Майчинството счетоводно - 33

• 49 670
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Благодаря за отговорите Simple Smile

Бях попитала по-горе и за отпуската, но никой не ми отговори Sad...След като в момента съм в болничен, от началото на бременността, ще ми се изгуби ли отпуската, след като няма да мога да я ползвам до края на годината?

# 571
  • Пловдив
моля за вашата помощ какво да направя според вас след около 1 месец детето ми става на 2 год няма да почва на ясла какво трябва да направя не смятам да се връщам на работа знам че имам право на 6 мес неплатен отпуск до 3 година-до 8 г на детето са ами другите 6 месеца има ли право да ме съкрати преди детето да е навършило 3 години-могат да те съкратят с разрешението на ИТ ако напусна сега какво ще спечеля или след 3 годин да напусна как е най добре благодаря -няма значение кога ще напуснеш.не може да се каже,че ще спечелиш от напускане

ivka_007
,няма да загубиш отпуската

# 572
  • Пловдив
мерси много, Elfita..Simple Smile

# 573
Здравейте,
в болнични за бременност и раждане съм от 10 май т.г. Самоосигурявам се като собственик на ЕООД и за периодите на болнични съм внасяла само вноски за ЗО 4.8% от мин. осиг. доход 420 лева. Нещо сгрешихме ли, четох, че СОЛ дължат пенсионни и ЗО върху обезщетението за собствена сметка?! 

чела си го! Къде?
В едно писмо на НОИ от 2003 година. Simple Smile ИЗПЛАЩАНЕ НА ПАРИЧНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ПРИ БРЕМЕННОСТ, РАЖДАНЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА МАЛКО ДЕТЕ НА МАЙКИ/ОСИНОВИТЕЛКИ/, ОСИГУРЕНИ НА ОСНОВАНИЕ ЧЛ. 4, АЛ. 3, Т. 1, 2 И 4 ОТ КЗОО

това е относно Закона за бюджета на ДОО за 2003г. всяка година ЗБДОО се променя (както и другите нормативи - вече няма КЗСО а КСО)
сега сме 2010г.   Wink

# 574
Здравейте!
На 21.09. ми дадоха болничен от ЖК за 7 дни до 27.09. включително. Но в четвъртък - 23.09. ме приеха по спешност в болница. Та от там като ме изписаха ми дадоха болничен от 23.09. до 26.10. Т.е. имам два болнични, в които има дни, които фигурират и в двата.
Въпроса ми е какво трябва да се направи. Разбрах, че във втория болничен трябва да се отбележе, че имам първи, с който имат общи дни и така няма да има проблем. Така ли е?
Благодаря ви предварително за отговора!

Счетоводителката отзад описва в първия болничен раб. дни от 21.09 до 22.09 вкл. и във втория раб. дни от 23.09. Тва ако ги носи едновременно в НОИ. Ако ги носи поотделно в първия болничен описва дните от 21.09 до 26.09 вкл., а във втория от 27.09.

# 575
Привет момичета. Искам да попитам ако по време на бременността ползвам болничен, това влияе ли по някакъв начин (намалява ли) на майчинството после? Първия път като родих ме орязаха и от НОИ ми обясниха, че е така зашото съм имала 1 месец болничен и 20 дни преди термин раждане. Благодаря  bouquet

# 576
  • Пловдив
Привет момичета. Искам да попитам ако по време на бременността ползвам болничен, това влияе ли по някакъв начин (намалява ли) на майчинството после? Първия път като родих ме орязаха и от НОИ ми обясниха, че е така зашото съм имала 1 месец болничен и 20 дни преди термин раждане. Благодаря  bouquet

няма да ти влияе,ако 6 м преди първия ти болничен си осигурена на една и съща сума
и не очаквай 90 процента от брутото ти за обезщетение,а сегашната ти реална заплата ще получаваш

# 577
Благодаря за бързия отговор. Значи мога да се възползвам от болничен без да се притеснявам, че това ще ми ореже парите после? Че преди 2г. тея в НОИ кви ми ги говореха???

# 578

А какво би се случило, ако реша да се върна на работа за ден или два между двата болнични?

кои два болнични?
Знам, че позакъснях с отговора (в допълнение на въпроса  Mr. Green), но става дума за първия болничен за раждане 135 дни и последващия 135-410 дни. Интересува ме, в случай, че работя няколко дни, вторият болничен ще ми се преизчисли ли за 12 месеца назад от самия него, или отново ще се вземе изчислената среднодневна сума за първия болничен?
Благодаря за търпението!  bouquet

# 579
  • София
Едва днес в сайта на НОИ ми се показаха осигуровките за август и тук възниква озадачението ми-от 2ри август съм била в болничен до края на август,1ви август ми е неработен,от фирмата ми платиха 70% за първите 3 дни от първия болничен и сега в сайта пише само тази сума като осигурителен доход,но за работни дни са посочени 22 дни,така ли трябва да бъде?А за болничните още нямам инфо в сайта...дали са подадени,дали се обработват...

# 580
  • Пловдив
Аз пак да попитам..Как мога да си го извадя този ПИК код?

# 581
  • Варна
Бременна съм и се водя на 2 трудови договора, за да си вдигна майчинтвото. Въпроса ми е ако преди 45-дневния болничен прекъсна 2-рия трудов договор, това ще ме ощети ли по някакъв начин?

# 582
  • София-Младост
С молба в НОИ.

# 583
  • Пловдив
С молба в НОИ.

Благодаря, а трябват ли и други документи или само л.к и молбата, и друго, аз понеже се водя на работа в Бургас, а по лична карта адреса ми е   в Пловдив, къде трябва да я подам молбата или няма значение?

# 584
  • sofia
Здравейте!
На 21.09. ми дадоха болничен от ЖК за 7 дни до 27.09. включително. Но в четвъртък - 23.09. ме приеха по спешност в болница. Та от там като ме изписаха ми дадоха болничен от 23.09. до 26.10. Т.е. имам два болнични, в които има дни, които фигурират и в двата.
Въпроса ми е какво трябва да се направи. Разбрах, че във втория болничен трябва да се отбележе, че имам първи, с който имат общи дни и така няма да има проблем. Така ли е?
Благодаря ви предварително за отговора!

Счетоводителката отзад описва в първия болничен раб. дни от 21.09 до 22.09 вкл. и във втория раб. дни от 23.09. Тва ако ги носи едновременно в НОИ. Ако ги носи поотделно в първия болничен описва дните от 21.09 до 26.09 вкл., а във втория от 27.09.

Изключително много ти благодаря!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт