ЮЛЧЕ папка, спинка, слушка, в мама много то се гушка

• 26 006
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Мисля, че когато им опадва косата после им пораства съвсем различен вид и цвят  Thinking .
    Мда....Нещо такова се случва наистина.  Simple Smile

На мен ми е интересно,къдравите хора от бебешка възраст  ли са къдрави ?Или първата косица/пухчето/ е винаги права?  newsm78

# 601
  Евридик@,това лято моята свекърва ме е оплюла право в лицето пред мъжа и децата ми.Много гадно!
   Браво,че гледаш нещата с оптимизъм.  Simple Smile Peace
   Моят никакъв го няма в нашата ситуация.  Confused

# 602
  • в Кошера
На мен ми е интересно,къдравите хора от бебешка възраст  ли са къдрави ?Или първата косица/пухчето/ е винаги права?  newsm78

Съдейки по себе си и сестра си- НЕ.
Родила съм се с много малко косица, права, а сега.....т.е. по думите на майка ми и снимковия материал вкъщи, към първата си годинка съм била вече много руса и къдрава бебка  Mr. Green
Систъра беше с много коса, черна и права, а сега е по-къдрава и от мен, с кестенява коса  Wink

Иначе на моята щерка косицата започва да и оредява тук-там, пък да видим, може и да ме сюрпризира с някоя къдрица  Joy. Иначе е руса на 100 %  Peace

Меганчо, оправяйте се бързо  Hug

Хели, все едно чета за нашия режим, едно към едно. Само, че аз се опитвам да я науча да заспива към 22.00 ч.....неуспешно засега  Twisted Evil

# 603
На мен косата изобщо не ми капеше нито като бременна ,нито след това и сега не ми капе,а преди да забременея си мислех,че ще оплешивея.И за разлика от тогава сега расте много бързо.
Юлиянка като ми я показаха за 1 път преди да я изкъпят ми се видя с черна и къдрава коса,но явно се е била накъдрила от околоплодните води,т.к.2 път си беше права.Сега е много тъмно кафява и права.Скоро забелявах,че дори отзад където от въртенето ставаше като плешиво сега навсякъде си има.

# 604
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
На мен косата изобщо не ми капеше нито като бременна ,нито след това и сега не ми капе,а преди да забременея си мислех,че ще оплешивея.И за разлика от тогава сега расте много бързо.
И при мен така се получи с тази разлика, че косата започна да ми капе в началото още и то по много направо задръсвах сифона в банята и моя мъж слагаше по два мистър Мускул един след друг  Confused  Тогава една приятелка ме "светна" за шампоана на "Виши" за косопад- един с червена капачка. И до днес си го ползвам и съм много доволна  Peace

# 605
Tyra,мерси за инфото!  Grinning

Моята коса засега не капе.С миналото кърмене не помня.....Май не капеше много.... newsm78

# 606
  • в 1001-та нощ
Към a.l.e.n.a -сега само изтисквам и много ми се увеличи ластацията,стигам до над 200 мл на 1 цедене #Crazy,ако не изцедя остават буци и боли...Преди да се разболея тъкмо беше тръгнала да се регулира,а сега дали да си пълня пак чашките или да се мъча да намалям като почне да суче?То май няма за кога да замразявам с тази Хиперпролактенемия май и до годинката все ще ми е в повече кърмата!
Привет,
според мен проблемът ти ескалира от това, че се цедиш до дупка и така организмът ти "си мисли", че бебето изяжда всичко и остава гладно.
Трябва да се цедиш, но не до края - цеди се в режима, в който се храни малкото и в количествата, които поема обичайно.
Цедене до край се предприема за стимулиране на производството на кърма  Peace

# 607
  • в 1001-та нощ
Мисля, че когато им опадва косата после им пораства съвсем различен вид и цвят  Thinking .
    Мда....Нещо такова се случва наистина.  Simple Smile

моята до 1г. е била чисто права, после започват къдрички, до 20 и някоя година беше много къдрава и после започна да се изправя, сега е начупена, но не както преди

при майка ми е било същото

# 608
  • IT
При нас няма заспиване и това е. Оставях го сам в креватчето-резултата след 1 час е хълцане, кърмене и акане, сега пак е в креватчето мята ръце и крака и мрънка яко, след малко май ще плаче. Аз съм вече заспала от всякъде.

# 609
  • в 1001-та нощ
при нас много помага поставяне по корем, със залъгалка в устата, чела съм доста мнения, че е опасно, но той не повръща- или поне до сега не е - и поставен по корем - главичката му е на една страна - не виждам как ще се задави

обикновено е кисел, когато му се спи, а "не може" и така заспива моментално

иначе някъде назад писах за другите практики за успокояване и заспиване

от 1 семица - за мое огромно учудване - започна да не се буди нощем, като се има предвид, че никога не е имал режим наложен от нас  - винаги се е хранил на поискване и всичко друго - по желание

сега това, че не ставам всяка нощ е голямо облекчение - успях а кача 3 кг - само от това, като се има превид, че след раждането - покрай всички грижи свалих до 45 кг и .....при ръст 165- направо не можех да се гледам Wink)))

# 610
  • Stavanger, Norway
Пъво да пожелая скорошно оздравяване на Меганчо и бебо!
Clairette, извинявам се за грешния цитат (май не ми е за първи път, но е защото чета на бързо  Embarassed)
Sun, благодаря за уточнението. Аз не барабаня по самото гръбначе, а с цяла длан масажирам областта около раменцата или по цялото гръбче надолу и нагоре. Не знам дали е правилно ,но така правя  newsm78 Катоп се задави пак с цяла длан потупвам гръбчето в областта на раменцата за да се изкашля вдишаното повърнато  Peace
За съня - ние също много се будим, най-вече след храненето в 3 започва едно гърчене, което го буди и му пречи да спи, а и на мен също. Затова обикновено след това хранене го вземам при мен. Няколко вечери спи накорема ми, а снощи гърченето започна още в 00ч и като го взех откара един дълбок сън върху корема ми до 4 сутринта  #Crazy Хич не ми се иска да го учим да спи при нас, ама иначе и той не може да спинка горкичкия.
Обличане - как си обличате бебчо в това време? Аз този следобед щях да врътна като видях колко навлечен беше от баба си за разходката - боди с къс ръкав, мека хавлиена блузка, спално чувалче, огоре жилетка, отгоре дебела памучна пелена и покривалото на количката  #Crazy На главичката шапка. Бебо плътно загърнат в пелената като пашкул, а тя си беше метнала якето на отвора на количката да не му духало  #2gunfire Направо като видях щях да припадна. Веднага й казах да махне якето, че трябва и да диша това дете. То бива престараване и страх да не го простуди, ама беше надминала себе си  ooooh! Ние го изкарваме навън иначе с боди с късо ръкавче, отгоре някаква блузка, ританки и добре завит в дебелата памучна пеленка. Шапчица на главичката и покривалото на количката. Той спинка спокойно така и не изглежда да му е студено. Вечер в стаята ни е 23-24 градуса и спим малко по-облечени ,защото доста често духа откъм морето, като добавката е само едно спално чувалче, което е памучно и не е много дебело. newsm78

# 611
Привет!

Бързо оздравяване на Емо.

Сесилия, и твоите неволи бързо да свършват.  Hug

За бебешките косички да споделя - на дъщеря ми беше почти никаква до втората й годинка, тънка и права, много късичка. Сега, година по-късно, е супер къдрава, като пружинка.

А на Росен още не е започнала да пада. Но и той почти си няма косица.

Днес му беше доста неспокоен ден, направо ме измъчи. Цял ден мрън-мрън и спане по 20 минутки.  Crazy Определено пътуванията го разстройват за ден. Бяхме на планина през уикенда и днес се върнахме, съответно му разбутахме режима и си беше киселяк.  Confused Добре, че засега нощем си спи, от около 23ч. до към 6-7ч. сутринта спи като пън.  Mr. Green

Вчера слушах в едно предаване, че косата на жената потъмнява с един тон вследствие на бременността - научен факт било.  Rolling Eyes Моята пък побелява...  Laughing

Хайде, лека нощ на всички бебоци и мами.

# 612
Ако аз съм по къса блуза, тя е по боди, евентуално завита с тънка памучна пелена. Ако аз съм и с тънко яке, тя е по боди и ританки отгоре. Аз съм навличана като малка и съм доста студенлива, затова се опитвам да не я изнежа, което ми е трудно заради собствените ми объркани усещания за топло и студено  Tired

Моята коса потъмня с повече от един тон, а майка ми едно време от тъмноруса е станала среднокестенява  Crazy. Свекърва ми се шегува, че светлите коси потъмнявали преди да побелеят  Whistling

Откакто научих, че свекър ми е бил къдрав (сега е плешив и не му личи Wink), много се надявам малката да е лепнала някой ген за къдрава коса, или поне чуплива.

# 613
Аз обличам малчугана повечко вече. Боди с къс ръкав и плюшено костюмче с качулка. Ако е нещо без качулка задължително шапчица. Щом на мен ми е студено с маратонки дънки и плътно дънково яке....не смея да го разголвам. Сложихме и зимния кош на количката.

За килограмите - и аз качвам. Не го очаквах и като видях ми стана много гадно  ooooh!
Бях 54 кг. 40 дни след раждането, а сега съм 57,7 кг. Мислех си, че постепенно ще свалям от това тегло, но не знам защо така ми се получи  newsm78

# 614
Мегънчо, бързо оздравяване и дано скоро да сте си в къщи и без тревоги.
Сесилия, дано и твоите тревоги свършат бързо.
Нашата косичка е доста дълга и гъста и определено не пада. Дори забелязвам тенденция, че е започнала да расте, но пък на места взе да изсветрява, а си беше доста черна. Моята коса също не пада, нито по време на бременноста, нито сега. Но аз също съм качила кг и направо ще се пукна. Бях отслабнала доста след раждането, но сега с това ядене заради кърменето пак почнах да наддавам. А какво ли ще е зимата като се затворим в къщи не ми се мисли. Напролет ще сме сигурно слончета. Дано днес напече малко, че да излезем на разходка. Тук доста духа тия дни и си беше студено.
Аз в къщи не го навличам много малкия, но навън му слагам потниче и отгоре някаква блузка с ританки или гащеризонче и завивам с памучна пелена. Добре се чувства така. Не искам да го изнежвам прекалено.
Кристиян започна да се храни много бързо. за 10 минути ми опразва и двете гърди при положение, че сутрин особено са твърди като камък. После пада едно повръщане направо се стресирам вече. Как да го накарам да яде по бавно, то детето си знае неговото. Но повръща само след сутрешното ядене, после вече не. Повръща направо преработена кърма от стомахчето, не мляко чисто. Някоя друга мама има ли такъв проблем?
Крис спи при нас от както сме се прибрали от родилния дом. Не можах да го науча да си спи в креватчето. Като спи при нас спи яко, а като го оставятам в креватчето му се събужда през час и пада един рев. Иначе вечер си ляга към 8,30-9, после в 12 се събужда да яде и до към 5 спи. От 5 до 7 се опитва да спи, но много неспокойно. Върти се, свива се, явно го наболява коремчето, но поне не плаче. През деня спи когато му падне и то само в шезлонга, но когато е буден все иска някой да го разнася.
Навън слънцето сякаш се показва. Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт