Въпрос за шарка

• 2 015
  • 11
  •   1
Отговори
Ситуацията е следната-канени сме на рожден ден на детенце на 25.09год.Баща му обаче от няколко дни е болен от шарка/преди това и жена му и дъщеря му го изкараха/.Аз знам,че има период ,в които не трябва да имаме контакт с болния,но нз точно колко е.Не е ли прекалено рано на 25.07 да имаме контакт с него?Няма да е минал и месец newsm78 Притеснявам се главно  за дъщеря си,но и аз не съм карала никакви шарки Tired Трябва ли да откажа поканата или няма място за притеснение?Благодаря предварително  bouquet

# 1
Каква е шарката,карантинния срок би трябвало да е 10 дни.Ние сме карали варицела и след 10 дни отново си тръгна на ясла.При малките деца е малко по лесно със шарките,но при възрастните е ужас.

# 2
Ако бащата е последният, който боледува - няма никакъв проблем. Инкубационният период и на рубеолата, и на варицелата е от една до три седмици. Човек обаче  е зарАзен максимум седмица преди и след проявата на болестта. Т.е. бащата след няколко дни вече няма да е зарАзен, но  не е изключено друг човек да се е заразил вече от него, а все още да не е проявил симптоми - макар и да е твърде малко вероятно, защото все пак празненството е след много време. Ако всички вече са изкарали болестта, както разбирам от поста, значи няма страшно. Освен това всъщност тези шарки бездруго не са страшни, но пък популярни и рано или късно ни се изпречват на  пътя Simple Smile

# 3
Значи да "рискувам" LaughingПък и ми е време да я изкарам и аз Mr. Green

# 4
Каква е шарката? Скарлатината например е бактериална, не придобиваш имунитет, няма смисъл да се заразяваш умишлено ...

# 5
Каква е шарката? Скарлатината например е бактериална, не придобиваш имунитет, няма смисъл да се заразяваш умишлено ...
Да тя  се проявява с Т и червено гърло.И задължително се пие АБ.,предполагам не е тя.

# 6
Мисля че е варицела,но не съм сигурна.Май се притеснявам напразно,но една позната много ме наплаши и  Crazy

# 7
Като изкараш Варицела, после остава да дреме в организма и по всяко време може да се появи Херпес Зостер, който нито е приятен, нито безобиден. Излиза точно, когато не трябва - след операция, след тежко боледуване и т.н. Ти си решаваш, но няма "хубава" болест, каквото е писано ще стане, но не е нужно нарочно да посещаваме болни ...
И че децата карат Варицелата леко, а възрастните тежко е относително, виждала съм и обратните примери.

# 8
Не се сърди човече и аз съм чувала,че шарките "дремят" в организма и след видимото оздравяване.Не знам обаче дали става дума за всички...ще следя кога ще оздравее напълно таткото и ако е прекалено близо до  25 няма да рискувам Rolling EyesЛошото е ,че са роднини на мъжа ми и свекито ще каже,че си измислям...но това е друга история Whistling

# 9
Изобщо не говорим човек насила да се зарази. Просто болният разпространява болестта макс. 5-9 дни след проявата на първите симптоми. Т.е. няма начин до 25 таткото да продължава да е зарАзен. Както казах, това не изключва вероятността някой друг присъстващ да е пипнал междувременно шарката, но то човек никога и никъде не знае Simple Smile

# 10
да се възползвам и аз от темата - на мои познати мъжът също е болен от варицела в момента, но жената не е - тя я е карала като малка. все пак може ли тя да е преносител въпреки че не може да се разболее?? т.е. ще има ли проблем ако аз се видя с нея за моя мъник? аз също мисля че съм я карала, но не искам да я лепвам на малкия ако има такава вероятност  Peace

# 11
Не знам дали е възможно тя да е преносител, но зимата сина на моята шефка беше болен от варицела, аз не съм го виждала, а и не съм имала контакти с други болни, но след десетина дена и моят син се разболя като за щастие я изкара много леко, но и баща му го прихвана от него и там вече положението беше страшно. Няколко дни висока температура докато избият пъпките, които бяха много, а синът ми имаше около 10 пъпки.

Общи условия

Активация на акаунт