Майчинството счетоводно - 33

• 49 661
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • София-Младост
Здравейте отново...аз пак с въпрос, но съм си смотана и нищо не разбирам.....
Въпросът ми е :
Ако пратя детето на ясла, а съм в отпуск за гледане на дете до 2 г., ще ми спрат само изплащането на майчинските от НОИ или и отпуската ?

Никой нищо няма да ти спре...ти си тази, която трябва да си прекъснеш отпуската и да се върнеш на работа. Подаваш прил.12 и прил.4

Идеята е, че аз искам да пусна детето на ясла без да се връщам на работа т.е да ползвам отпуската без да ми изплащат майчинството, защото ми се налага да поработя на граждански договор извън основното ми работно място.
Не знам правилно ли се изразих......
Няма такъв вариант, нямаш право на този вид отпуск, ако детето тръгне на ясла/градина. Ползвай друг вид-платен, неплатен, болничен. 

# 556
ОК мерси отново Ала - Бала, хубаво е, когато има кой да ти обясни нещата разбираемо ))))))))))))

# 557
  • sofia
Здравейте!
На 21.09. ми дадоха болничен от ЖК за 7 дни до 27.09. включително. Но в четвъртък - 23.09. ме приеха по спешност в болница. Та от там като ме изписаха ми дадоха болничен от 23.09. до 26.10. Т.е. имам два болнични, в които има дни, които фигурират и в двата.
Въпроса ми е какво трябва да се направи. Разбрах, че във втория болничен трябва да се отбележе, че имам първи, с който имат общи дни и така няма да има проблем. Така ли е?
Благодаря ви предварително за отговора!

# 558
Нещо не разбрах аз сега. Последно като самоосигуряващо се лице дължа ли пенсионни осигуровки за времето на болничните или не? Питам, защото от 10 дни съм в болничен и в понеделник ще го удължавам с комисия, а пък идва време за внасяне на осигуровки  и искам да знам какво да внасям всъщност.
Благодаря предварително!

Когато има осигуряване за ОЗМ, т.е . с право на болнични и майчинство, се внасят само здравните - 20.16лв. тази година.

Ако осигуряването е на ниския процент, т.е. без фонд ОЗМ, тогава се внася всичко. Пиша го с малки букви, тъй като повечето майки са си на високия процент

# 559
Здравейте!!1 Наявам се ,както винаги да получа комптентен съвет от вас Hug
Осигуравах се фиктивно в една фирма,за да получа майчинство.В момента дъщеря ми е на 3м ,а осигурителният ми стаж е 11 м.
До сега нямам преведени пари по болничните,заради липсата на стаж.
Въпросът ми е след като съм занесла 3-те болнични на моята счетоводителка,а тя в НОЙ,трябва ли да отида при нея ,за да попълня някаква други докуменки ,декларации?? От 26 .10.2010 трябва да почна да получавам майчинството си и ме притеснява дали всичко ще е наред и дали всички документи са коректно подадени,защото е голям "заплес" тази моя счетоводителка.
И последно,вече като не внасям осигурителаната си вноска,само размера на здравата си вноска ли трябва да плащам и до кога??
Мерси предварително

# 560
  • Пловдив
И последно,вече като не внасям осигурителаната си вноска,само размера на здравата си вноска ли трябва да плащам и до кога??
Мерси предварително

внасяш здравни докато ползваш обезщетение за бременност и раждане,и отпуск за гледане на дете до 2 г,и също за неплатения отпуск за гладена да дете до 8 г.Т.е ако се въползваш от всичко възможно,ще ги плащаш до 2,6 г на детето
За реда на документите-ще ти пратя ЛС

# 561
Здравейте, не намерих никъде Декларация по чл. 49, ал. 4 НРВПО и ще съм много благодарна ако ми помогнете  bouquet
Аз пак да помоля  bouquet

# 562
zdraveite imame edin problem ot dve godini sam bez rabota i sega sam v nachaloto na bremenostami i me interesuva kakvo da napravq zada moga da polucha maichenstvo imam trudov staj okolo 16-17 meseca predi da ostana bez rabota. Blagodarq predvaritelno

-------------
Моля, пишете на кирилица.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 17:41 от AnMary

# 563
  • Пловдив
Здравейте,

Бременна съм и съм в болничен от началото на бременността, на 09.10 ми изтичат 180 дни болничен. Въпроса ми е , годишната отпуска , която имам право да ползвам, ще ми се изгуби ли ако не я ползвам до края на годината, след като съответно съм в болничен?
Благодаря..

# 564
  • до Пловдив
моля за вашата помощ какво да направя според вас след около 1 месец детето ми става на 2 год няма да почва на ясла какво трябва да направя не смятам да се връщам на работа знам че имам право на 6 мес неплатен отпуск до 3 година ами другите 6 месеца има ли право да ме съкрати преди детето да е навършило 3 години ако напусна сега какво ще спечеля или след 3 годин да напусна как е най добре благодаря

# 565
Момичета, колко е сега еднократната помощ за раждане на второ дете?/ако има разлика дали е първо или второ де/ И какви документи са необходими и къде се подават?

# 566
  • Майничка
Момичета, колко е сега еднократната помощ за раждане на второ дете?/ако има разлика дали е първо или второ де/ И какви документи са необходими и къде се подават?

600лв. Подават се при социалните по район - заявление, акт за раждане (оригинал, неламиниран), удостоверение за поредността на децата (взема се от общината, откъдето се получава акта за раждане, може и заедно с него), удостоверение за банкова сметка. Сверяват се ЛК на майката и бащата.

# 567
  • Пловдив

600лв. Подават се при социалните по район - заявление, акт за раждане (оригинал, неламиниран), удостоверение за поредността на децата (взема се от общината, откъдето се получава акта за раждане, може и заедно с него), удостоверение за банкова сметка. Сверяват се ЛК на майката и бащата.

А колко е за първо и пак ли същите документи се подават и в какъв срок след раждането?

# 568
  • Пловдив

А колко е за първо и пак ли същите документи се подават и в какъв срок след раждането?

250 лв е за първо,същите док,до 3 г от раждането трябва да подаде,за да получи помощта

# 569
  • София

250лв май е за първо.

Общи условия

Активация на акаунт