?!

# 116
Да, така е.  Peace

# 117

- Тя намрази Неджля заради миналото - т.е., това, което "онази" и причинила...
- Отмъщава си на Ферхунде, заради това, че разказа миналото й на проекто-годеника...
- Сърдита е на Шефкет заради глупостите, които той сътвори и неприятностите, които навлече на цялото семейство...

Всички са виновни за миналото й, което досега бе бреме за нея, а доброволно и сама се върна към него!!! А, де?!
Не е така. Не мисля, че може да става дума за паралел между злобата на двете. Разликата е в това, към кого е насочена тя. Миналото на Ферхунде, колкото и лошо да е било, няма нищо общо с когото и да е от семейството. Друг е виновен за нейното нещастие, а не Текинови, и все пак сякаш те са изкупителните й жертви за злините, причинени от други хора. Докато Лейля мрази - наистина малко крайно, но характери разни - именно тези, които са й причинили зло по някакъв начин. Нейната злоба не е така всеобхватна, а е в отговор на нечия друга злоба. Иначе съм съгласна, че е доста силна и крайна. А че самата тя се завръща към това минало - тук не знам доколко правилно постъпва, но филмът ще си покаже занапред.

# 118
  • до една звездичка

Аз нямам предвид вариации по темата: причини и обусловка на мразенето като цяло, а фактът, че едната се стреми да избяга от миналото си, което мрази, а другата се връща доброволно към миналото си (Оуз), което уж досега мразеше.

Надявам се, че сега стана по-ясно.

# 119
Не е така. Не мисля, че може да става дума за паралел между злобата на двете. ...
Ставаше дума за самосъжалението и "все другите са виновни", а не за злобата. А иначе съм съгласна, че не може да става и сравнение между двете "злоби". Даже не сигурна, че това е точната дума, ако говорим за Лейля.
А Лейля се върна при Оуз от немай къде, защото няма сили да започва отначало, защото Оуз е мил с нея, защото й свидетелства обич и защото тя има нужда от това да се чувствува обичана и обгрижена. А и може би защото й е в известна степен "длъжник", изпитва вина и угризения, така че твърде вероятно е повече да няма проблеми с него.  Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 сеп 2010, 14:04 от soya-fen

Общи условия

Активация на акаунт