ЮЛЧЕ папка, спинка, слушка, в мама много то се гушка

• 26 012
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
Евридик@, ***Ади*** ние с вас виртуално ще присъстваме на срещичката  Grinning

За памперсите - всяко дете е различно, докато растат децата ни също много се променят, днес тези памперси може да са добри утре другите, нагаждаме се спрямо детето.

Нашия батко от 1г2м възраст е на ясла,много добре се чувства, иначе трябваше д го гледа бабата, ама не ми се щеше да и мирише пръцканото и прибягнах до ясличка.

Риба си хапвам доста, пъстърва и сьомга основно,даже вчера менюто ни беше със сьомга цаца не ям.

Нашето дете се храни през деня на 2 часа през нощта на 4-5, заспива в 9-9:30 и се събужда сутрин в 9-9:30, вечер яде и заспива, дори имам чувството,че спи и докато яде. Вече яде около 10 мин. и е готов.

Не смятам да го захранвам преди навършени 6м., и първото което смятам да дам е картоф. Плодовете ще са на пюре с ориз, овес и елда като им дойде времето. Аз готови плодови пюрета не давам.

Juturna  Huggies в BG са турски, не са лоши но ме притеснява че лепенките за доста широки и притискат коремчето.

***Ади***
  още ли имаш проблем с препълнени гърди , предлагам ти да ги контролираш с водата.

# 121
   Ще пропусна срещата днес.
   Ветровете от предните дни ми подействаха много разколебаващо....

Ади,дано не ти се сбъднат очакванията за деня!  Praynig

Юлийка пък много скромно хапва през нощта.....Гърдите ми се вкаменяват. #Crazy
  Мисля,че с баткото към тези месеци (днес навършваме 2) вече ми се беше урегулирала кърмата.А сега...не знам,какво става.....

# 122
  • София по рождение
Момичета много ви благодаря относно Инката! Хиляди благодарности. Стоун щее взема да пробвам и аз това ръж с леблебия. Надявам се в Билла да я продават смляна, нали? Ти в какво съотношение я правиш?
И аз като Селма ще пропусна днешната среща заради изминалите дни, не е стабилно времето, а и вече не е за по цял ден навън.

П.П. Извинявай Стоун, видях, съотношение 50:50. Ама съм разсеяна, но в болницата ме предупредиха, че ще съм като бремнна още известно време...Но, никой не ме "светна" колко дълго.

# 123
Добро утро!
И аз много съжалявам,че ще пропусна срещата,но не си намерих шофьор,а мен още ме е страх да карам сама с бебо.Та в тази връзка - някоя от вас вози ли вече сама бебо?  Thinking
Иначе ние за първи път бодърствахме цяла нощ.Това било много гадно.Вчера от 9 като почнахме да се приспиваме та чак заспахме днес в 8.
Лек ден от мен на всички!!!

# 124
Селма то при тези жеги, а сега и рязката промяна в климата какво да правят децата.

Евридик@ и ние сме пуснали заявка за 3-тото да е момиченце, дано да се преборим с докторицата да се съгласи да го изкара  Peace

Момичетата, както казваше ст.акушерка в родилното спи ли бебето спете и вие, бащите да вършат останалото, няма винаги да е така споко.

За зъбките - Слави започнаха да го дразнят към края на третия месец, първия проби на 5м9дни, т.е. около 3м са прокарвали докато избият, сега с Ради ще видим как ще е. Когато пробива зъб венеца се зачервява и подува, на дупето се появява червено петно като монета, доста се лигавят, но за сегашната възраст лигите са нормално нещо, защото още не са свикнали да ги поглъщат и те просто изтичат, така че това засега не е признак. Някои деца може да вдигат и висока to, макар че повечето лекари твърдят че това не е възможно. Имайте предвит, че доста отслабва имунната система по време на растеж на зъби, да си пазите повече децата тогава, аз на баткото давах чай от ройбос в такива моменти.

# 125
Благодаря за споделеното за ДГ.  Hug Още  умувам. И без това вчера ми звъннаха от там да кажат, че в близките две седмици ремонтът им няма да приключи...

Росен също нощем се буди само един път за хранене, но моите гърди са си все меки. Въобще не се препълват, дори и след 6 часова пауза. Само леко усещам, че се уплътняват. Бих могла да се шашна, че нямам кърма, но след качените почти 2 кг за първия месец и видимия му растеж, няма как да си го помисля...  Crazy  През деня усещам как кърмата ми "слиза" на два часа(той и на толкова яде), но нощем  - не. Явно са се регулирали нещата вече.

Марги, аз бебето го возя от самото начало сама. По консултации, да си свърша някоя работа... Няма как, мъжът ми е толкова зает, че само до това му е - да ме кара напред-назад. Като се роди каката ми купи колата(преди това карах неговата), от тогава се оправям сама предимно. Ето и сега, уж на почивка заедно тръгнахме, обаче изкарахме 10 дни и той се върна в Пловдив заради работата, а аз съм още в Несебър с децата.  Tired

# 126
ох добрах с еи до тук най-после (веждите после ще ги скубя...те по-зле и без това неможе да станат Mr. Green)

а мойто пък бебе спа снощи:) много спа! като се прибрахме от разходката навън беше около 18.00 часа,после се мотахме лекинко,хранихме се и заспа ....да е било 19.00 някъде.и......спа до 6.00 сутринта,обаче не ме питайте какъв му беше станал памперса!
аз установих,че май с излизане навън имам шанс да отстраня нашия проблем.днес пак съм уговорила с едно булки този път да ходим,ама ако не се уцелим с тях 9аз нали все съм трудна с организацията) ще излизам задължително сама. ако тази техника подейства наистина ще го извеждам без значение отвремето.тук много рядко има хубаво време и затова хората се приспособяват гледм и към лошото...време ми е и на мен.аз,ако чакам за бг вемето значи да си мухлясам вкъщи.

хайде и на вас снимките ни от вчера:)

http://mariasolitario.snimka.bg/baby/razni-drugi-snimchici-ot-tu … m.526980.20422578

дунайке,това слизане на кърмата ми е много странно.и на мен ми слиза чат-пат и все се чудя дали нетрябвада го подсещам да яде?? ако знаеш нещо повече за това явление кажи ми:)

Последна редакция: пт, 03 сеп 2010, 10:41 от Гаца Баца (марита)

# 127
  • София по рождение
Селма то при тези жеги, а сега и рязката промяна в климата какво да правят децата.

Евридик@ и ние сме пуснали заявка за 3-тото да е момиченце, дано да се преборим с докторицата да се съгласи да го изкара  Peace

Момичетата, както казваше ст.акушерка в родилното спи ли бебето спете и вие, бащите да вършат останалото, няма винаги да е така споко.

За зъбките - Слави започнаха да го дразнят към края на третия месец, първия проби на 5м9дни, т.е. около 3м са прокарвали докато избият, сега с Ради ще видим как ще е. Когато пробива зъб венеца се зачервява и подува, на дупето се появява червено петно като монета, доста се лигавят, но за сегашната възраст лигите са нормално нещо, защото още не са свикнали да ги поглъщат и те просто изтичат, така че това засега не е признак. Някои деца може да вдигат и висока to, макар че повечето лекари твърдят че това не е възможно. Имайте предвит, че доста отслабва имунната система по време на растеж на зъби, да си пазите повече децата тогава, аз на баткото давах чай от ройбос в такива моменти.

ТиНе, да си жива! Не е лошо в аванс да ни подсещаш какво ни чака.С годините доста се позабравя, а и сред нас има майки-първескини. Ти от кой Ройбос купуваш, на пакетчета или насипно? И по колко си давала при нужда? Знам, че на бебета се дава и чай от липа и мента. Лайката действлаа алергизиращо пише в дебелите книги. Rolling Eyes
Знам за зелен и червен Ройбос, от кой да даваме на бебетата?

# 128
helli_sun давам от червения ройбос, зеления не може. Вместо водичка и без да е подсладен, той си е достатъчно сладък, фатката е да не се запарва дилго, до 2мин.. За по-малки бебета може 4-5 лъжички м/у храненията.

Абе момичета, защо ви е да давате сокове, я им сипете по еди чай на бебоците като искате да давате нещо различно от кърма.

# 129
  • София по рождение
Марита, твоят Алесандро ти одрал козината, бе!!! Има ли изобщо нещо на баща си, освен пишката? hahaha

Кажете каквъв може да е проблема - две вечери подред Константин след баня така започва да реве, че сградата ще падне. В банята е спокоен, обича да го къпят, но като го увием в хавлията и го гушнем е спокоен, щом го поставим за бърсане и масажи започва да пищи до посиняване. Принудих се да преустановя и мазане и масажи...да не говорим как мрази слагане на памперс... newsm78 Направо го взимам на ръце докато се успокои и отново започвам процедура по обличане, и отново започва на дадува гайдата....иначе през деня е спокоен, спи, разхожда се...като стане към 5-6 се започва с изцепките. Два дни /тоест откакто плаче след баня/, му смених с час по-късно часът за къпане. Ще го върна, ама едва ли е от това...чак пък толкова...като швейцарски часовник. newsm78 Едвам му почистваме носа и го обличаме.
Егати...
Дайте идеи от какво е и как да го успокоявам. Снощи заспа почти веднага след банята и почти неял към 22,30 ч. Ще кажете - уморен е! ОК, но предната вечер след рева заспа чак в 1,30...Е?!

# 130
helli_sun както казва нашето педи, то детето 9 месеца стояло голо вие сега искате да го обличате, идвете ми деца не искат да ги обличам. Това за часа за къпане го потвръждавам с две ръце, в 8:30 къпем баткото и в 9:00 бебо, познай кой ни подсеща, че е време за къпане точно в 8:15 започва рев, това е всеки ден.

# 131
хели,верно ли думаш бре? малеее аз си мислех,че на мъжа ми прилича. формата на очите му май неговите ще да са,ма за цвета ще видим. май ти се струва,че на мен прилича,защото е надебелял,а и аз също хахахахаха

# 132
Здравейте и от нас!

Scarly,  аз давам Дормикинд, но не редовно. Като го давам като че ли действа, но може и да е съвпадение- те сега бебетата са с толкова безразборен режим, че не мога да кажа със сигурност.

Нашата мома предната вечер се храни в 9 и после в 5, след което пак спа до 8. През деня също беше много спокойна и снощи вече ни разказа играта- ядене на три часа по половин-един час. Накрая таткото я взе в другата стая да си "говорят" за да дремна аз. Ще видим днес как ще е. Много ми се иска да влезем в някакъв поне малко предвидим режим, но май няма да е скоро. Поне вечер си спеше по 5-6 часа, папка и после още 3-4 часа. Дано снощи е било инцидентно, макар че като ви чета нищо чудно да реши тепърва да сгъстява и нощните хранения. А като огладнее започва един рев без никакво предупреждение  #Crazy. Често това се случва на разходката и събираме някой друг поглед  ooooh!. За днешната разходка съм приготвила размразена кърма, че да видим дали това ще спаси положението.

helli_sun, да не би да му е студено? Силвена също плака снощи след баня, кактои един-два пъти при смяна на памперса и си мисля дали заради промяната във времето не и е станало хладно.

За захранването- и аз мисля на 6 месеца да започнем. Сокчета преди това няма да давам. Майките, които замразяват ресурс от сега, какво замразявате? 9извинявам се ако се повтаря темата)

# 133
И ние имахме безсънна нощ - 2 часа да съм спала. Ужас!
И мъжа ми работи по нощите - бях сама цял ден и цяла нощ и ми е малко странно.
Всъщност не съм го виждала от няколко дни  ooooh!

# 134
Майките, които замразяват ресурс от сега, какво замразявате? 9извинявам се ако се повтаря темата)
Аз съм от замръзяващите мами, за сега имаме замръзени плодове: кайсии, череши(стават много вкусни с ориз), праскови (най-вкусни са с овес), предстоят крушите; зеленчуци : домати, зелен фасул, грах, зелена чушка(червените пирерки са по-тежка храна), тиквички. Спамак има на пролет. Всички зеленчуци са домашни, от гардината на бабата.

Общи условия

Активация на акаунт