Боя за коса-blond 15 (Клуб на блондинките)

• 100 268
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
Аз си направих собствено производство матиращ шампоан и съм страшно доволна Simple Smile Смесих един от матиращите балсами на Престиж (северно сияние или сребърно незнам си какво беше) с наличния ми шампоан на Орзен в съотношение горе-долу 2:1 (повече шампоан и по-малко балсам) и се мия с него като оставям 2-3 минутки върху косата. Определено убива жълтото идеално без никакво сивеене, от което ме беше страх защото не обичам пепелните цветове

Много ми хареса идеята.  bouquet
Аз съм пробвала нещо подобно, смесвах маска и балсам.Не сивееше , но при мен се получаваше малко разлика между корен и дължина.

P.S.Аня , Ч.Р.Д. на Дани!  nbirthday baloni

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 14:29 от dachita

# 691
  • София
Аз именно затова го смесих с шампоан, а не с балсам или маска - защото корените ми винаги жълтеят малко повече от дължините като се отмие боята. А шампоана винаги го нанасям основно в корените и почти не по дължините за разлика от балсама и маската, с които правя обратното.
Аз го смесих направо в шишето от шампоана, което беше на 1/3-та изпразнено. Просто допълних догоре балсам и раздрусах хубаво. Сега си имам готов матиращ шампоан без да се налага всеки път да бъркам смеси преди да се мия

# 692
B & C, чак днес се видя хубаво разликата, вчера не знам защо само на снимките си личеше.
Ами има я, но няма да си боядисам косата пак, просто абсурд. Ще чакам поне 2седмици и тогава. Подобно нещо за първи път ми се случва, много странно.

# 693
Аз именно затова го смесих с шампоан, а не с балсам или маска - защото корените ми винаги жълтеят малко повече от дължините като се отмие боята. А шампоана винаги го нанасям основно в корените и почти не по дължините за разлика от балсама и маската, с които правя обратното.
Аз го смесих направо в шишето от шампоана, което беше на 1/3-та изпразнено. Просто допълних догоре балсам и раздрусах хубаво. Сега си имам готов матиращ шампоан без да се налага всеки път да бъркам смеси преди да се мия

Мерси!Ще опитам и ще пиша.

# 694
B & C, чак днес се видя хубаво разликата, вчера не знам защо само на снимките си личеше.
Ами има я, но няма да си боядисам косата пак, просто абсурд. Ще чакам поне 2седмици и тогава. Подобно нещо за първи път ми се случва, много странно.

Може би ,защото е безамонячна или просто сместа е била по-тъмна от цвета по дължините ти, и корените са станали по-тъмни.НАли смеси 7-мица и 8-мица  newsm78 И дължините ти ако са 8-ца е логично корените да станат по-тъмни.

# 695
Ако боята Casting беше в състояние да изсветли една коса с повече от 3 тона, то тя щеше да е в състояние  да изравни цвета на корените и дължините при Mirama.
Тя до сега се е боядисвала с най-различни цветове и бои на Loreal, но никога не се е получавало подобно нещо.
Надявам се, че Mirama не ми се е разсърдила за това, че се осмелих да и кажа истината, вместо да я лъжа и да и правя комплименти.
За мен това не е красиво и аз лично не бих се намазала с подобна боя. Моята коса не е тъмна, а е подобна на естествения цвят на Mirama и съм сигурна, че няма да стане добре, точно както и при нея не се е получило.
Единственото хубаво нещо в този случай е, че боята не е толкова агресивна към косата и дамите, които са направили подобен опит, не са си увредили толкова много косата, но въпреки всичко и аз бих изчакала известно време преди да се боядисвам отново, както възнамерява да направи Mirama.

Честит Рожден Ден на Дани и от мен! Simple Smile
За дечицата тези празници са много вълнуващи, а покрай тях се вълнуваме и ние. Simple Smile

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 15:03 от B & C

# 696

Може би ,защото е безамонячна или просто сместа е била по-тъмна от цвета по дължините ти, и корените са станали по-тъмни.НАли смеси 7-мица и 8-мица  newsm78 И дължините ти ако са 8-ца е логично корените да станат по-тъмни.

Е, да, ама ако бях мазала само корените. А аз боядисах цялата коса този път.
Абе няма значение, сега ще си ходя така. )))) Не е болка за умиране, ама си е леееко грозно. ))))

# 697
  • Варна
Адри мерси за идеята.  bouquet
Ще взема да опитам.

# 698
  • София
P.S.Аня , Ч.Р.Д. на Дани!  nbirthday baloni
Мерси! Hug

# 699
B & C, няма за какво да се сърдя, то си се вижда. )
Странното беше, че вчера веднага след боядисването някак не личеше в огледалото, а на снимките да.
Днес сутринта обаче вече си се вижда съвсем ясно разликата. Яд ме е, но не бих се боядисала веднага и ще чакам.

# 700
Когато спорих с една част от дамите за Casting, целях не да се заяждам с някого, а да предпазя други от подобни резултати.  Peace
Mirama, съжалявам, че при теб се е получило така и се надявам, че следващият път няма да се боядисаш отново с тази боя, защото съм сигурна, че резултатът няма де е добър.

# 701
Добре е да се знае : С безамонячна боя,не може да се изсветли, но може да се матира и потъмни косата!
В потвърждение на думите на B & C и горенаписаното е и следната статия:
http://www.pudriera.bg/statia/Kozmetika/Izborat_na_boia_za_kosa-311.html

# 702
  • sofia
Разлика между корени и дължина може да се получи и с много други бои. Да не кажа повечето. Нормално е след като се използва нов цвят, още повече пък два. Бих какзала, че само фризьор може да се справи в такава ситуация и да няма разлика. Peace

И чак пък ужасяваща....... newsm78

# 703
Няма значение дали ще смесим два цвята или двадесет, ако боята не е в състояние да ни изсветли или потъмни косата достатъчно, то винаги ще има разлика, независимо дали сме били във фризьорски салон или сме се боядисвали сами!
Mirama до сега винаги се е боядисвала с различни видове бои и никога не и се е получавала разлика, но този път се получи защото се е боядисвала с Casting.
И пак ще повторя.....без амонячна боя, която може да изсветли косата до 3 тона е Inoa, а не Casting

# 704
Така де, корените ми са в почти същото състояние, в което си бяха и преди боядисването.
Надолу косата ми придоби малко по-меден отенък. )
Както и да е, прецакването си е за мен и ще и ходя с тези корени. ) Не бих си причинила на косата повторно боядисване 1-2дни след първото. )

Ето, след злощастният си опит мога да потвърдя, че боя Кастинг става за получаване на тъмни цветове, или за боядисване на коса тон върху тон с близък до естественият цвят.
Дори на моята светла основа, не успя да "хване" цвета в корените.

Общи условия

Активация на акаунт