Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са изискванията за изучаване на френски и фламандски в Брюксел?
Какви са изискванията за записване в училище в Белгия?
Как да се справя с изравняването на сметките за електричество и газ в Белгия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са изискванията за изучаване на френски и фламандски в Брюксел?
-
Какви са изискванията за записване в училище в Белгия?
В Белгия изучаването на френски и фламандски е задължително в Брюксел, докато в останалите региони е по избор. Различните училища имат различни изисквания, като например изучаване на допълнителни езици и предмети. За да се запише дете в училище в Белгия, то трябва да бъде регистрирано в училището, разположено на територията, където живее. Предучилищната група (kleuterschool) започва при навършване на 2,5 години с няколко приема през годината. Основното училище започва след 6-годишна възраст и учениците могат да прекарат една допълнителна година с по-малките деца, за да научат езика.
-
Как да се справя с изравняването на сметките за електричество и газ в Белгия?
-
Къде мога да намеря чанта за спортния екип на детето в Антверпен?
-
Какви са изискванията за снимки за български документи в посолството?
,който е адаш на на моя Влади и са една и съща зодия 
Старбъкс е супер комерсиална американска верига кафета от ранга на Макдоналдс. Няма да забравя преди време трябваше да "забавляваме" едни чужденци в София у които най голям възторг и радост предизвика въпросната кафетерийка

Благодаря ти за палците!
Има Старбъкс кафе на летището в Брюксел. До сега няколко пъти съм летяла през това летище, и всеки път е претъпкано, за разлика от другите кафета там, няма къде да стойш, да не говорим да седнеш. Сигурно има защо, и повечето пътуващи от там не са Американци... Имат сравнително добра декорация, знаеш какво да очакваш защото по цял свят правят точно същото кафе, няма шокиращи изненади (като например - капучино да има вкус на еспресо, но да е двойна доза), имат интересни сувенири и т.н. Мисля, че с нищо не съм предизвикала сърказма.
А бейкъри, са като малки сладкарнички, имат тяхно пройзводство хубави пасти, торти и разни от многолистно тесто, като кроасани и др. подобни. Видяхме 1-2, но ми е интересно ако някой може да препоръча в този район от опит. Но ще се разходим, ще ги разучим след 2 седмици.
. На мен лично не ми харесват техните сандивичи. Вече имат и избор от салати, но нямам никакво желание да ги пробвам.
Но би ми било приятно в него да си пия кафето. Атмосферата на това на летището не е чак толкова приятна. Но в щатите имаха по интересни, вкл. и камина и дивани, обособено като кът в дневна и е хубаво да седнеш с приятели уйкенда да си загубиш цяла сутрин в приказки и кафе, удобно, приятно, ароматно. Там има и др. вериги в някой щати където също има подобни кътове, усещаш се почти като в къщи, само дето ти е малко по шумно и не си по пантофи
Ако някой знае кафе с подобна атмосфера в Kraainem или Woluwe-Saint-Lambert моля да сподели.