Отговори
# 465
  • Варна
Jani4ka, много добре разбирам как ти се е свило сърчицето, НО горе главата. Всичко ще бъде супер, особенно резултата - твоето бебче.  Hug

Гала, относно лохиите и аз питах моята АГ. Каза: "Нормално е, защото при секциото голяма част се изчиства при самата операция." При мен обаче седмица след приключването им ми се явяваше цикъла  Whistling Tired. А ако се чувстваш ок и готова за палуване, давай тогава. Мъжът ти със сигурност ще се зарадва Mr. Green.

# 466
От сутринта бях седнала да ви пиша за добро утро, но чак сега успях. Та, за раждането - приеха ме сутринта в болницата (Вита),направиха ми задължителните "процедури" и след това ми сложиха катетър. Съветвам всички,които ще раждат секцио да помолят да им сложат катетрите след като е поставена упойката, защото честно казано е доста гадно или поне на мен м ибеше гадно слагането му преди това. После се качихме в операционната, където ми сложиха спиналната упойка, която беше най-хубавото и безболезнено нещо от цялата операция и съпътстващите я процедури. Само сядаш на леглото за 2 мин не мърдаш, не усещаш нищо, докато я поставят (мисля, че ме боцнаха лекичко с нещо между прешлените, но боли по-малко от убождане с игла).След което лягаш и започваш да усещаш затопляне по краката и не чувстваш допир и болка (това е от малко под гърдите надолу). Слагат един чаршаф като параванче,за да не гледаш какво правят лекарите, връзват те за апарат за кръвно и монитор и започват. След 3-4 минути вадят бебето. При нас се оказа,че тази "киста" изобщо не можаха да я намерят като извадиха плацентата и може би се е спукала или нещо е станало, но такава не се появи. Но пък като спукаха мехура, имаше затруднение с изваждането на бебето, защото беше застанало много високо и се наложи 3-ма човека около 5,6 пъти да ми "скачат" върху корема и ребрата и да си напъвам коремните мускули (колкото имах сила де). Но, за щастие го извадихме живо и здраво, малко нагълтано с води,но проплака и си е добре сега. След това ми го дадоха да го цункам Hug и го взеха да го прегледат и да му вържат пъпчето и след малко дойдоха да ми съобщят размерите му и ми сложиха гривничката. След изваждането на бебето ме оправяха около 45 - 50 мин някъде и най-забавното е,че упойката ме пусна точно след като ме зашиха и още даже не ме бяха преместили от операционната маса и аз започнах да си мърдам краката  hahaha . А в тази връзка момичето в моята стая беше оперирано 2 часа преди мен и упойката я отпусна около 1,5 - 2 часа след мен. Така че явно при всеки различно. Свалиха ме после в стаята и до другия ден сутринта на легло. Това беше за раждането.
А да разкажа малко на тези,които се интересуват от болницата. Значи когато ни приеха имаше много родилки и около 14 бебета, което за Вита е много и се наложи да съм в 1 стая с още едно момиче. Настаняват ги нормалко раждали - при нормално раждали и секцио със секцио, което е добре, защото поне имате за какво да си говорите.Болницата не е лоша, отношението на акушерките също е приемливо, гадното е,че няма една тераска в тази болница и 5 дена стоиш на затворено, което действа кофти. Можеш да излезеш единствено долу на улицата, където няма къде да седнеш, а корема боли. А, бе, общо взето не съм кой знае колко впечатлена от болницата, за тези пари можеше доста повече да се постараят, но това също не е толкова от значение, защото аз избрах да раждам там заради д-р Богословова. Много се радвам,че и аз, и бебето засега сме добре, надявам се скоро да спе да ме боли, защото като се раздвижа и имам чувството,че някой ми е лепнал нагорещена ютия за кореми и ми е по-трудно с грижите за бебето. Но, живот и здраве и това ще отмине.

Стига съм писала,че трябва да се храним след малко. Дано не съм ви отегчила и дано съм помогнала на някой с обстоятелствените обяснения. Ако нещо ви интересува за болницата - пишете на лични.

# 467
 GOLDEN ROSE чудесно е това, че този път всичко е минало леко.
За Неомицина бях взела за второто раждане също по препоръка на аптекаря, но така и не ми потрябва. Иначе след първото ползвах Бивацин и имаше голяма полза. Няма лошо да си вземете такъв спрей. Peace
Да видим днес коя мама ще се похвали с бебок Laughing

Последна редакция: вт, 07 сеп 2010, 12:54 от Валерия

# 468
Jani4ka успех утре  Hug!Хайде отприщвай темичката, я виж колко сме се наредили след теб, пък не смеем да се пререждаме Mr. Green.
Искам да попитам мамите, раждали скоро в Тина Киркова дават ли нощица за самото раждане или с наша.И още нещо, казаха ми да си взема Бивацин за пръскане на шевовете, но в аптеката ми казаха, че вече не се внасял и ми препоръчаха Неомицин, било същото, чували ли сте за него?
Да аз си купих неомицин но преди да гоползвам ще питам дали може Simple Smile

# 469
Мислите ли, че това бутане към шийката и дупето може да значи, че вече може и да имам разкритие  newsm78 Малко е неприятно, но усещането си е точно натиск, някоя от вас усещала ли го?

И при мен е така, усещам натиск към шийката от миналата седмица. При прегледа доктора не каза да имам разкритие, а само че шийката се е размекнала - каквото и да значи това. Аз усещам натиска като пробождане или пощипване, много е странно...

Ех, вече се чувствам уморена от тази тежест! Колкото и да съм търпелива и да не бързам с раждането, вече предусещам облекчението и си мечтая за старата си фигура. Като падне тоя корем (и отиде в креватчето, както казва таткото  Grinning), ще е толкова добрее....Особено вечер ми става много тежко, а и нощем...

# 470
Мислите ли, че това бутане към шийката и дупето може да значи, че вече може и да имам разкритие  newsm78 Малко е неприятно, но усещането си е точно натиск, някоя от вас усещала ли го?

И при мен е така, усещам натиск към шийката от миналата седмица. При прегледа доктора не каза да имам разкритие, а само че шийката се е размекнала - каквото и да значи това. Аз усещам натиска като пробождане или пощипване, много е странно...

Ех, вече се чувствам уморена от тази тежест! Колкото и да съм търпелива и да не бързам с раждането, вече предусещам облекчението и си мечтая за старата си фигура. Като падне тоя корем (и отиде в креватчето, както казва таткото  Grinning), ще е толкова добрее....Особено вечер ми става много тежко, а и нощем...
Аз го усещам нормално е може да сиизкарате спокойно така до термин , но е добре да го изпитвате дори и д аболи защото означава че бебчо слиза ниско долу заема пртавилна позиция и скоро ще има хубаво разкритие  bouquet

# 471
  • София
Здравейте !
Снощи бебе Йоана отново се превърна в ламята спаска!Кърмили сме се с малки почивки от 23:30 до 3:00 през ноща!На много моменти се чудех дали тече мляко но нали кърмя с протектори и по тях постоянно си имаше кърма ,това дете просто се наяде за време напред .А на сутринта какъв памперс смених  #Crazy ,беше се оакала до незнам къде си  #Crazy !Сега диването спи ,спи от 10:30 часа някъде !
Реших днес да ви разкажа набързо за моето раждане.
На 30.08.10 сутринта бях на преглед ,където се установиха леки контракции и ми дадоха магнезий ,та да удържим до 10.09.10 ,за когато беше насрочено секциото.Само дето като се прибрах вкъщи контракциите взеха да се засилват и зачестяват.Започнах да ги засичам и в един момент към 12:00 през ноща установих ,че паднаха на 4-5 минути м/у тях ,тогава ми падна и тапата.Обадих се на лекарката ми и тя ме прати да тръгвам към Тина Киркова.Там трябваше да ме прегледат и ако има случайно възможност да се задържи раждането ,тъй като имаше още 20 дена до термин.Само дето постъпих в Тина Киркова с почти 4 см разкритие ,а до сутринта направих още 2 см.
По принцип трябваше да съм секцио ,заради отлепване на ретините , но тъй като бебето беше доста дребно ,моята лекарка ми предложи вариант асистирано раждане и аз веднага се навих.Към 8:30-9:00 ми сложиха система окситоцин и спиналана упойка/като за секцио която е/.Болките веднага преминаха ,нищо не усещах от гърдите надолу ,даже си и задремвах  Crazy ,а то раждането си върви , а аз си почивам  Crazy.Когато дойде големия момент един лекар ми скочи на корема и друг от долу очакваш да поеме бебето ,ми помогнаха да родя без да се напъвам кой знае колко и без никакви поражения по очите.Разбира се не се разминах с епизиотомията , но нямаше как.Така в 10:35 Йоана проплака.Показаха ми дупе то й  Crazy ,взеха я за тоалет и ми я ддинесоха отново след минути.Това беше най-хубавото нещо ,което ми се е случвало през живота.Да видя и докосна бебето си!Единственото усложнение се оказа плацентата ,която не искаше да излезе.Лекарката ми се опита с натиск да я накара да излиза ,но години коремни упражнения ми изиграха лоша шега  Mr. Green ,много стегнатата ми коремна преса  не позволи това да се случи.Така се наложи да ми я вадят мануално и да ми сложат пълна упойка.Както и да е всичко приклчи добре и сега сме си добре двете с бебка.
Надявам се ,че не ви отекчих с дългия разказ  !

Успех на всички мами ,които ще раждат днес  и Яничка кураж ,всичко ще се нареди и много скоро ще гушкаш бебето си!

# 472
  • София
Здравейте! Честито на всички, които вече са се сдобили с бебоци. Искам да попитам дали някой се е възползвал от 15- те дни отпуск, които се полагат на таткото след изписването на бебето. Кога се подава молба в работата и какви документи се носят. Четох разни неща, но не ми стана ясно дали е отпуска или болнични.

# 473
Разписвам се от болницата. Приеха ме, тонове, изследвания, приказка с анестезиолог... всичко мина. Сега си лежа и чакам утрото. Предложиха ми сънотворно за през нощта, ама аз отказах, не се чувствам изнервена или нещо такова. Утре към 8:30 се започва...

Janichka, заедно сме, мацко, кураж и всичко ще е наред!

Стана ми смешно - до сега се пазих, пазих... а сега, когато влязох в болницата нямам кьорава контракция и от вчера бебето като че ли се е покатерило нагоре и ме рита под гърдите...

Фъстъчка, айде влизай и ти в болницата, че ми е скучно самичка. Сега съм в гинекологията, утре ще ме преместят в родилното, ама в момента съм сама в стаята (даже съм в същата стая, където лежах преди).

Коте Боте, ние мислим да се възползваме от тези 15 дни отпуск. До колкото знам се плащат от НОИ (като болнични), но се води отпуска извън полагаемата по КТ. От болницата ти трябва бележка за това кога е родено и изписано бебето и че въпросният татко е татко именно на това дете. А за молбата в работата - по-добре да си пита ТРЗ-то във фирмата, те ще му обяснят, ще му кажат и ако му трябват някакви други документи.

# 474
Яничка,Щица,успех утре!!!

Аз ходих на тонове сутринта,имам леки контракции,ама чакаме.Дано тези дни стане работата!!! Praynig

# 475
  • София
Привет, ние вече се приспахме, а и аз най- накрая успях да наваксам с четенето.... Mr. Green
Относно коликите, ами нас ни почнаха още като се прибрахме от болницата т.е на 5-тия ден, по препоръка на педи пием капки сапсимплекс след всяко ядене и след 7- мия ден почнах да давам чай от копър на Хип, та за сега положението е поносимо.
  Относно раждането мога да кажа само еми не е без болка, но наистина малкият човек ти дава такава сила и кураж, че всичко се преживява. Доволна съм и от условията в Майчин дом, особено на 12-ия етаж, а и персоналът беше много любезен.
   Иначе за раждащите секцио и моят съвет е да искат да им слагат катетъра след упойката това беше най-неприятното и болезнено нещо, дори шевовете не ме боляха толкова, колкото тая гадост..... Naughty
   Относно къпането, след престоя в реанимацията за една нощ, на мен ми смениха превръзката с водоустойчива лепенка и аз се къпах, тъй че подсигурет се с такива лепенки.....
   По въпроса за 15- те дни бащинство...плащат се като болничен, необходимите документи са уверение за бащинство(при главната сестра) и копие от епикризата при изписването, и се попълва една молба, която се дава от работодателя по образец....
  Хайде майчета, днес никой не се разписал.....с бебе....  bouquet

# 476
  • София
Благодаря за информацията!
Аз от сума време съм си с контракции, утре ще видим до къде съм го докарала. Ще ходя да ме прегледат за разкритие и на запис на тонове.

# 477
Разписвам се от болницата. Приеха ме, тонове, изследвания, приказка с анестезиолог... всичко мина. Сега си лежа и чакам утрото. Предложиха ми сънотворно за през нощта, ама аз отказах, не се чувствам изнервена или нещо такова. Утре към 8:30 се започва...

Janichka, заедно сме, мацко, кураж и всичко ще е наред!

По едно и също време ще сме !!! УСПЕХ и на теб, мила !!!  Hug  Дано и при двете утре всичко мине като по учебник!  Hug

# 478
GOLDEN ROSE, честито на патерици и пиши по-често  Hug
Щица, Яничка - успех утре  Peace

# 479
  • в момента Германия
Здравейте момичета!
Аз все се заричам, че ще пиша по-редовно и все нещо непредвидено изниква и си оставам само с четенето Simple Smile
Първо искам да честитя на всички мами, които вече гушкат своите бебета! Много здраве и щастливи мигове!   bouquet
На мамите, които съвсем скоро ще гушкат бебоци пожелавам кураж и бързо и безболезнено да мине всичко и съвсем скоро да са в къщи с мъниците!

Моят доктор така и не позна миналата седмица и все още сме 2в1... И на мен вече почна да ми идва в повече това чакане  Sunglasses
А пък от няколко дни се сдобих и със свекърва  #Cussing out Тя жената не е лоша, обаче въобще не ми трябваше в момента. Аз съм си оправила всичко, изпрала, изгладила, подредила... И сега само се изнервям от безкрайните телефонни разговори, да каже на тоя и оня, че още не се е родило бебето  #2gunfire Оффф... Оплаках се, за което се извинявам, но така ми минава поне малко.

Някой беше засегнал въпроса с присъствието на таткото по време на раждането... Тук, в Германия, се смята за съвсем нормално таткото да присъства и дори се окуражават да бъдат в родилна зала. Таткото прерязва пъпната връв на бебето, а при секцио той поема бебето докато приключат допълнителните процедури при майката. Така се създава контакт и бащата не се чувства изолиран по никакъв начин Simple Smile Пък ако не може да издържи на гледката - винаги може да излезе и да изчака отвън Simple Smile Ще видим как ще му понесе на нашия татко раждането. За момента е ентусиазиран пък след като мине всичко ще разказвам как е било.

Пак изписах фермани  Embarassed
Хубав ден на всички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт