Отговори
# 450
Мъниче честита ви годишнина   bouquet Аз се въздържам да си опитам от почерпката,защото съм   261uu
Стискайте палци от днес съм на диета  Laughing
Искааааамм вече бебче  newsm17 newsm17 newsm17

# 451
sweet_maniche,честита годишнина! още дълги години щастие и любов!

# 452
Здравейте майчета-Гала,Данна и ние сме така в 4 се ококори и в 5,30 заспа сега в 9 се събуди и пак заспа,голяма е скица Hug
Аз да ви питм за коликите лекарите казват че започват на около 15 ден след раждането,но аз имам чуството че при нас симптомите ги има,а чакаме детската лекарка едва следобяд да дойде,лелел ще я зарина с въпроси #Crazy И да кажете ,вече знаещите мами,какви капки за колики използвате?
Хайде лека от мен и кураж на мамите 2 в 1

# 453
при всяко бебче действат различни капки- при някой са достатъчни само чайчета, при други - еспумизан, сабсимплекс, инфакол... не са много видове, пробвай няколко и ще разбереш кои са подходящи за вас.
също и затоплящи компреси на коремчето действат - затоплена суха кърпа или прословутите черешови възглавнички.

# 454
Аз давам Инфакол - но задължително преди всяко ядене , и според мен има ефект,купих и едни хомеопатични,но още не съм ги пробвала. и аз пия всеки ден 2 чая от мента - идея си нямам дали има ефект,но го пия .при нас ,според мен, коликите ни започнаха на 6-7 ден, на племенника ми на 7 - мия , така че изобщо не им вярвам с тези 15 дни.
аз пък искам друго да питам ,мамите със секцио - нормално ли е на 10 ден да спре теча на лохий (май така се казваше),защото ви четох преди време,като го обсъждахме и някой споменаваше 40 дни чистене  newsm78 и кога е нормално да се почне  luvbed , че от декември до сега  #Crazy - то чак на мен ми се прииска да ми мине главата  Mr. Green Crazy Rolling Eyes .

# 455
 bless_girl и аз от доста време имам такова усещане. Все едно в корема ми има камъни и всеки момент ще се изсипят през влагалището ми, страхотен натиск. Имам си разкритие от 20 август, но нямам представа доколко е свързано с това чувство. newsm78
За коликите - с Божидар нищо не помогна освен Долче Нана но може би просто вече беше дошло ред да минават. Със Здравко ползвах Колиеф и бях доволна, като цяло бяха по малко от на брат му.

# 456
Завърнах се.

Дадох кръв и урина, попълних хиляди документации и утре в 7.30ч трябва да съм там. Мечка страх мен не страх... Whistling
Прегледаха ме отново за разкритие, тъй като все пак док до последно се надяваше да стигнем до индукция, но уви. Никакво разкритие, главичката и е високо поради прекалено тесния таз, просто шанс нулев за нормално раждане. Ще имат и друго секцио утре, но аз ще съм първа слава богу, към 8.15ч.  Flutter Малко ме е шубе, да си призная... Confused

# 457
Здравейте и от нас!

от няколко дни само пускам компа и после нямам време да чета и пиша ooooh!

Бързам да честитя на новите попълнения в екипа - да са им живи и здрави бебоците, много да слушкат и да радват родителите си.
Даниелка специални поздрави и целувки за малката Дияна ( знаех си, че ще е мома) бързо да се възстановяваш и скоро да сте вкъщи, че ни липсваш Hug

Честита годишнина на сладкото мъниче! Още много години да се обичате Heart Eyes

Гале, ще ти кажа един трик за рагадите, нали и аз се обзаведох с ужасна рагада ( няма такива болки) та се свързах с консултанти по кърменето и освен, че си пооправих позата ми казаха следното мазило:
1. Взимаш си вит. С ампули от 2 мл. - след кърмене си намазваш двете гърди и зърна с витамина и чакаш да изсъхне, остатъка от ампулата изпиваш, че бързо изветряват
2. Взимаш си вит. А на перлички, като изсъхне вит. С, пробиваш перличката и мажеш по същия начин и нея, пак чакаш да позасъхне
3. Накрая мажеш с ланолин ( какъвто имаш, да не е Гермастан)
4. Стоиш колкото се може повече гола Peace
На мен това много ми помогна за 3-4 дни се пооправих, а се бях докарала до живо месо, дори преустанових кърмене от едната гърда за 24 часа, че не се издържаше ooooh!

Някой беше питал за колики нас ни хванаха от 9-тия ден и още ни държат, редувам колийф, еспумизан и инфакол, но си имаме по 2-3 часа екшън почти всяка вечер, явно си е до дете. Иначе през другото време е такава кротушанка Hug пу-пу

Сега я чакам да се събуди, папкаме и се стагяме за навън Hug
Хубав ден на всички и  Praynig за всички, които чакат baby_neutral

# 458
 Jani4ka успех утре  Hug!Хайде отприщвай темичката, я виж колко сме се наредили след теб, пък не смеем да се пререждаме Mr. Green.
Искам да попитам мамите, раждали скоро в Тина Киркова дават ли нощица за самото раждане или с наша.И още нещо, казаха ми да си взема Бивацин за пръскане на шевовете, но в аптеката ми казаха, че вече не се внасял и ми препоръчаха Неомицин, било същото, чували ли сте за него?

# 459
Яничка, я се стегни - аз съм толкова доволна от секциото - нито се напъвах,нито ме боля, нито ми крещяха на главата " сери, сери " операцията е за 10 мин. и е много бързо възстановяването,ако не се лигавиш, а ти не си такава така че съм сигурна ,че всичко ще е наред.

valka27, аз като раждала преди 2 седмици там,ще ти кажа,че не дават нищо- много са стиснати- и аз си мислех,че за самото раждане си с тяхна и си отидох с една моя и като я изцапаха ела да видиш,как по спешност се купува втора ,пере се и се носи. а за бивацина- изобщо не виждам за какво ти е и кои шевове ще пръскаш( разбирам ,че за секцио говорим) - първо ти си с лепенка ( между другото и лепенки не ти се полагат- бяха пращали мъжа ми да купува , второ те ти я сменят на три дни и ти обработват раната и трето , на седмия ден ,като ти я свалят окончателно ,заедно с конците ,няма и помен от рана ,освен много дребни корички,които падат с първата така жадувана баня  Peace . можеш да си вземеш мехлемчето за белези,ако те притеснява,на мен щот не ми дреме хич и не го взех.

Акспет, много благодаря - ще пробвам  Peace

Последна редакция: вт, 07 сеп 2010, 12:09 от gala.

# 460
Завърнах се.

Дадох кръв и урина, попълних хиляди документации и утре в 7.30ч трябва да съм там. Мечка страх мен не страх... Whistling
Прегледаха ме отново за разкритие, тъй като все пак док до последно се надяваше да стигнем до индукция, но уви. Никакво разкритие, главичката и е високо поради прекалено тесния таз, просто шанс нулев за нормално раждане. Ще имат и друго секцио утре, но аз ще съм първа слава богу, към 8.15ч.  Flutter Малко ме е шубе, да си призная... Confused

Яничка стискам палци, не му се плаши щом така се налага е за добро. Аз се бях подготвила психически, че секциото е нещо ужасно и до последно не можах да повярвам, че мина толкова лесно и леко. Не забравяй бързо да се раздвижиш след операцията - това е най -важно и си мисли САМО, ЧЕ СКОРО ЩЕ СЕ СРЕЩНЕШ С ТВОЕТО СЪКРОВИЩЕ Hug Hug Hug

# 461
 gala., мерсаж за бързия отговор, значи моя нощница.Иначе за естествено раждане ме интересува, няколко мами раждали естествено ми казаха Бивацин за шевовете(ех, ако имам късмета да съм без е най-добре...)

# 462
  • BABYLAND
Привет и от мен! Със сигурност сте ме позабравили - не съм писала от сума време, но улисана в грижи по големия ми син, почти не остава време за комп, интернет форуми и забавления.
  Виждам, че си имаме бебешорковци . От сърце желая на всички бебчета да бъдат здрави, спокойни, поспаливи и усмихнати. Да не ги мъчат колики и зъбки,  а да изкарат щастливи и неревливи месеци. На мамите - бързо възстановяване , кураж и много търпение. На всички мами, които ги очакване раждане - нека мине по най-безболезнения начин.  Praynig
   Аз родих на 20.08, имах разкритие 2 см. и с дока решихме да действаме. Приеха ме в 8.00 сутринта, прегледаха ме, пуснаха ми Окситоцин, по-късно ми сложиха упойка, която абсолютно блокира всякаква болка. Поблях, поспах и към 13.00 влязох в родилна зала...имала съм била напъни, хахаха. Е, с три контракции, без болка и за нула време родих. Нямам епизиотомия, разкъсвания /външни/. Имам само един вътрешен шев, който така и не усетих. Много съм доволна от това ми раждане, за разлика от първото, на което бях убедена, че ако не приключи скоро ще умра от болка. Екипа беше на ниво, а за доктора мога сааааамо хубави думи да кажа.
   Всичко мина и замина, в къщи сме си от две седмици, кърмим се, гледаме се. Навън го изкарвам само в двора или на терасата, но скоро ще щукнем и по градинки.
   Живеем в Овча купел, има ли някоя мама наблизо? Да разхождаме мъниците заедно, че ние сме от скоро в този квартал и никой, никой не познавам.
   Питате за коликите. Баткото почти нямаше, на него му давах по 2-3 капки зехтин преди всяко кърмене и Лефакс. Сега бебчо има /започнаха от 10-12 ден/ и се мъчи милото. Отново давам зехтин и Лефакс /напоръчала съм 8 шишенца  Mr. Green/, ограничила съм доста от храните и напитките, които по принцип приемам и една по една ще започна да ги включвам, да видя има ли такава, която има драстично влияние.
   Отивам да стерилизирам биберони и се връщам да ви чета, че бая съм изпуснала.  Hug

# 463
Jani4ka стискам палчета утре всичко да мине благополучно и за двете ви  Praynig Кураж!След като няма друг начин за бебка да дойде на бял свят, не се тревожи.Мисли за срещата с малката принцеса,сега това е най-важно  Hug

# 464
gala., akspet, vany666  Hug  Hug  Hug

gala., ти ме подсети за къпането...кога за първи път можеш да се изкъпеш? След 7 дена ли...?  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт