Спа хотелите в България.Впечатления и разочарования

• 103 350
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
И на мен Калиста не ми хареса.
В стаите миришеше на прах, закуската беше долу-горе.
Обслужването в ресторанта кофти. На повечето СПА - хотели цените са доста високи.
А не е нищо кой знае какво.

# 436
Макси и Пирин са с високи цени и се опасявам какво ще е обслужването.
Повече не ми се търси добро място и то пак за сметка на джоба ми. Все пак сме в България. Такива цени, че и повече бих дала без угризения само в чужбина.
И в Макси и в Пирин обслужването е чудесно. Адекватно е съотношението цена-качество.
Минералните води са си бг богатство !
Аз ходя на Спа основно заради минералната вода и това как ни се отразява. Велинградската ни действа най-добре на цялата фамилия. Ако сме били болнави винаги там оздравяваме и се закрепваме. Заради това аз не бих правила сравнение с друг вид почивки, например екскурзии в чужбина...

# 437
Много хора се заблуждават, че има минерална вода в хотелите. Вероятно са подведени от лъжите на хотелиерите.
За каква минерална вода може да говорим при басейн с олимпийски или полуолимпийски размери?!
Колкото е по-висока температурата на водата, толкова и рискът от зарази расте, респективно и изискванията за дезинфекция се покачват. Отделно от това, басейнът трябва да се изпразва и почиства най-малко веднъж седмично. Хайде сега, ми кажете къде има такъв дебит вода, че да се напълни голям басейн за по-малко от 12 часа? Или къде се чисти басейнът?
Със сигурност, минерална вода има в минералната баня в съответния курорт. За други места, особено хотели, наличието на минерална вода е под въпрос.
Състоянието на минералните бани във всички курорти е плачевно Никой не полага грижи, не се правят ремонти. Вместо това се затварят бани, например във Велинград. Защо? Ами, за да ни лъжат, че в хотелите има минерална вода и да ходим там, вместо да си вземем квартира на народни цени и да ходим на  минералната баня.
Минералната вода е национално богатство и струва доста повече от обикновената вода.
Някъде да са ви искали допълнително такса за това, че ползвате минер. басейн?!
Тук се каза за термалния басейн в Пирин Сандански. 20 лв. си струва, да. Обаче не мога да приема нощувката да е 200 и повече лева. Или пък в Калиста 160 лв.
Няма да коментирам хотелските ресторанти. Всички до един имат трески за дялане и то все заради субективния фактор, тоест персонала.
В заключение, съотношението цена-качество куца навсякъде, според мен.
Във Велина имало минерална вода в басейна? Вътрешният басейн мирише яко на хлор и се подгрява водата, а джакузито е ужасно горещо и не ми замириса на нищо. Нали съдържа сяра?! Детският басейн също няма мирис.
Нямам нищо против това, че водата в басейните на хотелите не е минерална. НО:
1. Не искам да ме лъжат, че водата е минерална
2. Да ми одират кожата с високи цени за хотел.
3. Не искам така наречената "безплатна закуска", защото в повечето случаи е евтина и със съмнително качество а кафето е помия. Искам ясно определена цена за нощувка и отделно, по желание, ще платя закуската. Да, но тогава качеството на закуската трябва да е адекватно.
4. Не искам да получавам неадекватно или никакво обслужване.
5. Не искам да пускат  външни хора в басейна на хотела, поради това, че аз им плащам поне 5 пъти повече, идвам им на крака, спазвам хигиена, оставям пари не само в хотел, но и в спа и в ресторант. Трябва да си пълен идиот, да си гониш гостите от хотела, а да пускаш външни, случайни лица и то за в пъти по-малко пари. Ей тази политика на всички хотели в България няма да я разбера и тотално ме губят като клиент.
Ще предпочета да отида 1 път на спа в чужбина, отколкото 4-5 пъти на спа в България. Цените са съпоставими. Разликата в качеството е огромна.
Съжалявам за многото приказки и се извинявам ако съм била досадна.

# 438

Във Велина имало минерална вода в басейна? Вътрешният басейн мирише яко на хлор и се подгрява водата, а джакузито е ужасно горещо и не ми замириса на нищо. Нали съдържа сяра?! Детският басейн също няма мирис.
.

Ти май български не можеш да четеш? Велинградската вода, включително и тази от която черпи Велина е с малко сяра. И казах, че в джакузито на Велина е изцяло минерална, то и затова ти е било топличко, а и без сяра няма как да ти замирише. Във Велина водата в басейните е 50/50 (минерална/чешмяна). И е факт, че макар и смесена и с хлор действа добре на дерматита на мъжа ми, за разлика от чешмяната. И знам, че си имат собствен каптаж от който черпят водата. Все пак е бивша станция на ЦК на БКП.  Когато споменах сяра, говорех за Калиста. Не е вярно, че в хотелите няма минерлна вода... просто не навсякъде е 100% минерална.

Чети внимателно, а не като дявола евангелието. За цените си права, но като не ти изнася.... знаеш какво следва.

# 439
На Калиста само в детския басейн водата е минерална.
Абсурд
Все пак това са Старозагорски минерални бани!
Опс видях, че си от Стара Загора, кажи защо така мислиш, ходила съм няколко пъти в Калиста, но според мене водата и в големия е минерална, даже си спомням, че четох някакви суперлативи относно прeчиствателната станция на басейна им.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2011, 21:25 от ogan1

# 440
  • в 1001-та нощ
специално за "киснене" харесвам ваните в Сапарева баня, още след първото ползване - имах голямо облекчение - имах проблеми с гърба след раждането ... тогав аи мъжът ми усети водата, а най-добри отзиви даде и мо яблизка с ревматоиден артрит  newsm78

иначе аз СПА-то го харесвам - заради термозоната, където няма значение кава е водата  newsm78 т.е дали е минерална  newsm78

# 441
По отношение на минералната вода - мислите ли, че като сложат в нея всички препарати за дезинфекция, избистряне и т.н. тя продължава да има лечебни свойства?
Напълно сериозно питам, не с ирония или сарказъм  Peace

Имам впечатления само от Велинградските СПА-та, Аугуста и Хисар в Хисаря и х-л  СПА Девин. За мен и семейството ми водата във Велингард е най-харна откъм способност да успокоява духа и разпуска тялото. Категорично от посетените дотук от мен, Макси без съмнение е най-добрият СПА хотел, с адекватно на цените им обслужване, отношение и комфорт.

# 442
wilian, не си права така да обобщаваш, като някаква последна инстанция  Stop
Аз  никъде не съм и очаквала в басейните водата да е 100% минерална, мисля че е напълно нормално и полезно да я разреждат.
Но ми се вижда нелогично твърдението ти да влизат в разход, като загряват обикновена вода вместо да се възползват от горещите извори Stop

# 443
  • софия
ЗА съжаление за Старозагорски мин бани и аз знам,че минералния извор няма дебит ;знам го от местен хотелиер.За другите спа не знам;то че минералната вода се разрежда и хлорира е ясно,но дано поне да я има.

# 444
Изчетох внимателно поста ти .
Мнението ми  е следното:
1, „Вероятно са подведени от лъжите на хотелиерите”
 Подходящи за лечение на здр.проблеми при мен и съпруга ми  са Велинград и Хисаря. Определящо при избора на подходящо място за процедури е мнението на лекаря ми.Не мога да си представя, че някой ще се съветва за лечебните качества на мин. вода с хотелиер.
2,Обикновено престоят ни там е между три и пет нощувки задължително в делнични дни-по-малко хора, шум и  викове.
3,Резултатът е добър всеки път, без изключение
Поради изброеното ще  продължим да ходим на СПА в тези места и занапред .
Що се касае до другите повдигнати въпроси :
1, За мен посещението на минерална баня не е добър вариант,особено през сезоните есен-зима-пролет .Освен това не зная какво е състоянието на мин.бани по отношение на чистота,но уединение и спокойствие не очаквам да намеря там. Смятам  за много по–практично да си направя процедурите и както съм затоплена да остана на топлите лежанки или се кача по халат да стаята.Много по-удобно е.
2,Определено трябва  ползването на басейните да е ограничено само за гостите на  хотела,за да бъде престоят им пълноцецен.В някои хотели има въведена по-висока такса за посещение от външни лица,която донякъде ограничава достъпа им.
3,По отношение на храната –никога не взимам пакети с вечеря,защото си имам свой вкус и изисквания.Закуската традиционно я пропускам.
Виждам , че  не си доволна от СПА хотелите в България като цяло и предполагам това е причината  за емоционалнтите ти слова.
Не можах да разбера обаче идеята ти каква е –от една страна предлагаш запазване на общ.минерални бани и същевременно „ Ще предпочета да отида 1 път на спа в чужбина, отколкото 4-5 пъти на спа в България. Цените са съпоставими.”- тук има  противоречие.
Добре ще е да споделиш ако имаш личен опит от СПА в чужбина-показания, условия,ефект-информацията ще е полезна

# 445
  • в 1001-та нощ
wilian в чужбина къде ти хареса?

за Старозагорските бани - мисля водата не е топла и я подгряват и това е станало след земетресението 1977г

може и да бъркам - пиша по памет  Peace

# 446
Унгарски СПА:
http://www.spa.hu/index_en.html

Баден-Баден, Германия:
http://www.carasana.de/home/en/bilder.html#

СПА Австрия:
http://www.allegrotours.bg/spa-oferti-avstriia/94

Предлагам и едно сравнение - двата хотела имат един и същ собственик, но единият хотел е в България, а другият е в Германия:

http://www.sharlopov.eu/index.php
и
http://www.palmenwald.de/

# 447
  • Sofia
wilian, показала си хубави хотелчета, сигурно има и по-добри, но с транспорт до там не са никак на същите цени Grinning
А траспортът е със самолет или по-бавен. Аз, напр. ползвам СПА за дълъг уикенд или когато се съберат повече празници /неработни дни/, тогава да взимам самолет не ми е изгодно, отпуските си ползвам за дълги морски и планински ваканции, така че поне за хора като мен, това не е алтернатива.
Има голяма доза истина в част от нещата за които говориш и те са известни - въпрос на стандарт и качество на обслужване, но по отношение на генерализирането ти за тотална измама на тема минералната вода не си права. И във Велинград, и в Сандански и в с. Баня /различни хотели, по различно време/ по съвпадение се е случвало в наше присъствие да източват един от наличните басейни, да го почистват и пълнят пред очите ни с топла минерална вода с доста добър дебит. То се вижда и усеща - на допир, мирис, вкус. Няма измама Grinning И на трите места басейните бяха с повече от 2 басейна с олимпийски или полу размери, без да броя детските, джакузтата и т.н.

# 448
Чак ме досмеша.  Laughing
Имаме късмет страната ни да е богата на минерални извори, ценени още от римско време.
Хайде поне това богатство да не отричаме.
Чужденците идват тук на спа.
Но наша wilian, ни препоръчва да ходим в чужбина Stop
Аман от тоя бг манталитет да се отрича всичко наше и то на база безпочвени  разсъждения  Stop
Аз откак съм майка предпочитам почивките пред екскурзиите. Съвсем различно е да отидеш на 2 часа път от сф и да си укрепнеш организма от това да пътуваш за нещо което и в страната ти го има  Stop Също не на последно място тук нямаме нужда от аклиматизация.
Безкрайно доволна съм от примерно действието на Велинградския климат и вода върху мен и детето ми и за нищо на света няма да се емна към Баден Баден  Stop
Съвсем сериозно твърдя, че в БГ има хотели на европейско ниво . За мен най-добрите са Пирин и Макси и напълно ме устройват.

# 449
  • Стара Загора
На Калиста само в детския басейн водата е минерална.
Абсурд
Все пак това са Старозагорски минерални бани!
Опс видях, че си от Стара Загора, кажи защо така мислиш, ходила съм няколко пъти в Калиста, но според мене водата и в големия е минерална, даже си спомням, че четох някакви суперлативи относно прeчиствателната станция на басейна им.
Преди много често ходихме там и се запознахме с персонала и от тях го знам.

Общи условия

Активация на акаунт