Боя за коса-blond 15 (Клуб на блондинките)

• 100 327
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
# 541
Четох, четох последната страница и не мога да не се чудя....
Добре де, тези от вас които слагат блондор, ползват 12% оксиданти и т.н., с чисто черни коси ли сте?
Иначе не виждам за какъв дявол се прави това нещо.
И да се твърди, че само с боя, или блондор, или каквото и там да е се получава разлика между корени и дължини???

До сега на моята коса не съм видяла разлика корен-дължина, нито петна, нито каквото и да било.
След всяко боядисване пускам снимки тук, а след още 1-2седмици пускам снимки на цялата коса. Ако някоя от вас беше видяла подобно нещо, сигурно щеше да ми го каже. Но до сега такъв коментар не съм чула.
След боядисване и още 10дена след това косата ми в корена е абсолютно същата както и тази по върховете.
Не знам с какво и как се боядисвате, за да се получават подобни разлики.
Дори и "бяло" русо да се прави, или много светло, след като се боядисвате месеци, че и години с едни и същи продукти и цвета се е "наслоил" по косата пак не разбирам как става този номер с разликата.

# 542
Обяснението е много просто  Simple Smile
Взима се една боя, която не изсветлява достатъчно и започва да се наслоява. Вследствие на наслояването, дължините спират да бъдат оранжево-жълти, но при корените няма наслояване и за това те са по-тъмни и вместо човек да се информира и да разбере къде е проблема, то той си взима блондор и твърди, че при него без блондор не става.  Crazy
Това е....

# 543
B & C, ама тя една боя ако не ти е изсветлила косата достатъчно, то ще е видно още след първото боядисване. И е ясно, че ще има разлика корен-дължина.

И също ми е чудно как ви се "измиват" боите?

# 544
Ами да, но хората вместо да помислят, те си купуват отново същата или някоя по-светла и си мислят, че като се намажат още веднъж или два пъти, то проблемът ще се реши, но тогава се получава разлика и корените са по-тъмни.
Причините за падане на боята могат да бъдат различни.....една от причините е силно увредена коса.

# 545
Може би говорим на различни езици и харесваме различни неща явно

и

Като  втория цвят, въпреки че е толкова светъл, обикновено се постига без обезцветяване

# 546
Люлякова, аз за това попитах първо за какъв точно цвят става въпрос.
А вторият, почти го бях докарала, само с боя при това.

# 547
Mirama твоята основа е много светла.
Ще се направя следващия път без блондор и ще снимам да ви покажа .

# 548
Mirama твоята основа е много светла.
Ще се направя следващия път без блондор и ще снимам да ви покажа .

Може и така да е, макар че на мен в сравнение с боята не ми изглежда чак толкова светла. )
Хайде пробвай без блондор и си вземи цвета, който обичайно взимаш. ) Ще ми е интересно какво ще се получи.

# 549
Аз също не слагам блондор. Слагам си боята директно и тя ми изсветлява доста. Естествения цвят на косата ми е седмица.

# 550
Боята е Couleur Papillon №9,1.
Mirama ами аз съм пробвала има разлика и то не само ,че е по-тъмно но и с един такъв жълтеникъв отенък.
Сега ще видим с тази боя.Даже ще намажа само корените ,че краищата ми са зле след този маратон.

# 551

Ооо Илианче, това е много хубав цвят  Heart Eyes Кажи моля те с коя боя го направи  Blush

Да се включа и аз в спора относно блондорите... Моята коса е 6-ца. Но имам червен пигмент в косъма. Като бях малка на слънцето косата ми изглеждаше червена. Когато си правех кичури с блондора - бързо изсветляваха, но без матиране след 1 седмица си ставаха жълто-оранжеви. Когато ми правеха матировка, винаги са ставали пепелно светло руси. Тя се наслагва и дори в един момент вече не беше нужно да се матират.
В момента, когато вече започнах моите опити сама да боядисвам цялата коса в русо, с Cramer Colour (силна професионална боя) - номер 121 (силно изсветляващо мат) с окислител 12%... Ами корените са ми оранжеви!!! Когато се матирам - всичко е добре за 1 седмица (да не кажа, че до следващо къпане). Когато се боядисах за втори път със същата боя - това което беше оранжево стана хубаво русо, но израсналия корен е пак ОРАНЖЕВ!
Забелязала съм, че повечето момичета тук са с по-светли коси. Да - вие можете и да не ползвате блондор. Но 1-2 тона по-тъмната коса има пигмент. И когато той е червен, като в моя случай (макар и да не ми е особено тъмна косата), дори и с най-професионалната боя - трудно се получава!!! Да не споменавам, че съм пробвала преди година да се боядисвам с Лореал, пак силно изсветляваща - ами резултата беше - рижата лисица!

Но въпреки всичко, блондор на моята тънка коса няма да си сложа в корените. Не съм го правила, няма и да си правя опити, че ще е опасно  Laughing Ще си правя матировки по-често, нямам друг избор...

# 552
Както вече съм писала никога не съм използвала блондор,корените ми са тъмни и постигам много светло русо -
http://www.flickr.com/photos/43057438@N06/5008519077/
http://www.flickr.com/photos/43057438@N06/5009121186/in/photostream/
може би нещо бъркате в техниката на боядисване  newsm78

# 553
didka_midka писах коя е боята първо бях с Гарние 8,1 после блондор на корените и една тъмна Колаж на Лакме.Как ще се получи на корените обаче не знам.
dachita какво има да бъркаме в техниката на боядисване ?На фризьор винаги са ме обезцветявали преди боядисване .

# 554
Според мен въпросът не е в това какъв тон е косата - 6, 7 или 8... Ами в това какъв пигмент има. Аз знам за едни коректори - син, жълт, червен... и незнам още какви имаше, май бяха четири вида. Доколкото се сещам син се слагаше в боята, за да неутрализира оранжевите оттенъци. Карам в момента по спомени  Thinking Има хора, на които естествения цвят е по-пепелен, без излишни червено-оранжеви оттенъци. При тях е ясно, че като се изрусят само с боя - няма да се появи толкова много оранжевото.
А и всеки иска различен оттенък  на боята - едни по-медни, други по-пепелно бежови. Е аз съм от вторите и трудно го постигам само с боята.

Общи условия

Активация на акаунт