Отговори
# 570
Аз съм си избрала болница, Токуда ще е, но мисля да посетя тези дни на отворени врати, за да се запозная с обстановката и да съм по-спокойна. Дали този месец не знам, те май са си всеки месец, та има време.

# 571
Беба, и аз съм решила в Токуда, а и личната ми лекарка много ми я препоръча, така че като се върна, мисля да се запиша и там на консултация за второ мнение. В Шейново ще отида само за всеки случай. Ти избрала ли си лекар в Токуда?

# 572
  • Sofia
Харесах си доста намалени неща от ларедут, ама нямам кредитна карта да си ги поръчам. Трябва да искам от някой. Има комплекти за изписване по 6,60 евро  Wink
В темата за ларедут в пазарския се правят общи поръчки, можеш там да погледнеш.

# 573
Добър ден и от мен,
Ние с таткото вчера от около 20,та до 1 часа бяхме в болницата Confused Както си се разхождахме следобяда ми стана лошо,получавах периодично някакви бодежи в сърцето и стягане в гърлото.Прибрахме се,легнах си уж да си почина,то дишането ми се затрудни още повече.Станах готвих да изчакам да видя дали ще си мине само,или ще се наложи да ходим до болницата,но уви и до 19-19:30 още бях така.Обаждахме се първо в моята болница от там ни изпратиха в някой спешен кардиологичен кабинет.Все едно в Пирогов (нещо такова е тази болница тук).Доста чакахме там сред всички хора,кой кашляше,кой беше с маска... ужас,стресирах се още повече да не ми лепнат нещо сега и на мен.Кардиограмата се оказа на 100 % добра,всемаха ми кръв в 4-5 епрувети и ми направиха всякакви кръвни изследвания - ами и в кръвта всичко си е наред,все едно нищо не ми се е случило!То и слава Богу де,че резултатите са добри.После ни изпратиха и в АГ кабинет - за първи път попаднах на толкова млада и заинтересована докторка тук,огледа бебчо много добре,мери му разни органи,горе-долу всичко си му беше наред,само обиколката на коремчето му беше малко извън нормата,но не по-малка,ами по-голяма Sad.Обърна внимание на това и каза на ФМ-то да се разгледа още веднъж и по-обстойно. Дано да не са измерили нещо правилно и да е грешка на ехографа PraynigНакрая милото детенце си засмука пръсчето и докторката така го снима Simple Smile
Та това е засега от мен,съжалявам че така съм днес не дотам положително заредена,но се случват понякога и такова неща.Хора сме и неможе съвсем всичко да ни е като по книга за съжаление.
А на вас желая още един прекрасен ден,радвайте се на това,което имаме,на живота който носим максимално пълноценно! Hug

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 12:57 от Totoni

# 574
Беба, и аз съм решила в Токуда, а и личната ми лекарка много ми я препоръча, така че като се върна, мисля да се запиша и там на консултация за второ мнение. В Шейново ще отида само за всеки случай. Ти избрала ли си лекар в Токуда?

Мен ме следи д-р Колева там, докато бях в отделението имам страхотни впечатления и от д-р Илиев, като цяло мненията, за всички лекари, които израждат там са добри. Иска се един преглед преди раждането, при лекаря, който си избрала, не е нужно да те следят те през цялото време, тоест човек има доста време да се ориентира и в другите болници. За мен комбинацията от специалисти и АГ и неонатология, хигиена и отношение са просто супер, а и е многопрофилна болница, тоест може веднага да се отреагира при някаква нужда.  Simple Smile

Totoni ти имаш ли проблеми с астма или алергии, може такава причина да има за ситуацията, а и на някои лекарства има странични ефекти, свързани с дишането и сърцебиене например. Дано всичко е ок и с теб и с бебчето Hug

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 11:38 от беба

# 575
Беба, и аз имам същата информация. На мене ми препоръчаха д-р лазарова и ще си взема час при нея. Казаха ми също, че има много желаещи и затова е по-добре по-рано да се запиша, а не както мислех, последния месец. А като гледам, може и заедно да раждаме.

Тотони, съчувствам ти за преживяното! Дано вече всичко да е наред, бебенцето също да е добре! Много стискам палци! Hug Hug Hug

# 576
  • София
.... Също мисля да си потърся йога за бременни. Някоя мама от София може ли да препоръча нещо?

Приятен, спокоен и безземетръсен ден на всички!
happy-mamma разгледай тук http://natalyoga.net/index.html?tab=0&panel=0#TabbedPanels1
аз отдавна се каня да отида, но явно трябва да изляза в болничен, че да имам повече време  Rolling Eyes
Преди няколко години жената (Роси), която води йогата имаше часове за бременни в судиото, където аз ходех. Даже беше бременна  и водеше часове. Преди известно време видях, че си е направила собствено студио.  Не знам в кой квартал си, но ако ти е удобно може да го посетиш  Peace Hug

# 577
happy-mamma, до колкото знам д-р Лазарова е голям превърженик на нормалното раждане и е много внимателна Simple Smile
Аз се ориентирах към д-р Колева, защото тя е по насочена към проблемна бременност, а и аз ще съм секцио. Бих те посъветвала да се поинтересуваш за отпуските, че понякога се случва да се сменят лекарите (Колева и в отпуска идва за ражданията, но не всеки лекар го прави), но честно казано и да се случи друг лекар мен това не ме притеснява, там се чувствам наистина спокойна  Simple Smile

# 578
Добро утро момичето, то всъщност станало ден! Благодаря за закуската Rolling Eyes аз нещо такова ядох преди малко Grinning Totoni,  Shocked на мен ми стана абсолютно същото миналата седмица и постоянно повтарях, че не мога да дишам, помислих, че пак бебето ни ще си .... Веднага отидох на д-р в неделя, а докато стигна до там беше ми минало-около 30мин. Накрая докито каза, че било фалшива тревога и бебо си е бил наред-как да му обясня какво ми е било, като аз отново се хилех-то е перманентно при мен  Mr. Green Е от тогава ми се поддуват краката  newsm78. Аз ще се възползвам от откритите врати и на двете ни болници-видях, че записването става при моя д-р. Ще отида да видя и другата болница, макар, че моя д-р не ми пуска изсл. ми се вижда светило пред останалите  и сигурно ще си остана в моята болница. Искам да ви питам всеки месец ли има отворени врати и ако е така къде да проверявам.
Хубав и усмихнат ден от нас  Hug

# 579
Totoni, дано всичко е наред при теб!  Hug
loryn, аз от "светила" си изпатих и за мен в момента е по - важно лекарят ми да е съвестен и да ми обръща внимание!
Отворените врати ги има в сайта на списание "9 месеца".  Peace

Абе тея хора не са наред с главата!  ooooh! Някакъв репортер от БТВ се заврял да интервюира една докторка от "Майчин дом" за земетресението, в стаята, където държат бебетата преди да ги дадат на майките! Ебаси простите хора!  #Crazy

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 12:08 от QueenBee

# 580
QueenBee, аз също си изпатих и то горе долу по същия начин като теб, но в по- ранна седмица при същия доктор, но все пак в другата болница ми правиха гинекологичен преглед и бяха забравили да затворят вратата, та влизаха разни лелки да си записват час.

Totoni, сигурна съм, че бебенцата на всички ще са добре. Избощо не се притеснявай кое му било голямо. Мойто като ходих в 14 седмица главата му беше голяма, колкото за 17 седмица, нощни очи от януарската тема ме успокои, че и с неиното било същото  Hug

# 581
аз в майчин дом не отивам пак....

happy-mamma в Токуда показват бебето като се роди на таткото, и след това и на родата чак на изписването, всички акушерки се преобличат, когато ходят до бебетата и ги дават на майките за колкото време искат, само през нощта са си в аквариума, за да могат да спят майките, ако си в нормална стая - 4 жени, има и вип стаи, но аз не мисля за такава, много е хубаво да обмениш опит и с другите родилки и е доста весело. Чисти се всеки ден и то като хората, а след всяко изписване матрака се почиства със спирт, оставя се да се проветри и после сменят и бел;ото. Леглата са автоматизирани, което за секциото е много удобно (глезотийка си е, но в крайна сметка човек се чувства човек и то във важен момент).

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 12:38 от беба

# 582
  • София

Абе тея хора не са наред с главата!  ooooh! Някакъв репортер от БТВ се заврял да интервюира една докторка от "Майчин дом" за земетресението, в стаята, където държат бебетата преди да ги дадат на майките! Ебаси простите хора!  #Crazy

Точно това си мислех и аз, редно ли е да предават от мястото където стоят бебета на няколко часа?

# 583
Не е луд репортера, а оня, който му е разрешил да влиза там.

Беба, благодаря за информацията,  bouquet, аз също ще съм със секцио и искам да ми е спокойно.
Лазарова била приятелка на личната ми лекарка и се ориентирам към нея по нейна препоръка. НО съм чувала чудесни отзиви и за Илиев, за Димитров, така че за мене е важно мястото - т.е чистота, апаратура и т.н. Навремето по тези критерии избрах Шейново.

Боболина, студиото за йога ми хареса.  GrinningМмалко ми е далече от обичайните маршрути, но ако не намеря нещо по-наблизо, ще ходя там.

# 584
  • Mostly in my mind
някой пие ли ей такива витаминчета? доктора ми ги предписа и днес си ги взех http://www.arishop-pharma.bg/pregnacare/index.html

иначе при нас кипи усилен ремонт на детската стая - къртим, праскаме, чукаме  Joy

Общи условия

Активация на акаунт