Отговори
# 225
gala, първо се успокой! Изобщо няма бебето колики заради тебе. Да не мислиш, че ако я храниш с АМ няма да има колики? Ще има, и пак ще плаче, гаранция. Колкото до буденето - аз не бих будила, освен ако не минат 3.5 - 4 часа, или ако имам проблем с препълване на гърдите. Болките при кърмене - при мен след първото раждане имах силни болки почти целия първи месец за съжаление. И аз ревях постоянно, абе точно като тебе се чувствах. Просто не е имало кой да ме успокои, че всичко това ще размине, както и стана. Само се успокой - ако са само болките при кърмене, ще минат и ще ги забравиш, това поне е 100% сигурно  Peace Спокойствие, спокойствие и пак спокойствие - това е истината. Приемай помощ, за да си починеш ти, стига да има кой да помага.  Hug

# 226
gala., първото и най-важно нещо е просто да се опиташ да се успокоиш!!! Каквото и да правиш, помни, че ти си майката и усещаш нещата по най-точния начин за бебето. А всяко бебе е различно. Не си втълпявай излишна вина, защото такава нямаш! Коликите в никакъв случай не са заради теб. Всяко бебе ги има - при някой са по-силни, а при други по-слаби. Например с големия ми син капките саб-симплекс изобщо не помагаха /други тогава нямаше/, но го успокояваше водичката от анасон, докато при малкия точно саб-симплекса помогна, макар преди това да бях опитала всички други на пазара. По-верочтно е бебето да е неспокойно, защото усеща твоите притеснения и безпокойство. Не превръщай кърменето в идея фикс. Ако прецениш, че не можеш, просто спри и не чувствай вина за това, защото най-важното в момента е вашето спокойствие - твоето и на детето. Това не те прави лоша майка. Не всички жени успяват да се справят с кърменето. Ето, моите деца са кърмени по малко /при мен кърмата просто спря от стрес/, но съм писала, че и двамата не ми боледуват често /техните лекари също го потвърждават/. Вярно е, че е хубаво, но нищо не трябва да е "на всяка цена". Ако трябва изцеждай с помпичката и давай от шишенце.
Относно буденето - остави бебето да спинка. Нищо, че не е под строг режим. Както казват старите хора "сънят храни". Когато огладнее, ще се събуди.
Просто се успокой и нещата сами ще си дойдат на мястото.
Много прегръдки и положителни мисли!  Hug  Hug  Hug

# 227
Здравейте мами,
Не съм писала и чела от много отдавна за което се извинявам, но правим ремонт и работата е напечена. Термина ми е на 07,09 и майсторите се стараят да се вместят в графика така че аз и бебчо да се нанесем след родилното, може 1 седмица след това. Решила съм че ще раждам в Окръжна болница - София и колкото повече наближава толкова страха става все по-голям. Вечер имам болки, но са за кратко и таткото само ме обикаля с което малко ме изнервя допълнително. искам да ви питам дали мога да започна да се мажа с гармастан чак сега или съм закъсняла много.

# 228
irmeto, не е късно да започнеш да се мажеш, но аз лично бих ти препоръчала Лансинох. Иначе аз започнах да се мажа преди месец.

# 229
  • София
Честито на новите майчета!
gala., успокой се - справяш се чудесно, ако не стане кърменето - изцеждай и давай, ако и това не помогне - мини на АМ. Важното е да си спокойна. След първото ми раждане изпаднах в депресия точно заради това - нямах кърма, цедих 4 месеца, като за цял ден успявах да събера общо 90-100 мл кърма в най-добрия случай, цедих се през 3-4 часа, вманиачих се на тема стерилизация и т.н. Резултатът беше - нервно бебе, майка на ръба на истерията... Сега не ми достига също кърмата, изцеждам се, давам АМ понякога, отскоро момиченцето ми засука отново(за което благодаря на Аила), но най-важното е, че съм много спокойна и уверена в себе си....Стискам ти палци

# 230
Реално обаче даването на изцедена кърма е почти сигурен начин да се отбие бебето. Винаги се изцежда значително по-малко, отколкото бебето може да изсуче. Аз не виждам какъв е смисъла, нали и помпата може да разрани зърната и пак не е безболезнено? Разбира се, че кърменето не е задължително, но каква е ползата от цеденето?  Rolling Eyes Аз самата не бих имала нерви да се цедя по 10 пъти на ден, та дори и по 5, със сигурност бих се отказала от цялата работа. Най-лесния начин е да се намери правилния вариант бебето да суче директно. Иначе не искам и да си представям какво е чудо.  Confused

# 231
  • София
Dana_2010, права си - цеденето е кошмар, но след като едното ми бебче отказва да засуче нямам избор. След доста усилия успях да увелича лактацията си, но момченцето ми така и не засука - той едвам си отваря устата за шишето, камо ли да суче... Не съм се отказала, скоро ще се опитам и него да го накарам да засуче, но не знам дали ще стане

# 232
irmeto - и аз съм на мнение че не е твърде късно да се мажеш с Гармастан, аз го правя от 2 седмици, защото лекарката ми го препоръча...
но имам намерение като родя да спра да се мажа, дано всичко е наред тогава и да нямам разранявания, другото което можеш да правиш за подготовка на гърдите е контрастни душове и да не носиш сутиен вкъщи, за да не са ти толкова чувствитени зърната
Успех  Hug

# 233
beb4o_fb, големия ми син беше така, след като в родилното се беше хранил с шише 7 дена. За да почне да суче, оставихме го гладен няколко часа. Имам предвид накрая беше наистина зверски гладен и започна да суче здраво. Преди това само като усетеше гърдата и ревеше и се дърпаше. Искаше си само шишето. Една акушерка ни каза, че това е единствения начин да го накараме да суче - с глад - и беше права. Дано имате късмет да почен да суче детето, че е много по-лесно!

# 234
  • София
Dana_2010, дано да засуче - но той си спеше гладен и това, с изчакването да огладнее, при него не свърши работа. Виж, при мадамата проработи

# 235
Добре, че поне тя е почнала, да цедиш само за единия  Peace Че както са двама, докато ги нахраниш и то идва време за следващото хранене.

# 236
  • София
Да, така е - а като се включи и баткото - купонът е на 6 Laughing. Шегата на страна, колкото и да ни е трудно, много е хубаво да си имаш детенце, а още по-хубаво е да са повече

# 237
По това спор няма  Simple Smile

# 238
Пускам ви линк към една стара тема по повод коликите. Интересна е, не гарантирам че работи при всички бебета.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=341826.165

# 239
irmeto, не е късно да започнеш да се мажеш, но аз лично бих ти препоръчала Лансинох. Иначе аз започнах да се мажа преди месец.

Jani4ka аз също съм си взела Лансинокс, но смятам да се мажа само при нужда или чак к ато се роди бебко  newsm78
Незнам дали е правилно,но сега ми се вижда излишно, знам ли..

Общи условия

Активация на акаунт