ЮЛЧЕ папка, спинка, слушка, в мама много то се гушка

• 25 999
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
   Аз свалих 5 кг за първите месец и половина след раждането,и спрях да свалям.....
   Ама то с много ядене и малко движение килограмите не се свалят.  Rolling Eyes

# 616
  • гр.София
Здравейте майчета,
ние се родихме с къдрава косичка но само отзад на вратлето , че отгоре сме плешивки , но каточели почна вече да расте къдравка като копченца е особрнно като я изкъпя  Laughing
Ние заспиваме към 10ч. после се будим към 1ч. и вече сутринта към 6ч. днес хапна към 7ч. и още спи , сигурно днес цял ден няма да мигне  Mr. Green
Мила честита ви месечинка  Hug
Меганчо бързо оздравяване на малкия бонбон  Hug

# 617
да се разпишем и ние днес ни е втората месечинка ,честито и на другите бебенца родени на тази дата.
Нашата косичка все още не пада ,но и на баткото не е падала така че да остане без косичка.
Моята коса също не пада сега.за килограмите не се оплаквам сега съм 50,а забременях47.
На Марти също му е неспокоен съня след 5 часа.От няколко дни му давам по 60гр.АМ вечер след като го накърмя към 8-9 часа и заспива буди се към2-3 и после към5-6 часа а през деня кара на 1.5-2 часа по-рядко издържа 3.дали не му стига кърмата не знам но през деня е само на кърма макар и по на често.

# 618
  • в 1001-та нощ
нашият спи в отделна стая от самото начало - през 1 стая сме, но с отворени врати и бебефон

иначе му чувам всяко движение и не заспивам изобщо

# 619
За косата определено къдрее, майка ми е била като овца, но в пубертета и се е изправила. На Габи след баня става ситно къдрава.
За спането ooooh! вчера през деня 2 придремки по  половин час, викам си поне през ноща ще спи, ама не. Заспа 11, събуди се в 3 и заспа в 5, обикновенно като прави така спи до 9, 9.30, ама не със зор до 7.30 как издържа без сън такова малко човече.
На нас погачата ни е на 16, следобяд ще ходим до черквата да видим за чистата молитва как стоят нещата.
Отгоре на всичко с тази дограма изринахме с майка ми един тон мазилка и цимент, на смени действаме иначе сама трябваше да я оставя да плаче.
И аз се чудя с това често хапване през деня да не и е малко кърмата, ама не ми се дава АМ засега.

# 620
За килограмите, измерих се чак на ваксинирането на Габи на кантара в кабинета Simple SmileРавносметката 67 преди раждането, 53 като забременях, кантара показа 56, имам да свалям 3 кг, но при ръст 1.65 най-добре се чуствам 51 кг.Като запрохождат малките човечета ще отслабваме Simple Smile

# 621
Здравейте мамчета Grinning,
на Теди косичката пада, но не остава плешиво място, а излиза нова, при това по светла.
Моята коса също е много изтощена и не пада ами се къса, ужасна работа.
За спането нощно време, заспива между 8 и 9 часа, след това се буди към 1-2 , след това към 4-5 и така през три часа след това. След 5 часа също сме много неспокойни, постоянно се пъни, коремче ли го боли и аз не знам.

# 622
За килограмите, като забременях бях 50 кг., преди да родя бях станала 76 кг., сега съм 55 кг. Имам да свалям още 5-6 кг. , но от 2-3 седмици не мърдам в килограмите, храня се по същия начин, движенията са ми същите и аз не знам вече, а така ми се иска да ги сваля тези кг.... Sad

# 623
  • Stavanger, Norway
Здравейте и от мен. Честито на месечинките днес!
Ние излязохме на разходка в близкия парк, но само раздразних малчо. Такъв гаден вятър духа, че той не можа да се отпусне и само хленчеше, а искаше на разходка и чист въздуух. Като се прибрахме си хапна, преоблякох го, затопли се и заспа сам в количката  #Crazy Милия му беше хладно навън, въпреки, че беше добре облечен и завит, ама му духаше на личицето  ooooh! Гадно време!
За кг - преди да забременея бях 49, сега съм 52, 5 (нахранена и изпила известно количество вода  Mr. Green Аз до втората седмица бях свалила 12кг, и смъкването сякаш спря. Преди седмица смъкнах още към 1кг, ама сега става по-бавно. Предполагам се дължи и на по-малкото плодове и зеленчуци, които консумирам. Покрай малчо хапвам каквото намеря и когато имам време. Натъпквам храната набързо и така. А аз обичам да хапвам плодове и зеленчуци и да се храня бавно. Уви, това удоволствие ми е отнето  Sad

# 624
Покрай малчо хапвам каквото намеря и когато имам време. Натъпквам храната набързо и така.

1 към 1  Peace
взе ми думите от устата

# 625
  • София по рождение
Моята коса се накъдри в пубертета. След първото раждане се изправи за известно време и пак стана чуплива. За падането на косата след раждане знам, че до шестия месец започва падането. Шестия месец от раждането започва....а колко продължава е индивидуално.

Каже те ми кога на кърмените деца им се появява истинския цвят на очите, ако някоя от вас знае?

# 626
Здравейте, момичета!
Меганчо, бързо оздравяване !

Моята коса беше спряла да пада по време на бременността- след къпане по един-два косъма  (а преди това падаше с шепи). Вчера обаче се боядисах и опада доста коса. Дано само не стане както преди  Praynig. На Силвена и падат косъмчета, но плешиво място засега няма.

И аз като сvetulka и Danito_d нагъвам набързо каквото намеря и май докато не се кача на елиптикала килограми няма да сваля. А имам още около 5-6 излишни и доооста целулит   Confused.

За спането аз и преди бях казвала- нашата кукла спи от около 9.30-10 до около 4, сменяме памперса, хапва и обикновено заспива веднага отново. Само че този втори нощен сън е вече неспокоен, с мяткане и сумтене, и аз съответно не мога да спя. През деня спането е проблем- само на ръце (като в момента  Crazy) или в количката навън. Пусна ли я веднага отваря очи и започва да мрънка. Незнам защо кошарата я възприема по различен начин през деня и през нощта.

mila_iv, и нашата мома много повръща почти на всяко хранене- понякога по-течно както излиза от гърдата, понякога като пресечено (престояло в коремчето). Исках да я водя на специалист, но педиатърката каза че е нормално и няма нужда. Щом Кристиян повръща само сутрин според мен не е страшно.

За обличането и аз да се включа- последните дни с боди, отгоре тънко гащеризонче и завита с тънка пелена. Ако много духа слагаме и шапчица. Навсякъде където ни видят правят коментар дали на бебето не му е студено  newsm78 (вчера например три пъти различни хора ни питаха  #2gunfire).

И да се оплача накрая- опитах да махна силиконовите протектори с които кърмя и в резултат съм с пришка на едното зърно, която всеки момент ще се пукне и адска болка при кърмене. А уж кърменето не болеше  Sick.

# 627
ето ме и мен! ама ви чета от доста дълго време и изпозабравих много неща май,а не ми се връща назад,че ще стане омагьосан кръг.

бях на фризьор,но не се харесвам.само си дадох парите.не ме и направи така,както исках (аз си знаех).това беше в събота,а вчера бях в германия на разходка със сестра ми ( детето и мъжа ми с нас разбира се).прибрахме с екъсничко и нямах време за форума много тези два дена.

мойто дете с ероди с малко косица,тази отгоре му опада скоро след това  исега има нова.освен,че е с по-дебел косъм невиждам друга разлика от предишната-права и светло кестенява.таткото ни е с едро къдрава и се надявам и Але да има такава,защото като се направи с гел ще му стои много хубаво хахаха....ама ще видим.ако беше момиче много държех да вземе косата на баща си.

килограмите продължавам да свалям бавно,ама то аз съм почти до желаните....затова.иначе мисля,че таза ми е разширен,защото не си влизам в предишните панталони баш.с "клизма".едва ли две кила отгоре прави това отклонение.само кокалите ще да са ..... Cry

аз режим немога да обадя.ние нямаме такъв,но общо взето започна да поспива повечко нощен сън,та и аз с него....имам надежди да с еоправим що-годе.

днес май спира първия ми мензис след раждането и имам малко повече кърма.дали от това или от помпането незнам,ама....и тук имам надежди да продължа да си изхранвам бебето с естествена храна.свикнахме така и тъкмо открих удоволствието от това.

и мен ме интересува цвета на очите кога се променя.все още са му сиво-сини.

косопад засега и аз нямам още.косата ми не цъфти дори и съм доволна от нея,ама едва ли ще ме подмине.след първото раждане имах косопад,но започна доста скоро след раждането и до 4-5-ти месец спря.

честити месечинки!  bouquet

сетих се още нещо. не се тъпчайте,за да имате кърма.просто яжте разнообразна храмна. аз все гледах да се натъпчам и никога да не съм гладна до скоро,защото си мислех,че кърмата (количеството и) зависи от това дали съм яла,но питах лекарката ми.тя каза,че няма общо.и в бедните страни,където нямат какво да ядат кърмят.та затова спирам с тези методи.само ще си сложа кила на мен така. данито,ти ме подсети за това. не се тъпчай.яж просто нормално. организма си взима от теб за кърмата също както при бременността.

# 628
Здравейте мами-сладурани!

На Денис косичката още не е започнала да пада. След баня се къдри ситно и после се изправя от самосебе си.

Да се отчета - днес бяхме на консултация:
тегло: 6 кг
височина: 61 см
Питаха ме с колко захар давам водичката - а аз - изобщо не слагам захар във водата и сме само на кърма.
Разбира се не уточних, че ядем по 8-9 пъти на ден Simple Smile

Биха ни и двете ваксини:Пентаксим и Синфлорекс, като преди това щателно ни прегледаха.
Денис се държа мъжки, плака много, но за много кратко, докато му биха инжекциите.
Сега е с два реванолови компреса на крачката.
Пихме панадолче профилактично и уж да заспим, но още гука от кревата и говори на музикалната играчка над него Wink
Отивам да му я пусна

# 629
аз се присетих още нещо. мисля,че на мойто дете му избиват зъби.явно дълго ще избиват и ще с епояви някой след месец,два.ами вие говорите тука за биберони,но мойто дете неиска такова нещо.много пъти съм го опитвала,но неиска и това е.обаче от два дена го наблщдавам как и той започна постоянно да ближе нещо,предимно щмрука си,а вчера аха,аха засмука за малко и палеца.ама неистово търси да ближе и хапе.не е нормално за него.това го правеше само,ако е гладен и то не така много.повече ревеше и си искаше направо храна.сега си кротува,лежи и си ближе "сладоледа",а след кърмене когато го държа на рамо за уригня тогава ми лиже и хапе рамото. и много се лигави вече.май,май....зъби идват бавно,бавно.той има и две,три бели точки на долния венец от раждането си.аз го мислелх за млечница в началото,но всички,които питах (лекари и консултанти) казаха,че това си е от зъбите просто.

Общи условия

Активация на акаунт