Отговори
# 630
Хеййй, ЧЕСТИТО НА ЯНИЧКА И ЩИЦА! ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СА ИМ БЕБЧЕТАТА И СКОРО ГИ ОЧАКВАМЕ ОБРАТНО ТУК!

А аз да ви питам от кога прибризително започват коликите, възможно ли е от 6,7 ден или по-нататък?

# 631
  • Sofia
NKl , на моя син коликите му почнаха още на 5ия ден - при всяко дете е различно.
А тази свещичка доколкото знам, май беше за омекване на шийката.

# 632
Благодаря ви за отговорите, момичета. Аз намерих даже точното хапче и листовката му в нета. Използва се за предизвикване на раждането и по точно : за маточна стимулация (т.е. за предизвикване на контракции, най-вече при наличие на разкритие) и за узряване на шийката ( при наличие на контракции, но твърда шийка, липса на разкритие) като при мен.
Palmirka, да, на ултразвука я вижда пъпната връв доктора. Контракциите ми са на 5 мин, но родова дейност - нулева  Tired Няма да чакаме до термин. Щом са се появили подобни контракции, може да стане опасно за бебо. Докторът ми обясни, че при тези контракции трябва да последва раждане в следващите 2-3 дни, но след това като се качих на магарето, разбра че има някакъв проблем, т.е. шийката е твърда, и раждането при мен може и да не започне.

# 633
Благодаря ви за отговорите, момичета. Аз намерих даже точното хапче и листовката му в нета. Използва се за предизвикване на раждането и по точно : за маточна стимулация (т.е. за предизвикване на контракции, най-вече при наличие на разкритие) и за узряване на шийката ( при наличие на контракции, но твърда шийка, липса на разкритие) като при мен.
Palmirka, да, на ултразвука я вижда пъпната връв доктора. Контракциите ми са на 5 мин, но родова дейност - нулева  Tired Няма да чакаме до термин. Щом са се появили подобни контракции, може да стане опасно за бебо. Докторът ми обясни, че при тези контракции трябва да последва раждане в следващите 2-3 дни, но след това като се качих на магарето, разбра че има някакъв проблем, т.е. шийката е твърда, и раждането при мен може и да не започне.
Благодаря за подробната информация беше ми любопитно странна ситуация при теб поне доктора ми се струва че  рабира и е доста съобразителен   bouquet спокойно ще следя нещата при теб  Hug

# 634
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ РОДИЛИ ДНЕС, МНОГО УСМИВКИ ДА НОСЯТ БЕБЧОВЦИТЕ НА МАМА И ТАТИ Simple Smile

Момичета, благодаря ви за подкрепата, Giada, да, при Ташков съм и вече малко се поуспокоих...просто вчера ми дойде малко изведнъж...аз знаех, че расте голяма, ама не знам и аз какво си представях Wink Викам му на мъжа ми, че той е виновен (аз съм дребна, той е по-едрия) и да дойде сега той да си я ражда  Laughing Иначе явно тази процедура за разкритие дето ми я приложи доктора работи, защото днес ми пада тапата...по малко, но постоянно Wink и снощи за първи път имах истински контракции, така че може и при мен да е дошъл момента....аз знам, че ще е скоро, ама някак това скоро е неопределено и вчера като ми каза доки, че ще ми прави нещо да ми подпомогне процеса и много странно, но това ме стресна...казах си, ами значи може да родя до няколко дена...и изведнъж всичко стана много реално Wink
А аз да ви кажа съм се захванала тук с едни зимнини и днес довършвам за последно някакви неща и си викам само дано и днес ме изчака бебка, че няма да мога да си довърща лютеницата....луда работа...ама ми беше станало скучно и се хванах с кво ли не Wink Но от утре вече съм на линия за раждане  Laughing Laughing

# 635
Може да ми е  глупав въпроса към мамите,  които родиха но ще питам   :тази вечер, контракцийте са  ми по слаби и почти лиспват, а имам едни  болки пронизващи Възможно ли е да имам болки, а контракции не вече не знам контракции или болки да засичам ..... естествено ще ида в аг-то  чааак когато много ме заболи и не мога да стоя, но реших да попитам newsm78 newsm78

# 636
  • Sofia
Момичета имам въпрос, онзи ден някоя от вас спомена, че трябва да отиде да си вземе ново направление за болницата. За колко дни важи това направление ? Моето гледам, че е издадено на 12.08, ами ако на 13.09 вляза в болница, ново ли трябва да си взема?  newsm78

Последна редакция: ср, 08 сеп 2010, 18:43 от Rossi

# 637
  • София
Честити бебчета на всички новоизлюпени мами! Да растат здрави, умни, спокойни и щастливи!  newsm51 newsm51 newsm51

Вчера се завърнахме вкъщи с малкия нетърпеливко Никола! За мой късмет изписването съвпадна с първия ден на Ивана в градината, който аз пропуснах. Та в момента повече се вълнувам за каката, отколкото за малчо. Той милия е толкова спокоен, че чак не мога да повярвам, че ми се е паднало такова добричко бебче. Е, има време да си покаже характера.
Иначе раждането мина изключително бързо и лесно. В петък, на 3-ти, имах много задачки покрай приготовленията на Ивана за градината и явно съм попрекалила. Към 8 вечерта се появиха първите по-болезнени контракции, но аз нали бях решила да си раждам на термин, затова изобщо не им обърнах внимание. В 10 даже си легнах да спя, с идеята че като си полегна и ще спрат. Е, не спряха, а взеха да се усилват. След полунощ вече стана ясно че май ще се ражда и така в 1.30 отидохме в болницата. Оказа се че вече съм с 5 см разкритие. Докато ме приемат, направят разните там процедури получих пълно разкритие, появиха се напъни и докато усетя какво става, Никола изплака. Даже не остана време да попълним документите по приемането. Разминах се без грам шев и още на сутринта се чувствах така, сякаш изобщо не бях раждала.
За щастие въпреки по-ранното раждане - 3 седмици преди термин, освен по-малкото тегло всичко с Никола е наред. Вече имаме напредък и с кърменето, че беше голям зор докато се научи милия как става работата, още повече че е и доста поспалив. В болницата постоянно беше на гърдата ми, за ужас на повечето акушерки, които искренно ме съжаляваха. В резултат на усилените тренировки младежът вече се справя перфектно.
От Токуда отново съм възхитена. Този път не успях да изчакам доктора ми да се върне от отпуска, но въпреки това не усетих никаква разлика в отношението на заместващата го лекарка. А за грижите на неонатолозите просто нямам думи. Когато ми слезе кърмата дежурната неонатологична сестра сама ми предложи през нощта да ми го носи за кърмене, за да не ми се препълнят гърдите. Изобщо чак ми се прииска отново да се върна след някоя и друга годинка там.

Rossi, направлението важи 30 дни, така че гледай да си го подновиш навреме.

# 638
  • София
Щица, Яничка, честити бебенца! Да са ви живи и здрави, много да ви слушкат и да са вечно усмихнати! На вас двете пожелавам бързо възстановяване.

alximika, не съм качвала свои снимки в албумчето, а и нямам новата парола. Надявам се, ако те видя, аз да те позная.

Дана, ти беше споменала, че си си купила клин- колан за стягане след раждане. Би ли споделила с нас дали си започнала вече да го носиш и как се чувстваш в него? (Дано не ти прозвучи шизофренично, но сънувах, че съм ти дошла у вас на гости #Crazy Какво да се прави, бременен мозък  Simple Smile)

# 639
  • Sofia
*Мирка,* добре завърнали се с малкия принц, бъдете щастливи и здрави!   bouquet
Благодаря ти за отговора, значи трябва да решаваме утре какво ще правим, за да имам време да отида за друго направление, ако се стигне до отлагане за следващата седмица.

# 640
Честити бебетата на boonboon,sweet maniche, isito5, Jani4ka, и Щица!
  bouquet

Да са им живи и здрави!
Да им носят много радост и щастие!

Hug

# 641
  • Варна
Ехааа, от вчера следобед не съм влизала и толкова много бебета.

Честито на Boonboon, Sweet mani4e, isito 5, Jani4ka, Щица! Да се радвате на най-послушните и най-неревливите бебчета! Много  Heart Eyes и  Hug за мамите и бебешорите.

# 642
Колко много нови мами има, от кога само не съм влизала.................Simple Smile

# 643
brilliant, добре дошла си у нас, жалко че съм в друг град сега  Grinning Клина за след раждане си го нося откато съм вкъщи, но не ме стяга достатъчно  Confused Оказа се, че ми е голям, на корема ме пристяга долу-горе, но на краката направо е широк. Затова гледайте да си взимате май чак след раждането, че да може да си ги огледате спрямо новите си размери. Аз като го купувах и бях бременна, даже се кахърях дали ще се навра в него, а сега излезе, че е огромен. А гащите с пристягане, които си взех, те пък са ми малки  Crazy В смисъл влизам в тях, но не мога да закопчая колана. Прецакване отвсякъде, сега ще ходя да си търся нов клин или ластични гащи. Laughing

*Мирка*, добре дошла  Simple Smile

# 644
Момичета аз днес бях на запис на тонове.Всичко е нормално.Викат ме пак след седмица, а така ми се иска до тогава да съм родила  Blush Лекарят каза,че чак тогава ще ме гледа за разкритие(не че се натискам по-рано да ме бъркат). След записите направих такъв маратон  Mr. Green От 10.00ч се прибрах чак в 16.00ч. Една приятелка ми вика: Ще родиш по улиците  Laughing
Нали казват,че накрая разходките помагали за раждането,та..... аз тайничко се надявам да помогна на бебко да излезе.Само дето нямам никакви симптоми  Confused Никакви контракции, болки или нещо по-различно от преди месец,2,3  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт