Майчинството счетоводно - 33

• 49 748
  • 737
  •   1
Отговори
# 405

А ако нямаме брак, отпада ли правото на неплатено...
7

неее,тогава имаш шанс за 12 м неплатено
условието за 12 м неплатено е да нямате брак и да не живеет в едно домакинството
за второто може да примижите  Wink

ха ха ха мерси... веднага "яхнах метлата" защо е тази дискриминация за нас небракуваните    bouquet

# 406
Здравейте! Имам няколко въпроса и ще съм благодарна, ако някой ми отговори:

1. След като детето навърши 2 г. майката има право на 1 г. неплатено майчинство. Обаче някъде четох, че неплатеното майчинство е намалено от 1 г. на 6 м. Можете ли да ми кажете колко месеца всъщност е неплатеното майчинство?
2. По време на неплатеното майчинство майката получава ли здравни и социални осигуровки?
3. Какво се случва, ако майката забременее по време на неплатеното майчинство? Ще получава ли някакви пари за второто си дете или не?

Благодаря ви предварително за отговорите!  bouquet

1 ако имате брак,имаш 6 м неплатен
2 плащат ти здравните и ти се зачита за стаж
3 ако 45 дневния ти започне по време на неплатения ти отпуск имаш право на 2 г платено майчинство

Благодаря ти за бързия и пълен отговор!  bouquet

# 407

7

условието за 12 м неплатено е да нямате брак и да не живеет в едно домакинството
за второто може да примижите  Wink

ха ха ха мерси... веднага "яхнах метлата" защо е тази дискриминация за нас небракуваните    bouquet

Да, а другото е дискриминация за нас, бракуваните!  Crossing Arms На едните 6 м., а на другите - 12 м.

# 408

7

за второто може да примижите  Wink

ха ха ха мерси... веднага "яхнах метлата" защо е тази дискриминация за нас небракуваните    bouquet

Да, а другото е дискриминация за нас, бракуваните!  Crossing Arms На едните 6 м., а на другите - 12 м.

Права си .. Не виждам логиката. Но аз си помислих, че за тези без брак изобщо няма неплатена. А това съвсем е дискриминиращо .
Извинете за спама.

# 409
  • Пловдив
Да, а другото е дискриминация за нас, бракуваните!  Crossing Arms На едните 6 м., а на другите - 12 м.

не е точно дискриминация
идеята небракуваните майки да имат 12 м неплатен,е че 6 те месеца на бащата не добре за детето да се ползват от баща,който не живее постоянно с тях

отделен е въпроса,че повече двойки си живеят заедно и не подписват

# 410
  • София-Младост

не е точно дискриминация
идеята небракуваните майки да имат 12 м неплатен,е че 6 те месеца на бащата не добре за детето да се ползват от баща,който не живее постоянно с тях

отделен е въпроса,че повече двойки си живеят заедно и не подписват
В тази връзка на мен ми е интересно как се доказва, че двамата не живеят в едно домакинство...което е едно от изискванията майката да ползва 12м. Защото това, че нямат брак двамата, не означава че бащата не може да ползва 6м. неплатен. Simple Smile Не виждам дискриминация, едва ли когато човек стъпва в граждански брак го прави на сила Simple Smile

# 411
  • Пловдив
Ала-Бала,знаеш какво е изискването-нотариално заверена декларация,че не живеят заедно.Което не пречи те пак да си живеят заедно Mr. Green

# 412
  • София-Младост
Ала-Бала,знаеш какво е изискването-нотариално заверена декларация,че не живеят заедно.Което не пречи те пак да си живеят заедно Mr. Green
Не знаех в интерес на истината. Ние с мъжът ми нямаме брак, но в момента той като баща ползва своите 6 месеца.

# 413
  • Пловдив
Здравейте момичета, искам да попитам , има ли право работодателя да ми откаже връщане на работа след изтичане на 410 дни (не говоря за съкращение , а за принудително ползване на втората година платен отпуск). И друго , кога се изплащат натрупаните отпуски за двете години , при положение , че не се върна на работа сега ? Благодаря предварително   bouquet

не може да те принуди да си ползваш втората година
отпуска се изплаща,без да се ползва ефективно,при прекратяване на договора ти

# 414
Благодаря elfita, и последно , ако отпуските се ползват ефективно след изтичане на втората година ли се полагат и двете ?

# 415
  • Пловдив
Благодаря elfita, и последно , ако отпуските се ползват ефективно след изтичане на втората година ли се полагат и двете ?

зависи за коя година се отнасят и кога ще се върнеш на работа
например ако ти изтича майчинството през януари 2011,работодателят може да ти отлага отпуска за 2010 до юни 2011 г.за 2009 трябва да ти я даде,когато я поискаш

# 416
  • Пловдив
Самоцитирам си питането, заедно със сметките, които направих въз основа на калкулаторите в нета. Моля, някой, който е по-в час, да каже дали са верни, да не заблудя момичето  Praynig
Здравейте, моля да ми помогнете със сметките относно майчинството на 1 приятелка  Praynig Базата й е януари 2010- декември 2010. Има общо 12 месеца осигурителен стаж.
Момичето е било 7 месеца без работа - от януари до юли. Август и септември е на трудов договор на 350 лв. бруто.

Какво майчинство ще взима при 7 месеца без осигуровки и 5 месеца на 350 лв. бруто? Аз го изчислявам 240 лв.

И другият вариант - 7 месеца безработна, 2 месеца на 350 лв. и 3 месеца на 2000 лв.? По моите сметки около 550 лв.

И още нещо, колко са общо удръжките от работодател и работник на 2000 лв.? 756 лв?

Благодаря предварително   bouquet

# 417
  • Пловдив
Здравейте, моля да ми помогнете със сметките относно майчинството на 1 приятелка  Praynig Базата й е януари 2010- декември 2010. Има общо 12 месеца осигурителен стаж.
Момичето е било 7 месеца без работа - от януари до юли. Август и септември е на трудов договор на 350 лв. бруто.

Какво майчинство ще взима при 7 месеца без осигуровки и 5 месеца на 350 лв. бруто? Аз го изчислявам 240 лв.240-250лв ще е

И другият вариант - 7 месеца безработна, 2 месеца на 350 лв. и 3 месеца на 2000 лв.? По моите сметки около 550 лв. да,толкова.не си струва обаче,защото ще спечели 1500 лв от цялата врътка.
И още нещо, колко са общо удръжките от работодател и работник на 2000 лв.? 756 лв? 755.80 лева

Благодаря предварително   bouquet

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 15:45 от Elfita

# 418
  • Пловдив
Благодаря за отзивчивостта, Елфита   bouquet

# 419
Имам въпрос. Имам необслужван кредит, казаха ми, че спират пари от майчинството, а по сметката остават 150 лв.
Вярно ли е?
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт