Майчинството счетоводно - 33

• 49 600
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив

кога ти започва 45 дневния ти

Мисля че ще започне през април 2011

базата ти е април10-март11
ако от октомври започнеш на 500 лв,обезщетението ще ти  е 280 лв

# 646
  • София
Здравейте,

Май не съм много по темата, но ако можете да ми отговорите, ще ви бъда благодарна.
Дъщеря ми е с ТЕЛК и сега е в 8- ми клас. Има ли право на социална стипендия като дете с увреждания? Спомням си, че преди време бях чела някъде, но сега не успях да го открия.

# 647
  • Варна
[//quote]

прекъсването на 2 я договор няма да те ощети-обезщетението ще се изчислява въз основа на двата си осиг дохода,независимо,че към момента на издаване ще си на единия договор само
втория го прекъсни на 30 ноември-ще те ощети с един работен ден от осиг доход за ноември.защото 45 дневния ти започва на 1 число,ако почваше на 2 ро число,щеше да прекъснеш втория дог на 1 и нямаше да те ощети изобщо

[/quote]

Аз ей това не разбрах, не долавям разликата, защо ще ме ощети един ден от ноември и затова си мислех, че евентуално може да не ми влезе в базата. Лаишки въпроси задавам, но ...

# 648
  • Пловдив
Аз ей това не разбрах, не долавям разликата, защо ще ме ощети един ден от ноември и затова си мислех, че евентуално може да не ми влезе в базата. Лаишки въпроси задавам, но ...

защото вместо на 2000 лв ще те осигурят на 1900 лв през ноември
не е кой знае какво ощетяване,но ...

# 649
  • Пловдив
май не си ме разбрала, може би не съм се обяснила както трябва.... значи изтича ми 410 ден, пускам за 2 седмици отпуск за гледане на дете, след това го прекратявам и излизам в годишен платен отпуск след което се връщам на работа след Нова Година. и питането ми е мога ли примерно от февруари да прехвърля прекатения вече отпуск за гледане на дете на майка ми и аз да продължа да работя? -да,можеш-за трети път ти пиша,че можеш по всяко време да го прехвърлиш

# 650
  • Варна

Аз май съм малоумна, стигам до този извод. Аз искам да работя целия ноември, включително и 30-ти. И от 1-ви съм в болнични. Защо да ме осигуряват на 1900? И нали ако не е пълен месец не се взема предвид при изчисляване на базата? Нещо ми се губи...

# 651
  • Пловдив

Аз май съм малоумна, стигам до този извод.-не си малоумна,просто си представяш нещата по един начин и не приемаш написаното Аз искам да работя целия ноември, включително и 30-ти-е да,но като прекратин единия дог на 30 как ще работиш целия ноември и така ден 30 ти от ноември ще ти се загуби,което не е болка за умиране . И от 1-ви съм в болнични. Защо да ме осигуряват на 1900? И нали ако не е пълен месец не се взема предвид при изчисляване на базата?-разбира се ,че ще ти се вземе в базата.не пълен месец не се взима в базата,ако в този месец е издаден 45 дневния ти.твоята база е декември-ноември-вей,вали,гърми,трещи-това ти е базата и само 45 дневния ти може да я промени,не нещо друго Нещо ми се губи...

сега надявам се,че разбра  Praynig

# 652
Здравейте. Дъщеря ми е родена на 11.09.09г. В страницата на ной погледах че за месец септември имам плащания смао а 7работни дни(до 11септември). Само тези пари ли ще получа за целия месец или и част от 240те лева които се получават през втората година?

# 653
  • Майничка
Здравейте. Дъщеря ми е родена на 11.09.09г. В страницата на ной погледах че за месец септември имам плащания смао а 7работни дни(до 11септември). Само тези пари ли ще получа за целия месец или и част от 240те лева които се получават през втората година?

За остатъка от месеца ще получите пропорционално обезщетение за отглеждане на дете до 2г. ок.2 седмици след като счетоводителят на фирмата подаде в НОИ заявление обр.2 (ако сте го попълнила), което ще стане през октомври, при подаване на начислените осигуровки за септември.

# 654

Аз май съм малоумна, стигам до този извод. Аз искам да работя целия ноември, включително и 30-ти. И от 1-ви съм в болнични. Защо да ме осигуряват на 1900? И нали ако не е пълен месец не се взема предвид при изчисляване на базата? Нещо ми се губи...

Спокойно можеш да си отработиш целия ноември и да се прекрати трудовият договор от 01.12. Гледа се последен ден в осигуряване 30-ти и така към 01.12, когато ще се издаде болничния ще си осигурена само на едното място.

# 655
Здравейте !Имам въпрос отностно майчинството ми, счетоводителя на фирмата не можа да ми обясни нищо конкретно.Ситуацията е следната ,родих на 23 юли,   Разясниха ми ,че се взима за база 12 месеца назад доход -тоест аз излязох в болничен на 14 юни тази година,  от януари до май тази година са 5 месеца база и от миналата 7 -тоест от юни до декември поне по мои сметки. Та мисълта  ми е какво майчинство ще получавам грубо-като се има превдид ,че тази година за 5-те месеца са ме осигурявали на 800 лева ,от септември до декември миналата година не съм работила ,тоест считало се за база минималната работна заплата, а за юни, юли и август миналата година съм осигурявана на 2000 лева? Моля ако някой е запознат да ми отговори Благодаря предварително!!

# 656
  • Пловдив
Здравейте !Имам въпрос отностно майчинството ми, счетоводителя на фирмата не можа да ми обясни нищо конкретно.Ситуацията е следната ,родих на 23 юли,   Разясниха ми ,че се взима за база 12 месеца назад доход -тоест аз излязох в болничен на 14 юни тази година,  от януари до май тази година са 5 месеца база и от миналата 7 -тоест от юни до декември поне по мои сметки. Та мисълта  ми е какво майчинство ще получавам грубо-като се има превдид ,че тази година за 5-те месеца са ме осигурявали на 800 лева ,от септември до декември миналата година не съм работила ,тоест считало се за база минималната работна заплата, а за юни, юли и август миналата година съм осигурявана на 2000 лева? Моля ако някой е запознат да ми отговори Благодаря предварително!!

базата ти е юни09-май 10
обезшетението трябва да ти  е грубо  700 лв

# 657
Благодаря за бързия отговор!!:)

# 658
  • София
Здравейте.  Hug
Имам следния казус. Върнах се на работа след навършването на 1 годинка на най-малкия ми син. Наложи ми се да ползвам на 2 пъти неплатен отпуск. Първия път някъде в началото на годината за около половин месец и после - целия август. За август не получих 120 лв. /половината майчинство/, тъй като не съм била осигурена от фирмата за този месец. Въпросите са ми няколко.
1. Счетоводителката твърди, че след 1 месец неплатен, останалото е без осигуровки. Това вярно ли е? Дори и да е вярно, не би ли трявало за август да получа поне едната част от тези 120 лв, тъй като не бях ползвала цял месец неплатен преди това. Дано ме разбрахте, че малко объркано го обясних.
2. Нямаше ли някъде текст, че когато имаш деца до /не помня каква възраст/ и майката, и бащата имат право на по 6 месеца неплатен, и ако имат - до каква възраст е и води ли се той за стаж?
3. Ако сега реша да напусна, дали предвид неплатената отпуска и неосигурявянето ми през август, няма да имам право да се запиша на трудовата борса?
Много ви благодаря предварително за отделеното внимание!   bouquet

# 659
  • Пловдив
Здравейте.  Hug
Имам следния казус. Върнах се на работа след навършването на 1 годинка на най-малкия ми син. Наложи ми се да ползвам на 2 пъти неплатен отпуск. Първия път някъде в началото на годината за около половин месец и после - целия август. За август не получих 120 лв. /половината майчинство/, тъй като не съм била осигурена от фирмата за този месец. Въпросите са ми няколко.
1. Счетоводителката твърди, че след 1 месец неплатен, останалото е без осигуровки. Това вярно ли е? Дори и да е вярно, не би ли трявало за август да получа поне едната част от тези 120 лв, тъй като не бях ползвала цял месец неплатен преди това. Дано ме разбрахте, че малко объркано го обясних.-за обикновения неплатен е така.само за  30 дни в годината неплатен ти се плащат осигуровките
2. Нямаше ли някъде текст, че когато имаш деца до /не помня каква възраст/ и майката, и бащата имат право на по 6 месеца неплатен, и ако имат - до каква възраст е и води ли се той за стаж?-да,има неплатен за гледане на дете до 8 г /полага ти се за всяко дете-виждам,че имаш повечко  Mr. Green/-всеки родител има 6 м .ти от кой неплатен си си пуснала.ползвай си този за гледане на дете-води ти се стаж,плащат ти осигуровки за всичките 6 м и работодателят не може да ти откаже ползването

3. Ако сега реша да напусна, дали предвид неплатената отпуска и неосигурявянето ми през август, няма да имам право да се запиша на трудовата борса?-няма да имаш проблем с борсата

Много ви благодаря предварително за отделеното внимание!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт