Боя за коса-blond 15 (Клуб на блондинките)

• 100 241
  • 760
  •   1
Отговори
# 30
  • На точното място
Хайде и аз тук, че само ви чета. Не помня дали съм писала в първите теми. Пробвала съм всевъзможни цветове на косата си, докато не се спрях на русото. Мъжо не дава да го сменям - русото де. Използвала съм почти всички популярни марки бои, но от известно време намерих точната боя -  Велла Колестон Перфект. Идеялен цвят без жълти отенъци, без допълнително изсветляване на корена, дълготраен неизмиващ се цвят.  Heart Eyes
Моля за препоръка за неагресивен шампоан за ежедневна употреба, който  и да не сваля цвета. До сега съм ползвала само шампоани за изрусени коси, но със всекидневното миене мисля ,че не ми действат мн.добре.  newsm78

# 31
И аз ще се радвам да съм в клуба на блондинките.
Искам да питам кои много светло руси бои (на кои марки) имат анти жълт ефект?

Ето снимка след Палете, скандинавско русо,и тониране с шампан на Seri (излязла съм ужасно,но цвета е реален)

http://prikachi.com/images/88/2472088j.jpg

# 32
Моля за препоръка за неагресивен шампоан за ежедневна употреба, който  и да не сваля цвета. До сега съм ползвала само шампоани за изрусени коси, но със всекидневното миене мисля ,че не ми действат мн.добре.  newsm78

http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=99&products_id=1342  Peace

# 33
  • На точното място
Miia, благодаря ти. Ти лично имаш ли впечатления от него?

# 34
  • София
Nakita, много хубав и равномерен цвят на коста си постигнала! Точно това търся- да няма разлика в цвета на корена и по дължините....сега събирам мнения за боите.

Накратко да разкажа при мен какво се получи:
Започнах да "изрусявам" чрез кичури, защото съм с тъмно кафява коса и не знаех, дали ще ми отива- стана страхотно! Фризьорката ми препоръча да напрявя 2 пъти през 2-3 мес. кичури, за да е по- лесно изрусяването после.

Да, обаче, като реших, че изрусявам напълно боята не хвана равномерно. В дължините, кидето бяха кичурите, стана като на каталога, но в корените ( които са 4-5 см.   #Cussing out ) жълтее.

Бях избрала русо- сиво на Гарниер Clolor Naturals -9.1 (ако не се лъжа)  и сега можете да си представите какъв ми е цялостният цвят - в корените жълто, а надолу бяло- сиво  Sick .

Лошото е, че трябва да изчакам още поне 10 дни до следващо боядисване.

Прилагам снимкаhttp://media.snimka.bg/7086/020427770.jpg

Последна редакция: пт, 03 сеп 2010, 16:49 от Бръм

# 35
Бръм ,единият вариант според мен е да опиташ  кичури само на корените , с фолио /най-малкото няма  да има такава разлика/.
Другият вариант е с Гарниер 111 /само корените/докато израстнат тъмните.Но след това Гарниер ,така както се продава в търговската мрежа няма да те изсветли.Аз съм пробвала върху себе си Гарниер 111 , но с друг окислител/12%/,не този който е в кутийката.Получи се , но цвета падна на второто миене и започна леко да жълтее. Слабичка е да изсветли  и оцвети тъмни корени.Палетето  също съм я пробвала ,но също ми жълтееше и косата ми стана като слама/започна буквално да се къса/.Препоръчвам ти за израсналите тъмни корени по силни и професионални бои - Вела,Лонда,Фарком,Рилкен .... и то с 12% ако искаш да запазиш цвета в бяло - сиво.Избирай боя с цвят във виолетова или сива гама , за да убива жълтия оттенък и номер от 10 нагоре.Боядисвай корените с силен окислител , а надолу дължините не ги пипай.Ако ги боядисваш използвай слаб оксидант/3%/ колкото да матира. Дано съм ти била полезна.

# 36
Мирама, това е твоя цвят! Много естествено ти стои!
Аз вчера бях на фризьор за постригване. Не бях ходила от м.март, тогава фризьорката ми каза какво да ползвам за косата си и ме научи как да се правя с дифузер и оттогава не се изправям с преса. Та, каза, че косата ми има коренна промяна, много била шастлива, че съм я послушала и много обичала да работи с руса коса, на която й личи, че е поддържана 4470
Питах я за кичурите, каза, че ще се получи много добре, но понеже на обезцветявана коса не се задържа много пигмент, тъмното ще пада бързо и ще трябва по-често да ги повтарям, т.е. вместо на 3мес., на месец и пол.-2, което малко ме разубеди, ще ми излезе много скъпо, че тя работи доста скъпо. А пък и не мога да отделям толкова много време на всеки 2 мес.
Мисля си дали да не отида при по-евтин фризьор. Ще умувам още.

# 37
  • Варна
very nice всяка фризьорка може да ти направи кичурите,така че действай смело.
Мисля, че ще стане много красиво върху твоя цвят

# 38
Да, обаче, като реших, че изрусявам напълно боята не хвана равномерно. В дължините, кидето бяха кичурите, стана като на каталога, но в корените ( които са 4-5 см.   #Cussing out ) жълтее.

Ето това е най-голямата грешка според мен. Моята коса изглеждаше по същия начин. След кичури на кестенява коса, много трудно можеш да си направиш хубаво русо. Най-вече защото не позволява обезцветяване на цялата коса (особено както при мен бяха изгорили кичурите и като цяло ми е по-тънка). За съжаление и аз, и ти ще чакаме да ни израснат кичурите. Дори и една идея по-тъмен цвят да сложа, за да не става оранжево, пак не става. Кичурите просто не се покриват. Първо се боядисах един път с някакво Палете, уж силно, не помня номер. Но леко ми изгори косата.
След това си взех на Cramer Color 121, с една боя се правих два пъти. Боядисвам до там, откъдето започват кичурите, седя 40 мин, след това разнасям на останалата коса за още 20 мин. Горе долу става. На 2 седмици ходя на фризьор да ме матира и горе долу имам вид.
Сега са ми пораснали корените, но ако имам време ще се снимам.

very nice, кичурите са скъпо удоволствие, което на 2, най-много 3 месеца трябва да се поддържа. Но при евтин фризьор - НЕДЕЙ  Naughty

Колкото и да са само кичури, личи си като прорасне косата...

# 39
very nace, бях чела в темата за фризьорите за специална техника на боядисване на обезцветявана коса така,че да се запази цвета.За съжаление забравих как точно се казва самата процедура,но ставаше въпрос за следното.Косата се намазва първо  само с боя и стои така 10-15 минути.След това се нанася същия номер боя ,но вече с окислителя.
Ако имаш време може да се консултираш и с други фризьори.

Последна редакция: пт, 03 сеп 2010, 18:31 от dachita

# 40
Най-накрая и аз съм за тук.Бях така http://prikachi.com/images.php?images/633/2473633J.jpg .Обезцветих се един ден с 8 блондора (снимката не е много хубава)  http://prikachi.com/images.php?images/670/2473670P.jpg Ходих на фризьор и ме направи така http://prikachi.com/images.php?images/634/2473634B.jpg ,но ме изгори и си отрязах косата и сега аз си се правя така http://prikachi.com/images.php?images/637/2473637W.jpg с Чифели- обезцветител и Чифели екстра перлено(нещо такова - най-светлото перлено).

# 41
  • София
Dachita...благодарности   bouquet, за разяснението. Ще пробвам задължително твоят "метод"  Hug   ....нооо без Гарниер-а. Два пъти ползвах различни цветове, но нито един не ме"хвана".

Gandjita...и сама си се справила чудесно!Чувала съм добри отзиви за професионалната "Чифели"  Peace Твоят цват ,е мечтата на всяка блондинка! Да взимаш и да отваряш един фирзьорски салон- пък аз ще съм ти първата клиентка  Heart Eyes

# 42
  • София
GodaiVa, ако не е късно, може ли и мен в клуба? Simple Smile

Бръм, би ли ми дала на лични адреса на магазинчето с продуктите на Farcom?
При жълти корени използвам тониращите балсами на престиж - има няколко руси-перлени цветове, на мен най-много ми допада тъмно русия, убива жълтото и придава бежав цвят, ако искаш пробвай. Peace

# 43
Отварям веднага,пък ти ще доведеш и някоя приятелка и ето я новата ми професия Wink.

# 44
  • SA
viksdesire, страхотен цвят си постигнала! Какъв е естествения цвят на косата ти?

Общи условия

Активация на акаунт