Майчинството счетоводно - 33

• 49 539
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
  • Varna
Здравейте, момичета!
искам да попитам следното: излизам за първи път в болничен / за общо заболване, в началото на 7 месец съм/ - този първи болничен е от 23.08 до 22.09, искам да попитам кога ориентировачно  да очаквам някакви парички. Знам, че работодателя плаща осигуровки на 10то число всеки месец.
Благодаря предварително!

# 31
  • София-Младост
Здравейте,
Аз отново искам да питам нещо за документите, които следва да се издадат от работодателите при напускане (съкращаване и пр.). За УП 2, ок, разбрах, че е добре да си го искам, ами имало и някакъв друг документ УП 3 , той за какво е, и него ли трябва да ги моля да ми издават..? И още нещо да попитам - има ли значение, че трудов стаж в книжката е вписан, без да има правоъгълен печат, в който да се впише, а само е написан стажа - пак оформен в правоъгълник, и има само кръгли печати? Благодаря ви   bouquet

Мисля, че задължително в книжката трябва да има продълговат печат. Ако такъв няма, за да се признае по-късно стажа ще ти трябва УП 3.
Продълговат печат не е задължителен, текста се вписва ан ръка, слага се печат на фирмата-без значение фолмата Simple Smile УП-3 така или иначе трябва да се издаде при прекратяване на трудовото правоотношение или при поискване.

Здравейте, момичета!
искам да попитам следното: излизам за първи път в болничен / за общо заболване, в началото на 7 месец съм/ - този първи болничен е от 23.08 до 22.09, искам да попитам кога ориентировачно  да очаквам някакви парички. Знам, че работодателя плаща осигуровки на 10то число всеки месец.
Благодаря предварително!
Около 15 работни дни след като е предаден болничният в НОИ. За м.08 данните се подават м.09, така че към средата до към края , ако всичко е наред.

Последна редакция: пт, 03 сеп 2010, 18:16 от AnMary

# 32
Lady Brinne, благодаря ти. А има ли разлика ако прехвърлям майчинството на бащата след 410 те дни до навършване на 2 год. на детето

# 33
  • Varna
Здравейте,
Аз отново искам да питам нещо за документите, които следва да се издадат от работодателите при напускане (съкращаване и пр.). За УП 2, ок, разбрах, че е добре да си го искам, ами имало и някакъв друг документ УП 3 , той за какво е, и него ли трябва да ги моля да ми издават..? И още нещо да попитам - има ли значение, че трудов стаж в книжката е вписан, без да има правоъгълен печат, в който да се впише, а само е написан стажа - пак оформен в правоъгълник, и има само кръгли печати? Благодаря ви   bouquet

Мисля, че задължително в книжката трябва да има продълговат печат. Ако такъв няма, за да се признае по-късно стажа ще ти трябва УП 3.
Продълговат печат не е задължителен, текста се вписва ан ръка, слага се печат на фирмата-без значение фолмата Simple Smile УП-3 така или иначе трябва да се издаде при прекратяване на трудовото правоотношение или при поискване.

Здравейте, момичета!
искам да попитам следното: излизам за първи път в болничен / за общо заболване, в началото на 7 месец съм/ - този първи болничен е от 23.08 до 22.09, искам да попитам кога ориентировачно  да очаквам някакви парички. Знам, че работодателя плаща осигуровки на 10то число всеки месец.
Благодаря предварително!
Около 15 работни дни след като е предаден болничният в НОИ. За м.08 данните се подават м.09, така че към средата до към края , ако всичко е наред.
Много благодаря за бързия отговор!  bouquet

# 34
Аз имам един малоумен въпрос, който може би не е за тук, но ще съм много благодарна ако можете да ми отговорите.
Постоянния ми адрес е в София, но ще раждам в Плевен. Интересува ме като родя къде трябва да ми издадат ЕГН-то на детето - в София, където е адресната ми регистрация или в Плевен, където ще е родено?? И какви документи се представят при регистрацията му.
Благодаря предварително   Embarassed

# 35
  • Razgrad
Зрравейте!
Детето ми е на 1г. и 3 месеца,платеното ми майчинството свършва май месец искам да се запиша по-рано в бюрото по труда и да си сменя работата.Мога ли да се запиша в бюрото по труда по време на майчинство?Благодаря предварително!

# 36
Аз имам един малоумен въпрос, който може би не е за тук, но ще съм много благодарна ако можете да ми отговорите.
Постоянния ми адрес е в София, но ще раждам в Плевен. Интересува ме като родя къде трябва да ми издадат ЕГН-то на детето - в София, където е адресната ми регистрация или в Плевен, където ще е родено?? И какви документи се представят при регистрацията му.
Благодаря предварително   Embarassed

по постоянен адрес ще си вземеш удостоверението за раждане - там ще е записано и ЕГН

# 37
Зрравейте!
Детето ми е на 1г. и 3 месеца,платеното ми майчинството свършва май месец искам да се запиша по-рано в бюрото по труда и да си сменя работата.Мога ли да се запиша в бюрото по труда по време на майчинство?Благодаря предварително!

Трябва да ти прекратят договора, с което автоматично ти спира и майчинството. Регистрира се на борсата и взимаш от там обезщетение. Намираш си нова работа и подаваш декларация за цяло или1/2 майчинство ако работиш.

# 38
Стики:
Много благодаря за отговора!

# 39
Зрравейте!

Трябва да ти прекратят договора, с което автоматично ти спира и майчинството. Регистрира се на борсата и взимаш от там обезщетение. Намираш си нова работа и подаваш декларация за цяло или1/2 майчинство ако работиш.

тя вероятно иска само да й търсят работа  Thinking

# 40
Стики:
Много благодаря за отговора!

Моля!
И няма нищо малоумно във въпроса!

# 41
Благодаря Simple Smile А за какво е този УП 3? Яд ме е, че се обадих вече в една от бившите си работи и си поисках УП2, но не и УП3, та сега ще трябва пак да им звъня да искам и другия документ...

# 42
Здравейте момичета   bouquet
И аз да питам нещо, че хич не ми е ясно  Rolling Eyes В болнични съм от 18.08.2010 първо 7 дни и сега още 30 дни, но ще продължават да ми дават болнични до края живи и здрави, та как се определя колко ще ми е майчинството след това, знам че е от 12 месеца назад доходите, но това включва ли тези месеци които съм била болнични или се броят 12 м. назад отпреди да взема първия болничен, т.е. отпреди 18.08.2010 г.,  дали ме разбрахте newsm78
И още един въпрос вярно ли е, че колкото по-продължително време взимаш болничен толкова по-малък процент ти изплащат? Ако е вярно е голяма простотия  Rolling Eyes

# 43
  • София-Младост
Благодаря Simple Smile А за какво е този УП 3? Яд ме е, че се обадих вече в една от бившите си работи и си поисках УП2, но не и УП3, та сега ще трябва пак да им звъня да искам и другия документ...
УП3-Удостоверение за осигурителен стаж

# 44
Извинете ме казусът е следния - на мой познат жена му е в отпуск за отглеждане на дете до 2 год.възраст и преди няколко дена и издали и болничен 45 дни преди раждане за второто.От НОИ му казали да представи болничния с 2 бр. придружителни писма на дискета.
Той сам от името на фирмата се оправя документално. 
Разгледах тук и в сайта на НОИ и доколкото разбирам той трябва да подаде и Декларация за промяна в обстоятелствата/Приложение 12/, права ли съм и ли греша.
Във вторник ще звъня в НОИ , но ще Ви бъда много благодарна ако може да ми помогнете.
  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт