Февруарче малко спирка няма - нека да му мисли мама (18)

• 27 742
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
  • York
Сиянка, айде вече стига с тия болести моля!  Hug Пък за колата много важно.  Peace Като мъжа иска да не побутваш този и онзи с колата, да те научи да караш и паркираш назад  Peace Моя мъж ми казваше "щом циганите дето не могат се подпишат могат, значи и ти можеш"  Laughing

# 556
puhich имам чувството че чивеем в еди регион и при нас следобед беше мрачна и подухващо.
На големия ми син зъбите също избиха чак на 10 месеца един след друг 4 броя и затова съм спокойна, но мрънкането трае повече месеци, а и по цяла нощ ям бой, защото спи при мен и постоянно се върти и ръко-крако маха. Ако го сложа в кошарата до половин час е буден, на мускули или се протяга през решетките и ме скубе Laughing

# 557
 Добър вечер!

Днес за мен беше един мнооого дълъг ден, с мнооого нерви, мнооого дълги разходки и съм скапана Tired. Натръшках всички в леглата и аз след малко се хоризонтирам.

Любезна, и аз няма да ти честитя приема в ясла. Знам каква травма е за майката и детето този момент (май повече за майката). Преди мен доста добре Слънчо е описала плюсовете и минусите и аз бих ти казала абсолютно същото. Но ми прави впечатление (по снимките), че Дина е общително дете, ще й хареса там сред многото други дечица. А ревящи покрай оградите на яслите мами, не са чужда гледка spoko. След като го превъзмогнеш психически, ще откриеш какво хубаво нещо са яслите и че и ти си човек.

Сиянче добре си се измъкнала от ситуацията с колата и си се договорила с мъжО. Wink

Съни и ние сме така с попарата и ние нямаме зъбче. Споко. Peace На мен ми е второ дете, така че го давам по- лежерно.

Хайде и аз да допринеса по темата с приема на хомеопатични лекарства. Хомеопатичните гранули имат най-добра резорбция в устната кухина. Хубаво е престоя на лекарството там да е възможно най-дълъг. Това се постига чрез смучене и то под езика, където се отделя повече слюнка от слюнчените жлези и гранулите се разтварят постепенно и се усвояват напълно. При бебетата смученето е невъзможно, затова най- добър вариант е стриването на гранулите на прах и натриването им по букалната лигавица (щото под езика също е мисия невъзможна Rolling Eyes). Разтварянето им във вода, сок, мляко също е правилно, но така по- бързо се преглъща и ефекта се намалява. (друг е въпроса, че аз лично не вярвам в хомеопатията и въобще се съмнявам за ефект, но това си е лично мое мнение).

Отново се улях и спирам. Наистина съм изморена. С к`ъв кеф Ша си взема душ и ще си легна   bath  sleepuu.

Лека нощ!

# 558
Днес се разхождахме от 11ч до 18ч, а после бях и на тае-бо и ужасно се изморих... Утре ще скитосвам пак цял ден и затова отивам да полягвам  smile3507

Любезна, честито приемане в яслата на Дина! Пожелавам и на двете ви бърза адаптация! Само мога да си представям какво ти е... Sad

Попара още не давам. Когато каже педи. Но като знам Йони как не обича да има парченца храна в устата... ooooh! Съни, пробвай освен по-натам да й дадеш пак на Диманка  Hug.

Лека нощ, мами!  Hug

Последна редакция: вт, 14 сеп 2010, 23:09 от Ralipo

# 559
Добро утро !

Рали, Тае- Бо, ужасТ  Mr. Green ! Веднъж изкарах една тренировка и щях да умрА  Crazy ! То голямо подскачане голямо нещо... Тъкмо си мислех , че вече приключваме и разбрах , че това било само загрявка  hahaha

Любезна , честит ви прием  Hug ! Дано всичко е по мед и масло , когато решиш да я пуснеш !

Сияна  Hug !

# 560
ДУ!

Стели, аз обожавам такива динамични спортове  Laughing. Не може да ме накара никой да ходя на пилатес, каланетика или йога (ходила съм и на трите) Crazy. Много са ми мудни и не са за мен, а и килограми се изгарят много по-бързо при максимално натоварване на всички мускули  Wink. Аз имам само още 4 да сваля, но и след това ще продължа със спорта, защото той ме кара да се чувствам жива. Винаги съм тренирала нещо  Peace.

Бях планувала дълга разходка и днес, но няма да я бъде...Цикълът ме изненада 5 дни по-рано, а това никога не ми се е случвало досега  Rolling Eyes. Ще се разхождаме в нашия парк.

Хубав ден  Hug  bouquet!

# 561
  • До Балкана
Добро утро!
Поздрави на всички ученици и майчетата им, дано е успешна новата учебна година. Поздрави и на всички педагози!  bouquet
Аз излизам да се радвам на първокласниците! Heart Eyes

# 562
  • София
Честит първи учебен ден на всички ученици и учители!!! Много успехи през новата учебна година!!!

Сиянче, бързо да оздравявате!

Рали, завиждам ти за спорта. И за това, че има на кого да оставиш Йони.

Много ми е криво днес. Дружките ми от университета се събират и аз няма на кого да остава Ясен Sad Мислех да го замъкна с мен в университета, но се отказах.

# 563
  • София
Добро утро мили дами!
Да се отчетем от вчерашната консултация - 72 см (тук съм доволна) и 6,910 кг (тук не съм  Confused). За месец и половина е качила само 410 грама.... направо вече ми иде да се гръмна! Според педиатърката се получва така, защото не й стига млякото, а и без това тя е много далече от количествата, които трябва да изяжда едно дете на тази възраст.
Другото, заради което съм в потрес е, че детето е с яка алергия към мляко  Cry Cry И като всяка протеинова алергия... к'во да ви кажа, захранването ще е с мноооого бавни темпове. Имаме забрана за свинско и телешко до годинката, позволени са ни само заек и пуйка. Пиле след 8-ия месец. Евентуално. Трябва да се намери мляко, което понася, засега ще е соя, а ако и към нея даде алергия - с бодра крачка при алерголог. Иде ми да се гръмна. В тази връзка детската кухня се отлага за неопределено време... За жълтък и попара, мисля, не сте изненадани, че няма да даваме. За глутен имаме позволение, обаче, и по-специално овес, за да я разхлаби. Желязото го спираме засега, че много я запича. Всеки ден, обаче трябва да яде месно пюре.
Получи си Синфлорикса, 1 прием. Следващия месец пак и ще закрием сезона на ваксините.
След малко отивам да търся Фризосой, стискайте ми палци да не се изрине пак  Praynig
Хубав ден ви желая   bouquet

# 564
Слънчи, много неприятно, стискам палци !

# 565
Слънче, как се установи алергия точно към млечния протеин? Бяхте ли на преглед при специалист? Защото АБКМ и изобщо този тип алергии са много трудни за категорично установяване дори и от спец алерголог.
Извинявай, че съм пропуснала, но ще ми припомниш ли, Калина сега суче ли от гърда? Спомням си, че обсъждахме хапането  Simple Smile Какво налага даването на АМ?

# 566
  • Бургас
Добро утро !

Слънчи  Hug

Честит първи учебен ден ! На всички ученици и учители! По-специално на  Ла Вида Лока!

Отивам да храня дребното,после да готвя,че чакаме гости.

Хубав ден !  Hug

# 567
  • София
Цитат
Извинявай, че съм пропуснала, но ще ми припомниш ли, Калина сега суче ли от гърда? Спомням си, че обсъждахме хапането   Какво налага даването на АМ?
Шаманич, проблема е, че не й стига храна. Суче по 5-6 пъти нощем и през 30 мин- 1 час и 20-30 мин през деня. Сутрин имаме поне 3 кърмения, на обяд яде пюре + кърмене, има още едно междинно кърмене преди кашата в 4, след кашата до лягането имаме поне 4-5 хранения на гърда.Отделно не наддва.
Опитахме да й дадем малко АМ, защото аз нямам толкова кърма, че да се изцеждам, а и така или иначе нямаме заместено хранене и тя си виси на гърда. Пробвахме с НАН ХА, ами изрина се. За около седмица след като спрях млякото се изчисти. Принципно няма обриви, но АМ ги провокира на мига. А и не е 100% ясно дали е АБКМ или е лактозна непоносимост... ще видим. Софи, каката, също доста време беше на соево мляко, но тя поне ядеше...  Идеята е, да дадем допълнителни калории малко в кашата, а аз паралелно да продължавам да си кърмя. Иначе изпих де що се сетиш бурен, продължавам да се храня като кърмачка та ме е страх да се видя в огледало, наливам се нон стоп с течности... попримирих се, че няма да може да е само на кърма. Явно не й стига.
А и подозирам, че имаме фамилна обремененост с непоносимост към лактоза, та... и затова започваме със соя.
Съвети приемам всякакви  Hug Благодаря ти много за вниманието!   bouquet

# 568
  • offshore & overseas
Здравейте, майки и деца!

Аз напоследък нямам време за четене и писане, но влизам само за да поканя желаещите [евентуално] на младостовска среща в неделя. Който иска да се видим, да се записва и да дава идеи за място и час, датата е известна: 19 септември.

Люсил се сдобива с един брой зъб, в смисъл, че зъбът (долен ляв резец) още не се е показал съвсем, но е попробил венеца. Остава да избичим и другия долен резец и очаквам около месец относителен рахат. Mr. Green За по-кръгло и леснозапомнящо се, ще го пиша избил на Кръстовден, на 7 месеца и 10 дена люсилска възраст.

Получихме и приятна изненада от ДГ, която беше колкото приятна, толкова и изненада всъщност: няма да бачкат до 27 септември, поради ремонт, но по-готиното е, че може би и след това. #Cussing out #2gunfire

Слънчи, теб те прочетох и после Шамана. И аз съм на мнение, че кърмата е доста подходяща в случая (ако има алергия/АБКМ), но не помня дали пък при вас проблемът не беше, че Калина не ще да суче, или суче вяло, или нещо такова... newsm78 А защо даваш Малтофер, аз и това съм изпуснала...

Ел, ти кой университет си завършила, че не си спомням (върти ми се нещо за УНСС)? Къде ще се срещат дружките ти? Ако е навън, все пак можеш да размислиш и да идеш с Яско. Те ще му се зарадват и това ще ти донесе + емоции...

Ми, хайде, бегом марш, че и това ми беше твърде голямо отклонение от целта. Прилагам само седеммесечния албум на Люс, ако някой случайно не го е забелязал. Laughing

# 569
  • София
ДД,

Сияна,имам чувството,че сте постоянно болни... Confused дано бързо се оправите !!! Hug

СъниСкай, сигурна съм,че на Диманазъбките ще избият в комлект,не се пр'теснявай. Flutter

Балеринка,ремонтът се превръща в семейното проклятие! Честно казано не мога да изпитам очакваното удовлетворение. Tired

Слънчи,Калинката е фина мадама,ано се справите с алергията,но съвет не мога дам. Hug

офф,аз пак съм при нашите и напрежението е...Баба ми само нервничи- къщата и сме разбутали,леле сега какво ще стане,много време вече,леле малеееееееее!!!!!!!!!!! Не е истина! Станала е ужасна исъжалявам,че се заехме да й оправим апартамента,който тя уж откога чака да се ремонтира,че беше с мокет и обзавеждане отпреди 30 години буквално!!!  #Cussing out Sick Twisted Evil Stop Naughty Crossing Arms Гадното е,че заради зора,който тя даде,опряхме до нашите да ни помогнат и сега 100 човека правим ремонт,а бабата(верно,че ходи на работа жената) си иска да си ходи на кафе и кръчма с бабите ,а не да стои при майстора!!!!! ooooh!

айде до после,че се събуди халата! Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт